Kollandığınızı söylediğimi nereden çıkardın ki? Zorbay Küçük genel olarak kötü bir maç yönetti zaten, sizin lehinize çalması gereken bazı düdükleri de çalmadı doğrudur. Ki bilenler bilir ben hakem konusunda bu işin GS’si FB’si JK’si olmadığını ve sadece kalite standardının düşük olduğunu, bunun yükseltilmesi gerektiğini savunanlardanım ve hakem konusunu sadece çalınmayan penaltılar, hatalı kartlar gibi niş problemler üzerinden değil saha içinde futbol oynanmasına müsaade edilmeyecek cinsten yönetimler üzerinden okurum. Bugün Süper Lig’de 90 dakikalık bir maçta topun oyunda kalma süresi ortalama 42 dakika ve bu ülke futbolunun gelişmesi açısından çok büyük bir engel. Taraftar kendi maçında kendi aleyhine verilen hatalı kararlar kadar bu duruma da odaklanmadığı sürece daha çok hatalı kırmızı, yanlış penaltı, çalınmayan faul diye ah vah ederiz; bu dediğimin de GS’si, FB’si, JK’si yok, Türkiye’deki tüm taraftarlar için geçerli.
Kollanan bir takım olsaydınız tabii ki 9 sene içinde 9 kere şampiyon olurdunuz, evet Nabil Dirar’lı, bitik Isla’lı, Slimani’li kadro bile şampiyon olurdu. GS de kollansaydı son 9 senede kaçırdığı 5 şampiyonluğun 4’ünü alır, 21/22’yi de belki Avrupa potasında yahut oraya yakın bir bölgede bitirirdi. Twitter’daki FB cenahının ağzı iyi bir ağız değil, doğrudan ya da dolaylı Ali Koç güdümünde olmayan çok çok az FB’li fenomen vardır şu an, hatta ben hiç görmedim ama belki bilmediğim/tanımadığım birkaç kişi vardır diye pay bırakıyorum. GS’de de genel anlamıyla bu durum geçerli, o yüzden bu tip adamların söylemlerine riayet edip o ağızdan konuşmak hiçbir zaman sana ya da bana bir şey kazandırmaz.
Ben de her zaman iyiler kazanır görüşündeyim. Tıpkı Süper Final’li 11/12 sezonu gibi, Hamzaoğlu’nun 3 kupa kazandırdığı 14/15 sezonu gibi, 8’i de 18’i de kapattığımız 18/19 sezonu gibi, içinde 2 derbi+1 TS galibiyeti barındıran 14 maçlık galibiyet serisinin meyvesi olan 22/23 sezonu gibi… Umarım siz bu sene daha “iyi” olmayı başarırsınız, yeter ki eleştirmeye kendi takımınızın defektlerinden başlamayı öğrenin.