Jon Moxley: Kan Bu İşe Gerçeklik Katıyor

Johnny Sack

CM P*nk S*veni
Konular
1,806
Beğeni sayısı
1,588
PG Nakit
390
RPG Karakteri
Goldberg
Favori Güreşçi
Mark Henry
Sports Illustrated'dan Justin Barrasso'ya konuşan Jon Moxley kanın neden profesyonel güreşe ait olduğunu düşündüğü hakkında konuştu.

"Bu bir dövüş sporu. Üniversite güreşi de bir dövüş sporudur. Orada yaraları tedavi etmek için molalar var. Bir UFC kartının veya bir boks kartının en düşük seviye ön maçında bile, birinin kaşında biraz kan olabilir veya burnu kanayabilir. Ama seyirciye bir kan sporu sunmuyorlar. 'Kan için izle! Sertlik için izle!' demiyorlar. Bu, estetiğin bir parçası. İşe gerçekçilik katıyor.”

"Bazen olmasını istemediğim zamanlarda bile kanıyorum. Ama sadece bir hız biliyorum. Ayağımı gaz pedalına dayıyorum. Bir şey yapacaksak, haydi bunu tam yapalım. Bu anlayış uyuşturucu veya alkol gibi olumsuz şeyler söz konusu olduğunda zararlı olabilir. Ama bu benim zihniyetim. Yapıyorsam, yapıyorum.”

WWE'nin eski Dean Ambrose'u önceki işvereninin kana yaklaşımının doğru yöntem olup olmadığını da sorguladı.

"Güreş tezinin özü, bunun bir dövüş sporu olduğudur. Ama kişisel bir kin olmadığı sürece bir maçta kana bulaşmamıza izin verilmiyor, değil mi? Sadece birisi birinin karısıyla yattıktan sonra ya da biri arabayla birini ezdikten sonra, beş aylık bir husumetin ardından kanamamıza izin veriliyor? Ve sonra - ve ancak o zaman - her seferinde tamamen aynı görünen bu dramatik kızıl maskeye sahip olmamıza izin veriliyor. Benim için gerçekçilik açısından, bu bir dövüş sporu olduğu için, her maçta kan çıkma potansiyeli vardır. Güreşte her şey bir dereceye kadar akıl almaz, abes, ama bu (kan kullanımı) inanılmazlığın azalmasına yardımcı oluyor.”

“Aslında daha az kandan yanayım ama daha sık bir şekilde. Karttaki her maçta kaş yırtılması veya burun kanaması olsaydı, bu sadece sporun bir parçası olurdu. Ama hortum gibi kan fışkıran kanlı bir gösteri oldukça gereksiz. Her maçta birbirimizin yüzüne dirsek atıyoruz. Her maç birbirimizin suratına tekme atıyoruz. Kanamıyorlarsa bu insanlar neyden yapılmış? Ringden her ayrıldığımda insanlar neden ringde kan olduğunu soruyorlar. Kimsenin kanamadığından emin olmak için kendi yolumun dışına çıkmak doğal değil. O zaman ayağımı gaz pedalından çekmiş gibi hissediyorum. Bu benim ilgimi çekmiyor."

6950f19b90b609a1-1200x675.jpeg

Kaynak

Punk City

Yasaklı Üye
Konular
0
Beğeni sayısı
0
PG Nakit
0
Yani Moxley abicim hikayenin büyüklüğüne göre büyük kan aksa olmaz mı? Matt Hardy vs Edge hikayesinin boyutunu herkes bilir. O dönem sizin maçlarda akan kan aksa kim neder? Çünkü hikaye güzel. Elinde malzeme iyi. Her maçta kan çıkma potansiyeli olursa bu işin değeri nedir? Kan akmanın bir değeri olması lazım değil mi? MJF vs Punk hikayesi mesela güzel bir hikayeydi. Kan akmasına lafım yok.

Nature Boy

güreşin muhtarı
Konular
189
Beğeni sayısı
2,321
PG Nakit
1,095
Favori Güreşçi
MJF
1
Yani Moxley abicim hikayenin büyüklüğüne göre büyük kan aksa olmaz mı? Matt Hardy vs Edge hikayesinin boyutunu herkes bilir. O dönem sizin maçlarda akan kan aksa kim neder? Çünkü hikaye güzel. Elinde malzeme iyi. Her maçta kan çıkma potansiyeli olursa bu işin değeri nedir? Kan akmanın bir değeri olması lazım değil mi? MJF vs Punk hikayesi mesela güzel bir hikayeydi. Kan akmasına lafım yok.
Orada da kan usturuplu akıyor. Kimse gidip birbirinin kafasına zımba basmıyor, ya da rakibinin kanını içmiyor. Amcalarımızın teyzelerimizin sado-mazo dediği tipler gibi delirmiyorlardı.

Johnkorey

QuietQuitting
Konular
554
Beğeni sayısı
1,347
PG Nakit
1,445
RPG Karakteri
Ezekiel Jackson
Favori Güreşçi
Edge
Abi sen bkunu çıkardın ama ya. Olayın ciddiyeti kalmadı ki? Ciddiyeti olmayan bir şey gerçek olsa ne olmasa ne?

Netuno

The Last World Beater
Konular
216
Beğeni sayısı
1,926
PG Nakit
930
RPG Karakteri
Will Ospreay & Don Callis
Favori Güreşçi
Hana Kimura
Her maçta en basit harekette kanayınca, sadece şakaya dönüyorsun. Kanamadığın maç kalmadı. Tanahashi'nin Slingblade hareketine bile kanadın. Sırada arm drag sonrasında mı kanayacaksın yani? Kan evet gerçeklik katıyor ama her şey gibi onun da aşırısı saçma. WWE'de kan neredeyse hiç yoktu ve Orton vs. Lesnar maçının sonunda kan kullanılması işe gerçekliği katmıştı. Ama artık Moxley öyle bir durumda ki, kanamadığında; "hayret bu maç kanamadı" diye seviniyoruz.

Konuyu ziyaret edenler (Toplam: 0)
No registered users viewing this thread.
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: