Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Kullanıcılar
Aylık Konu İstatistikleri
Şu anki ziyaretçiler
Yeni profil mesajları
Profil mesajlarında ara
Ayın En Çok Mesaj Atanları
Rozetler
ELITE Efektleri
ELITE Üyelik
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Konuya cevap cer
Ana sayfa
Forumlar
Arşiv
Çeviriler
Çeviri: Ace's High #62
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
<blockquote data-quote="The Rainmaker" data-source="post: 405790" data-attributes="member: 93"><p style="text-align: center">--Geçen sefer 2008 All Japan Champion Carnival'a nasıl girdiğinizden bahsetmiştik. Ama ondan önce, IWGP Ağırsiklet Şampiyonu'na meydan okuma hakkı kazanmak için New Japan Cup'tan geçmek zorundaydınız.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center">Tanahashi: O dönemde benim için plan, tam olarak taraftarların görmek istediğinin tersini yapmaktı; her türlü desteği tamamen reddetmekti. Bu yüzden pek çok maçı, roll-up'larla falan kazanıyordum.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center">--Mesela 9 Mart'taki Hirooki Goto maçınız, geçen Kasım'daki şampiyona maçınızın rövanşıydı. Goto maçı kazanmıştı, sonra siz onu bir Shoten girişiminden cradle ile tuşladınız.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center">Tanahashi: Sanırım o maça geri dönüp baktığımda, Kasım maçının başarısının biraz kurbanı oldu. O maç o kadar iyiydi ki, onu aşmak Herkül'ün işi gibi geliyordu ve sonrasında bir süre motive olmak zordu.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center">--İkinci tur 21 Mart'ta Chiba'daydı. Ryusuke Taguchi ile openweight bir maçınız vardı. Öncesinde bu maçı 'seksiliğin funkiliğe vücut patlaması' olarak nitelendirmiştiniz. Çok ortadoks bir maçtı, ama Taguchi sonrasında 'aramızdaki farkı gösterdi. İstediğim gibi eğlenemedim' dedi.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center">Tanahashi: Taguchi harika bir güreşçi, kesinlikle her şeyi yapabilir, ama o sıralar, Coach öncesi dönemde, her şeyi tam oturtmamıştı... Bu ne demekse artık (güler).</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center">--O zamanlar 'Funky Weapon' [Funk Silahı] lakabı olan biri için oldukça ortadoks bir güreşçiydi.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center">Tanahashi: İhtiyacı olan funk'a sahip değildi, heheh. Bence dediği gibi, sonraki yıllarda kazanacağı eğlence unsurundan yoksundu.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center">--23 Mart'ta Togi Makabe ile yarı final maçınız vardı. Siz taraftarları ne kadar reddederseniz reddedin, Makabe o sıralar şirketteki en büyük heel'di. Ama sizin karşınızda, bir anda tezahürat almaya başladı.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center">Tanahashi: Biraz beklenmedik oldu, ama Makabe gerçekten heel olarak popülaritesini fırlatmıştı. Yaşadığı dönüşüm, sonuçta onu sempatik bir figür haline getirmişti.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center">--Ve sonra maçın ortasında Tomohiro Ishii içeri daldı ve bunun için alkışlandı! Ancak Tomoaki Honma, onun müdahalesi için yuhalandı!</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center">Tanahashi: Haha! Bugünlerde Honma popüler bir anaakım ünlü, ama uzun süre nefret edildi. Ama bilirsiniz, bu adamları bugünkü yapan, o dönem yaşadıklarıydı. Tek söyleyebileceğim, insanlar her zaman Ishii'nin arkasındaydı. Bence yüz de olsa heel de olsa o kadar değişmezdi, onun için gerçekten fark etmezdi. O her zaman oyunculuğunu ringin içinde yaptığı bir seviyenin üzerindeydi. Bu, fiziksel olarak en zorlu yol, ama ona tüm bu takdiri kazandırdı.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center">--İnsanlar Ishii gibi saf bir dövüşçünün arkasında durur.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center">Tanahashi: Ben taraftarlardan bu desteği görmezken, duruşumu anlatmak için çok fazla çaba sarf etmek bana düşüyordu, ama Ishii'nin sözlere ihtiyacı yoktu. Çok doğrudandı.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center">--Sonuçta finalde Shinsuke Nakamura'nin RISE grubundan ortağı Giant Bernard vardı. Sizin favori rakiplerinizden biri.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center">Tanahashi: Farklı bir grupta olabilirdi, ama bir bakıma benim bir tür ortağım gibiydi. Onunla maçlar bana göre inanılmaz derecede saf profesyonel güreşti, her karşılaştığımızda gerçekten inanılmaz bir kimya paylaştığımızı hissediyordum.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center">--Bernard'ı bir victory roll ile yakalayıp üç yıl içindeki ilk New Japan Cup'ınızı kazandınız ve Nakamura'nin kemerine meydan okudunuz, kemerin '(sizin) için çağırdığını' söylemiştiniz.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center">Tanahashi: Kesinlikle kupada ki motivasyonum, Nakamura'den kesinlikle o rövanşı almaktı.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center">--O şampiyona maçı 30 Mart'ta Korakuen Hall'da ayarlandı. Bir gün önce, bir New Japan Cup galibiyet partisi düzenlediniz ve bir sonraki sefer herkesi gördüğünüzde, IWGP Ağırsiklet Şampiyonası'nı kazanmış olacağınızı ilan ettiniz. Oldukça egoist sözler.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center">Tanahashi: Her şey plana göreydi (güler). Biliyorsunuz, bazı insanlar bu tür kendini beğenmiş yorumların arkasında durmaya başlıyordu, ve onlar için harika, ve nefret edenler için, daha da iyi.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center">--Bu bir Tokyo Dome ana etkinlik programıydı, ve üç aydan kısa bir süre önce Tokyo Dome ana etkinliğiydi, ama burada Korakuen'daydı.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center">Tanahashi: Yeniden yapılanma mantığı, evde, Korakuen'da başlamaktı. Bu, birbirimizle orada ilk kez güreşmemizdi.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center">--Aynı maç bu kadar farklı mekanlarda olunca, bu durumlara farklı mı yaklaşırdınız?</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center">Tanahashi: Hmm, biliyorsunuz, radikal şekilde değil. Ama büyük bir fark, Dome'dayken, her şeyin ölçeği nedeniyle, kalabalığın tepkileri size ringe bir saniye geç ulaşıyor. Korakuen daha kolay çünkü kalabalıktan o anlık geri bildirimi alıyorsunuz. Kaybetmeme rağmen bu iyi bir maçtı.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center">--Bu sefer Korakuen'da o yuhalamaları almadınız. Kalabalığın maçın kendisine o kadar kendini kaptırdığı hissediliyordu ki size zorluk çıkarmaya fırsatları olmadı.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center">Tanahashi: Bence dediğiniz gibi, bu Korakuen Hall'da Dome seviyesinde bir maç görmenin nadir bir durumuydu, bu yüzden farklı bir atmosfer vardı, insanlar bir anı boşa harcamak istemiyordu.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center">--Maçta sizden birçok karşı kontra gördük, bir Landslide girişiminden ve bir cross arm breaker'dan Nakamura'yı roll-up ile tuşlamaya çalıştınız, ama sonunda Nakamura pes ettirerek maçı bitirdi.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center">Tanahashi: O bitişi hatırlıyorum. Burada karşı kontra yemek, tıpkı Nakamura'nin Tokyo Dome'da normal versiyon yerne top rope Landslide kullandığı andaki gibiydi. Beni alt ediyordu.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center">--İkiniz için yine harika bir maç oldu.