Feud İncelemesi | LA Knight vs. Bray Wyatt


Katılım
2 Tem 2023
Konular
849
Mesajlar
6,466
Beğeni sayısı
1,249
PG Nakit
1,690
Konum
Compton
Favori Güreşçi
Jey Uso & Shawn Michaels
Hazırlayan: The Lunatic Fringe

Bugün @Beast Incarnate hocanın feud incelemelerini görünce ben de bir tane yapayım dedim ve aklıma direkt Wyatt'ın son mücadelesi geldi. Bir kez daha saygıyla anıyorum kendisini.

la-knight-bray-wyatt-november-19-c.jpg


Feud: Bray Wyatt vs. LA Knight
Başlayıp Bittiği Şovlar: 11 Kasım 2022 SmackDown - Royal Rumble 2023

Galip Gelen Taraf: Bray Wyatt


Feudun Tamamı


11 Kasım 2022


1gjpfz8.jpg


Şovda arka alana döndüğümüzde Megan Morant'ı görüyoruz. ''Bugünkü konuğum LA Knight.'' Diyor ve LA Knight kadraja giriyor. LA Knight, SmackDown dünya kupasına katılamadığı için kızmış bir şekilde ropörtaj veriyor. LA Knight konuştuğu sırada televizyondan ara ara Wyatt'ın kozası gözüküyor. Megan Morant'ın dikkatini çekiyor ama LA Knight konuşmaya devam ediyor bu sırada. LA Knight konuşmaya devam ederken koza televizyonda bir kez daha gözüküp kayboluyor ve Megan Morant dikkatini tekrar televizyona veriyor. Bu sefer sadece Megan değil LA Knight'ın da ilgisini çekiyor ve ona neye baktığını söylüyor. LA Knight ''burada şu an benden daha önemli şeyler mi var?'' diyor ve televizyon tekrardan hareketleniyor. LA Knight bu sefer görüntüyü bitmeden yakalıyor ve Megan Morant alandan uzaklaşırken LA Knight birisinin bu televizyonu tamir etmesini söylüyor arka tarafa bakarak. ''Onun (Wyatt'ın) değil benim zamanım'' olduğunu söylüyor ve önünü döndüğünde rahmetliyle karşılaşıyor.

wwe-smackdown-bray-wyatt-la-knight.webp


Bray Wyatt buraya sadece LA Knight ile tanışmaya geldiğini söylüyor. Onu en iyi anlayanın kendisini olduğunu söyleyip arkadaş olabileceklerini söylüyor. LA Knight, Wyatt'ın dediklerine gülüp konuşmaya başlıyor.. Wyatt'a eğlence merkezine geri dönüp ona kuklalarıyla oynamaya geri dönmesini gerektiğini söylüyor. Bu oyunun kendisinin olduğunu söyleyip Wyatt'a yan yan bakarak gülüyor. Tam gülerken... Wyatt'tan bir Headbutt! LA Knight ayağa kalkıyor ama Wyatt ortadan kayboluyor. LA Knight etrafına bakarken kameralar kapanıyor.


18 Kasım 2022


5plor0x.jpg


Bir sonraki haftaya geldiğimizde Bray Wyatt ringde bir konuşma yapıyor. Geçen hafta yaşananlardan dolayı LA Knight'tan özür diliyor. Wyatt özür dilerken Knight Vision duyuluyor ve LA Knight ringe doğru mikrofonla geliyor. LA Knight geçen hafta yaşananlar hakkında konuştuktan sonra ringe sonunda adım atıyor ve Wyatt'ın elini sıkıyormuş gibi yapıp bir tokat çakıyor. Tokat sonrası hemen aprona kaçıyor Knight. Knight ona özrünün şimdi kabul edildiğini söylüyor. Wyatt ona birazdan vereceği kararın hayatını tümden değiştireceğini söyleyip bir el uzatıyor. Knight düşünürken Wyatt mikrofonu atıp elini uzatmaya devam ediyor ve Knight bir fake daha atıp sıkacakken yumruğu Wyatt'a geçiriyor.

35ibo7d.jpg


LA Knight hızlıca rampaya ilerlerken Wyatt ringde adeta sinir krizi geçiriyor. Wyatt iyice sinirlenirken kameralar kapanıyor.



Arka alana yeniden döndüğümüzde Knight'ı bir yere girerken görüyoruz. Ropörtaja kaçamak cevaplar veren Knight hemen içeri dalıyor ve kimliği belirsiz bir kişi tarafından saldırıya uğradığını görüyoruz.

4tqm23u.jpg




25 Kasım 2022


l9j8qsf.jpg


Sonraki haftaya geldiğimizde Wyatt'ın ringde konuştuğunu görüyoruz. Wyatt yaptığı konuşmada geçen hafta LA Knight'a onun bu saldırıyı yapmadığını söylüyor bizlere. Onun gerçekleştirmediğini anlatmaya çalıştığı anda ekranda Uncle Howdy beliriyor ve konuşmaya başlıyor. Konuşma bittikten sonra kameralar kapanıyor.



p1ttblw.jpg


Arka alana döndüğümüzde LA Knight'ın yine saldırıya uğradığını görüyoruz. Muhtemelen geçen hafta saldırıyı yapan adamla aynı. Yetkililer kutuların arkasından Knight'ı çıkarmaya çalışırken kameralar kapanıyor.


2 Aralık 2022


72ahhqe.jpg


Sonraki haftaya geldiğimizde Bray Wyatt arka alanda bilimsel konuşuyor. Geçen hafta tekrardan Knight'a yapılan saldırının kendisiyle bir ilgisi olmadığını söylüyor. Ancak kendisi yapmış olsaydı ondan geriye hiçbir şeyin kalmayacağını söylüyor. Wyatt konuştuktan sonra kameralar kapanıyor.



9 Aralık 2022

e99cobi.jpg


LA Knight ringe gelip konuşmaya başlıyor. Knight belli ki Wyatt'ı çok kızdırdığını söyleyip onu bunun yaptığını söylüyor. 3 hafta öncesine dönüp Knight'ın ropörtajda kaçamak cevaplar verdiği anları izliyoruz. ve Knight'ın kapıdan içeri tam girdiği anda video duruyor. İçeride gizemli bir figür görüyorüz??

95awusk.jpg


Knight bu garip şeyin ne olduğunu soruyor. Biraz konuştuktan sonra 2 hafta öncesine gidiyoruz bu sefer.

fcuvq03.jpg


Diğer saldırı anını yeniden izlediğimizde kapının ardından gizemli figürün Knight'ı izlediğini görüyoruz. Knight bunun Wyatt'ın oyuncaklarından birisinin olduğunu söylüyor. Knight tam konuşurken Uncle Howdy ekranlara geliyor ve konuşmaya başlıyor. Howdy'nin konuşması sonrası Knight arka alanın yolunu tutuyor ve kameralar orada kapanıyor.


Arka alana döndüğümüzde Knight koridorlarda gezerken bir odaya giriyor. Odanın içinde askıya asılmış Wyatt'ın koza simgesi üstünde olan bir t-shirt karşılıyor Knight'ı.

aentron.jpg



Knight t-shirtü sinirlenip yere attığında ışıklar sönüyor ve Knight telefonun flaşını yakıyor. Flaşı öbür tarafa çevirdiği anda KARŞISINDA MASKELİ ADAM BELİRİYOR VE KAMERALAR KAPANIYOR!

7bkhy4o.jpg



16 Aralık 2022



8d0kw62.jpg


Geçen haftaki maskeli adamın ortaya çıkış görüntülerini izledikten sonra ekranlara bir video geliyor. Maskeli adam Knight'a Howdy maskesi giydirip onu kaçırdığını görüyoruz. Kaydı alan kişi kamerayı kendisine çeviriyor ve bu Howdy! Howdy kendisini gösterince ekran kararıyor ve LA Knight'ı arka alanda yürürken görüyoruz. Knight şimdi ringe geliyor ve konuşmaya başlıyor.

q23ojrs.jpg


Knight biraz konuştuktan sonra ışıklar kararıyor ve ateş böcekleri ortaya çıkıyor. Wyatt ringe doğru geliyor.

o8ag47x.jpg


Wyatt tıpkı Knight gibi Yeah dedikten sonra ringe yürümeye başlıyor. Wyatt, Knight'a ona bir şans daha vereceğini söylediği anda aprondaki Wyatt'a saldırmaya başlıyor Knight! Knight'tan ardı ardına gelen tekmeler sonrası ekranda Howdy beliriyor ve konuşmaya başlıyor. Knight buna aldırış etmeyip Wyatt'ı tekmelemeye devam ediyor ve girişte bir hareketlilik var! Beyaz dumanların içinden Howdy çıkıyor! Knight artık Howdy'nin Wyatt olmadığına kararlı. Howdy girişte gülmeye devam ederken kameralar kapanıyor.

1ajwb3k.jpg



23 Aralık 2022

Wyatt ringin ortasında depresif bir şekilde dururken bir anda kameramana saldırıyor! Kimse ne olduğunu anlamazken kameramana bir Mandible Claw geliyor. Arka alandan yetkililer gelince kameramanı Wyatt'ın elinden kurtarıyorlar ve Wyatt etrafa bakarken kameralar kapanıyor.

dzsbq0r.jpg





30 Aralık 2022



Wyatt ringde konuşurken LA Knight konuşmayı bölüyor ve ringe geliyor. Rumble için bir maç teklifi geliyor Wyatt'a. Wyatt tam kabul ettiğinde ışıklar kapanıyor ve Howdy konuşmaya başlıyor. İkili onu dinledikten sonra Howdy ringe ilk kez geliyor! Howdy şapkasını çıkarıp ringe geldiğinde Wyatt'ın yanına geçip ikili Knight'a bakıyor. Biraz baktıktan sonra HOWDY'DEN WYATT'A SISTER ABIGAIL GELİYOR!!

mba1jda.jpg


Knight ringden inerken neler olduğunu anlamıyor ve kameralar kapanıyor.




6 Ocak 2023



LA Knight arka alanda Kayla Braxton ile konuşurken Royal Rumble maçımız tanıtılıyor! Tarihte ilk kez Pitch Black maçı yapılacak ikili arasında.

1unvnet.jpg





13 Ocak 2023



gham52z.jpg


Wyatt ringde sandalyede otururken konuşmaya başlıyor. Kendisinin dünyaların yiyicisi olduğunu söylüyor. UNCLE HOWDY'NİN KENDİSİ OLDUĞUNU SÖYLÜYOR! Kendisinin her şey olduğunu, kendisinin Bray Wyatt olduğunu söylüyor. Royal Rumble kendisinin yeniden küllerinden doğacağını söylüyor Wyatt. Ve en sonunda LA Knight'a geldiğinde ona ışıklar söndüğünde kaçması gerektiğini söylüyor ve Wyatt'ın meşhur efektiyle kameralar kapanıyor.

HeartfeltScornfulIbex-size_restricted.gif





20 Ocak 2023



Knight lokal güreşçiyi kolay bir şekilde yendikten sonra ekranda bir şeyler oluyor! Firefly Funhouse geri dönüyor!!

i1qv1bn.jpg


Knight anlamsızca izlerken bütün kuklalar toz duman içerisinde uyanıyor ve Wyatt konuşuyor.

kkucnoa.jpg


Wyatt biraz Ramblin' Rabbit ile konuştuktan sonra televizyonda Howdy beliriyor. Howdy konuştuktan sonra Wyatt kameraya bakarak ciddileşiyor. İçinden ne çıkarsa çıksın, bunun onun problemi olduğunu söylüyor. Rumble'da görüşürüz dedikten sonra Wyatt gülerek el sallıyor ve Firefly Funhouse'a şimdilik veda ediyoruz.

m580qms.jpg



23 Ocak 2023

RAW'ın 30. yılındayız! LA Knight ringde konuşurken birden ışıklar kesiliyor ve gong sesi duyuluyor!! Undertaker'dan başkası olamaz bu! Biraz ölü adam girişini izledikten sonra ışıklar açılıyor ve Undertaker karşımıza American Badass olarak çıkıyor!

t70v4ql.jpg


LA Knight ringden uzaklaştığında Taker'a bunun kimin oyununu olduğunu söylüyor. LA Knight parmağıyla LA Knight ismini hecelerken ışıklar tekrar kararıyor.

2ox2r6s.jpg




p237ugl.jpg


Knight çaresizce etrafına bakarken arkadan lambalı birisi geliyor. Bu isim Wyatt! Taker ve Wyatt, Knight'ı kapana kıstırıyor. Knight ringe döndüğünde... CHOKESLAM POZİSYONUNA GETİRİYOR KNIGHT'I! WYATT RİNGE GELDİĞİNDE TAKER İLE BİR SÜRE YÜZ YÜZE GELİYORLAR VE TAKER, KNIGHT'I WYATT'A DOĞRU ATIYOR VEE SISTER ABIGAIL!!! Taker ringden inerken Wyatt'ın kulağına bir şeyler fısıldıyor. Wyatt dediklerini kafasını sallayarak onayladığında Taker ringden inip motoruna atlıyor. Bu ikiliyi yıllar sonra bir arada görmek çok güzel! Taker alandan ayrılırken kameralar kapanıyor.




