Beast Incarnate: Beast Incarnate İle Yüz Yüze'nin üçüncü bölümüne hepiniz hoş geldiniz! Bugün oldukça renkli bir konuğum var... RPG'nin sefiri, Çilekler'in güzide üyesi @keka ile beraberiz! Erkin hoş geldin, sorulara illaki göz atma fırsatın olmuştur. RPG hakkında gelen bolca soru hakkında ne düşünüyorsun:
keka: Bu konsepte konuk olacağım zaman aslında çoğu sorunun RPG'den geleceğini tahmin etmek benim için zor değildi. Tabii bu bana özel bir durum değil, başka aklıma gelen örneğin Arda Elçi çıksa ona da RPG sorulurdu. Zaten başka bir şey sormak da insanın elinden gelmiyor. Güreş forumundayız ve güreş izlemeyi bırakmış sayısız kişi var. Fakat illa ki birileriyle başka ortak noktalar oluyor. İşte o ortak noktalardan en sık rastlananı da bu oyundur bana göre.
Beast Incarnate: Açıkçası buna ben de pek şaşırmadım, dahası beklediğim de bir şeydi. O zaman hız kesmeden sorularımıza geçelim. İlk sorular @Sosa'dan gelmiş, kendisinin sana iki sorusu var:
"1- Drew'i neden bıraktı?
2- Buradaki RPG hakkında ne dusunuyor?"
keka:
1- Arkadaşlarımın sual ettiği hususları -Kamos'a selamlar- çok yormadan kısa ve öz şekilde cevaplamayı deneyeceğim. Böylece okuma süresi konusunda ekonomiklik sağlamış olurum. Drew benim başka bir forumda lisede okurken yani 2014 gibi başlayıp, 2017'ye kadar oynadığım bir karakterdi. Yani oyunda en ciddi kariyerim olan güreşçiydi. Burada ise o günleri yad etmek istediğim için tekrar almak istedim ama istediğim gibi olmadı pek. Daha doğrusu kendi içimde pek bir hevesim kalmadı.
2- Buradaki RPG'nin iyi bir deneme olduğunu ve güzel bir yere gitme ihtimalinin olduğunu düşünüyorum. RPG hakkında bir şeyler ön görmek çoğu zaman zor olabiliyor. Çünkü ani karakter bırakmaları ya da önemli oyuncuların günlük hayatta boğuştukları sorunlar stresler nedeniyle oyunu terk etmesi aslında oyundaki kitleyi de etkiliyor. "Bu bırakıyorsa ben de bırakayım" olayını aslında insan kendi içinde fark etmeksizin yapıyor. Bunu ben de yapmışımdır.
Beast Incarnate: İkinci sorudaki cevabına büyük ölçüde katılıyorum. O sürü psikolojisi içten içe gerçekleşen bir şey, öyle değil desen bile o düsturla yapıyorsun aslında. Basit bir insan psikoloji analizi diyerek sıradaki sorulara geçiyoruz.
Beast Incarnate: @Johnkorey'in sana bir sorusu olmuş:
"Erkan Keka hakkında ne düşünüyor? Başka sorum yok hakim bey."
keka: Çok sevdiğim bir oyuncudur aynı zamanda lakabımız da aynı. O da ekstra sevmemi sağlıyor. Ama bana keka denmeye başlandığında Erkan Keka'dan hiç haberim yoktu. Başka bir arkadaşımız Keka lakabının nereden geldiği hakkında güzel bir soru sormuş. Bunu orada daha net cevaplayım.
Beast Incarnate: Bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum gerçekten, bunca zamandır tanıyorum ama asla sormak aklıma gelmedi. Bu vesileyle öğreneceğim ben de.
Beast Incarnate: @Kras Mazov'dan sana bir soru gelmiş:
"Böyle kral bir adam olmayı nerden öğrendin? Bir de sen de sülo gibi fındıklı latte türevlerini seviyo musun?"
keka: Böyle adam olmayı Truth Martini ağabeyden öğrendik denebilir. House of Truth jenerasyonu böyledir. Fındıklı latte - fakat iced white mocha ağır + abi.
Beast Incarnate: Truth Martini adamlığı denince akan sular durur... RPG'ler tarihinde gördüğüm en kaliteli müessese House of Truth'tur. EV kutsaldır diyoruz ve sıradaki sorularla devam ediyoruz.