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center">Tanahashi: Aynı rakiple defalarca güreştiğinizde, birbirinizle bir dizi hareket ve alışveriş oluşturmaya başlarsınız. Sıralama değişse bile, o geri çağırmalar orada olur. Okada ile bu kesinlikle böyleydi. Ama benim ve Nakamura ile bunu söyleyemezsiniz. Her seferinde gerçekten tazeydi. Benim offense'ım yıllar içinde radikal şekilde değişmedi, ama Nakamura'ninki değişti. Kariyerinin o farklı evreleri, süper çaylaktan, tecrübesiz heele, Strong Style Kralı'na, kendini tamamen değiştirdi ve bu da onun maçlarının akışını değiştirdi.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center">--En başından beri sizinle güreşiyordu, yani aslında siz o değişimlerin hepsinin mihenk taşıydınız.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center">Tanahashi: Bence kariyeri boyunca Shinsuke gibi evrim geçiren başka kimse yok. Yani, bir ara 120 kg'lık güçlü bir Nakamura da vardı. Sonuçta, bu maçı kaybettim, ama bu beni daha da ateşledi ve Champion Carnival'a yöneldim.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="The Rainmaker, post: 405790, member: 93"] [CENTER]--Geçen sefer 2008 All Japan Champion Carnival'a nasıl girdiğinizden bahsetmiştik. Ama ondan önce, IWGP Ağırsiklet Şampiyonu'na meydan okuma hakkı kazanmak için New Japan Cup'tan geçmek zorundaydınız. Tanahashi: O dönemde benim için plan, tam olarak taraftarların görmek istediğinin tersini yapmaktı; her türlü desteği tamamen reddetmekti. Bu yüzden pek çok maçı, roll-up'larla falan kazanıyordum. --Mesela 9 Mart'taki Hirooki Goto maçınız, geçen Kasım'daki şampiyona maçınızın rövanşıydı. Goto maçı kazanmıştı, sonra siz onu bir Shoten girişiminden cradle ile tuşladınız. Tanahashi: Sanırım o maça geri dönüp baktığımda, Kasım maçının başarısının biraz kurbanı oldu. O maç o kadar iyiydi ki, onu aşmak Herkül'ün işi gibi geliyordu ve sonrasında bir süre motive olmak zordu. --İkinci tur 21 Mart'ta Chiba'daydı. Ryusuke Taguchi ile openweight bir maçınız vardı. Öncesinde bu maçı 'seksiliğin funkiliğe vücut patlaması' olarak nitelendirmiştiniz. Çok ortadoks bir maçtı, ama Taguchi sonrasında 'aramızdaki farkı gösterdi. İstediğim gibi eğlenemedim' dedi. Tanahashi: Taguchi harika bir güreşçi, kesinlikle her şeyi yapabilir, ama o sıralar, Coach öncesi dönemde, her şeyi tam oturtmamıştı... Bu ne demekse artık (güler). --O zamanlar 'Funky Weapon' [Funk Silahı] lakabı olan biri için oldukça ortadoks bir güreşçiydi. Tanahashi: İhtiyacı olan funk'a sahip değildi, heheh. Bence dediği gibi, sonraki yıllarda kazanacağı eğlence unsurundan yoksundu. --23 Mart'ta Togi Makabe ile yarı final maçınız vardı. Siz taraftarları ne kadar reddederseniz reddedin, Makabe o sıralar şirketteki en büyük heel'di. Ama sizin karşınızda, bir anda tezahürat almaya başladı. Tanahashi: Biraz beklenmedik oldu, ama Makabe gerçekten heel olarak popülaritesini fırlatmıştı. Yaşadığı dönüşüm, sonuçta onu sempatik bir figür haline getirmişti. --Ve sonra maçın ortasında Tomohiro Ishii içeri daldı ve bunun için alkışlandı! Ancak Tomoaki Honma, onun müdahalesi için yuhalandı! Tanahashi: Haha! Bugünlerde Honma popüler bir anaakım ünlü, ama uzun süre nefret edildi. Ama bilirsiniz, bu adamları bugünkü yapan, o dönem yaşadıklarıydı. Tek söyleyebileceğim, insanlar her zaman Ishii'nin arkasındaydı. Bence yüz de olsa heel de olsa o kadar değişmezdi, onun için gerçekten fark etmezdi. O her zaman oyunculuğunu ringin içinde yaptığı bir seviyenin üzerindeydi. Bu, fiziksel olarak en zorlu yol, ama ona tüm bu takdiri kazandırdı. --İnsanlar Ishii gibi saf bir dövüşçünün arkasında durur. Tanahashi: Ben taraftarlardan bu desteği görmezken, duruşumu anlatmak için çok fazla çaba sarf etmek bana düşüyordu, ama Ishii'nin sözlere ihtiyacı yoktu. Çok doğrudandı. --Sonuçta finalde Shinsuke Nakamura'nin RISE grubundan ortağı Giant Bernard vardı. Sizin favori rakiplerinizden biri. Tanahashi: Farklı bir grupta olabilirdi, ama bir bakıma benim bir tür ortağım gibiydi. Onunla maçlar bana göre inanılmaz derecede saf profesyonel güreşti, her karşılaştığımızda gerçekten inanılmaz bir kimya paylaştığımızı hissediyordum. --Bernard'ı bir victory roll ile yakalayıp üç yıl içindeki ilk New Japan Cup'ınızı kazandınız ve Nakamura'nin kemerine meydan okudunuz, kemerin '(sizin) için çağırdığını' söylemiştiniz. Tanahashi: Kesinlikle kupada ki motivasyonum, Nakamura'den kesinlikle o rövanşı almaktı. --O şampiyona maçı 30 Mart'ta Korakuen Hall'da ayarlandı. Bir gün önce, bir New Japan Cup galibiyet partisi düzenlediniz ve bir sonraki sefer herkesi gördüğünüzde, IWGP Ağırsiklet Şampiyonası'nı kazanmış olacağınızı ilan ettiniz. Oldukça egoist sözler. Tanahashi: Her şey plana göreydi (güler). Biliyorsunuz, bazı insanlar bu tür kendini beğenmiş yorumların arkasında durmaya başlıyordu, ve onlar için harika, ve nefret edenler için, daha da iyi. --Bu bir Tokyo Dome ana etkinlik programıydı, ve üç aydan kısa bir süre önce Tokyo Dome ana etkinliğiydi, ama burada Korakuen'daydı. Tanahashi: Yeniden yapılanma mantığı, evde, Korakuen'da başlamaktı. Bu, birbirimizle orada ilk kez güreşmemizdi. --Aynı maç bu kadar farklı mekanlarda olunca, bu durumlara farklı mı yaklaşırdınız? Tanahashi: Hmm, biliyorsunuz, radikal şekilde değil. Ama büyük bir fark, Dome'dayken, her şeyin ölçeği nedeniyle, kalabalığın tepkileri size ringe bir saniye geç ulaşıyor. Korakuen daha kolay çünkü kalabalıktan o anlık geri bildirimi alıyorsunuz. Kaybetmeme rağmen bu iyi bir maçtı. --Bu sefer Korakuen'da o yuhalamaları almadınız. Kalabalığın maçın kendisine o kadar kendini kaptırdığı hissediliyordu ki size zorluk çıkarmaya fırsatları olmadı. Tanahashi: Bence dediğiniz gibi, bu Korakuen Hall'da Dome seviyesinde bir maç görmenin nadir bir durumuydu, bu yüzden farklı bir atmosfer vardı, insanlar bir anı boşa harcamak istemiyordu. --Maçta sizden birçok karşı kontra gördük, bir Landslide girişiminden ve bir cross arm breaker'dan Nakamura'yı roll-up ile tuşlamaya çalıştınız, ama sonunda Nakamura pes ettirerek maçı bitirdi. Tanahashi: O bitişi hatırlıyorum. Burada karşı kontra yemek, tıpkı Nakamura'nin Tokyo Dome'da normal versiyon yerne top rope Landslide kullandığı andaki gibiydi. Beni alt ediyordu. --İkiniz için yine harika bir maç oldu. Tanahashi: Aynı rakiple defalarca güreştiğinizde, birbirinizle bir dizi hareket ve alışveriş oluşturmaya başlarsınız. Sıralama değişse bile, o geri çağırmalar orada olur. Okada ile bu kesinlikle böyleydi. Ama benim ve Nakamura ile bunu söyleyemezsiniz. Her seferinde gerçekten tazeydi. Benim offense'ım yıllar içinde radikal şekilde değişmedi, ama Nakamura'ninki değişti. Kariyerinin o farklı evreleri, süper çaylaktan, tecrübesiz heele, Strong Style Kralı'na, kendini tamamen değiştirdi ve bu da onun maçlarının akışını değiştirdi. --En başından beri sizinle güreşiyordu, yani aslında siz o değişimlerin hepsinin mihenk taşıydınız. Tanahashi: Bence kariyeri boyunca Shinsuke gibi evrim geçiren başka kimse yok. Yani, bir ara 120 kg'lık güçlü bir Nakamura da vardı. Sonuçta, bu maçı kaybettim, ama bu beni daha da ateşledi ve Champion Carnival'a yöneldim.[/CENTER] [/QUOTE]
Yükleniyor…
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Arşiv
Çeviriler
Çeviri: Ace's High #62
Menü
Giriş yap
Kayıt ol