Beast Incarnate: Yüz Yüze'nin yeni bölümüne hepiniz hoş geldiniz! Bugün programın açılışını bu şarkıyla yaptık, çünkü bu şarkının bugünkü konuğumla anısı var... O zaman konuğumu çağırıyorum. Socrates bünyesindeki Emre Özcan'dan sonra en iyi adam geliyor, dedelerin dedesi @Bogi geliyor!
Beast Incarnate: Bogi'm hoş geldin, hız kesmeden sorularımızı almaya başlayalım. İlk soru @Caliph'ten gelmiş:
"Socrates ekibinin PG.COM'a selam yolladığı video ne zaman düşer piyasaya?"
Bogi: Süpriz diyelim. Tabii bu videonun olması için benim de üşenmeden bi ara ofise gitmem lazım fjgdhgdfhdfg.
Beast Incarnate: Tardini editlemede varsın ama PG'ye selam çaktırmada yoksun he... Yazdım bunu kenara Bogi, unutmayız böyle şeyleri...
Beast Incarnate: @Johnkorey ile devam ediyoruz, Mehmet'in sana 4 tane sorusu var:
"1- Bu aralar kendini nasıl hissediyor?
2- Ultimate Team'de Socrates çıkınca aa dergi çıkmış esprisini ekip arkadaşlarından herhangi biriyle paylaştı mı?
3- HZ ile olan podcastlere sadece basketbol üzerinden mi devam edecekler? Olası bir futbol ana merkez olduğu zaman iki kelam etmek isterim şartlar uygun olursa.
4- Keşke Socrates bünyesinde program yapsa. dediğin 2 spor yorumcusu? biri dijitalden biri televizyondan."
Bogi:
1- Çok iyi hissetiğimi söyleyemem mental olarak. Hatta biraz da samimi olayım, toparlamaya çalıştığım bir dönemden geçiyorum da demem daha doğru. Ama ayaktayım yıkılmadım.
2- Yaptım ve Ruhat’la konuştuk bu mevzuyu. Çıktığı anda bi kahkaha patlattım temizinden, sonra iyi kart olduğunu görünce de keyfine vardım iyi bi süre.
3- Şimdilik odak basketbol. Futbolla alakalı bir içerik yaratır mıyım/mıyız açıkçası bilmiyorum. Piyasada hem görüntülü hem sesli aslında baya kaliteli işler var. Basketbol özellikle sesli kısımda biraz daha niş kalıyor. Zaman gösterir ama az ihtimal diyelim. Benim bir solo projem olabilir, onu da sezon içerisinde paylaşırım zaten.
4- Yeni geçti ama dijitalden sanıyorum Fikret Tolunay’ı alırdım. Televizyon camiasından alınır düzeyde kimse yok bence. Zaten geleneksel medyadaki iş yapan bütün yorumcular dijital platformlara dağılmış durumdalar. Ama illa söyleyeceksem hala geleneksel medyada kalan Alp Özgen’i görmek isterdim. Severim Alp Ağabeyi.
Beast Incarnate: HZ'nin futboldan uzaklaşan bir FB smarkı olduğunu öğrenince üzüntüden kahroldum, eğer bir futbol bölümü çekerseniz ben de konuk olmak isterim bu arada. 2019 tayfasının döndürdüğü makaraları çok özledim yalan mı söyleyeyim...
Beast Incarnate: @The MANIAC'ın sorularıyla devam ediyoruz:
1- Hakkımda ne düşünür?
2- Görmüş olduğu en kötü FB topçusu?
3- PES mi FIFA mı?
Bogi:
1- Biraz azaltmak lazım onlayn işleri dedo dışarda hayat var kesinlikle.
2- Zor soru baya aslında. Josico diyeyim. Yerlilerden Gökhan Emreciksin derim.
3- Bir döneme kadar herkes gibi PES bağımlısıydım ama sanıyorum bir 10 senedir falan FIFA’cıyız. Kendini geliştiren, pazarını büyüten ve kendini daha çok bağlayan oyun fifa oldu bu dönemde.
Beast Incarnate: Josico pickinin marjinallik... Ben bir Samatta falan beklemiştim. Emreciksin ise geldiği dönem bayağı büyük umutlarla gelmişti ama çok büyük hayal kırıklığı oldu onu hatırlıyorum. FIFA seçimi ise makul ama bu soru bana gelse ikisine ekmek ya da su yok derim, FIFA'da 2-3 senedir ciddi arıza var çünkü.
Beast Incarnate: Sırada @The Lunatic Fringe'in sorusu var:
"RPG'de Donald Trump oynarken istediği verimi aldı mı?"
Bogi: Alamadım maalesef. Benim niyetim redneck bir aptal başkan profili üstünden zengin sağcı rolü kesmekti ama şirket ortaklığı mevzusundan sonra tam açıkçası rolümü kavrayamadım. Üstüne de sezon temposu girince istemeden de salmış olmamdan ötürü çok verimsiz ve beni üzen bir dönem oldu. Ara ara RPG şovlarını okuyorum ve ekip başarılı bir iş yapıyor. Müsaitlik durumunda keşke oynasam dediğim kıvamda devam ediyor olması çok keyif verici dışardan bile.
Beast Incarnate: Senin Trump işi beni bayağı hypelamıştı ama sonrasında bayağı kenarda köşede kaldın ya aktiflik de yapamayınca, sana bir yenilenme şart. Seninle RPG oynamışlığımız yok hiç, az biraz döndürelim yahu...
Beast Incarnate: Sırada @Johnny Sack'in 2 sorusu var:
"1- Bu sene lige hangi transfer damga vuracak?
2- Güncelde güreşte favorisi kim?"
Bogi:
1- Futbol olduğunu varsayıyorum. Szymanski - Fred bizde, GS’de ise sanıyorum Ziyech o etkiyi yapar. Herkesin aksine Zaha’nın skor yapsa bile takım kimyasına eksi yazacağını düşünüyorum. BJK maalesef bu havayı veren kimseyi transfer edemedi bence.
2- Güncel güreş kadrolarına eskisi gibi hakim olmamakla birlikte bu soruya GUNTHER diyeceğim. Zaten Progress’ten beri biliyoruz adamı, yürüyedur dev adam.
Beast Incarnate: FB'lilerin bile Ziyech'ten beklentisi benimkinden daha fazla ya. Ziyech topçu oğlu topçu ama Rashica yerine alınması ve top oynayacağından duyduğum şüphe yüzünden bir türlü ısınamadım. Yine de açıklanış şekli beni biraz çekti kendine ama bakalım. Güreşçi sorusuna gelen cevabın güzellik. Bogi'min her masada gurme picklerinin olması şaşırtmıyor bizi ya.
Beast Incarnate: @Akashi'den de sana 2 soru gelmiş
"1- Kel Ozan’la teke tek kavga talebim var uygun görülür mü?
2- Baba Marcus Smart hakkında bir yorum."
Bogi:
1- Bunun için öncelikle Washington’a uçman gerekecek malum. Bir de OCS aşırı naif adam yapmaz öyle şeyler. Özledim keli baya.
2- Smart’ı ben şahsen çok sevmem ama savunma özellikleri itibariyle çok kral topçu olduğu gerçeğini göz ardı etmemek lazım. Ben genelde Lakers haricindeki topçulara biraz daha Fantasy değerleri üstünden baktığım için Smart’a da öyle bi yargılama yapıyorum yer yer ama açıkçası kendini Boston’dan kurtardığı için ben mutluyum adına. Ceza bir nevi ona kesildi ve sanki çok iş başarıyormuş gibi Brown’a şaka gibi bir kontrat verdiler ama Brooks’un boşalttığı yerde ve sezona cezalı başlayacak Ja’nın yokluğunda Smart oradaki defansif düzeni çok güzel tamamlayıp o takım için çok iyi bir hamle olacak diye düşünüyorum. NBA savunma düzenini uzunların domine ettiği yerde böyle joker savunmacıların sivriliyor olmasını canlı izlemek ayrı bir keyif şüphesiz.
Beast Incarnate: Yine basket soruları ve yine Saddam şekli saklanma işi var benim... Sıradaki sorularla devam ediyoruz.
Beast Incarnate: @Netuno'nun sorusu şu şekilde:
"RPG'yi niye saldın hopstr diye sorarlar adama. Oysa ki çok coşmuştum ben senin fikirlere."
Bogi: Önceki sorulardan birinde de açıkladığım gibi iş temposu engel oldu maalesef. Belki boş kalabildiğim bir dönem olursa kısa süreli de olsa dönmek isterim tabii biraz gelecek ne getirecek görmek lazım.
Beast Incarnate: Gel gel kambersiz düğün olmaz.
Beast Incarnate: Senin orti @RiseGen'den gelmiş sıradaki soru:
"Niye benimle bu kadar fazla sayıda aynı takımı destekliyor. Bunun artık açıklanmasını bekliyorum."
Bogi: Hikomla mezara bile gideriz ya. Umuyorum tuttuğumuz takımlar bu sene başarılı olacak bizde mutlu olacağız. Diğer mutluluğu da bulacağız. İsmail abi gibi konuşuyorum şu an sgfdkgjdg. Ferrari’nin başarılı olma şansı sıfır tabii ekleyelim.
Beast Incarnate: HZ'nin Ferrari-FB basiretsizliği benim yüreğimi yakıyor ya. Bu arada hazır denk getirmişken biraz daha fazla uğrayabilsen keşke buralara Hiko'm ya, bayağı özleştik. Bi ara eskileri yad edelim yine.
Beast Incarnate: Üyelerden son olarak @Deathmatch Classic'ten videolu bir soru gelmiş:
Bogi: Abi BJK ile ilgili yorum şöyle yapabilirim iç dinamiklerine çok hakim olmadığım için. Yani hoca bir yapı kurdurdu ki bence Gedson ve Abou gibi çok önemli iki direk vardı. Ama BJK yönetimi ekonomik konulardan o kadar makas altına girmiş ki hamlelerin hiç birini adam akıllı yapamadılar. Rashica dışında gelen oyuncuların hepsi prone oyuncular ve bu kış Afrika Uluslar Kupası gerçeği de varken bu kadar Afrikalı oyuncu çok yanlış planlama oldu bence. Artı FB ve GS’ye göre rotasyonun aşırı dar olması da kalırsa Konf - TSL - Kupa üçgeninde fena zorlar Şenolitamı. Ha şunu da unutmamak lazım, Şenol Hoca fikirlerini kadroya iyi geçirirse top oynatır bu takıma. TS’nin ve Başakşehir’in bu kadar falso olduğu noktalarda yine Avrupa potasında olacaklardır ama kafaya oynamaları yine hocada bitiyor tamamen.
Beast Incarnate: BJK gibi bir takıma şu paragrafı yazacak analizi yapmayı nasıl becerdin be adam... ANÇ denen yağlı surat bile oturup şu analizi yapamaz. Dün gece de konuştuk zaten JK'nin kadrosu kağıt üzerinde hayatta şampiyonluk adayı olabilecek bir kadro değil ama beni Aboubakar faktörü feci tırstırıyor. Ha bir de SİHİRBAZ Şenolita'nın şu işleri var, sağı solu belli olmaz:
Beast Incarnate: Sorularımız bu kadardı, bir de konsept gereği benim sorumu cevaplıyorsun Bogicim. Selçuk'a uyguladığım tarifeyi sana da uygulayayım:
"Milenyum FB'sinden favori 11'in?"
Bogi:
Volkan
GG - Lugano - Luciano - Carlos
Aurelio - Appiah
Kuyt - Alex - Anelka
Pierre van Hooijdonk
(Nani, van Persie, KMJ, Ferdi, Meireles plaseler olur.)
Beast Incarnate: Orta alan üçlüsüne bak... Küçükken kabuslarıma giren o üçlü, hele o Appiah manyağı küçüklüğümde izlediğim en manyak topçulardan biriydi. Lugano-Luciano tandeminin bozulmaması gurme işi olmuş, ama Milenyum FB'sinde son 6-7 seneden hiçbir topçu olmaması FB'nin şu anki durumunu niteler vaziyette gerçekten.
Beast Incarnate: Bogi'm katılımın için çok teşekkür ederim, siz üyelere de soruları için teşekkür ediyorum. Ama şu ara hitimiz biraz düştü gibi ya, ulan Bogi gibi bir adamı bulmuşsunuz kimse bi soru sorayım merakımı gidereyim diye açıp bakmamış konuya ya... Umarım kalan konuklarda düzelir bu durum, yaz sezonu için 5 ya da 6 konuk daha alıp kış dönemine kadar ufak bir sezon finali yapmayı düşünüyorum bu arada. Ama hit düşük ilerlerse 5 tane bile almam haberiniz olsun...
Beast Incarnate: Bugünlük bizden bu kadar. Yeni bölümde görüşünceye dek; hoşça kalın, sağlıcakla kalın...