N-1 Victory B Bloğu Eşitlik Bozma ve Final Aşaması Değerlendirmesi(18 Kasım 2023)


Michael_Falcon

PG.com Kullanıcısı
Katılım
6 Ara 2023
Konular
9
Mesajlar
9
Beğeni sayısı
12
PG Nakit
0
N-1 VICTORY B BLOĞU EŞİTLİK BOZMA VE FİNAL TABLOSU.png

N-1 Victory B Bloğu Eşitlik Bozma ve Final Aşaması Değerlendirmesi

Yapılan değerlendirmeler yalnızca güreşçilerin gösterdikleri performansla alakalıdır.

Değerlendirmeler karşılaşma sıralamasına göre yapılmıştır.

Değerlendirmeler esnasında karşılaşmalara verilen yıldızlarda '-' işareti varsa karşılaşmanın süresi veya yapısı sebebiyle yıldız vermek istemediğimin göstergesi olacaktır. '-' işareti bir yıldıza tekabül etmemektedir.

B BLOĞU EŞİTLİK BOZMA

Go Shiozaki vs Manabu Soya: Manabu Soya, Go Shiozaki'ye hiç karşılık verme fırsatı vermeden beklemediği bir esnada saldırmasıyla mücadeleye başladık. Turnuvadaki ilk karşılaşmalarının aksine Manabu Soya'nın farklı yaklaşımlarda bulunduğunu gördük. Bu sefer ağırdan almakla uğraşmadılar. Ayrıca Manabu Soya güreşirken oldukça hevesli, istekli görünüyordu. Daha sonra Manabu Soya, Go Shiozaki'nin spesifik bir bölgesine saldırarak daha taktiksel güreşti. Aynı şekilde Go Shiozaki de kontrolü aldığında, Manabu Soya'nın spesifik bir bölgesine saldırarak daha taksiksel güreşti. Go Shiozaki, farklı yaklaşımlarda bulunarak Manabu Soya'yı ciddiye aldığını ve Manabu Soya'yı frenlediğini fark ettiriyordu. Birbirlerini karşılaşma boyunca güzel takip ettiklerini düşünüyorum. Ayrıca savurdukları darbelerin ve uyguladıkları hareketlerin hepsi inanılmaz oturaklıydı ve inandırıcıydı. Haliyle sundukları güreşin kalitesi baya iyi olsa dahi karşılaşmada tekrara bağladıkları hissediliyordu. Yani öyle rahatsız edici seviyede değil fakat yine de hissediliyordu. Ancak ilk karşılaşmalarında olduğu gibi temponun ve uyumun karşılaşma ilerledikçe yavaşça yükselmesiyle gerilim doruklardaydı.

Bu karşılaşmaya vereceğim yıldız: ****1/2

-

FİNAL

Go Shiozaki vs Kenoh: Beklendiği üzere ağırdan alarak başladıkları karşılaşmada sürekli birbirlerini test ediyorlardı. Kenoh, Go Shiozaki'yi rahatlıkla pes ettiremeyeceğini anlamasına rağmen çeşitli pes ettirme hareketleriyle bitkin düşürmeyi deniyordu. Go Shiozaki ise Kenoh'u karşılaşmayı kendi istediği şekilde güreşmeye zorluyordu. Kenoh savurduğu tekmelerden, Go Shiozaki ise attığı tokatlardan medet umuyordu. Aslında Kenoh aynı tekmeleri savurdu, Go Shiozaki aynı tokatları attı. Yani karşılaşma yaratıcılıktan mahrumdu. Ancak savurdukları darbelerin ve uyguladıkları hareketlerin hepsi inanılmaz oturaklıydı ve inandırıcıydı. Haliyle sundukları güreşin kalitesi olağanüstü seviyedeydi. Böyle karşılaşmaları izlemeyi özlemişim çünkü güreşçilerin sadece tekme savurarak veya tokat atarak karşılaşmayı bitirecek pozisyonu yaratamadıklarını fark ettiklerinde karşılaşma ilerledikçe uyguladıkları her hareketin karşılaşmayı bitirecek bir hareketmiş gibi hissettirmesi muazzam. Karşılaşma devam ettikçe güreşçilerin dirençlerinin adaptasyona uğramasıyla öyle rahatlıkla tuş olmadıklarını veya pes etmediklerini görmek oldukça tatmin edici.

Bu karşılaşmaya vereceğim yıldız: ****3/4
 

Netuno

One & Only
Katılım
2 Tem 2023
Konular
193
Mesajlar
8,367
Beğeni sayısı
1,450
PG Nakit
780
RPG Karakteri
"The Last World Beater" Will Ospreay
Favori Güreşçi
Hana Kimura
Go'nun her zaman işleri mükemmel oluyor. Örnek alınacak bir babyface. Senin de iki maçta da dediğin gibi, aslında sürekli yeni bir şeyler sunmuyorlar masaya. Ama elindekinleri en iyi şekilde kullanmayı biliyorlar. Hem darbelerin sertliğini görünce kendin heyecanlanıyorsun, hem de sonrasındaki üst adıma çıktıklarında, bitirebilme şansları çok ayrı oluyor ve seni oraya kadar yavaş yavaş ısıttıkları için, kapılıp gidiyorsun. Aslında bir nevi ezbere olan bir formül ama o kadar başarılı ki, zerre sıkmıyor. Özellikle yıllarca New Japan'in; "30 dakika takılın sonrasında hareket counterlayın" formulünü izleyince, Noah gerçekten çok keyifli geliyor. Eline sağlık kedicim.
 
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: