- Konular
- 27
- Beğeni sayısı
- 988
- PG Nakit
- 220
- RPG Karakteri
- Sami Zayn
Loş ışıklı bir odada açılıyor kameralar. Sandalyeye oturup bekleyen Sami Zayn'i görüyoruz. Oldukça ciddi bir ifade var suratında. Son dönemece girmişken kendisinin söyleyecek bir şeyleri varmış gibi görünüyor.
Sami Zayn: Herkesin bir uyanma noktası olur. Kimileri için bu bir hayal kırıklığıdır, kimileri için bir ihanettir. Benim içinse, sessizlikti. Haftalarca konuşmaya çalıştım. Anlatmaya çalıştım. Değişmeye zorladım. Ama sonunda fark ettim ki bu ringde, bu kuliste, bu şirketin damarlarında gezen insanların çoğu, duymak istemiyor. Duygularla değil, egoyla yaşıyorlar. Bu yüzden ben değiştim. Hayır, artık bir kurtarıcı değilim. Çünkü kimse kurtarılmak istemiyor. Çünkü insanlar acı çekmeyi seviyor. Çünkü herkes bir döngünün parçası olmaktan memnun. Ben değilim. Artık değilim. Artık mücadele, başkaları için değil. Bu sistemin üzerine kurulmuş tüm yalanlar, kahramanlıklar, sadakat, kardeşlik, adalet, hiçbirini satın almıyorum. Çünkü hepsinin bir bedeli var. Ve ben o bedeli defalarca ödedim. Onurumla. Sadakatimle. Kalbimle. Ama artık bir ödeme yapmayacağım. Çünkü bana kalbimi geri verdiler. Yaralı, paramparça, ama hala atan bir kalp. Ve bu kalp, şu anda sadece bir şey için atıyor: Gerçek. WrestleMania’ya geldiğimizde, ben bir şov yapmaya gelmeyeceğim. Tribünlere göz kırpmayacağım, alkış beklemeyeceğim. Hiçbirinizden onay istemiyorum. Çünkü artık gerçeğin onaya ihtiyacı yok. Çünkü gerçek, onayla değil, direnişle var olur. Ve ben artık direniyorum. Sözlere değil, sessizliğe. Rollere değil, yalınlığa. Görkemli zaferlere değil, sade hakikate. İnsanlar bir hikaye izlemek istiyor. Kahramanların kazandığı, kötünün cezalandırıldığı, her şeyin tam da olması gerektiği gibi olduğu o yalan masalı. Ama ben o masala inanmıyorum. Çünkü gerçek, dağınıktır. Acıtır. Hayal kırıklığı yaratır. Ve çoğu zaman alkışlanmaz. Ama yine de ben onu seçeceğim. Çünkü ne kadar tek başıma olursam olayım, bu benim yolum. Ve bu yolda atılan her adım, bana daha fazla huzur veriyor. Bu ringde yıllar boyunca bir şeyleri değiştirmeye çalıştım. Ama artık hiçbir şeyi değiştirmek gibi bir niyetim yok. Çünkü ben sadece kendim olmanın yeterli olduğunu öğrendim. Ve kendim olmak için hiç kimseden izin almayacağım. WrestleMania’da o ringe çıktığımda, üzerimde ne bir karakterin ağırlığı olacak ne de bir beklentinin baskısı. Sadece ben olacağım. Olduğum gibi. Yalın, dürüst, çırılçıplak bir gerçeklik. Ve o gerçeklik, ne sahne ışıklarıyla parlayacak ne de spikerlerin sesinde yankılanacak. Ama hissedeceksiniz. İçinizde, midenizin tam ortasında bir ağırlık gibi oturacak. Çünkü hakikat böyledir. İlk başta yadsınır. Sonra reddedilir. Ama sonunda, inkar edilemez hale gelir. Ve işte ben, tam da bu yüzden buradayım. İnkar edilemeyecek bir hakikat olmak için. Sami Zayn olarak, şampiyon ya da bir kurtarıcı olarak değil… sadece bir insan olarak.
Sami Zayn: Ve bir insan olarak, artık kendimi kandırmayı bıraktım. Kimin ne düşündüğünü, hangi kemerin daha parlak olduğunu, hangi pozun daha alkış alacağını umursamıyorum. Çünkü ben artık gürültüde boğulmak istemiyorum. Sessizlikte nefes almayı öğrendim. Ve o sessizlik, bana her şeyden daha gerçek geliyor. Her şeyin sustuğu anda, en çok kendini duyarsın. İşte ben o anda kaldım. Orada kendimle yüzleştim. Tüm maskeleri, tüm rollerimi bir kenara attım. Gerçekten kim olduğumu gördüm. Ve bu görüntü, ilk başta rahatsız ediciydi. Çünkü yıllarca üzerime yapıştırılan kimliklerin altında ezilmişim. Ama şimdi… şimdi o yükleri taşıyamam. Taşımayacağım da. Çünkü artık hak ettiğim şeyi aramıyorum. Hak ettiğim biri oluyorum. Ve bu yol, alkışlarla değil, sessiz adımlarla yürünüyor. İyileşmek bir gösteri değildir. Dönüşmek, bir anla açıklanamaz. Bunlar sessizce olur. İçeride, derinde, karanlıkta. Ve sonra bir gün, güneş yeniden doğduğunda, sen artık eskisi değilsindir. Ben artık eskisi değilim. Bu ringde, bu dünyada, bu hayatta… ne olursa olsun, artık sadece olduğum adamla yüzleşiyorum. Ve bu adam, artık saklanmıyor. Artık boyun eğmiyor, eğilmiyor, dimdik duruyor, hakikatin soğuk ama onurlu zemininde. Sami Zayn olarak. Sadece bir isim değil, bir hatırlatma. Gerçeğin eninde sonunda herkesin kapısını çalacağına dair bir hatırlatma. Ve o kapı çalındığında, ya açarsınız ya da sonsuza kadar kaçarsınız.
Sami Zayn: Ama gerçek, sonunda hep kazanan olur. Çünkü, asla kaybetme lüksü yoktur.
- Oynadığınız Karakterin Adı
- Sami Zayn
Son düzenleme: