Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Yeni profil mesajları
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Aylık Konu İstatistikleri
Şu anki ziyaretçiler
Yeni profil mesajları
Profil mesajlarında ara
Ayın En Çok Mesaj Atanları
RPG İstatistik
Rozetler
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Konuya cevap cer
Ana sayfa
Forumlar
Güreş Dışı
Serbest Kürsü
Bisiklet Adam Tekrardan Aday
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
<blockquote data-quote="Styles Clash" data-source="post: 70125" data-attributes="member: 102"><p>Tunç Soyer ilk zamanlarda kayyum meselesine karşı çıkıp HDP sempatizanlığı yapmıştı sonra mülteci savunmuştu ancak artan milliyetçilik sebebiyle bu konulara çok girmeyecektir diye tahmin ediyorum. Bunun dışında sorun Soyer'den ziyade direkt İzmir'i cepte gören CHP'de ve bir grup çetede. Aziz Kocaoğlu dönemini hatırlıyorum da Soyer'den daha da kötüydü. Ki ortada büyük bir kriz yoktu, Soyer'in mücadele ettiği sorunların büyük çoğunluğu aslında yoktu ve Aziz Kocaoğlu, Soyer kadar şeffaf bir yönetim sergilememişti. En azından Soyer, Kocaoğlu'na göre daha şeffaf. Ek olarak Kocaoğlu döneminde yollar şu anki kadar kötü olmakla birlikte şehirde ciddi bir çöp problemi vardı. Şimdi yine yol problemi var ama çöp probleminin ben ciddi manada azaldığını söyleyebilirim. En çok çöp olan bölge İzmir Konak ancak onun sebebi de belli ne kadar avam ne kadar mülteci varsa bayramlarda akıyor falan.</p><p></p><p>Özetle Tunç Soyer cehape zihniyetinin yansımalarından bir tanesi hatta kendinden önceki başkana göre daha başarılı. Bu başarının arkasında da muhtemelen gelen tepkiler, akp'nin şehirde giderek güçlenmesi ve alternatif muhalif partilerle birlikte chp oylarının da azalacak olma kaygısı var. Soyer'in şahsi olarak eksileri ise kayyum meselesindeki tutumu, İzmir halkına mültecilerle yaşamayı öğreneceksiniz gibi bir söylemde bulunması ve de son birkaç aydı yaptığı yol vb çalışmaları "son birkaç ayda" yapıyor olması. Bu yol çalışmalarına ilk seçildiği günlerde başlamış olsaydı aslında kendisini bu denli kötü anmayacaktık. Çünkü İzmir'in belediye kaynaklı tek sorunu "yol" bu kadar basit. Bunun dışında görülen sorunlar ise hemen hemen her belediyede görülebilecek sorunlar. Su kesintisi ben üni okurken Burhaniye'de AKP belediyesinde de vardı. Genel olarak insanların en çok yakındıkları konu ise yollar. Mülteci vb konular ise Soyer'in sorumluluk sahası değil.</p><p></p><p>Özetin de özeti artık Soyer'den ziyade en büyük sorun CHP'nin İzmir'i çantada keklik olarak görüyor olması. Soyer yerine KK yalakası Bornova Belediye başkanı veya sizin Güzelbahçe belediye başkanı aday olmuş olsaydı ne değişirdi ki hiçbir şey. O yüzden ben Soyer'in adaylığı ile ilgilenmiyorum. CHP şu dakikadan sonra Ekrem İmamoğlu'nu İzmir'den aday gösterse oy vermeyeceğim. İYİ Parti ya da Zafer Partisi gibi bir partiye oy vereceğim. Bunlar da olmazsa HKP falan veririm :D Çünkü İzmir'in CHP'den öncelikle kurtulması lazım. </p><p></p><p>Bunun AKP olduğu için ve AKP'nin kazanma ihtimali doğduğu zamanda İzmir insanı istemeye istemeye yine CHP'nin adayı kim olursa olsun ona oy verecektir. Binali yıldırım 2014 yılında Aziz Kocaoğlu denen adamdan çok daha iyi bir adaydı siyasi olarak bu kadar kirlenmemişti. Ancak olmadı. İzmir'de AKP Mustafa Kemal Atatürk'ü aday koysa AKP logosu olduğu için seçmen oy vermeyecektir. (Ancak AKP'nin İzmir'de %35 gibi bir oy aldığını unutmamak lazım) Ben ise ne yalan söyleyeyim eskisi kadar nefret dolu değilim çünkü AKP'nin tam karşısında CHP var ve KK'nın senelerdir o koltuğu işgal etmesi Faik Öztrak gibi adamların olması derken aslında al birini vur ötekine olduğu kanısındayım. AKP'ye elbette oy vermeyeceğim ama örneğin 2029 sonuna kadar Gaziemir, Urla gibi yerlere metro vaadi olursa değerlendirebilirim. Gerçi bahsettiğim metro projeleri taslakta ve ihaleyi bekliyor ama geçen seçim istemeye istemeye Tunç Soyer'e oy vermiş birisi olarak bu projeleri ilk önce CHP'nin mi yoksa AKP'nin mi gerçekleştireceği sorusu da malum bence.</p><p></p><p></p><p></p><p>Ümit Özlale olabilir. Özlale de zaten İYİP'in içerisinde Bilge Yılmaz gibi sayılı güven veren kişilerden bir tanesi. Hatta dün rüyamda belediye başkanı olduğunu görmüştüm. İlk icraati de sığınmacıları göndermesi olmuştu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Styles Clash, post: 70125, member: 102"] Tunç Soyer ilk zamanlarda kayyum meselesine karşı çıkıp HDP sempatizanlığı yapmıştı sonra mülteci savunmuştu ancak artan milliyetçilik sebebiyle bu konulara çok girmeyecektir diye tahmin ediyorum. Bunun dışında sorun Soyer'den ziyade direkt İzmir'i cepte gören CHP'de ve bir grup çetede. Aziz Kocaoğlu dönemini hatırlıyorum da Soyer'den daha da kötüydü. Ki ortada büyük bir kriz yoktu, Soyer'in mücadele ettiği sorunların büyük çoğunluğu aslında yoktu ve Aziz Kocaoğlu, Soyer kadar şeffaf bir yönetim sergilememişti. En azından Soyer, Kocaoğlu'na göre daha şeffaf. Ek olarak Kocaoğlu döneminde yollar şu anki kadar kötü olmakla birlikte şehirde ciddi bir çöp problemi vardı. Şimdi yine yol problemi var ama çöp probleminin ben ciddi manada azaldığını söyleyebilirim. En çok çöp olan bölge İzmir Konak ancak onun sebebi de belli ne kadar avam ne kadar mülteci varsa bayramlarda akıyor falan. Özetle Tunç Soyer cehape zihniyetinin yansımalarından bir tanesi hatta kendinden önceki başkana göre daha başarılı. Bu başarının arkasında da muhtemelen gelen tepkiler, akp'nin şehirde giderek güçlenmesi ve alternatif muhalif partilerle birlikte chp oylarının da azalacak olma kaygısı var. Soyer'in şahsi olarak eksileri ise kayyum meselesindeki tutumu, İzmir halkına mültecilerle yaşamayı öğreneceksiniz gibi bir söylemde bulunması ve de son birkaç aydı yaptığı yol vb çalışmaları "son birkaç ayda" yapıyor olması. Bu yol çalışmalarına ilk seçildiği günlerde başlamış olsaydı aslında kendisini bu denli kötü anmayacaktık. Çünkü İzmir'in belediye kaynaklı tek sorunu "yol" bu kadar basit. Bunun dışında görülen sorunlar ise hemen hemen her belediyede görülebilecek sorunlar. Su kesintisi ben üni okurken Burhaniye'de AKP belediyesinde de vardı. Genel olarak insanların en çok yakındıkları konu ise yollar. Mülteci vb konular ise Soyer'in sorumluluk sahası değil. Özetin de özeti artık Soyer'den ziyade en büyük sorun CHP'nin İzmir'i çantada keklik olarak görüyor olması. Soyer yerine KK yalakası Bornova Belediye başkanı veya sizin Güzelbahçe belediye başkanı aday olmuş olsaydı ne değişirdi ki hiçbir şey. O yüzden ben Soyer'in adaylığı ile ilgilenmiyorum. CHP şu dakikadan sonra Ekrem İmamoğlu'nu İzmir'den aday gösterse oy vermeyeceğim. İYİ Parti ya da Zafer Partisi gibi bir partiye oy vereceğim. Bunlar da olmazsa HKP falan veririm :D Çünkü İzmir'in CHP'den öncelikle kurtulması lazım. Bunun AKP olduğu için ve AKP'nin kazanma ihtimali doğduğu zamanda İzmir insanı istemeye istemeye yine CHP'nin adayı kim olursa olsun ona oy verecektir. Binali yıldırım 2014 yılında Aziz Kocaoğlu denen adamdan çok daha iyi bir adaydı siyasi olarak bu kadar kirlenmemişti. Ancak olmadı. İzmir'de AKP Mustafa Kemal Atatürk'ü aday koysa AKP logosu olduğu için seçmen oy vermeyecektir. (Ancak AKP'nin İzmir'de %35 gibi bir oy aldığını unutmamak lazım) Ben ise ne yalan söyleyeyim eskisi kadar nefret dolu değilim çünkü AKP'nin tam karşısında CHP var ve KK'nın senelerdir o koltuğu işgal etmesi Faik Öztrak gibi adamların olması derken aslında al birini vur ötekine olduğu kanısındayım. AKP'ye elbette oy vermeyeceğim ama örneğin 2029 sonuna kadar Gaziemir, Urla gibi yerlere metro vaadi olursa değerlendirebilirim. Gerçi bahsettiğim metro projeleri taslakta ve ihaleyi bekliyor ama geçen seçim istemeye istemeye Tunç Soyer'e oy vermiş birisi olarak bu projeleri ilk önce CHP'nin mi yoksa AKP'nin mi gerçekleştireceği sorusu da malum bence. Ümit Özlale olabilir. Özlale de zaten İYİP'in içerisinde Bilge Yılmaz gibi sayılı güven veren kişilerden bir tanesi. Hatta dün rüyamda belediye başkanı olduğunu görmüştüm. İlk icraati de sığınmacıları göndermesi olmuştu. [/QUOTE]
Yükleniyor…
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Güreş Dışı
Serbest Kürsü
Bisiklet Adam Tekrardan Aday
Menü
Giriş yap
Kayıt ol