27 Ocak 2023

Ringde ışıklar kararıp ateşböcekleri ortaya çıkıyor ve Live in Fear çalıyor! Wyatt'ın özlediğimiz müziği çalarken girişte birisi var! Ama bu Wyatt değil, Wyatt kılığına bürünmüş LA Knight!

oqxn8m2.jpg


Knight ringe girdiğinde kıyafetleri çıkarıp atıyor ve konuşmaya başlıyor. Knight konuşması Yeah ile bitirdikten sonra koza efekti ekranda beliriyor ve Wyatt sandalyede oturmuş bir şekilde duruyor rampada.

etnkbfh.jpg


Wyatt ona ''seni̇ burada şaka yaparken görüyorum dostum, i̇ki̇mi̇z de i̇çi̇nden gülmedi̇ği̇ni̇ bi̇li̇yoruz, deği̇l mi̇?'' diyor. Yarın gece yapılacak olan Rumble'da sonunda aradığı adamla tanışacağını söylüyor ve gülüyor Wyatt. Biraz konuşma sonrası Wyatt soluna bakıyor vee bu Uncle Howdy!

evyw4bj.jpg



Wyatt ringde duran Knight'a baktıktan sonra kameralar kapanıyor ve artık Rumble zamanı!

Royal Rumble 2023


3b1cd60.jpg


LA Knight tam Kendo ile Wyatt'a vuracakken Wyatt karşılıyor ve SISTER ABIGAIL!! HAKEM SAYIYOR 1... 2... 3!

Kazanan: Bray Wyatt

Wyatt feudda galip gelen taraf oluyor! Wyatt galibiyeti sonrası köşesine çekilirken Knight ring dışına kaçıyor ve arkasından Wyatt takip ediyor onu.




jgvxdja.jpg


Wyatt spiker masasının oraya doğru giderken Knight bir Kendo Stick ile Wyatt'a vuruyor ve seyircilerin arasına doğru kaçıyor. Wyatt hemen arkasından onu takip ediyor. Knight korkmuş vaziyette ondan uzaklaşmaya çalışıyor.

cfgaeg4.jpg


Wyatt artık iyice yaklaştığında Knight bir Kendo darbesi daha yapıyor Wyatt'a. Ama Wyatt'a hiçbir şey olmuyor. Knight biraz kaçmanın ardından 3. Kendo'yu vuruyor Wyatt'a ama Wyatt'ı sinek ısırmış gibi umursamadan ilerlemeye devam ediyor Knight'a doğru.

En sonunda bir platforma geçiyoruz ve Knight yere seriliyor. Knight yerdeyken UNCLE HOWDY TEPEDEN KNIGHT'IN ÜSTÜNE ATLIYOR!!!!


m1f83wi.jpg


ATLAMA SONRASI FİŞEKLER HAVADA UÇUŞURKEN ÜSTTEN WYATT'IN KUKLALARI GELİYOR VE BU ÇILGIN FEUD BURADA BİTERKEN KAMERALAR KAPANIYOR.

25q02jq.jpg


Değerlendirme

Bence feud gayet iyi işlendi haftalık şovlarda ama bitişinde yapılan maç beni çok tatmin etmedi. Bu ikili net çok daha iyi bir maç çıkarabilirdi ortaya.

Puanım 7/10
 
Son düzenleme:

Beast Incarnate

#uncensored☝️
Katılım
27 Haz 2023
Konular
4,964
Mesajlar
13,198
Beğeni sayısı
3,430
PG Nakit
3,015
Konum
İzmir
RPG Karakteri
Brock Lesnar w/ Paul Heyman
Favori Güreşçi
Brock Lesnar
1 1
Güreşi izlemediğim döneme denk geldiği için vakıf olmadığım bir feuddu, bu incelemeyle beraber merhumun son feudununda repertuvara almış olduk. Wyatt’ın dahil olduğu bir olayı ilgi çekici kılmama ihtimali çok düşük zaten, ama sonda da dediğin gibi Rumble’daki maç belki biraz daha iyi olabilirdi, yine de Wyatt’ın son maçı beraber sonsuz anlama sahip olduğu bir gerçek. Eline sağlık Seymen’im.
 

agaoglu23

belair
Katılım
2 Tem 2023
Konular
4
Mesajlar
1,785
Beğeni sayısı
418
PG Nakit
275
Favori Güreşçi
Bianca Belair
Öncelikle kardeşim emeğine sağlık, tam kıvamında bir feud incelemesi. Baymadan, sıkmadan, olayları hatırlata hatırlata bitirdik okumayı.

Feud tam orta kıvamdaydı benim için ya, değişik segmentleri vardı. Özellikle Knight'ın bu mistik hikayeyi iyi okuduğuna şahit olduk. Pitch Black maçı da bence ambiyans olarak iyi, ama içi boş bir maçtı.
 
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: