G1 Climax 2023 Çeyrek Final, Yarı Final ve Final Aşaması Değerlendirmesi(21 Eylül 2023)


Michael_Falcon

PG.com Kullanıcısı
Katılım
6 Ara 2023
Konular
9
Mesajlar
9
Beğeni sayısı
12
PG Nakit
0
G1 CLIMAX PLAYOFF TABLOSU.png

G1 Climax 2023 Çeyrek Final, Yarı Final ve Final Aşaması Değerlendirmesi

Yapılan değerlendirmeler yalnızca güreşçilerin gösterdikleri performansla alakalıdır.

Değerlendirmeler karşılaşma sıralamasına göre yapılmıştır.

ÇEYREK FİNALLER

Tetsuya Naito vs Hikuleo: Tetsuya Naito'nun bu karşılaşma için biraz yaratıcı kaldığını söyleyebilirim. Başlarda Hikuleo'nun spesifik bir bölgesine saldırarak daha taktiksel güreştiğini gördük. Sonrasında daha kendisinin alışkın olduğu stile geri döndü ancak karşılaşma içerisinde o spesifik bölgeye çalışmaya devam etti. Keşke Tetsuya Naito, Hikuleo her karşılık vermeyi denediğinde Knee Tackle, Dragon Screw gibi hareketler ile Hikuleo'yu karşılaşmanın başlarında kırmaya çalıştığı gibi kırmayı deneseydi. Hikuleo üstünlüğü aldığında karşılaşmanın hareketlendiğini gördük. Tempo biraz yükseldi. Hikuleo üstünlüğü aldığında bazı yerlerde birbirlerini düzgün takip edemedikleri veya bocaladıkları oldu fakat öyle göze batacak kadar değil. Hikuleo'nun uygulamada daha iyiye gittiğini görsekte yine de şu hareket setini biraz genişletmesi ve değiştirmesi gerektiğini düşünüyorum.

Bu karşılaşmaya vereceğim yıldız: ***1/2

-

Will Ospreay vs David Finlay: David Finlay'nin şu denli Will Ospreay'e bağlı güreşmesi muhabbeti sinirimi bozdu. Neden karşılık vermesine izin vermediniz? David Finlay'nin rakibine diş geçiremeyip alttan güreşmesine karşı değilim haliyle fakat karşılaşmanın çeyreği edecek süre kadar dahi üstünlük sağlayamadıysa ve Bullet Club'ın zırvalıklarına rağmen Will Ospreay dağılmadan rahatlıkla şu galibiyeti alıyorsa, bu bir zırvalıktır. David Finlay imza hareketlerini, bitirici hareketlerini kullanarak sürekli tuş deneyerek karşılaşmayı kapatmayı denedi zaten üstünlük sağlayamadığından deneyebileceği tek şeyi denedi ve uygulamada fena değildi. Bu karşılaşma çok daha iyi olabilirdi. Fazla gel-git şeklinde olabilirdi. Will Ospreay tekrardan büyük sahneleri güreşirken sorumluluk alabildiğini gösterdi. David Finlay ise uyum gösterdi. Temposu yerinde bir karşılaşma izledik. Fakat turnuvanın şu aşamasında karşılık görmemek nedir ya?

Bu karşılaşma vereceğim yıldız: ****1/4

-

Evil vs Sanada: Hızlı başlayan ve Sanada üstünlüğü ile devam eden karşılaşma başlarda kendisini izlettirse de sonrasında üstünlük tarafı Evil'a geçtiğinde ringin dışına bağımlı bir yapı gördük. Evil karşılaşmayı ringin içine sürüklediğinde Sanada'yı hırpalamaya, örselemeye çalıştı. Birbirlerine belli cevaplar verdiklerini söylemek lazım. Ancak her zaman olduğu gibi Evil neredeyse hiçbir güreş hareketi yapmadan karşılaşmayı bitirdi. Bullet Club zırvalıklarına bağlı kalmasına bir şey demiyorum. Sonuçta çeyrek finallerin diğer ayağında David Finlay'de benzer şeyleri yaptı. Bence David Finlay ve Evil arasındaki bariz fark David Finlay farklı ve yeni şeyler gösterirken, iyi niyetliyken Evil seneler önce bireysel çıkış yakaladığı dönemdeki performansını buralara taşıyamadı. Ayrıca Evil'in sürprizlere dayalı bir güreşi yok. Baya dümdüz güreşiyor. Sanada ise inişli-çıkışlı tempoyu kontrol etmek konusunda yeterli kaldı ve hareket setini efektif kullandı. Evil'in stil tercihini değiştirmesi gerekiyor çünkü büyük sahnede sonsuza kadar böyle güreşemez. O şanslar verildiği gibi alınıyorda.

Bu karşılaşmaya vereceğim yıldız: **

-

Kazuchika Okada vs Zack Sabre Jr.: Tam beklediğim gibiydi. Zack Sabre Jr. hareket setini karşılaşma boyunca esnetti. Kazuchika Okada'ya karşı pes ettirmeye yönelik hareketlerini kullanarak spesifik birkaç bölgesine yoğunlaştı. Yalnızca pes ettirmeye yönelik hareketler değil setindeki diğer klasik hareketleri de efektif kullandı ve kullandığı hareketlerdeki çeşitlilik gayet yeterliydi. Yetmedi Kazuchika Okada'ya Kazuchika Okada'nın kendi ölümcül silahı Rainmaker ile karşılık verdi. Kazuchika Okada ise Zack Sabre Jr.'a karşı direnmesinin yanı sıra yeri geldiğinde Zack Sabre Jr. bazı şeyleri denemekte tekrara düşer gibi olduğunda daima karşılık verdi. Ayrıca Kazuchika Okada'nın biraz silkelendiğini gördüm. Diğer güreşçilere karşı olan o umursamazlık, ciddiyetsizlik halinden çıkmıştı. Her bir darbenin oturaklı ve inandırıcı olduğunu hissettiğim tek çeyrek final karşılaşmasıydı. Son soğuk nefeslerini verene kadar birbirlerini paramparça etmeye devam ettiler. Kazuchika Okada tekrardan sektördeki sayılı iyi karşılaşma bitiricilerden olduğunu gösterdi.

Bu karşılaşmaya vereceğim yıldız: *****

-

YARI FİNALLER

Kazuchika Okada vs Evil: Böyle olmasını hiç beklemiyordum. Evil şaşırtıcı şekilde çeyrek finallerin aksine formdaydı, yeni şeyler gösterdi. Tıpkı Zack Sabre Jr. gibi Kazuchika Okada'ya Kazuchika Okada'nın kendi ölümcül silahı Rainmaker'in kendisine uyarladığı, kendi güreş stiline uygun versiyonunu uygulaması mükemmeldi. Evil'in daha iyi niyetli olduğunu gördük hareket setinin kullanımınının yetersiz olması göze batıyordu fakat hiç kullanmamazlık yapmadı. Ancak hareket setinin kullanmada yetersiz olduğunu gölgeleyemedi. Kazuchika Okada ve Evil hem ring içine hemde ring dışına bağımlı karşılaşmada ortalık kızışmaya başladıktan sonra ring içerisine bağımlı kaldılar ve mantıklı tercihi yaptılar. Tempo ve uyum konusunda problem yaşamadılar. Bullet Club'ın müdahalaleri sonucundaki o zırvalıkları görmemize rağmen Kazuchika Okada ve Evil karşılaşmadan kopmadı. Kazuchika Okada öte yandan ağırdan aldığı turnuvada o eski güreşme olgunluğuna çeyrek finaller sonrası eriştiğini tekrardan gösterdi.

Bu karşılaşmaya vereceğim yıldız: ****

-

Tetsuya Naito vs Will Ospreay: Senenin karşılaşmalarına aday olacak bir karşılaşmaydı. Turnuvanın ilerledikçe rekabet seviyesinin yükseldiğini gösterir nitelikteydi. Will Ospreay stiline uygun güreşti. Bir ağırsıklet gibi. Bence olması gereken güreşçi modeline yaklaştı. Mükemmel değil. Hala pürüzleri var fakat törpülenemeyecek kadar değil. Tetsuya Naito ise daha önceki tekli karşılaşmalarına baktığımızda psikolojik üstünlük Will Ospreay'de olmasına rağmen daima Will Ospreay'i test etti. Tetsuya Naito karşılaşmanın büyük bir bölümününde üstünlüğü korurken ve güreşine yaratıcılık unsurları katarken öte yandan Will Ospreay'in üstünlüğü aldığı yerlerde Will Ospreay'in her bir bitirici hareketine veya imza hareketine direnmeyi başardı. Yani karşılaşmanın, karşılaşma içerisinde oluşturulan hikayesi ve duygusu güzel yansıtıldı. Tempo, darbelerin inandırıcılığı ve sertliği, hareket çeşitliliği gibi konularda karşılaşma mükemmeldi.

Bu karşılaşmaya vereceğim yıldız: *****

-

FİNAL

Tetsuya Naito vs Kazuchika Okada: Tetsuya Naito ve Kazuchika Okada ikilisinin uyumunun zirveyi gördüğü karşılaşmaydı. Senenin karşılaşmalarına aday olacak bir karşılaşmaydı. Tetsuya Naito kontrolü aldığında ve sürekli hamle denediğinde turnuvanın önceki turlarında kullanmaktan çekindiği bazı hareketlerini kullandı. Klasik Tetsuya Naito'nun inatçı yapısının kendisini neredeyse kaybetmesine sebep olacağı pozisyonlara soktuğunu gördük. Stardust Press vurmayı denemesi ve Kazuchika Okada bir şekilde Destino'dan sıyrıldığı halde sürekli Destino vurmayı denemesi gibi. Gel-git olan bir karşılaşmaydı. Kazuchika Okada'da turnuvanında önceki turlarında kullanmaktan çekindiği bazı hareketleri kullandı. Bu eskiden beridir hareket setlerine dahil olan fakat pek kullanmadıkları hareketleri kullanmalarını yaratıcılık olarak ve ekstra olarak dahil etmek istemiyorum. Ancak karşılaşma boyunca esnek bir hareket seti kullandılar. Her bir darbenin oturaklılığı, inandırıcılığı ve güreşçilerin karşılaşma düzeni kurmalarındaki etkiyi gördük. Bitirici hareketlerin bolca kullanıldığı bir karşılaşmaydı. Fakat bu bir falso değil çünkü bitirici hareketleri öylesine, rastgele biçimde kullanarak zaman öldürmeye çalışmadılar. Bitirici hareketleri kullanmadan önce nasıl karşılık verebiliyor ve rakibi bitirici hareketi yiyecek konuma sokabiliyorlarsa o karşılığı verdiler. Tetsuya Naito, LIJ ekibiyle kutlama seremonisinde konuşmasını yaparken garip hissettim. Oldukça duygusal bir sahneydi. En son seneler önce Tetsuya Naito böyle bir patlama yaşamıştı. Asla unutamayacağım bir karşılaşmaydı.

Bu karşılaşmaya vereceğim yıldız: *****
 
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: