Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Yeni profil mesajları
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Aylık Konu İstatistikleri
Şu anki ziyaretçiler
Yeni profil mesajları
Profil mesajlarında ara
Ayın En Çok Mesaj Atanları
RPG İstatistik
Rozetler
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Konuya cevap cer
Ana sayfa
Forumlar
Güreş Dışı
Serbest Kürsü
KK'den Garip Atatürk Açıklaması
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
<blockquote data-quote="Caliph" data-source="post: 89236" data-attributes="member: 18"><p>Zaten bütün mesele bu. Herkes kendi kutsalını korumaya, laf söyletmemeye çalışırsa bu işin içinden çıkamayız. Çocuğun yaptığı büyük terbiyesizlik, edepsizlik buna lafımız olamaz fakat seküler kesim bu çocuğun hapse girmesine alkış tuttukça, yarın bir gün yine görevdeki Cumhurbaşkanına en ufak hakaretten "okuldan göz altına alınan"(ki daha önce örneklerine şahit olduk) çocuklara itiraz etme hakkını kendinde bulamaz hale gelecek ha yine edecekler evet ama bu işte samimiyetsizlik veya ikiyüzlülük olarak adlandırabileceğimiz bir durum haline evrilecek. Benim özgürlük konusunda tarafım yok, bu çocuğun yaptığı da terbiyesizlik fakat keza yine yaptığı ifade hürriyetine girer ya da geçen sene Ramazan'da alkollü "Kadir Gecesi" kutlaması yapan havayolu şirketi çalışanları da... Asalım keselim demek - ki bu forumda bile o tarz yorumlar gördüm maalesef - hiç tasvip edilecek yorumlar değil. Sevinen ve alkış tutan muhalif kesimin aklından çıkarmaması gereken bir şey var, bükülebilen ve istenilen yöne çekilebilen hukuk koşullarının yine bu sefer kendi aleyhlerinde keyfi bir şekilde bükülmesine razı olacaklar o zaman. </p><p></p><p>Hukukun üstünlüğü, demokrasi, insan hakları cart curt diye ortalıkta gezip, böyle bir durumda "asalım, keselim, biçelim" demek güldürüyor beni fakat halbuki ağlanacak bir halin örneği bu. Seküler kesim de, dinci kesim de karşı tarafın saygı duymasını beklemiyor bu ülkede, kendi kutsallarına saygı duyulmasını dayatmak istiyor. Bu dayatma her iki tarafında yozlaşmasına yol açacak. Bu çocuğun bu saatten sonra iyice radikalleşip, daha sert bir tavır alması çok olası, bunun aksinin yaşanması ne kadar mümkün mesela? Ben çok zayıf ihtimal olarak görüyorum. </p><p></p><p>Benim yaşıma yakın bir sürü kişi var bu forumda, onların başına geldi mi veya şahit oldular mı bilmiyorum fakat benim ilkokul ve lise dönemimde sınıfta Atatürk'e ya da dini değerlere olmak üzere bir sürü şeye şaka, dalga adı altında bir yığın saygısızlık yapıldı. Ya da özellikle 90lı yıllarda lise okuyan büyüklerden okuduğum, işittiğim şeyler de var ki bu çocuğun yaptığının "masum" kalacağı şeyler... Demem o ki kayda alınan saçma sapan ve asla tasvip etmeyeceğim bir hareket çocuğun başının derde girmesine yol açtı. Üstüne sosyal medya da bir yığın hesap ve özellikle sanat sepet tayfa da bunun üstüne sıcak tereyağ sürerek bu çocuğun üstüne hala basmaya, çiğnemeye devam da ediyor. Ekşi'de bu konu hala gündem, ülkede özellikle ekonomik ve sığınmacı gibi temel problemler varken, rahatsız olduğumuz bir diğer problem olan hukuğun gittiği noktaya bizler de bal çalıyoruz, üstte belirttiğim gibi yarın bir gün başımıza gelecek potansiyel bir meselede hukuk ararken isyan edeceğimizi bile bile... Hukukta asgari sınırı bir sene olan bir mesele için tutuklama hamlesine gidilmesi herkesin ilk değil en son isteyeceği şey olmalı. Yaşını da hesaba katarsak ayrı bir rezalet olarak görüyorum bu durumu. Neyse hukukçu değilim, forumda işi hukuk olan dostlarımız var onlar daha iyi bilir bu durumu. Çok uzattım hatta bazı yerlerde tekrara düştüm fakat bu durumu daha uzun uzadıya varan bir şekilde anlatma isteğinde değilim. Son olarak, gaz alınır çocuk yakında serbest kalır diye düşünüyorum. Konu hakkında da uzun bir süre sonra ilk defa KK dediğim bir tweet ama yemezler istifa "demokrat dede"</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Caliph, post: 89236, member: 18"] Zaten bütün mesele bu. Herkes kendi kutsalını korumaya, laf söyletmemeye çalışırsa bu işin içinden çıkamayız. Çocuğun yaptığı büyük terbiyesizlik, edepsizlik buna lafımız olamaz fakat seküler kesim bu çocuğun hapse girmesine alkış tuttukça, yarın bir gün yine görevdeki Cumhurbaşkanına en ufak hakaretten "okuldan göz altına alınan"(ki daha önce örneklerine şahit olduk) çocuklara itiraz etme hakkını kendinde bulamaz hale gelecek ha yine edecekler evet ama bu işte samimiyetsizlik veya ikiyüzlülük olarak adlandırabileceğimiz bir durum haline evrilecek. Benim özgürlük konusunda tarafım yok, bu çocuğun yaptığı da terbiyesizlik fakat keza yine yaptığı ifade hürriyetine girer ya da geçen sene Ramazan'da alkollü "Kadir Gecesi" kutlaması yapan havayolu şirketi çalışanları da... Asalım keselim demek - ki bu forumda bile o tarz yorumlar gördüm maalesef - hiç tasvip edilecek yorumlar değil. Sevinen ve alkış tutan muhalif kesimin aklından çıkarmaması gereken bir şey var, bükülebilen ve istenilen yöne çekilebilen hukuk koşullarının yine bu sefer kendi aleyhlerinde keyfi bir şekilde bükülmesine razı olacaklar o zaman. Hukukun üstünlüğü, demokrasi, insan hakları cart curt diye ortalıkta gezip, böyle bir durumda "asalım, keselim, biçelim" demek güldürüyor beni fakat halbuki ağlanacak bir halin örneği bu. Seküler kesim de, dinci kesim de karşı tarafın saygı duymasını beklemiyor bu ülkede, kendi kutsallarına saygı duyulmasını dayatmak istiyor. Bu dayatma her iki tarafında yozlaşmasına yol açacak. Bu çocuğun bu saatten sonra iyice radikalleşip, daha sert bir tavır alması çok olası, bunun aksinin yaşanması ne kadar mümkün mesela? Ben çok zayıf ihtimal olarak görüyorum. Benim yaşıma yakın bir sürü kişi var bu forumda, onların başına geldi mi veya şahit oldular mı bilmiyorum fakat benim ilkokul ve lise dönemimde sınıfta Atatürk'e ya da dini değerlere olmak üzere bir sürü şeye şaka, dalga adı altında bir yığın saygısızlık yapıldı. Ya da özellikle 90lı yıllarda lise okuyan büyüklerden okuduğum, işittiğim şeyler de var ki bu çocuğun yaptığının "masum" kalacağı şeyler... Demem o ki kayda alınan saçma sapan ve asla tasvip etmeyeceğim bir hareket çocuğun başının derde girmesine yol açtı. Üstüne sosyal medya da bir yığın hesap ve özellikle sanat sepet tayfa da bunun üstüne sıcak tereyağ sürerek bu çocuğun üstüne hala basmaya, çiğnemeye devam da ediyor. Ekşi'de bu konu hala gündem, ülkede özellikle ekonomik ve sığınmacı gibi temel problemler varken, rahatsız olduğumuz bir diğer problem olan hukuğun gittiği noktaya bizler de bal çalıyoruz, üstte belirttiğim gibi yarın bir gün başımıza gelecek potansiyel bir meselede hukuk ararken isyan edeceğimizi bile bile... Hukukta asgari sınırı bir sene olan bir mesele için tutuklama hamlesine gidilmesi herkesin ilk değil en son isteyeceği şey olmalı. Yaşını da hesaba katarsak ayrı bir rezalet olarak görüyorum bu durumu. Neyse hukukçu değilim, forumda işi hukuk olan dostlarımız var onlar daha iyi bilir bu durumu. Çok uzattım hatta bazı yerlerde tekrara düştüm fakat bu durumu daha uzun uzadıya varan bir şekilde anlatma isteğinde değilim. Son olarak, gaz alınır çocuk yakında serbest kalır diye düşünüyorum. Konu hakkında da uzun bir süre sonra ilk defa KK dediğim bir tweet ama yemezler istifa "demokrat dede" [/QUOTE]
Yükleniyor…
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Güreş Dışı
Serbest Kürsü
KK'den Garip Atatürk Açıklaması
Menü
Giriş yap
Kayıt ol