FM 2023 Güncel Transfer Yaması İle 23/24 Süper Lig'i Simule Ettim

Beast Incarnate

#uncensored☝️
Konular
6,906
Beğeni sayısı
4,379
PG Nakit
3,780
RPG Karakteri
Hologram
Favori Güreşçi
Brock Lesnar
1 1
Sortitiousi'de bugün yeni transfer yaması atmışlar, ben de bunu fırsat bilip hemen yamayı kurdum ve bu sezonu simule edeyim bakalım neler olacak dedim.

Ligin son haftasına girildiğinde puan tablosu şu şekildeydi:

image.png

Son hafta maçları oynandığında ise puan tablosu aşağıdaki gibi şekillendi:

image.png

Yani evet, Fenerbahçe son haftasına lider girdiği ligde saçma sapan bir puan kaybıyla şampiyonluğu elleriyle Galatasaray'a hediye etmiş... Aynen FM gerçekçi değildir... Tabii burada Samsunspor'un inanılmaz performansı da göze çarpıyor ama ilk olarak son hafta noldu da haftaya 2 puan lider giren Fenerbahçe, averaj farkıyla şampiyonluğu Galatasaray'a kaptırdı onu görelim:

image.png
image.png

image.png

Gol ve asist krallıklarında neler olmuş onlara bir göz atalım. Gol ve asist kralları sürpriz değil ama zirveye oynayan diğer isimler hayli şaşırtıcı isimler:

image.png

image.png

Gol krallığında Ercan Kara, Serdar Dursun gibi isimler sürpriz olarak göze çarparken Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın santraforları Edin Dzeko ve Vincent Aboubakar ilk 20'de dahi kendilerine yer bulamamışlar. Edin Dzeko bu sezon çıktığı 34 resmi maçta 9 gol 3 asist kaydederken; Aboubakar ise sadece 18 maça çıkabilmiş ve 3 gol ile 2 asist kaydedebilmiş. Aboubakar'ın istatistiklerindeki bu arızanın sebebi ise ekim ayındaki sakatlığıyla 6 hafta, ocak ayındaki sakatlığıyla ise tam 3 ay kaçırması, Abuş'un sakatlık geçmişini aşağı bırakıyorum:

image.png

Lig içerisinde verisini görüntüleyebildiğim derbi maçları şu şekilde:

image.png

image.png

image.png

image.png
image.png

Galatasaray, (eski adıyla) Vodafone Arena basiretsizliğine devam etmesinin yanı sıra Beşiktaş'a kendi evinde de 1-0 yenilmiş. Ayrıca ligin ilk devresinde Beşiktaş kendi evinde Fenerbahçe'yi Chamberlain'ın 2 ve Bailly'nin golüyle 3-0 mağlup etmiş. Yani Beşiktaş geçen sezon gibi bu sezon da muazzam bir derbi performansı sergilemiş, hatta daha da üstüne koyarak bu sezon içinde hiçbir derbi mağlubiyeti almamışlar.

**

Ligin kaleci performansları ise şu şekilde:

image.png

Üç büyüklerin ve deyim yerindeyse bu sezon şapkadan tavşan çıkarırcasına bir sezon geçirerek ligi 4. bitiren Samsunspor'un bu sezon tercih ettiği kadrolar:

image.png

image.png

image.png

image.png

Galatasaray'da Eyüp Aydın seçimi göze çarpıyor. Muhtemelen bu sezon U-19'da oynayacak ve ben bunu unutup oyuncuyu U-19'a göndermeyi unuttum. Hoş bende oyun içi editör de yok gerçi yapamazdım bunu. Beşiktaş'ta ise İbrahim Yılmaz tercihi göze batıyor. Ara transfer döneminde İstanbulspor'dan 1.2 Milyon Euro bonservis karşılığında kadroya katılan İbrahim Yılmaz, Beşiktaş'ta çıktığı 14 maçta 6 gol kaydetmiş. Yine Beşiktaş'ta Kartal Kayra Yılmaz'ın bugün Kayserispor'a kiralandığı duyurulduysa da yama bu sabah, yani transfer gerçekleşmeden önce güncellenmiş ve az önce de belirttiğim gibi bende editör bulunmadığı için bu düzeltmeleri yapamadım.

Sezon içerisinde hayli göze çarpan teknik direktör değişiklikleri oldu, gelin bunlara da bir göz atalım:

image.png

image.png

image.png

image.png

image.png

Özellikle Başakşehir yaptığı teknik direktör değişikliğinden hayli verim aldı. Çağdaş Atan döneminde 18. sıraya kadar gerileyen Başakşehir, bu noktada ara transfer döneminde Çağdaş Atan ile yollarını ayırıp takımın başına Sergen Yalçın'ı getirdi ve ligi 16. sırada, düşme hattının 11 puan ilerisinde bitirmeyi başardı. Buna karşılık, Stanojevic döneminde istediği sonuçları alamayan Konyaspor, Sırp hocanın yerine Hamza Hamzaoğlu'nu takımın başına getirse dahi kötü sonuçlar almaktan kurtulamadı ve 18. sırada yer alarak bir alt lige düştü. Bunlarla beraber, ligi düşme hattının hemen sınırında bitiren Gaziantep FK da teknik direktörüyle yollarını ayıran bir diğer takım oldu. Takım 19. sıradayken, şubat ayında Sumudica ile yolları ayıran Güneydoğu ekibi, Sumudica'nın yerine getirdiği İspanyol menajer Paco Jemez ile birlikte sınırda dahi olsa ligde kalmayı başardı.

Türkiye Kupası'nda ise bayağı saçma sapan şeyler oldu:

image.png

image.png

PTT 1. Lig'de mücadele eden Bandırmaspor, resmen tarih yazarak önce yarı finalde inanılması güç bir şekilde Fenerbahçe'yi eledi; ardından finalde Antalyaspor'u devirerek Ziraat Türkiye Kupası'na ulaştı. Kupaya 3. Tur'dan başlayan Balıkesir ekibinin ZTK yolculuğu ise şu şekilde:

image.png

Son olarak üç büyüklerin Avrupa serüvenlerine bir bakalım. Burada da gerçek hayattaki grupları ayarlayamadım ama gruplara baktığımda hemen hemen gerçek hayattaki ayarda gelmiş gibi üç takıma da, yalnız Galatasaray'ın grupta ufak bir nüans var... Şöyle ki:

image.png

image.png

image.png

image.png

Galatasaray deyim yerindeyse düştüğü ölüm grubunda kelimenin tam anlamıyla ölüp kalmış, en azından 0 çekmemiş diyoruz... Fenerbahçe ve Beşiktaş ise gruplarından lider çıkmışlar; Beşiktaş son 16'da elense de Fenerbahçe, Lille'i eleyerek yoluna devam etmiş ama o da çeyrek finalde AZ Alkmaar'a takılarak turnuvaya veda etmiş.

Simülasyona dair derlemeler bu şekilde, profil atma topuna girmedim çünkü hem yarım yamalak görünüyor; hem de atılacak olsa bir sürü profil akla geliyor. O yüzden yine de görmek isterseniz konu altından profillerin son halini göstereceğim, oyunu buraya kadar saveledim zaten. Onun dışında simülasyona dair öğrenmek istediğiniz başka şeyler varsa onları da konu altından atabilirim.​

Beast Incarnate

#uncensored☝️
Konular
6,906
Beğeni sayısı
4,379
PG Nakit
3,780
RPG Karakteri
Hologram
Favori Güreşçi
Brock Lesnar
1 1
Konuyu ziyaret edenler (Toplam: 0)
No registered users viewing this thread.
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: