Elimination Chamber 2017 | Şov İncelemesi


Katılım
2 Tem 2023
Konular
849
Mesajlar
6,466
Beğeni sayısı
1,249
PG Nakit
1,690
Konum
Compton
Favori Güreşçi
Jey Uso & Shawn Michaels

Kickoff maçı bomboş olduğu için zaman kaybı olmaması açısından incelemeye dahil etmedik.


Hazırlayanlar: Seymen ''@The Lunatic Fringe'' Akgün & @Bero

Elimination_Chamber_2017.jpg


Şirket: WWE
Brand: SmackDown
Tarih: 12 Şubat 2017
Şovun Gerçekleştiği Yer: Phoenix, Arizona
Stadyum: Talking Stick Resort Arena

Seyirci Sayısı: 14.367
Sponsor: Hulu


Ana Şov

Şov başlamadan önce Elimination Chamber hakkında bir tanıtım izliyoruz.


gwlgo38.jpg


Tanıtımdan sonra Becky Lynch bizleri karşılıyor! Becky girişini yaparken geçen ay Steel Cage maçında yaşananları bir kez daha hatırladıktan sonra Becky rakibini ringde bekliyor.


6gagdp3.jpg


Mickie James burada! Mickie James girişini yaptıktan sonra ringe giriyor ve hakem son kontrollerden sonra maçı başlatıyor.


Becky Lynch vs. Mickie James

Maç başladıktan sonra ikili birbirini süzüyor ve lock-up bağlanıyor. Lock-up yapılırken karşılıklı tuş denemeleri geliyor yerde ama ikili 1 bile olmadan tuşları bozuyor. Hala lock-up izlerken ring dışında devam ediyoruz ve ikili birbirini bir barikata bir ringe vuruyor. Hakem sayarken artık lock-up bozuluyor ve Becky ile Mickie aynı anda ringe giriyor hızlıca. Maç o kadar sıkıcı geçiyor ki Becky sonunda bir Disarm-her deniyor ama Mickie çabucak iplere ulaşıyor. Mickie kurtulduğu gibi şimdi de aynı hareketi Becky'ye deniyor ama Becky'de kurtuluyor ve Mickie ikinci ipten dışarı uçuyor. Becky, Mickie'yi ringe doğru çağırdığında Mickie aprona tırmanıyor ama Becky onu aprondayken yakalıyor ve ringposta vurduktan sonra Sidekick ile Mickie'yi tekrar dışarı düşürüyor. Mickie tam ayaklanırken Becky aprondan Mickie'nin üstüne atlıyor vee Flying Fire-Arm!! Becky hemen Mickie'yi ayağa kaldırıp ringe atarken aprondan bu sefer Becky yakalanıyor ve Mickie'den Snap DDT!! Mickie 3 kez tuş denemesinden sonra Becky hepsini atıyor ve köşeye çekiliyor Becky. Mickie biraz kola çalıştıktan sonra tuş deniyor 1.. 2... ama Becky rahatça atıyor. Mickie tuş sonrası yine Becky'nin koluna işlerken bir Hammerlock Bridge geliyor Mickie'den. Becky hemen kurtulup bir fight back atıyor ama çok sürmeden tekrardan Mickie James yere indiriyor Becky'yi. 2 kez tuş denemesi sonrası bir submission geliyor Mickie'den. Becky kolayca ayağa kalkıyor ve karşılıklı yumruklar sonrası Becky üstünlüğü ele alıyor ve Bex-ploder geliyor! Becky'den tuş denemesi geliyor ama Mickie atıyor ve köşedeyken bir Flapjack!! Mickie hemen hareket sonrası köşeye çıkıyor ve Becky'ye bir Seated Senton geliyor!! 1... 2... ama Becky atmayı başarıyor! Mickie hızlıca Becky'yi ringpost'a vuracakken Becky karşılıyor ve Springboard Back Kick! Mickie yerdeyken Becky top rope'a çıkıyor ve Missile Dropkick!! Becky tuşa gidiyor maç bitmiş olabilir! 1.. 2... Mickie James tekrar atmayı başarıyor!! Becky şimdi bir hareket denerken Mickie'den karşılık geliyor ve Mick Kick! Bu sefer tuş Mickie'den geliyor ama Becky 2'de atıyor. Mickie şimdi bir hareket yapacakken Becky hemen Back Body Drop ile karşılıyor ve DISARM-HER GELECEKKEN MICKIE JAMES ROLL-UP YAPIYOR AMA BECKY DURUMU TERSİNE ÇEVİRİYOR VEE 1... 2... 3!

Kazanan: Becky Lynch (11:40)

t3m591m.jpg


Maçtan sonra Mickie ringde üzgün şekilde dururken Becky galibiyetini kutluyor ve hemen kameralar üst kata çevriliyor. Carmella ve James Ellsworth, Becky'nin galibiyetini yorumluyor.

tdmjlme.jpg



2aesakv.jpg


Arka alanda Lonewolf Baron Corbin'i kendince antrenman yaptığını görüyoruz. Corbin bu gece şampiyon olmayı istiyor gibi.

itx76h8.jpg


Yeniden ringe döndüğümüzde Apollo Crews burada! Bu gece kendisi 2'ye 1 Handicap maça çıkacak.

57xutst.jpg


LUCHA! LUCHA! seslerini duyuyoruz ama Kalisto girişini yaparken Dolph Ziggler arkadan gelip Kalisto'ya saldırıyor!!

5oj1ed2.jpg


Apollo hemen olay mahaline doğru gelirken Dolph uzaklaşıyor ve Kalisto ile ilgileniyor Apollo. Maçta o kadar dayak yese yine ayaklanacak adam bir arkadan saldırı ile hakemlerin müdahale etme derecesine kadar geliyor saçma bir şekilde.

kz4blc5.jpg


Apollo duruma çok sinirlenip tek başına ringe çıkıyor Dolph Ziggler'a karşı. Hakem hızlıca maçı başlatıyor!

Apollo Crews vs. Dolph Ziggler

Apollo hızlıca maça başlıyor ve Dolph'u köşeye yapıştırıyor! Apollo köşeden köşeye Ziggler'ı darmadağın ediyor. Ziggler sonunda Elbow ile karşılık veriyor ve çok sürmeden Apollo tekrar Ziggler'ı yere seriyor. Apollo hemen yerdeki Ziggler'a yumruk darbelerini indiriyor yüzüne. Apollo şimdi bir Superplex yapıyor Ziggler'a ve hemen ardından aprona kaçan Ziggler'ı yakalayınca Ziggler'dan bir fightback geliyor Apollo stunlandı. Ziggler durmayıp Apollo'ya bir de Neckbreaker yapıyor! Ziggler ringe girip Apollo'ya bir tuş deniyor ama Apollo kolayca atıyor. Ziggler tuş sonrası yerde yatan Apollo'ya bir elbow vuruyor ve tekrar tuş deniyor 1.. 2.. ama Apollo tekrar atıyor. Ziggler şimdi headlock yapıyor yerdeki Apollo'ya ama Apollo hızlıca kurtuluyor ve fightback geliyor Apollo'dan. Çok sürmeden Ziggler tekrardan yere indiriyor Apollo'yu ve bir Superkick gelecekken ROLL UP! 1... 2... Ziggler zorlanarak atıyor! Ziggler hızlıca kalkıyor ve ona doğru gelen Apollo'ya Back Elbow! Ziggler hala üstünlüğü sağlarken bir tuş deneniyor ama Apollo attığı gibi Chinlock geliyor Ziggler'dan. Apollo'dan şimdi yine yavaştan bir fightback geliyor ve Ziggler'ın göğsüne bir Superkick! Ama yine çok sürmeyip Ziggler'dan bir Neckbreaker geliyor Apollo yerde. Bu sırada girişte bir hareketlilik var!!

jmpnm0l.jpg



Kalisto burada! Hakem ona engel olmaya çalışsa da Kalisto bitik haliyle ringe doğru adımlar atıyor. Ziggler ağır adımlar atan Kalisto'ya bakarken Apollo arkadan bir Enzuigiri vuruyor!!! Hakem iki isimde yerde olduğu için saymaya başlıyor ve bu sırada Kalisto köşeye ulaşıyor güç bela. Apollo köşeye sürünerek geliyor ve TAG!! Kalisto legal man oluyor ve bir Seated Senton geliyor Ziggler'a. Ziggler hemen Kalisto'yu Irish Whip'e yolluyor ve Roundhouse Kick geliyor Kalisto'dan!! Kalisto tam Salida Del Sol yapacakken Ziggler onu köşeye gönderiyor ve Apollo sessizce tagı alıyor Kalisto'dan. Apollo hızlıca Ziggler'ı kaldırıp Powerbomb yapıyor ve tuş! 1! 2! 3!

Kazananlar: Apollo Crews & Kalisto (7:20)

tnw6c6a.jpg



Apollo ve Kalisto galip gelmeyi başarıyor! İkili galibiyetini kutlarken Ziggler aprondaki Kalisto'yu yakalayıp yere indiriyor! Ziggler ringe dönüyor ve Apollo'yu yere indirdikten sonra sandalyeyi ayağına sıkıştırıp sandalyeye basıyor!! Apollo'yu sakatladı Ziggler. Hakemler hemen Apollo'ya müdahale ederken Ziggler arenadan ayrılıyor.

5ihjdol.jpg


rlvu4eu.jpg


Benim nickimi çalan adam The Lunatic Fringe Dean Ambrose arka alanda bizleri karşılıyor. Bu gece kendisinin çıkacağı main event maçı için oldukça sabırsız görünüyor.

l67mq3p.jpg


Yeniden ringe döndüğümüzde Heath Slater ve Rhyno geliyor! Bu gece buradan kemerlerle ayrılmak istedikleri belli.

oeyz0ms.jpg


Heath ve Rhyno girişini yaptıktan sonra bir anda ışıklar kararıyor ve Fashion Police Breezango burada! Selfie çubuğuyla gelen Tyler Breeze'e Fandango eşlik ederken ringe doğru yürüyorlar. Ringe girdiklerinde hakem son kontrolleri yapıp Tag Team Turmoil maçını başlatıyor.

American Alpha (c) vs. The Ascension vs. The Usos vs. Heath Slater & Rhyno vs. The Vaudevillains vs. Breezango for the SmackDown Tag Team Championship Tag Team Turmoil Match

Maça öncelikle Fandango ve Heath Slater başlıyor. Hemen bir lock-up geliyor ve Fandango, Heath'i köşeye yapıştırdıktan sonra hakemin itirazıyla ayrılıyorlar. Fandango'dan bir headlock gelince Heath onu Irish Whip'e yolluyor ama Fandango geri gelirken bir Shoulder Tackle vuruyor ve popo sallamaya devam ediyor. Karşılıklı reverseler sonrası Heath yere seriyor Fandango'yu ve o da aynı şekilde popo sallıyor. Fandango ayağa kalkınca bir Atomic Drop geliyor Heath'den ama Fandango köşesine çekiliyor ve Tyler Breeze tag alıyor. Tyler tagı aldığı gibi bir de ona Atomic Drop geliyor. Heath şimdi Tyler ile beraber köşesine çekiliyor ve Tag! Dev adam Rhyno legal man oluyor ve Tyler şamar oğlanı olmaya devam ediyor. Tyler şimdi bir fight back atıp ''geri döndüm'' diyerek gaza geliyor. Tyler tam Irish Whipten geri gelirken Rhyno omuzu çakıyor Tyler'a. Köşeye çekilen Tyler'a koşarak geliyor Rhyno ve karnına doğru dalıyor. Stunlanan Tyler'a şimdi bir Short-Arm Clothesline geliyor Rhyno'dan. Rhyno şimdi Heath'e tag veriyor ve Double Back Elbow geliyor ikiliden. Heath ve Tyler karşılıklı yumruklar vurduktan sonra Tyler iplere yollanıyor ve arkadan Fandango tag alıyor Heath bunu görmedi! Heath Irish Whipden gelirken Fandango ayağından tutup yere indiriyor ve hemen ringe girip yumrukları indiriyor Heath'e. Fandango bir fired up yaşıyor ve Tyler'a tag veriyor. İpte duran Heath'e beraber çalışıyorlar. Tyler hemen bir tuş deniyor 1! 2! Heath Slater atmayı başarıyor. Heath şimdi Breezango'nun köşesine çekiliyor ve tekmeleri yiyor karnına doğru. Fandango tekrar tag alıyor ama o da tekmeleri yapıştırıyor Heath'e. Heath şimdi bir fight back atıyor ve bir roll up gelecek mi??? Fandango direniyor yere bir türlü düşmüyor... Fandango engelliyor ve yumruğu geçiriyor Heath'e. Fandango şimdi belinden kağıtları çıkarıp Heath'in yüzüne atıyor ama Heath hızlıca bir roll up! 1... 2... Fandango zorlanarak atıyor. İkili şimdi hızlıca ayağa kalkıyor ve Heath'den bir Leg Lariat Back Press vuruyor! Tuş denemesi 1.. 2.. Tyler Breeze arkadan gelerek takım arkadaşını kurtarıyor. Bu sırada Rhyno ringe giriyor ve bir omuz vuruyor Tyler'a. Rhyno şimdi arkasından yakalanıyor ve Fandango tarafından dışarı atılıyor. Heath arkadan gelip Fandango'yu tekrar roll up'a yatırıyor 1.. 2... ama Fandango atıyor yine ve bir tag geliyor Heath'den. Fandango tabii bunu fark etmiyor ve Heath'i roll up'a yatırıyor hakem Fandango'yu uyarıyor. Fandango hakemle uğraşırken arkasını dönüyor vee SPEAR!! RHYNO TUŞA GİDİYOR. 1... 2.... 3!

Elenen: Breezango Eleyen: Heath Slater & Rhyno

glx71ii.jpg



Rhyno yaptığı Spear ile Fandango'yu tuş ediyor ve Breezango eleniyor! Rhyno ve Heath sevincini yaşarken bir başka kemer adayı takım girişte beliriyor.

dbst77w.jpg


The Vaudevillains! Aiden English ve Simon Gotch koşarak ringe doğru geliyorlar.

Rhyno hızlıca aprona gidiyor ama ikili Rhyno'yu aşağı çekip Rhyno'yu bariyerlere fırlatarak saf dışı bırakıyorlar. Bu sırada Heath top ropedan Crossbody yapıyor Aiden ve Simon'a! Heath hızlıca Rhyno'yu kaldırıp ringe atıyor ve tagı alıyor kendisine. Heath tagı aldığı gibi Aiden arkadan saldırıp yere indiriyor Heath'i. Bir diz darbesi sonrası tuş deneniyor 1.. 2.. ama Heath atmayı başarıyor. Aiden şimdi Heath'i kaldırıp takım arkadaşının olduğu köşeye çıkarıyor ve Simon tag alıyor Aiden'dan. Muay Thai Knee Strikes geliyor Simon'dan Heath'e ve taunt atmayı ihmal etmiyor. Simon şimdi Fireman's Carry pozisyonuna alıyor Heath'i ve tag veriyor Aiden'a. Aiden top ropedan Heath'in üstüne atlayacakken Rhyno ringe girip Spear yapıyor Simon'a. Aiden duruma şaşırmışken üstüne atlıyor Heath'in ama Heath kurtuluyor ve DDT! Tuş deneniyor 1... 2... 3!

Elenen: The Vaudevillains Eleyen: Heath Slater & Rhyno

2vgzd65.jpg


Heath ve Rhyno muhteşem şekilde ilerlerken yeni takım ringe geliyor.

f797jg3.jpg


Jimmy ve Jey girişte! İddialı olabilecek takımlardan birisi geliyor ringe doğru.

Jimmy legal olarak başlıyor ama Heath hemen yumrukları geçiriyor Jimmy'ye. Bu çok sürmeden Jimmy bir Superkick vuruyor Heath'e. Jimmy şimdi chop vuruyor ve Heath ikinci ipe doğru düşüyor ama hemen bir Irish Whip geliyor Heath hızlıca Jimmy'ye Forearm vuruyor. İkili köşeye doğru çekilirken Rhyno tagı alıyor ve Double Axe Handle vuruyor Jimmy'nin sırtına. Rhyno tam Jimmy'yi köşeye atacakken Jimmy karşılıyor ve Rhyno yere düşüyor kendini kontrol edemeyip. Rhyno ve Jimmy köşeye çekilince Jey tagı alıyor ve uçarak bir yumruk vuruyor Rhyno'nun yüzüne. Jey tuş deniyor 1.. 2.. Rhyno kolayca atıyor. Rhyno tekrardan köşeye fırlatılıyor ama bu sefer yere düşmeyip omuzu çarpıyor Jey'e. Rhyno zorlanarak tagı Heath'e veriyor ve Heath top ropedan Jey'in yüzüne dirseği geçirdiği gibi Jimmy'ye doğru koşup ona da bir dirsek vuruyor. Jey şimdi bir Samoan Drop yapıyor Heath'e ve tuş! 1! 2! Rhyno gelip tuşu bozuyor ama Jey hemen Rhyno'yu dışarı atıyor iplerden. Heath arkadan gelip Jey'e roll up yapacakken Jimmy sessizce tagı alıyor. Heath şimdi roll up yapmışken Jimmy tarafından bir Superkick geliyor suratına! Rhyno hazır dışardayken Jimmy tuşa gidiyor 1.. 2... 3!

Elenen: Rhyno & Heath Slater Eleyen: The Usos

pr5ahw8.jpg


Üst üste 2 takım eleyen Heath ve Rhyno bu kez elenen taraf oluyor Usos tarafından. Usos kısa süreli sevincini yaşarken yeni takım geliyor.

sj7myx5.jpg


Şampiyon takım American Alpha geliyor! Usos ikiliyi görünce hemen ringden çıkıp girişe doğru koşuyorlar ve brawl başlıyor! American Alpha kavgadan üstün çıkan taraf oluyor ve ringe geri dönüyoruz.

Chad ve Jason şimdi Jimmy ve Jey'i belinden tutuyor ve Double Suplex!! Jason ve Jimmy dışarıya çıkarken Chad top ropedan Jey'in üstüne atlıyor ve tuşa gidiyor! 1.. 2.. Jey zorlanarak atıyor tuşu. Jey şimdi ayaklanıyor ve Chad'i kendi köşesine fırlatınca Jimmy tagı alıyor. Jimmy tag alınca bir double team geliyor ve tuş 1. 2. şampiyon atıyor tuşu. Jimmy şimdi Chad'i tutup kendi köşesine atıyor ve Chad savrulup yere düşüyor. Tekrardan tuş geliyor 1.. 2.. Chad Gable tekrar atıyor. Jimmy, Gable'ın kafasını iplere bastırırken hakem ayırıyor ve Jey'den bir chop geliyor Gable'a. Aynı hareketi şimdi Jimmy uyguluyor ve Jey tagı alıyor. Jey geriye çekiliyor ve Chad'in karnına bir Superkick geliyor. Superkick yapıldığı gibi tekrardan Jimmy'ye tag veriyor Jey ve bir headlock geliyor Chad'e. Chad headlocktan kurtuluyor ama dışarı fırlıyor iplerden. Artık Gable bir fight back atıyor ve Usoları yatırıyor tek tek. Jason'a tag vermeye çok çok az kalmışken Jimmy tutup kendi köşesine fırlatıyor Gable'ı. Gable geri dönüyor ve Double Clothesline geliyor iki isimde yerde. Şimdi taglar veriliyor Jason Jordan artık legal adam! Jey'i indiriyor girdiği gibi. Jason kendi başına Usos'u yatırıyor ve fired up oluyor! Jason şimdi Jey'i electric chair pozisyonuna alıyor ama bir roll up geliyor Jey'den. Hakem saymıyor çünkü Gable tagı almıştı! Gable bir roll up yapıyor 1.. 2.. 3!

Elenen: The Usos Eleyen: American Alpha

f3dbqga.jpg



American Alpha, Usos'u elemeyi başarıyor ama Usos durmayıp kavgaya devam ediyor! Usos ringden ayrılırken Gable'ı da aşağı çekiyorlar ve American Alpha'yı bayağı yoruyorlar sıradaki takım gelmeden önce. Hakemler ortamı bozmaya çalışırken Jimmy bir de Uso Splash yapıyor Jason'a.

r4so3k0.jpg


Usos alandan ayrılırken The Ascension ringe geliyor. Artık finale geldik. Tuş eden takım kazanacak.

Konnor ve Viktor ringe girdiğinde Jason'ın başında toplanıyorlar. Jason ayağa kalkınca bir double team geliyor ve tuş! Sanırım maç bitti. 1... 2...

CHAD GABLE RİNGE GİRİP TUŞU BOZUYOR. AMERICAN ALPHA KEMERLERİ KAYBETMEK İSTEMİYOR. Konnor şimdi Gable'ı sırtına alıyor ve iplere atıyor Gable ring dışına atıyor kendisini. Jason şimdi Ascension köşesine sürükleniyor ve Viktor tagı aldığı gibi ikili yerdeki Jason'ı tekmeliyor. Jason Jordan'ın ayağa kalkacak gücü kalmamış gibi artık. Konnor tekrar tag aldığında bir Splash geliyor köşede duran Jason'a ardından Jason köşeden sekip Viktor'dan da diz darbesini yiyor ve bir kez daha tuşa gidiliyor. 1... 2... JASON JORDAN KICKOUT!! NEREDEYSE ÖLMÜŞ DURUMDA OLAN JASON KICKOUT ATIYOR. Viktor tekrardan bir tag alıyor ve köşede duran Jason'a atlayacakken Jason Jordan köşeden çekiliyor ve Viktor'u belinden tutup fırlatıyor! Jason Jordan fight back atıyor ve Konnor'u da ring dışına yolluyor! Ve tag! Chad Gable legal man oluyor sonunda ama Konnor ringe girmesine engel olup Chad'i ring dışına çekiyor. Chad bir clothesline gelecekken aşağıdan sıyrılıp ringe giriyor ve ringdeki Viktor'a beraber Grand Amplitude!! Tuş deneniyor! 1... 2... 3! Konnor tam tuşu bozacakken Jason engelliyor ve maç bitti!

Elenen: The Ascension Eleyen: American Alpha

Kazananlar ve Hala Şampiyonlar: American Alpha (21:10)

6h45kyt.jpg


American Alpha bu dev maçtan galip ayrılıyor zor da olsa! Jason ve Chad sevincini yaşarken reklamlara gidiyoruz.

9xkkzln.jpg


Reklamlar bittiğinde Nikki Bella girişte beliriyor. Girişini yaptıktan sonra Nikki rakibini bekliyor.

bjo74zo.jpg


Bret Hart müziği eşliğinde Natalya ringe geliyor. Kadın divizyonu emektarı Natalya girişini yaptıktan sonra hakem son kontrolleri yapıyor ve maç başlıyor.


Natalya vs. Nikki Bella

İkili birbirini pes ettirmeye çalışıyor. Natalya düşürüyor Nikki'yi yüzüne yumruk atmaya başlıyor. Natalya alay ediyor. Nikki ringin dışına gönderiyor Natalya'yı barikatlara vuruyor arından ringe atıyor ama Natalya çıkıyor hemen nikki de çıkıyor Natalya Nikki'yi ringin demirine ittiriyor!! Ardından ringe atıyor Nikki'yi bir Suplex yapıyor. Maç bir süre daha pes ettirme denemeleri ile geçiyor. Natalya seyirciler ile alay ederken Nikki bir roll up yapıyor 1! 2! Natalya atıyor. İki isimde ayakta nikki bir Dropkick atıyor ardından Natalya'yı tutup dizine vuruyor 1! 2! Natalya atıyor hemen ayağa kalkıp Nikki'ye bir Bodyslam yapıyor ama nikki de hemen bir Clothesline yapıyor!!! Tuşa gidiyor nikki 1! 2! Natalya atıyor. Nikki şimdi Turnbuckle'a çıkıyor hemen Natalya da çıkıyor TUTUYOR NİKKİ'Yİ VE SUPERPLEX!!!! NATALYA SHARPSHOOTER YAPIYOR NİKKİ KURTULUYOR VE FEARLESS LOCK YAPIYOR! BU SEFER NATALYA KURTULUYOR VE NİKKİ'Yİ RİNGİN DIŞINA ATIYOR. İkili ringin dışında birbirlerini barikata vuruyorlar. Ringin demirine çarptırıyorlar. Nikki en son ringe girerken Natalya engelliyor yine BU SIRADA HAKEM İKİSİ İÇİNDE 10 DİYOR!!!!! MAÇ BİTTİ!!! Natalya nikki'yi ringe atıyor ama Hakem maçın bittiğini söylüyor. Natalya arka alana gidiyor sonunda..

Sonuç: Double count-out (13:40)

Sıradaki maça geçmeden önce The Wyatt Family hakkında haftalık şovlarda olanlar hakkında bir tanıtım izliyoruz.

d9b8q5a.jpg


The Viper Randy Orton ringe geliyor! Orton köşedeki meşhur tauntunu attıktan sonra rakibini bekliyor.

nwn11a1.jpg


Luke Harper kirli atletiyle bizi karşılıyor girişte. Harper ringe giriyor ve hakem kontroller sonrası maçı başlatıyor.



Randy Orton vs. Luke Harper

Maç lock-uplar ile başladı. Orton Harper'ı iplere gönderiyor Harper'dan bir sırt darbesi. Orton ringin dışına gidiyor şimdi harper'da gidiyor. Ringin dışında yumruklaşıyorlar. Harper spiker masasına vuruyor Orton'u ardından ringe atıyor. Ringde orton bir yumruk atıyor fakat Harper'dan bir Dropkick! Harper Turnbuckle'a çıkıyor şimdi orton ayağa kalkıp vuruyor harper'a ve Harper ringin dışına düşüyor. Harper bir süre sonra ringe giriyor Orton vurmaya devam ediyor köşeden köşeye vuruyor ardından ringin dışına spiker masasına gönderiyor. ORTON HARPER'I KALDIRIYOR VE SPİKER MASASININ ÜSTÜNE YAPIŞTIRIYOR. Orton ringe attı harper'ı tuşa gitti! 1! 2! Harper atıyor. Orton şimdi harper'ın boynunu sıkıyor. Orton tuttu harper'ı iplerin üstüne attı. Harper aprona düştü geri ringe girdi. İkili birbirini köşeden köşeye vuruyor şimdi. HARPER ORTON'UN KAFASINA TEKMEYİ YAPIŞTIRIYOR TUŞA GİDİYOR 1! 2! ORTON ATIYOR. Orton hemen kendini toparlayıp harper'ı aprona çıkarıyor DDT pozisyonuna getiriyor ama harper kurtuluyor ve Orton'u ringin dışına gönderiyor. Harper üstüne uçuyor ringden!!! Orton spiker masasının arkasına gidiyor! Harper Orton'u tutuyor spiker masasına yapıştırıyor. Ardından tekrar kaldırıyor ama Orton'dan Powerslam!!! Orton ringe giriyor harper da girdi. Harper Turnbuckle'a çıktı orton da çıktı!!! ORTON'DAN SUPERPLEX!!!! TUŞA GİTTİ ORTON! 1! 2! HARPER ATTI! Orton kaldırdı Harper'ı RKO YAPACAKKEN HARPER KURTULDU. ORTON TEKRAR TUTTU VE YERE YAPIŞTIRDI HARPER'I ORTON TUŞA GİTTİ AMA BAŞARISIZ. HARPER APRONA GİTTİ ORTON TUTTU ONU İPLERDEN ÇEKTİ VE DDT!!!! ORTON ŞİMDİ RKO İÇİN HAZIRLANIYOR!!! HARPER KALKTI SUPERKİCK YAPIŞTIRIYOR HARPER!!! BİR TANE DAHA SUPERKİCK HARPER TUŞA GİTTİ! 1! 2! KİCKOUT!!! ORTON ATTI. HARPER KALDIRIYOR ŞİMDİ VE POWERBOMB!!! TEKRAR TUŞA GİDİYOR 1! 2! ORTON ATIYOR. İKİSİDE AYAKTA YUMRUKLAŞIYORLAR RANDY ORTON'DAN BİR ANDA RKO!!!!!!!!! TUŞA GİDİYOR ORTON 1! 2! 3!!!

Kazanan: Randy Orton (17:15)

bmiflji.jpg


The Viper Randy Orton zorlansa da kazanmayı biliyor. Randy köşeye çıkıp WrestleMania logosunu gösteriyor ve reklamlara gidiyoruz.

65296qq.jpg


Nikki Bella arka alanda ropörtaj verirken Natalya arkadan saldırıyor. Hakemler ikiliyi ayırırken ringe geri dönüyoruz.

d0q83ii.jpg


Sahnede ışıklar kararıyor ve Naomi yeşil ışıkla girişte beliriyor. Naomi giriş sonrası şampiyonu bekliyor.

5mtprxf.jpg


Şampiyon Alexa Bliss burada! Alexa girişini yapıyor ve ringe giriyor. Hakem son kontroller sonrası maçı başlatıyor bakalım Naomi şampiyon kapatacak mı geceyi?

Smackdown Kadınlar Şampiyonluğu Maçı
Naomi vs. Alexa Bliss (c)


Maç başlıyor naomi direkt roll up yapıyor ama başarısız. Naomi Turnbuckle'a çıkıyor alexa saçından tutup yere atıyor ve tuşa gidiyor ama o da başarısız. Alexa Naomi'yi sıkıştırıyor. Köşede. Naomi tutuyor alexa'nın kafasını ama alexa onu köşeye çarptırıyor. Alexa ikide bir tuşa gidiyor ama başarısız. Naomi roll up yapıyor başarısız ikisi ayını anda birbirine tekme atıyor ve yere düşüyor şimdi. Naomi Alexa'nın yüzünü tekmeliyor ardından Turnbuckle'a çıkıyor ve üstüne atlıyor ardından tuşa gidiyor! 1! 2! Alexa atıyor! Alexa Naomi'nin kafasını tutup yere vuruyor ardından üstüne atlıyor ve kafasına vurmaya devam ediyor. Şimdi alexa Turnbuckle'a çıkıyor NAOMİ BİR ANDA ALEXA'NIN KAFASINA TEKME ATIYOR ALEXA RİNGİN DIŞINA DÜŞÜYOR. AMA RİNGE GİRİYOR HEMEN ALEXA DDT YAPIYOR NAOMİ'YE TUŞA GİDİYOR 1! 2! NAOMİ ATIYOR. NAOMİ'NİN YAPTIĞI HAREKETİ ENGELLİYOR ŞİMDİ ALEXA VE İPLERDEN DESTEK ALARAK ROLL UP YAPIYOR AMA HAKEM GÖRÜYOR! ALEXA TURNBUCKLE'A ÇIKIYOR NAOMİ'NİN ÜSTÜNE ATLIYOR NAOMİ AYAKLARINI KALDIRIYOR ALEXA YAPIŞIYOR!!! NAOMİ HEMEN TURNBUCKLE'A ÇIKIYOR VE SPLİT-LEGGED MOONSAULT!!!!!! NAOMİ TUŞA GİDİYOR 1! 2! 3!!!!!!

Kazanan ve yeni SmackDown Kadınlar Şampiyonu: Naomi (8:20)



Naomi başarıyor ve yeni SmackDown Kadınlar Şampiyonu sahibi oluyor! Naomi sevincini yaşarken Renee Young ringe gelip Naomi'ye duygularını soruyor.

b4u49sg.jpg


Naomi inanılmaz hissettiğini söylerken seyirciden chantler atılıyor ve Naomi gözyaşlarına hakim olamıyor. Bunca yıl burada olduğunu ve sonunda şampiyon olduğunu söylüyor. Naomi sevincini sürdürürken kameralar yukarı çeviriliyor ve Carmella ile James Ellsworth'u görüyoruz.


qcdd097.jpg


Dasha onlara yeni şampiyon hakkında ne düşündüklerini sorunca James, Mella'nın emriyle Dasha'yı odadan kovuyor ve artık main event zamanı!!

Maçtan önce bir video izliyoruz Cena'nın 16. şampiyonluğunu kazandığıyla ilgili.

stmc3yv.jpg


Sahneye dönüyoruz tekrardan ve nickimi çalan adam Dean Ambrose burada! Kendisi şu anki Intercontinental şampiyonu. Bakalım double champ olacak mı bu gece?

6958aih.jpg


Lonewolf Baron Corbin geliyor! Bu senenin Andre Giant anısına yapılan Battle Royal'i kazanmıştı. Bakalım kemeri de kazanacak mı?

lm5m1z0.jpg


AWESOME!! The Miz girişini yapıyor ve giriş sonrası kafesine giriyor.

21pi8bc.jpg


Miz girişini yaptıktan sonra ışıklar kararıyor ve arenada ateş böcekleri ortaya çıkıyor.

5n0fa74.jpg


Bray Wyatt kendine özel nametag ve lambasıyla kafese doğru geliyor. Wyatt bakalım bu gece ilk ana kemerini kazanabilecek mi?

60tysra.jpg


The Phenomenal One AJ Styles geliyor! Royal Rumble'da kemerini kaybeden AJ Styles bu gece kemerini geri istiyor.

rshg4w3.jpg


John Cena'nın müziği çalıyor ama kendisi nerede? Havada duran WWE kemeri kafese doğru geliyor ve artık main event maçı başlıyor!

John Cena (c) vs. Bray Wyatt vs. Dean Ambrose vs. Baron Corbin vs. The Miz vs. AJ Styles for the WWE Championship Elimination Chamber Match

Cena ve AJ Styles maça ilk başlayan isimler oluyor. Klasik hareket lock-up sonrası Cena iplerden geri gelerek Shoulder Tackle vuruyor AJ'e. Bir kez daha aynı lock-up'ı izliyoruz ve bu sefer AJ iplerden geri gelirken Cena 2 kez sıyrılıyor ama AJ bir tekme atıyor Cena'nın dizine. Cena şimdi ardı ardına yumruları savuruyor AJ'e ve köşeye atıyor AJ'i ama AJ oradan çekiliyor ve Cena köşeye çarpıyor. AJ şimdi Cena'yı sırtına alıyor ve çevirerek yere indirip tuş deniyor 1! 2! Cena atıyor kolayca. Cena ayağa kalktığında AJ bir tekme vuruyor karnına ve Styles Clash gelirken Cena reverse atıp AJ'i havaya fırlatıyor. AJ ayağa kalkıyor ve Cena'dan bir Sunset Flip!! 1.. 2.. AJ atıyor tuşu. İkili ayağa kakıyor ve karşılıklı yumruklar geliyor. Cena bundan üstün çıkıyor ve STF pozisyonuna getiriyor AJ'i. Ama AJ reverse atıyor Cena'ya. Cena şimdi geri gelirken AJ sırtına alıyor vee Ushigoroshi by AJ Styles!! Tuş deneniyor 1.. 2... Cena kickout! Cena şimdi köşedeyken AJ koşarak gelip atlayacak ama Cena oradan çekiliyor ve Shoulder Tackle geliyor art arda AJ'e. AJ yerdeyken Cena bir Five Knuckle Shuffle yapacak ama geri sayım başlıyor ve yeni güreşçi ringe dahil olacak! 10.. 9.. 8.. 7.. 6.. 5.. 4.. 3.. 2.. 1.. 0!

Dean Ambrose'un kapısı açılıyor ve maça dahil oluyor! Nickimi çalan adam Cena'ya art arda seri yumruklar vuruyor ve ring dışına fırlatıyor Cena'yı. Ambrose durmayıp Cena'yı kafes zincirlerine de vurduktan sonra yerde tekmelemeye başlıyor. AJ arkadan kavgaya dahil olsa da o da zincirlere vuruluyor Ambrose tarafından. Ring dışının başka bir yerine geçiyor bu ikili ve AJ yere çok sert düşüyor! Ambrose dinlenirken Cena köşeye tırmanıyor ama Ambrose bir yumruk ile Cena'yı düşürüyor yere. Ambrose şimdi kendi başladığı alanın üstüne çıkıyor ve oradan Cena'ya Diving Elbow!!! Ambrose ayağa kalkıp Cena'yı ringe çekecekken AJ arkadan gelip Ambrose'u belinden kavrıyor. İkisi o pozisyondayken Cena geliyor ve ikisine birden German Suplex!! Üçüde ayağa kalktığı sırada Cena AJ'i F-U pozisyonuna getiriyor ve AJ'i kullanarak Ambrose'u aşıyor. Ambrose tam ringden çıkarken fake atıyor ve pozisyondan kurtulmuş AJ'e bir Clothesline!! Herkes yerdeyken geri sayım başlıyor ve yeni güreşçi alana dahil olacak! 10.. 9.. 8.. 7.. 6.. 5.. 4.. 3.. 2.. 1.. 0!

Dünyaların yiyicisi Bray Wyatt maça dahil olan isim oluyor ve girdiği gibi Dean Ambrose'a Clothesline!! Cena ona doğru gelirken Cena'yı da alt eden Wyatt şimdi Dean Ambrose'a bir Superplex!! Wyatt attığı taunt sonrası şimdi AJ'e doğru koşuyor ama AJ aşağı eğilerek Wyatt'ı ring dışına atmayı başarıyor. AJ şimdi iplere tırmanıp Wyatt'a atlayacakken Wyatt havada yakalayıp AJ'i zincirlere vuruyor kafesin! AJ kalkmaya çalışırken Wyatt zincirlere tutunup Spider duruşu yapıyor. AJ ayaklandığında Wyatt ona doğru koşuyor ama omzunu köşe direğine vuruyor!! Wyatt şimdi köşeye sıkışmışken AJ iplerden sekip bir Leg Drop vuruyor Wyatt'a! Cena bu sırada AJ'in yanına gidip bir F-U deniyor ama AJ yere iniyor tekrardan ve ikili kafese tırmanıyor!! Kafeste karşılıklı yumruklaşırken AJ üstün taraf çıkıyor ve Cena'yı yere düşürüyor. AJ şimdi Miz'in bulunduğu alanın tepesine çıkıyor ama Dean Ambrose'da orada! AJ'in kafasını kafesin şeffaf tarafına çarptıktan sonra zincirlerden Wyatt'ın üzerine atlamak isterken Wyatt'tan bir sağ kroşeyi yiyor. Wyatt ve Ambrose şimdi ring köşesine çıkıyor ama üstten AJ Styles geliyor ve hem AJ'e hem Wyatt'a Ambrose'dan bir Powerbomb geliyor! Maçtaki herkes yerdeyken geri sayım tekrar başlıyor! 10.. 9.. 8.. 7.. 6.. 5.. 4.. 3.. 2.. 1.. 0!

Lonewolf Baron Corbin maça dahil oluyor ama Ambrose tarafından yumrukları yiyor yüzüne! Ambrose iplerden geri gelirken Corbin bir Clothesline ile düşürüyor Dean'i. İki isim ring dışına çıkıyor ve Dean'in kafası zincirlere vuruluyor Corbin tarafından. Corbin ve Dean ringde biraz dövüştükten sonra tekrar ring dışına çıkılıyor ama Wyatt olaya dahil olup Corbin'e saldırmaya başlıyor. Wyatt bir Uranage yapacakken Corbin reverse atıp Wyatt'ı Miz'in olduğu pod'a çarptırıyor ve hemen ardından Big Boot vuruyor Wyatt'a! Corbin tekrar Wyatt'ı yere indiriyor ve bu sefer AJ ile bir mücadeleye giriyor. AJ iplerden gelirken Corbin bir END OF DAYS vuruyor!! ama Cena hemen STF yapıyor Corbin'e!! Corbin pes etmeyip kurtulduktan sonra bir End of Days'i de Cena yiyor! Corbin taunt atarken Dean Ambrose top ropedan Corbin'in üstüne uçuyor!! Corbin iplere yaslıyken bir de Clothesline vuruyor Dean ona. Corbin 3 kere zincirlere vurulduktan sonra Dean vuruluyor aynı şekilde zincirlere. Ve şimdi Corbin pod'a çarpıyor Dean'i. Ringe döndüğümüzde Dean'den tam Dirty Deeds gelecekken Corbin reverse atıyor ve Dean top rope'a çıkıp atlayacakken Corbin ittirip zincirlere çarptırıyor Dean'i. Corbin herkes yerdeyken taunt atıyor ama geri sayım başlıyor Miz'in gelişi için! 10.. 9.. 8.. 7.. 6.. 5.. 4.. 3.. 2.. 1.. 0!

Miz maça dahil oluyor ama arkadan Dean gelip Corbin'e roll up yapıyor!!! 1.. 2.. 3!


Elenen: Baron Corbin Eleyen: Dean Ambrose

Corbin hıncını alamayıp Dean'i dövmeye devam ediyor elense bile. Dean şimdi pod'a çarptırılıyor ve pod kırıldı!!! Corbin ve Dean şimdi ringe dönüyor ve END OF DAYS!!! Corbin gitmeden önce Dean'i paramparça ediyor. Bu durumu fırsat bilen Miz ringe giriyor ve tuşa gidiyor! 1.. 2.. 3!

Elenen: Dean Ambrose Eleyen: The Miz

Maçta artık 4 kişi kalıyor! Cena ve Wyatt ringin ortasında diz çökük bir şekilde dururken Miz ikisine de Yes Kick vuruyor! AJ Miz'i durdurmak isterken yakalanıyor ve Miz köşede harcıyor AJ'i Yes Kick ile beraber. Miz şimdi Cena, Wyatt ve AJ köşede dururken üçüne de bir Corner Dropkick vuruyor! Miz durmayıp bir de Awesome Clothesline vuruyor Cena'ya. Miz şimdi köşeden Cena'ya atlayacakken Cena havada yakalıyor Miz'i vee F-U!! TUŞ! 1.. 2.. 3!


Elenen: The Miz Eleyen: John Cena

Cena yaptığı F-U ile Miz'i elerken arkadan Wyatt ve AJ'in saldırısına uğruyor! Wyatt şimdi Cena'yı arkasından tutuyor AJ'in vurması için ama dostluk çok sürmeden Wyatt sağ yumruk ile AJ'i yere seriyor. Wyatt bir Running Senton vuracakken Cena oradan çekiliyor. Cena şimdi fight back yapıp Shoulder Tackle darbelerini indiriyor AJ'e. AJ yere indiğinde Wyatt geliyor şimdi ama Cena onu da yere indirip Double Five Knuckle Shuffle yapıyor! Wyatt'a bir F-U geliyor Cena'dan!! Aynısını şimdi AJ'e yapacakken AJ kurtulup Styles Clash yapıyor!! TUŞ 1.. 2.. 2.99 CENA KICKOUT!! AJ şimdi ring dışına çıkıp iplere tırmanıyor ve Phenomenal Forearm gelecekken Cena havada yakalayıp F-U!!! 1.. 2.. AJ KICKOUT!!!! Cena şimdi pod üstüne çıkıyor Wyatt ve AJ'e Crossbody!! Herkes yerde! Cena şimdi bir F-U deneyecekken Wyatt SISTER ABIGAIL!!!!! TUŞ GELİYOR 1.. 2... 3!!!!

Elenen: John Cena Eleyen: Bray Wyatt

WYATT ŞAMPİYONU ELİYOR! BU GECE YENİ BİR ŞAMPİYON GÖRECEĞİMİZ BELLİ OLDU! Wyatt ve AJ face to face yaparken son dövüş artık başlıyor ve Wyatt yerdeki AJ'i yumrukluyor! AJ köşeye çekilince Wyatt ona doğru koşuyor ama AJ reverse atıp Wyatt'ı yere düşürüyor. Bir de Forearm geliyor ve tuş! 1.. 2.. Wyatt kickout atıyor. İki isim zar zor ayağa kalkarken Wyatt Spider Walk yapıyor!!!! AJ duruma şaşkınken üstüne doğru koşuyor Wyatt'ın ama Sister Abigail pozisyonuna alıyor Wyatt AJ'i!! AJ reverse atıyor ve roll up!! 1.. 2.. Wyatt kickout!! Sinirlenen AJ şimdi Phenomenal Blitz yapıyor ama Wyatt Clothesline ile karşılık veriyor! Tuş! 1.. 2.. AJ KICKOUT! Wyatt şimdi bir Uranage yapacakken AJ reverse ve PELE KICK!!! Stunlanan Wyatt şimdi bir de diz darbesini yiyor suratına. AJ şimdi iplerden sekip Springboard 450 yapıyor!! Tuş deneniyor. 1.. 2... WYATT BUNU DA KICKOUTLUYOR! AJ ARTIK İPLERE GİDİP BİTİŞ İÇİN PHENOMENAL FOREARM YAPACAKKEN WYATT REVERSE ATIP SISTER ABIGAIL YAPIYOR VE TUŞ GELİYOR! 1... 2... 3!!!

Kazanan ve Yeni Şampiyon: Bray Wyatt (34:20)

9a4xq0n.jpg


ARENADA ATEŞ BÖCEKLERİ ORTAYA ÇIKARKEN WYATT KEMERİNİ KALDIRIP WRESTLEMANIA LOGOSUNU GÖSTERİRKEN ŞOVUN SONUNA GELİYORUZ.

Değerlendirme

En İyi Maç: Main Event

En Kötü Maç: Apollo Crews & Kalisto vs. Dolph Ziggler

Genel Puanım: 8/10



 

Beast Incarnate

#uncensored☝️
Katılım
27 Haz 2023
Konular
4,964
Mesajlar
13,198
Beğeni sayısı
3,430
PG Nakit
3,015
Konum
İzmir
RPG Karakteri
Brock Lesnar w/ Paul Heyman
Favori Güreşçi
Brock Lesnar
1 1
Seymen’e ortak olmaya niyetlendiğim ama yine PC’min azizliğine uğradığımdan ötürü nasip olmayan şov incelemesi…

Bu şovun anlamı tabii hepimiz için çok büyük, ama benim için çok tatlı bir hikayesi var. O dönemlerde Wyatt’ın kemeri alacağına kesin gözüyle bakılıyordu, ertesi gün okul vardı ama ben de bu galibiyeti canlı izlemek istiyordum. O yüzden direkt main eventine alarm kurup kaldığım ve o sabahın 5-6’sında mutluluktan bağırmamak için zor durduğum bir geceydi. Çok değerli ve özel bir galibiyet neresinden baksan. Bu adamı bir daha izleyemeyecek olduğumuz aklıma geldikçe dalıp gidiyorum ve bu hissiyat da uzun bir süre bünyemi terk etmeyecek gibi. Umarım uyuduğu yerde çok huzurludur… Elinize sağlık beyler.
 
Katılım
2 Tem 2023
Konular
849
Mesajlar
6,466
Beğeni sayısı
1,249
PG Nakit
1,690
Konum
Compton
Favori Güreşçi
Jey Uso & Shawn Michaels
Seymen’e ortak olmaya niyetlendiğim ama yine PC’min azizliğine uğradığımdan ötürü nasip olmayan şov incelemesi…

Bu şovun anlamı tabii hepimiz için çok büyük, ama benim için çok tatlı bir hikayesi var. O dönemlerde Wyatt’ın kemeri alacağına kesin gözüyle bakılıyordu, ertesi gün okul vardı ama ben de bu galibiyeti canlı izlemek istiyordum. O yüzden direkt main eventine alarm kurup kaldığım ve o sabahın 5-6’sında mutluluktan bağırmamak için zor durduğum bir geceydi. Çok değerli ve özel bir galibiyet neresinden baksan. Bu adamı bir daha izleyemeyecek olduğumuz aklıma geldikçe dalıp gidiyorum ve bu hissiyat da uzun bir süre bünyemi terk etmeyecek gibi. Umarım uyuduğu yerde çok huzurludur… Elinize sağlık beyler.
Eyvallah baba teşekkürler. Wyatt'ın galibiyetini bir kez daha izlediğimde onu bir daha yeniden ringlerde göremeyecek olmak hala inanılmayacak gibi geliyor hala kabullenemiyorum öldüğünü. Huzur içinde yatsın bize çok güzel anlar yaşattı kariyeri boyunca.



Valla main event hariç maçlarını ilk defa görüp izlediğim bir PPV oldu. Tag team maçı özellikle main eventten sonraki en iyi maçtı bence. American Alpha keşke geri gelse gerçekten seyir zevki 10 numara bir takım Chad Gable'ı Otis ile beraber görmektense Jason Jordan ile izlemeyi daha çok isterim. İncelemeye başlamadan önce main event maçı harici sıkıcı bir şov olduğunu düşündüm ama inceleme yazarken ters köşe yaptı WWE. @Bero 'ya da ayrıca teşekkürler bana yardım ettiği için.
 

Bero

Cm Punk'a Hasım
Katılım
2 Tem 2023
Konular
1,369
Mesajlar
3,640
Beğeni sayısı
1,196
PG Nakit
3,465
RPG Karakteri
Erick Rowan
Favori Güreşçi
Bray Wyatt
1
Özellikle Harper ve benim için yeri ap ayrı olan Elimination Chamber maçını hüzünlenerek yazdık. Wyatt'ın ilk ana kemer aldığı şovu yazdık ve şu an Wyatt yok. Bu çok garip değişik bir duygu. İkisi de huzur içinde uyusunlar. Unutulmayacaklar.
 
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: