SON DAKİKA: Jose Mourinho Kovuldu!

Tolga

Pepsi Konseyi
Konular
877
Beğeni sayısı
1,001
PG Nakit
1,430
Favori Güreşçi
Nic Nemeth
Mevzu Mou’nun gönderilmesi değil ki bu adam neden geldi ki abi? İsmail Kartal’ın yapamayıp yaptığı ne vardı mesela? İsmail Kartal o yönetime rağmen takımına rekor puan kazandırmış. Ali Koç’un saçma sapan Super Kupa draması olmasa belki GS’yi o maçta yenip ligde de psikolojik üstünlüğü alıp takımı şampiyon yapacaktı. Şampiyon olamasa bile takımdaki gereksizleri gönderip cillop bir kadro ile takımı geçen sene şampiyon yapabilirdi. Fakat FB taraftarı bu adam Olimpiakos’a elendiler diye adamı cayır cayır yediler. Alın İsmail Kartalsız Şampiyonlar Ligi’ni kazanırsınız artık.
Adamı cayır cayır yediler çünkü takımın en üstündeki aklın Twitter'da minimum bir 6-7 saat ekran süresi var. Bu Twitter aklıyla kulüp yönetildiği sürece bu takım zaten hiçbir şey kazanamayacak. Adamlar Mourinho geldiğinde ciddi ciddi Avrupa Ligi falan alacaklarını zannediyor, bunları gören Ali Koç da zaten Mourinho herkese sallayan bir hoca Galatasaray'ı tüm dünyaya rezil edecek diyor, fakat sen o adamın istediklerini yapmazsan basın toplantısında bu takımın bir transfer listesi olduğunu sanmıyorum diyip seni kızartıyor.

Adamın 7 (bu sezonla 8) senedir yaptığı tüm hoca hataları, oyuncu hamleleri vs. hatalı. Çünkü taraftarı dinliyor, senin dinlediğin taraftar bir gün Szymanski üzümlü kekim kimse onun kadar mücadele etmiyor diyip 1 maç kötü oynayınca Szymanski'yi oynatan vatan hainidir diyor. Senin dinlediğin taraftar bir gün Talisca'nın koşmasına gerek yok sahada yürüyüp 2 şut atsa maç çözer diyip ortada olmadığı bir maçta suspus oluyor. Taraftarın en az dinlenildiği sene de İsmail Kartal ile 99 puan topladı. Orada da taraftarı dinlediği periyotta ligden çekiliriz, Süper Kupa'dan çekiliyoruz, ZTK'ye girmiyoruz açıklamalarıyla oyuncuları ligden koparttı. Elindeki kadro da yaş ortalaması nedeniyle ligin sonuna doğru ilk performanslarını veremeyince şampiyonluk gitti.

Geldiğinden beri verdiği en ufak kararı bile hiçbir türlü kendi veremiyor. Cocu kovulunca hoca lazım oluyor taraftar Ersun diye bağırınca Ersun geliyor. Ersun kovuluyor, taraftar Erol diyince Erol geliyor. Erol gidiyor, mecburiyetten Emre geliyor, 10 maçta 23 puan topluyor ama Sivas maçını kaybetti diye taraftar bundan hoca olmaz diyince gönderiyor. Vitor'u getiriyor, taraftar Fenerbahçe böyle oynamaz diyince hocanın oyun sistemine karışıp her şeyi berbat ediyor. İsmail takımı gün yüzüne çıkarıyor, taraftar artık başarı için a plus hoca diyince Jesus getiriyor. Jesus olmayınca takımı iyi toparlamıştı diyip İsmail getiriyor. İsmail olamayınca Aziz ben Mourinho getireceğim diyor, Aziz onu diyince kendi Mourinho getiriyor. Mourinho gidiyor, taraftar İsmail 99 puanlı sezon diyince İsmail'i getiriyor.

Taraftarın söyleyip dinlemediği tek şey istifa etmesi, Türk futbol tarihinde taraftarın dinlenilip başarılı olunan başkan değil tek bir sezon bile yok belki de. Özellikle durum Fenerbahçe taraftarıyken. Fenerbahçe taraftarının bu zekası sadece kaç senedir şampiyon olamıyoruz mevzusu değil, 50 sene önce takımı 2 sene üst üste şampiyon yapan hocanın taraftar grubu lideri tarafından oynattığı oyun sıkıcı denilerek falan kovulduğu zamanlar var. Bu taraftarı dinleyen başarılı olamaz, olamayacak.

jaques

clk
Konular
69
Beğeni sayısı
2,728
PG Nakit
320
RPG Karakteri
Dirty Dom
😃

Devam dedikten sonra Eylül'de adamı kovmak çok akıl karı hareket. Mourinho ilk geleceği zaman İsmail Kartal ile devam edilmesini isteyen azınlıktaydım, şimdi de umarım İsmail Kartal gelmez diyorum. Hiçbir şekilde kıymetini bilmeyen ve bilmeyecek bir camiaya bu kadar iyi olmaya gerek yok.

agaoglu23

ESTate
Konular
33
Beğeni sayısı
955
PG Nakit
410
Favori Güreşçi
Bianca Belair
Şükür ya, gitti sonunda, gerçi başkan başkan olsa o basın toplantısı biter bitmez alırdı görevden de basiretsiz olduğu için beklemeyi tercih etti.

RiseGen

Go Further
Konular
6
Beğeni sayısı
234
PG Nakit
0
Favori Güreşçi
LA Knight
Hiç başlamaması gereken bir birliktelikti. İsmi ilk ortaya atanla getirenin toplam başkanlık süresi 27 yıl. Baba-oğul didişmesi gibi bir ilişkisi olan bu ikilinin Fenerbahçe'ye artık verebilecekleri bir şey kalmadı. Son 11 yılda içine edebilecekleri kadar ettiler zaten. Umarım bu gidiş başkanın da gidişinin habercisidir, artık olmuyor.

Mevcut başkan getirirken ağzına verdiği söylemlerle işi baştan patlattı. Şampiyon olamadığında "bizim olmamızı istemiyorlar, şimdi gerçekten anladım" vs. söylemleri çekeceği belliydi. Üzerine senin kulübü yönetiş biçiminle adamın beklentileri tam tersi. Sen transferleri planlayamazsan, takviyeleri doğru düzgün yapmazsan adam her maç öncesi söylenir. Senin önce futbolu yönetmeyi bilmen lazım ki bu adamın söylenmelerini düzgün yönet. Olmadı işte, olmayacak duaya boş yere 15 ay amin dedin. Yine Aziz başkan seçilip getirmiş olsaydı farklı senaryolar olacağını düşünmüyorum ben. Hatta o daha fevri olduğu için daha trajikomik şeyler yaşanabilirdi. Neyse artık geride bırakılması lazım.

Anasayfa Üst Alt
Tema Rengi