Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Kullanıcılar
Aylık Konu İstatistikleri
Şu anki ziyaretçiler
Yeni profil mesajları
Profil mesajlarında ara
Ayın En Çok Mesaj Atanları
Rozetler
ELITE Efektleri
ELITE Üyelik
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Konuya cevap cer
Ana sayfa
Forumlar
Arşiv
Çeviriler
Çeviri: Ace's High #65
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
<blockquote data-quote="The Rainmaker" data-source="post: 409397" data-attributes="member: 93"><p><strong>— En son 2008 Champion Carnival performansınızdan bahsetmiştik. NJPW’ye 12 Nisan’da döndünüz ve 13 Nisan’da tekrar güreştiniz, ancak diziniz çok kötü durumdaydı. ACL ve PCL yırtığı ile quadriceps sakatlığından uzun süre uzak kaldınız.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Tanahashi:</strong> Quadriceps kasımı Champion Carnival’da sakatladığımı biliyordum, bunu konuşmuştuk. Ama kontrol ettirdiğimde bağlarımın da yırtık olduğu ortaya çıktı. Ama işin gerçeği, sakatlık Carnival’dan kaynaklanmıyordu — bu sakatlığı 2001’den beri taşıyordum (gülüyor).</p><p></p><p></p><hr /><p></p><h3><strong>— O sakatlıkla güreşmeye devam ettiniz…</strong></h3><p></p><p><strong>Tanahashi:</strong> Yedi yıl boyunca, evet. Silver King ile güreşiyordum ve onun bacağını almaya giderken, o karşılık olarak bir “basement dropkick” vurdu. Bacağım ters yöne doğru büküldü; geriye dönüp baktığımda, sakatlığın olduğu an buydu. Birkaç hafta sonra Kensuke Sasaki ile Steiner Brothers’a karşı takım olmuştum; o maçın gerçekleşmesi bile bir mucize…</p><p></p><p></p><hr /><p></p><h3><strong>— O sakatlık olduktan sonra yürüyebiliyor muydunuz?</strong></h3><p></p><p><strong>Tanahashi:</strong> Biraz gevşeklik vardı ama şişlik inince durum düzeldi ve dizimi bantlıyordum. Nihayet MR çekildiğinde doktor bunun yakın zamanda olmuş olamayacağını söyledi ve o anda 2001’e geri döndüm.</p><p></p><p></p><hr /><p></p><h3><strong>— Champion Carnival finalinden sonra, ‘Benim gibi bir güreşçinin zamanı sınırlıdır’ dediniz. O kadar kötü sakatlandığınızı biliyordunuz.</strong></h3><p></p><p><strong>Tanahashi:</strong> Carnival’da büyük bir başarı hissim vardı ama NJPW’ye döndükten birkaç gün sonra neredeyse yürüyemiyordum. Şirkete gidip özür dilemek zorunda kaldım ve böyle devam edemeyeceğimi söyledim.</p><p></p><p></p><hr /><p></p><h3><strong>— Dört ay yoktunuz ve G1 Climax için geri döndünüz. O iki büyük turnuvaya yetişmek için kararlı mıydınız?</strong></h3><p></p><p><strong>Tanahashi:</strong> Evet, amaç buydu. Gerçekten büyük bir aceleydi. Sol bacağımda quadriceps kası bir noktada aniden bitiyor gibi görünür. O bölgeye artık kas geliştiremiyorum.</p><p></p><p></p><hr /><p></p><h3><strong>— Young Lion günlerinizden beri bacaklarınızla gurur duyuyordunuz.</strong></h3><p></p><p><strong>Tanahashi:</strong> Hem bu hem de dizimdeki sorun yüzünden bacaklarım giderek küçülüyordu. Bu yüzden uzun tayta geçtim. Biraz da Shawn Michaels’a küçük bir selam belki. Güzel, dolgun bacaklarımla olan fotoğrafları mutlaka ekleyin! Wataru Inoue’nun da vardı ama kimse Tanahashi kadar kalın değildi! (gülüyor)</p><p></p><p></p><hr /><p></p><h3><strong>— G1’e 9 Ağustos’ta Aichi’de Inoue’yi yenerek başladınız. Ardından Togi Makabe, Manabu Nakanishi, Satoshi Kojima ve Giant Bernard’a dört mağlubiyetlik bir kabus serisi yaşadınız. 17 Ağustos’ta Ryogoku’da Shinjiro Otani’yi yendiniz ama yine de turnuvayı zayıf bir 2–4 dereceyle bitirdiniz.</strong></h3><p></p><p><strong>Tanahashi:</strong> Belki de bilinçli olarak hatırlamıyorum ama o maçların çoğundan aklımda bir şey yok. G1’e bu şekilde soğuk dalmamayı öğrendim sanırım.</p><p></p><p></p><hr /><p></p><h3><strong>— Özellikle Makabe, maçta dizinizi hedef alıp sizi sedyeyle çıkmaya zorladı. Maç sonrası, ‘Gördüğünüz gibi dizim tamamen iyi!’ dediniz.</strong></h3><p></p><p><strong>Tanahashi:</strong> Ve anlatıcı şöyle derdi: ‘Dizi hiç de iyi değildi’ (gülüyor). Bu biraz dik durma, gurur meselesiydi. Bu işte kişisel gurur çok var. ‘Bu canımı yakıyor ama yine de elinden geleni yap’ demek gibi. O yorum da buna dahildi.</p><p></p><p></p><hr /><p></p><h3><strong>— Dört maç üst üste kaybetmek sizin için zor bir dönemdi. Ama yine de ‘Buraya bir nedenle döndüm’ diyordunuz.</strong></h3><p></p><p><strong>Tanahashi:</strong> Belki de öyle, yüzüme bir ifade takıyordum. New Japan Cup’ı kazanmıştım, Champion Carnival finalisti olmuştum ama G1’i çıkaracak gücüm yoktu.</p><p></p><p></p><hr /><p></p><h3><strong>— Shinjiro Otani’ye karşı yaptığınız son grup maçı ilginçti. O ZERO1’in üst isimlerinden biri olarak temsil ediyordu, ama NJPW günlerinde sizin senpai’nizdi.</strong></h3><p></p><p><strong>Tanahashi:</strong> NJPW’den ayrıldığında ben hâlâ bir Young Lion’dım ama bana her zaman iyi davranırdı. Dış görünüşümle ilgili bile beni överdi. Veteranların gençleri böyle övmesi nadirdir ama o antrenman sonrası bile zaman ayırıp bana böyle şeyler söylerdi, bu benim için çok değerliydi. Makabe ile yakın arkadaştı.</p><p></p><p></p><hr /><p></p><h3><strong>— Makabe’yi bizzat eğittiği söyleniyor.</strong></h3><p></p><p><strong>Tanahashi:</strong> Makabe gençken çok şey yaşadı ama Otani’ye olan sevgisini hep korudu. Otani ringde ateşliydi ama ring dışında gerçekten nazik biriydi.</p><p></p><p></p><hr /><p></p><h3><strong>— Finale Hirooki Goto’nun Togi Makabe’yi yenerek unutulmaz bir G1 zaferi elde etmesiyle gidildi. Pek hatırlanmayan bir şey de aynı karttaki etiket maçı: Hiroshi Tanahashi & AJ Styles vs Shinsuke Nakamura & Kurt Angle. Bugün bakınca adeta bir rüya eşleşmesi.</strong></h3><p></p><p><strong>Tanahashi:</strong> Hikâye veya hazırlık sıfırdı, bu açıdan tamamen eski tarz NJPW gibiydi. Ama böyle kombinasyonlar ortaya çıkınca… iyi şeyler de doğdu tabii.</p><p></p><p></p><hr /><p></p><h3><strong>— Angle ve AJ, o dönem TNA iş birliği sayesinde gelmişti. Bu da şubatta Styles ile yaptığınız maça ve nisanda Nakamura’nın Angle’a karşı IWGP Heavyweight Championship maçına yol açtı.</strong></h3><p></p><p><strong>Tanahashi:</strong> Özellikle Angle’a rakip olmak beni heyecanlandırmıştı. Maça yarı hayran gibi yaklaşıyordum; NJPW için büyük bir isimdi. O dönem New Japan hâlâ toparlanmamıştı, iş anlamında. Böyle bir yıldızı getirmek büyük olaydı.</p><p></p><p></p><hr /><p></p><h3><strong>— Genel olarak bu G1’e dönüp baktığınızda ne hissediyorsunuz? O güne kadar kariyerinizdeki en zor turnuva olabilir.</strong></h3><p></p><p><strong>Tanahashi:</strong> 2015 G1 de zordu; Ibushi ilk maçta beni köşeye fırlatıp boynumu sakatlamıştı. Ama burada turnuva başlamadan önce bile sorun vardı. Yine de bu işin bir parçası. Sakat olsan bile turnuvayı bitirebilmek başlı başına gurur meselesidir. Ne olursa olsun, nasıl bir halde olursan ol, güreşçinin zihniyeti şudur: Devam et, savaşmaya devam et.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="The Rainmaker, post: 409397, member: 93"] [B]— En son 2008 Champion Carnival performansınızdan bahsetmiştik. NJPW’ye 12 Nisan’da döndünüz ve 13 Nisan’da tekrar güreştiniz, ancak diziniz çok kötü durumdaydı. ACL ve PCL yırtığı ile quadriceps sakatlığından uzun süre uzak kaldınız. Tanahashi:[/B] Quadriceps kasımı Champion Carnival’da sakatladığımı biliyordum, bunu konuşmuştuk. Ama kontrol ettirdiğimde bağlarımın da yırtık olduğu ortaya çıktı. Ama işin gerçeği, sakatlık Carnival’dan kaynaklanmıyordu — bu sakatlığı 2001’den beri taşıyordum (gülüyor). [HR][/HR] [HEADING=2][B]— O sakatlıkla güreşmeye devam ettiniz…[/B][/HEADING] [B]Tanahashi:[/B] Yedi yıl boyunca, evet. Silver King ile güreşiyordum ve onun bacağını almaya giderken, o karşılık olarak bir “basement dropkick” vurdu. Bacağım ters yöne doğru büküldü; geriye dönüp baktığımda, sakatlığın olduğu an buydu. Birkaç hafta sonra Kensuke Sasaki ile Steiner Brothers’a karşı takım olmuştum; o maçın gerçekleşmesi bile bir mucize… [HR][/HR] [HEADING=2][B]— O sakatlık olduktan sonra yürüyebiliyor muydunuz?[/B][/HEADING] [B]Tanahashi:[/B] Biraz gevşeklik vardı ama şişlik inince durum düzeldi ve dizimi bantlıyordum. Nihayet MR çekildiğinde doktor bunun yakın zamanda olmuş olamayacağını söyledi ve o anda 2001’e geri döndüm. [HR][/HR] [HEADING=2][B]— Champion Carnival finalinden sonra, ‘Benim gibi bir güreşçinin zamanı sınırlıdır’ dediniz. O kadar kötü sakatlandığınızı biliyordunuz.[/B][/HEADING] [B]Tanahashi:[/B] Carnival’da büyük bir başarı hissim vardı ama NJPW’ye döndükten birkaç gün sonra neredeyse yürüyemiyordum. Şirkete gidip özür dilemek zorunda kaldım ve böyle devam edemeyeceğimi söyledim. [HR][/HR] [HEADING=2][B]— Dört ay yoktunuz ve G1 Climax için geri döndünüz. O iki büyük turnuvaya yetişmek için kararlı mıydınız?[/B][/HEADING] [B]Tanahashi:[/B] Evet, amaç buydu. Gerçekten büyük bir aceleydi. Sol bacağımda quadriceps kası bir noktada aniden bitiyor gibi görünür. O bölgeye artık kas geliştiremiyorum. [HR][/HR] [HEADING=2][B]— Young Lion günlerinizden beri bacaklarınızla gurur duyuyordunuz.[/B][/HEADING] [B]Tanahashi:[/B] Hem bu hem de dizimdeki sorun yüzünden bacaklarım giderek küçülüyordu. Bu yüzden uzun tayta geçtim. Biraz da Shawn Michaels’a küçük bir selam belki. Güzel, dolgun bacaklarımla olan fotoğrafları mutlaka ekleyin! Wataru Inoue’nun da vardı ama kimse Tanahashi kadar kalın değildi! (gülüyor) [HR][/HR] [HEADING=2][B]— G1’e 9 Ağustos’ta Aichi’de Inoue’yi yenerek başladınız. Ardından Togi Makabe, Manabu Nakanishi, Satoshi Kojima ve Giant Bernard’a dört mağlubiyetlik bir kabus serisi yaşadınız. 17 Ağustos’ta Ryogoku’da Shinjiro Otani’yi yendiniz ama yine de turnuvayı zayıf bir 2–4 dereceyle bitirdiniz.[/B][/HEADING] [B]Tanahashi:[/B] Belki de bilinçli olarak hatırlamıyorum ama o maçların çoğundan aklımda bir şey yok. G1’e bu şekilde soğuk dalmamayı öğrendim sanırım. [HR][/HR] [HEADING=2][B]— Özellikle Makabe, maçta dizinizi hedef alıp sizi sedyeyle çıkmaya zorladı. Maç sonrası, ‘Gördüğünüz gibi dizim tamamen iyi!’ dediniz.[/B][/HEADING] [B]Tanahashi:[/B] Ve anlatıcı şöyle derdi: ‘Dizi hiç de iyi değildi’ (gülüyor). Bu biraz dik durma, gurur meselesiydi. Bu işte kişisel gurur çok var. ‘Bu canımı yakıyor ama yine de elinden geleni yap’ demek gibi. O yorum da buna dahildi. [HR][/HR] [HEADING=2][B]— Dört maç üst üste kaybetmek sizin için zor bir dönemdi. Ama yine de ‘Buraya bir nedenle döndüm’ diyordunuz.[/B][/HEADING] [B]Tanahashi:[/B] Belki de öyle, yüzüme bir ifade takıyordum. New Japan Cup’ı kazanmıştım, Champion Carnival finalisti olmuştum ama G1’i çıkaracak gücüm yoktu. [HR][/HR] [HEADING=2][B]— Shinjiro Otani’ye karşı yaptığınız son grup maçı ilginçti. O ZERO1’in üst isimlerinden biri olarak temsil ediyordu, ama NJPW günlerinde sizin senpai’nizdi.[/B][/HEADING] [B]Tanahashi:[/B] NJPW’den ayrıldığında ben hâlâ bir Young Lion’dım ama bana her zaman iyi davranırdı. Dış görünüşümle ilgili bile beni överdi. Veteranların gençleri böyle övmesi nadirdir ama o antrenman sonrası bile zaman ayırıp bana böyle şeyler söylerdi, bu benim için çok değerliydi. Makabe ile yakın arkadaştı. [HR][/HR] [HEADING=2][B]— Makabe’yi bizzat eğittiği söyleniyor.[/B][/HEADING] [B]Tanahashi:[/B] Makabe gençken çok şey yaşadı ama Otani’ye olan sevgisini hep korudu. Otani ringde ateşliydi ama ring dışında gerçekten nazik biriydi. [HR][/HR] [HEADING=2][B]— Finale Hirooki Goto’nun Togi Makabe’yi yenerek unutulmaz bir G1 zaferi elde etmesiyle gidildi. Pek hatırlanmayan bir şey de aynı karttaki etiket maçı: Hiroshi Tanahashi & AJ Styles vs Shinsuke Nakamura & Kurt Angle. Bugün bakınca adeta bir rüya eşleşmesi.[/B][/HEADING] [B]Tanahashi:[/B] Hikâye veya hazırlık sıfırdı, bu açıdan tamamen eski tarz NJPW gibiydi. Ama böyle kombinasyonlar ortaya çıkınca… iyi şeyler de doğdu tabii. [HR][/HR] [HEADING=2][B]— Angle ve AJ, o dönem TNA iş birliği sayesinde gelmişti. Bu da şubatta Styles ile yaptığınız maça ve nisanda Nakamura’nın Angle’a karşı IWGP Heavyweight Championship maçına yol açtı.[/B][/HEADING] [B]Tanahashi:[/B] Özellikle Angle’a rakip olmak beni heyecanlandırmıştı. Maça yarı hayran gibi yaklaşıyordum; NJPW için büyük bir isimdi. O dönem New Japan hâlâ toparlanmamıştı, iş anlamında. Böyle bir yıldızı getirmek büyük olaydı. [HR][/HR] [HEADING=2][B]— Genel olarak bu G1’e dönüp baktığınızda ne hissediyorsunuz? O güne kadar kariyerinizdeki en zor turnuva olabilir.[/B][/HEADING] [B]Tanahashi:[/B] 2015 G1 de zordu; Ibushi ilk maçta beni köşeye fırlatıp boynumu sakatlamıştı. Ama burada turnuva başlamadan önce bile sorun vardı. Yine de bu işin bir parçası. Sakat olsan bile turnuvayı bitirebilmek başlı başına gurur meselesidir. Ne olursa olsun, nasıl bir halde olursan ol, güreşçinin zihniyeti şudur: Devam et, savaşmaya devam et. [/QUOTE]
Yükleniyor…
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Arşiv
Çeviriler
Çeviri: Ace's High #65
Menü
Giriş yap
Kayıt ol