Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Kullanıcılar
Aylık Konu İstatistikleri
Şu anki ziyaretçiler
Yeni profil mesajları
Profil mesajlarında ara
Ayın En Çok Mesaj Atanları
Rozetler
ELITE Efektleri
ELITE Üyelik
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Konuya cevap cer
Ana sayfa
Forumlar
Arşiv
İncelemeler
Feud İncelemeleri
MASKEYİ KİM HAK EDER? | Feud İncelemesi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
<blockquote data-quote="Beast Incarnate" data-source="post: 446521" data-attributes="member: 4"><p>Öncelikle inceleme yazısını çok çok beğendiğimi söylemem gerekiyor. Kelimesinin tam anlamıyla bir "inceleme" olmuş gerçekten. Güreş tarihinde bu kadar kıymetli bir yere oturmasına ramak kalmış bir hikayenin incelemesi de bu denli kaliteli olmalıydı zaten. Ellerine sağlık, tüm yazıyı bir çırpıda okudum.</p><p></p><p>Bu hikaye hakkında çok az konuşmak istiyorum. Profesyonel güreş gerçekten inanılmaz bir sektör ya, "kayfabe" nin bu kadar önemli olup da gerçek hayattaki faktörlerin de temasının bir şeylerin ivmesini kritik düzeyde değiştirdiği bir şeye daha önce rastlamadım, rastlayamam da herhalde. Gable'ın geçen yaz sakatlığı Kaiser'a bir fırsat tanıdı; nitekim o fırsat da bambaşka bir feuda dönüşmüş oldu. İkilinin maçı için çok çok heyecanlıyım o yüzden. Yazıda Gable ve Kaiser'ın geçmiş kariyerleri ve iç dünyalarına yönelerek Americano hikayesinin alt tabanının ifade edilmesi temasını çok beğendim özellikle. Bu hikayeyi takip eden izleyicinin kafasında birçok şey direkt oturuyor aslında bu analizi yaptıktan sonra. Bilhassa 8. kısımdaki analizi çok beğendim, WWE & AAA ortaklığı pek çok izleyicide hoşnut izlenimler bırakmadı ilk duyurulduğu zaman. İki şirket, iki kültür arasındaki tezatlık bu konuda büyük etken; ama bu tezatlık Americano hikayesinde kendisine hayat bulunca insanların bu ortaklık hakkındaki kötü homurdanmaları kesildi. Tabii Undertaker'ın AAA bookinginde genel anlamda çıkardığı iş de bunda etkili oldu ama Americano hikayesi olmasa Undertaker'ın bile esamesi zor okunurdu diye düşünüyorum...</p><p></p><p>Maçta kimin, daha doğrusu senin de yazıda nitelediğin üzere "neyin tarafındayım" sorusu benim için kimliğe asıl tanımını koyan, o kimliğin onurunu ve haysiyetini oluşturandır ya. Bu gerçekten çok çok kıymetli çünkü. Çok farklı bir örnek vereceğim, 2017'de Undertaker'ı yenen Roman Reigns'in ertesi gün seyirciden aldığı tarihi kötü reaksiyon ile bugün herhangi bir RAW şovuna geldiği an hep bir ağızdan OTC diye haykırılan, sağ işaret parmaklarının havaya dikildiği reaksiyon arasında dağlar kadar fark var. Seyirci (evren) aynı, ama Roman Reigns farklı. 2020'den bu yana kendi kimliğini baştan yarattı çünkü, öyle bir hikaye anlattı ki insanlar onu "kabullendi". Kaiser Americano'su da Original Americano'dan sonra bir çeşit "kabullendirme" hikayesi yazmış oldu aslında Meksika seyircisi nezdinde. Seyirci günün sonunda kendi hakikatine riayet eder, bir izleyici olarak benim hakikatim de Kaiser'in Americano'sudur. Alternatif sonlar bakımından bir ön değerlendirme yapmayacağım, oturdum bu maçı bekliyorum sadece; maçtan sonra konuşulur bunlar. Tekrardan eline sağlık.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Beast Incarnate, post: 446521, member: 4"] Öncelikle inceleme yazısını çok çok beğendiğimi söylemem gerekiyor. Kelimesinin tam anlamıyla bir "inceleme" olmuş gerçekten. Güreş tarihinde bu kadar kıymetli bir yere oturmasına ramak kalmış bir hikayenin incelemesi de bu denli kaliteli olmalıydı zaten. Ellerine sağlık, tüm yazıyı bir çırpıda okudum. Bu hikaye hakkında çok az konuşmak istiyorum. Profesyonel güreş gerçekten inanılmaz bir sektör ya, "kayfabe" nin bu kadar önemli olup da gerçek hayattaki faktörlerin de temasının bir şeylerin ivmesini kritik düzeyde değiştirdiği bir şeye daha önce rastlamadım, rastlayamam da herhalde. Gable'ın geçen yaz sakatlığı Kaiser'a bir fırsat tanıdı; nitekim o fırsat da bambaşka bir feuda dönüşmüş oldu. İkilinin maçı için çok çok heyecanlıyım o yüzden. Yazıda Gable ve Kaiser'ın geçmiş kariyerleri ve iç dünyalarına yönelerek Americano hikayesinin alt tabanının ifade edilmesi temasını çok beğendim özellikle. Bu hikayeyi takip eden izleyicinin kafasında birçok şey direkt oturuyor aslında bu analizi yaptıktan sonra. Bilhassa 8. kısımdaki analizi çok beğendim, WWE & AAA ortaklığı pek çok izleyicide hoşnut izlenimler bırakmadı ilk duyurulduğu zaman. İki şirket, iki kültür arasındaki tezatlık bu konuda büyük etken; ama bu tezatlık Americano hikayesinde kendisine hayat bulunca insanların bu ortaklık hakkındaki kötü homurdanmaları kesildi. Tabii Undertaker'ın AAA bookinginde genel anlamda çıkardığı iş de bunda etkili oldu ama Americano hikayesi olmasa Undertaker'ın bile esamesi zor okunurdu diye düşünüyorum... Maçta kimin, daha doğrusu senin de yazıda nitelediğin üzere "neyin tarafındayım" sorusu benim için kimliğe asıl tanımını koyan, o kimliğin onurunu ve haysiyetini oluşturandır ya. Bu gerçekten çok çok kıymetli çünkü. Çok farklı bir örnek vereceğim, 2017'de Undertaker'ı yenen Roman Reigns'in ertesi gün seyirciden aldığı tarihi kötü reaksiyon ile bugün herhangi bir RAW şovuna geldiği an hep bir ağızdan OTC diye haykırılan, sağ işaret parmaklarının havaya dikildiği reaksiyon arasında dağlar kadar fark var. Seyirci (evren) aynı, ama Roman Reigns farklı. 2020'den bu yana kendi kimliğini baştan yarattı çünkü, öyle bir hikaye anlattı ki insanlar onu "kabullendi". Kaiser Americano'su da Original Americano'dan sonra bir çeşit "kabullendirme" hikayesi yazmış oldu aslında Meksika seyircisi nezdinde. Seyirci günün sonunda kendi hakikatine riayet eder, bir izleyici olarak benim hakikatim de Kaiser'in Americano'sudur. Alternatif sonlar bakımından bir ön değerlendirme yapmayacağım, oturdum bu maçı bekliyorum sadece; maçtan sonra konuşulur bunlar. Tekrardan eline sağlık. [/QUOTE]
Yükleniyor…
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Arşiv
İncelemeler
Feud İncelemeleri
MASKEYİ KİM HAK EDER? | Feud İncelemesi
Menü
Giriş yap