RPG sessizliğin ortasında

anti-hero

let us fall.
Konular
27
Beğeni sayısı
988
PG Nakit
220
RPG Karakteri
Sami Zayn
k6vmcd4.png

Kameralar açıldığında arka alanda tek başına duran Sami Zayn’i görüyoruz. Işıklar loş, ortam sessiz. Zayn bir süre yere bakıyor, sonra başını kaldırıyor ve konuşmaya başlıyor.

Sami Zayn: Geceleri insanın sesi daha net çıkar. Kalabalıklar sustuğunda, alkışlar çekildiğinde, geriye sadece düşünceler kalır. Ve o düşünceler kaçmaz. Gündüz bastırdığın ne varsa, gece gelip karşına oturur. Ben de uzun zamandır o masadayım. Önümde cevaplanmamış sorular, yarım kalmış cümleler, ertelenmiş kararlar var. İnsan bazen ilerlediğini zanneder ama aslında sadece aynı çemberin içinde yürüyordur. Ben o çemberi fark ettiğim anda durdum. Çünkü artık koşarak kaçmak istemiyorum. Ne geçmişten, ne beklentilerden, ne de başkalarının çizdiği yollardan. Yoruldum ama kırılmadım. Arada büyük bir fark var.

fi2owgz.png

Zayn kısa bir nefes alıyor, gözlerini kameradan ayırmadan devam ediyor.

Sami Zayn: Herkes benden bir şey bekledi. Daha yüksek ses, daha büyük tepki, daha sert bir dönüş. Ama ben öğrendim ki en ağır kararlar sessizlikte alınır. Ne için ayağa kalktığını biliyorsan, kimse seni itemez. Ne uğruna durduğunu biliyorsan, kimse seni deviremez. Yıllarca başkalarının hikayelerinde anlam aradım, onların yazdığı cümlelerin arasında kendime yer açmaya çalıştım. Bazen alkışlandım, bazen görmezden gelindim ama her seferinde içimde bir şey eksik kaldı. Çünkü o hikayeler bana ait değildi. Ben artık bir anın peşinde değilim, bir patlamanın, bir kaosun, bir manşetin peşinde hiç değilim. Ben netliğin peşindeyim. Ne olduğumu değil, ne olmadığımı bilmenin verdiği bir netlik bu. (Zayn başını hafifçe yana eğiyor, sesi daha alçak ama daha ağır çıkıyor) Kendimle baş başa kaldığım geceler bana şunu öğretti, insan bazen kazanırken kaybolur, bazen de durarak kendini bulur. Ben durmayı seçtim. Gürültüden bir adım geri çekilmeyi, herkes koşarken ayakta kalmayı seçtim. Çünkü biliyorum ki yolum burada. Ne kadar yalnız görünürse görünsün, ne kadar soğuk olursa olsun, bu yol bana ait. Ve bu yolu yürürken kimsenin onayına, kimsenin alkışına ihtiyacım yok. Sabah kime doğarsa doğsun, kim yeni bir hikaye yazmaya kalkarsa kalksın, ben hala ayakta olacağım. Kendi yerimde. Kendi kararlarımla. Kendi sessizliğimle. Ve belki de en zor olanı buydu, herkesin sana bakıp bir yön beklediği anda, kendi pusulanı yere koyup kalbini dinlemek. Çünkü kalp bağırmaz, kalp acele etmez. Kalp sadece doğru olanı fısıldar. Ben o sesi duymayı seçtim. Bugün attığım her adım, aldığım her nefes, verdiğim her karar o fısıltının sonucu. Artık kendimi kanıtlamak zorunda değilim. Ne kim olduğumu, ne de ne olabileceğimi. Çünkü ben çoktan kim olmadığımı geride bıraktım. Bu karanlıkta durmam bir düşüş değil, bu bir bekleyiş. Ve bekleyen şey zayıf değildir, hazırdır. Zamanı geldiğinde, karşıma ne çıkarsa çıksın, onunla yüzleşecek sakinliğe sahibim. Çünkü ben artık savaşı gürültüde aramıyorum. Ben savaşı içimde bitirdim. (Zayn gözlerini bir anlığına kapatıyor, sonra tekrar kameraya bakıyor) Yolum uzun olabilir. Yalnız olabilir. Ama ilk kez eminim. Ve emin olan bir adamı, hiçbir şey yerinden oynatamaz.

Zayn gözlerini kameradan ayırmadan bir adım öne çıkıyor, sesi neredeyse fısıltı ayarında.

Sami Zayn: Ve şunu bilin, bu sessizlik bir geri çekilme değil. Bu, fırtınadan önceki durgunluk da değil. Bu, kendi yerini bilen bir adamın ayakta kalma hali. Kim karşıma çıkarsa çıksın, kim yolumu kesmeye çalışırsa çalışsın, beni bulunduğum yerden koparmaya yetmeyecek. Çünkü ben artık bir şey olmaya çalışmıyorum. Ben, olduğum yerde duruyorum. Ve bazen en tehlikeli adam, ilerlemeyen değil, yerinden kıpırdamayandır.

Kameralar yavaşça geri çekilirken Zayn karanlığın içinde tek başına kalıyor ve görüntü sessizce kararıyor.

Oynadığınız Karakterin Adı
Sami Zayn
Son düzenleme:
Anasayfa Üst Alt
Tema Rengi