- Konular
- 2
- Beğeni sayısı
- 26
- PG Nakit
- 0
- Favori Güreşçi
- Taryn Terrell
AE döneminin ruhuydu övdüğüm. Ki bence AE dönemini sadece WWF üzerinden okuyanlar bence hata yapıyor. AE dönemi WWF, WCW, hatta kısmen ECW'nun da dahil edilmesi gereken bir dönem. Ben WCW'cuyum arkadaş. WWF dönemini severim eyvallah ama hiçbir şey bana nWo Wolfpack'in entrance'ının verdiği zevki vermiyor. Michael Buffer abimizin "Let's Get Ready to Rumble!" demesi, ardından seyircinin coşması ve sonunda nWo Wolfpack üyelerinin C-Murder'ın o efsanevi şarkısında ringe gelişi vs. Of of of! Turner'a şirkete sadece business gözüyle baktığı ve WCW'yu çerez parasına McMahon'a sattığı için hala beddualar ediyorum. WCW batmadı arkadaşlar. Turner şirketten sıkıldı yalnızca. Olan bu. İşte bunun da sebebi zaten belli. Adam ne McMahonlar gibi güreşten gelen bir ailenin mensubu ne de Tony Khan gibi güreşe aşık bir milyarder. Bu sebeple ilk zora düştükleri anda varını yoğunu satıp çıktılar sektörden. Yazık ettiler. Her neyse diğer konuya geçelim.Merhaba tam olarak AE döneminin nesini övdüğünüzü anlayamadım? Fikrinize saygım var ama spotlar mı çok akılda kaldı? Yoksa işin senaryo kısmında kısır döngüde geçen bir ME potası var. Arada Ken Shamrock palazlanıyor falan. Tarihi anlar elbette var. O dönemler Taker gidip Christian'ı kırbaçlıyordu. Ama bunu herkes sevmek zorunda değil. Profesyonel güreş çok alıcısı, farklı farklı kitleleri olan bir sektör. Kırbaç segmenti, ya da çarmıha gerilme segmentleri herkese satmayabilir. Tıpkı şu geçenlerde kan içme olayının bana geçmemesi gibi. Güreş çocuk işi değil elbette ama gidip birinin kanını içmek de değil. ''Adamın bebeği'' ile başlayan cümleleri çok duydum fakat 2009 yılında Orton, Triple H'in karısını öptü milyonların önünde. Gidip adamın kafasını içmedi yani. PG çağı başlamasaydı WWE'nin ne halde olacağını araştırmışsınızdır umarım. 2007 yılında medya baskısı, Benoit ölümü, stereoid davaları cart curt derken şirket dört koldan baskı yiyordu. PG çağı başlamasaydı şirket ebesinin şeyini tersten görecekti. AE, RAE çağlarında hikayelerin akılda kalıcılığı daha fazlaydı ama dört dörtlük bir dönem değildi kesinlikle.
2009'da Orton, HHH'in Stephanie'yi öpmesi mevzusu da zaten WWE ile AEW'nun farkını ortaya koyuyor. Olay AEW'de yaşansa çok deli ekstrem maçlar görürdük. WWE'de ise "Aman ağzımızın tadı kaçmasın Ali Rıza Bey. Chris Benoit Ali Rıza Bey, steroid davaları Ali Rıza Bey" mırıldanmaları başlıyor hemen. WWE korkak bir şirket. 2007'de de biraz dik dursalardı ve PG'yi getirmemiş olsalardı yine hiçbir şey olmazdı şirkete. Bu "PG'yi getirmeselerdi WWE yanmıştı var yaaa. Ufff neler olacaktı neler?!" modundaki laflar hurafeden ibaret. O dönem güreş zaten böyle bir şeydi. Yani baktığınız zaman 2008'de PG Era başlamadan önce WWE ve TNA gayet cesur davranabiliyordu. Ne yani WWE kamuoyunda iyi görünmek için PG'yi getirmemiş olsa başı belaya mı girecekti? "Bakın PG'yi getirdik. Hadi bize iyi davranın" diyerek mi kurtuldular yani? Adamlar sadece daha fazla para kazanmak için bu yolu seçtiler ve amaçlarına ulaştılar. Ama 2008 öncesinde de kuru soğana tamah etmiyordu şirket yani. Zaten en büyüktü. Davalar vs. de buna kılıftı işte. Zaten bu TV-14 mevzusu yüzündne şirketlerin başı belaya girse AEW neden bu yolu seçsin? Mal mı bu insanlar da WCW, ECW karışımı şovlar sunuyorlar bize?
AE'nin de RAE'nin de dört dörtlük bir dönem olmadığına katılıyorum ama dört dörtlük bir dönem yok zaten. Ama o dönemin günahları bu dönemin günahları yanında bir hiç bana kalırsa. Çünkü o dönem farklı bir şeyler deneniyordu. Şimdi öyle bir şey göremiyorum ben WWE'de çünkü gerek duymuyor şirket buna. Niye duysun ki ayrıca? Zaten çocuklar büyüyor ve yerine başka çocuklar geliyor. Onlar için zaten gördükleri her şey yenilik olduğu için koy gitsin.