Beast Incarnate: Sıradaki sorular, bir önceki bölümümüzün konuğu @Itsuzai'den gelmiş. Kendisinin sana iki sorusu var:
"1- Yeğeni hala kendisinin kız tavlamasına yardım ediyor mu?
2- Ordu'daki favori aktivitesi ve favori yemek mekanı?"
keka:
1- El Classico Selçuk Kılıçiko diyebilirim bu ilk soruya. Benim hakkımda algı yönetimi yapıyor. Yeğenim 7 yaşına girdi ve kendisini sadece 2-3 kez story atmışımdır. Ad kırka çıkmış inmez sekize abi. Kendisinin böyle tatlı yeğen olsaydı bir storynin üstüne 24 saat geçmeden yenisini atardı oyyyyyyyyyyyy
2- Ordu'nun en iyi olayı çekirdek kola sahil ya. Veya Perşembe-Çaka taraflarında yüzmek. Fakat sahil artık çok kalabalık. Çoğu zaman geceleri yer bile bulunmuyor. Favori yemek mekanı eski Orduspor stadının oradaki içeriyi bok götüren dükkan. Orada ordu tostu + ufuk gazoz kombosu memleketin en iyisidir abi
Beast Incarnate: Karı kız düşürmek için yeğen kullanma işi mi oldu ya, yakışmadı keka baba, yakışmadı... Bu hareketine binaen 5 yaşını geçen erkek yeğenlerin sevimsizliği captionlı şu videoyu aşağıya park ediyorum masmaalesef.
Beast Incarnate: Sırada, @The Gold Standard'ın 4 sorusu var sana:
"1- FIFA 21 Pro Clubs mı Haxball v4 lig maçı mı
2- Discord sesli sohbetinde sadece FIFA ve RPG ile geçen pandemi dönemi gerçek miydi
3- RPG denen şeyden ne zaman kurtulur
4- Son olarak hayat nasıl gidiyor, hali vakti nasıl..."
keka: Adam ya adam adam. Hal hatır sormuş bize. Hayat iyi gitmiyor fakat çok da kötü gitmiyor. Tek diyebileceğim şey genel olarak boşlukta, ne yapacağını bilmiyor halde olduğum. 21'deki Pro Clubs ile yarışabilecek tek şey Prime Haxball dönemiydi ve biraz düşünürsem Hax dönemini seçerim. Pandemi dönemi bence hepimizin hayatında önemli bir yer edinen hayali bir dönemdi. RPG denen şeyden ise kurtulabileceğimi kendi içimde pek düşünmüyorum. Hatta çocuğuma okuma yazmayı promo keserek öğretirim gibi.
Beast Incarnate: Dogi Jr'ın yönettiği bu forumda keka jr'ın RPG oynama işi... Abi bizim hayaller siyah poşete ya çok acil. Senin veledin yazacağı promolara, benim veledin yazacağı makalelere şu şekil bakış atacağımız günler ne zaman gelir acaba...
Beast Incarnate: Sıradaki sorular @The MANIAC'tan gelmiş. Kendisinin sana 3 sorusu var:
"1-Burdaki RPG ortamını mı yoksa ex-forumdaki RPG ortamını tercih edersin?
2- Hakkımdaki düşünceleri?
3- BAB işini ne zamandan beri yapıyor?
keka: Buradaki RPG ortamı çok daha yeni olduğu için şovlarda pek bir hikaye akışı, eğlence ortamı olmuyor. PURE'da özellikle ben en başından sonuna kadar yazar olduğum için karakterlerin çoğunun hikayesine hakimdim o yüzden beni daha çok sarıyordu. Eminim birkaç arkadaşım da buraya konuk olursa bu soruyu aynı cevabı verecektir. Fakat belki de PGW ileride çok daha sarabilir bunu bilemeyiz. Hakkında düşüncem şu desem yalan olur çünkü pek tanımıyorum. Aslında forumda tanıyıp, nick farklı olduğundan dolayı tanımıyorum gibi gelen çok kişi var. Belki sende de böyle bir durum olmuş olabilir. Be a Booker ise ben ondan yazmıyorum. Sorular için çok teşekkür ederim.
Beast Incarnate: BaB sorusunun alakaya ??? oldum ben de görünce. Seni suloakdemır ile karıştırma işi olmuş galiba. Bu kadar ağır bir hakaretin altında kalmak çok acı verici, sabır diliyorum kekacım...
Beast Incarnate: Sıradaki soru @Netuno'dan gelmiş:
"Çocuğu olunca RPG'de birlikte hangi takımı almayı düşünüyor yoksa çocuğuna menajerlik mi yapar?"
keka: Junior ile takım olup sonrasında dağılıp feuda girip onu yükseltmek çok daha iyi bir mevzuat olur gibi. Fakat çok yaratıcı bir soru. Teşekkür ediyorum Taha'ya.
Beast Incarnate: Dominik & Rey sevimsizliğinde bir baba-oğul olmadığınız için bu senaryo sarar derim ben de... Ama aga bu adamın daha doğmayan evladından ne istiyorsunuz ya, herkes çocuğuyla alakalı sorular sormuş puhahahahaha.
Beast Incarnate: Sıradaki soru @Heartbroken Kid'den gelmiş:
"mit diyorlar sana
ajan tripleri
ne zaman bitecek
bu rpg islerii
- kalbi kirik oglan"
keka:
rpg isi
toprakta biter
belki orada bile
yazilir çizilir
deadman gimmick
anlayanaaaaa
Beast Incarnate: Şu gimmicki oynayan keka'yı PGW'da da alayım aga ya, diğer mekandaki twitlerinin müdavimi ve takipçisiydim bu kadar saran bir şey görmedim ben...
Beast Incarnate: @Rise Above Hate'in de sana bir sorusu olmuş:
"RPG'de Reigns ile oynadığın dönemi mi yoksa Teoman'ı mı prime dönemin olarak görüyorsun?"
keka: Roman benim hype olarak prime dönemimdi o dönem birçok kişinin Roman'a karşı bakış açısını değiştirmeye çalışıyordum. Şimdiki gibi şefim diye kimse hypelanmıyordu. Herkes gerçek ile oyunun farkını ayırt etmeksizin şov chatinde mobbing döndürüyordu benim çar görününce. O dönem yaş da o kadar ileri olmayınca böyle şeyler takılıyor kafaya. Teoman ile o kadar uzun süre oynamadım fakat çok keyif aldığım bir senaryo içerisindeydim. Buna Roman diyeceğim.
Beast Incarnate: Adamın Roman Reigns ile amaçladığı şeye bak ya... RPG'nin ve profesyonel güreşin ATATÜRK'ü desek çok da abartmış olmayız herhalde. Roman ağamız, babamız, paşamız şimdi o kisveden kurtuldu neyse ki.
Beast Incarnate: Sıradaki soru @Keroviq'ten gelmiş:
"Orduspor'un yükseleceğine inanıyor mu?"
keka: Güzel soru teşekkür ediyorum ama ben pek inanmıyorum doğrusu. Küçücük şehrin 3 takımı olması mentali fazlasıyla yoruyor. Daha fazla da konuşacak bir şey yok sanırım. Her şeyi bu özetliyor.
Beast Incarnate: Kero'nun soruya bak ya, çocuk alt liglerin sefiri vallahi. Benim bu konuda bildiğim tek adam alpibaytan'dı, ondan bayrağı aldı PADAWAN.
Beast Incarnate: @Kara'nın sana iki sorusu var:
1- Ne işle meşgul kendileri?
2- keke nickinin çıkış kaynağı nedir?
keka:
1- Şu anlık çalışmıyorum. Geçen sene üniversiteyi bitirdim ve bu sene KPSS adına İngilizce Öğretmenliği için hazırlanmaya çalıştım fakat pek odaklanamadım. Dolayısıyla iyi bir sonuç elde edeceğimi sanmıyorum. İçinde kaldığım bu durumda aileye de yük olmamak adına bu sene çalışmayı düşünüyorum.
2-
Keka ismi buradaki konuşma görüntüsünden geliyor. Vefat eden arkadaşımız Tugay ile bu konuşmanın anlamsızlığına çok gülerdik. Nadiren de olsa bana sırf bu konuşmayı hatırlatmak için keka diye çağırırdı. Tugay gittiğinde ondan bana bir şey kalsın istedim ve adımın ardından gelen her yere keka yazdım. Tüm kullanıcı adlarım böyle oldu ve en sonunda bu benim için bir isim haline geldi. Öyle ki keka diyen arkadaşlarımın arasında bazen ismimi bile unuttuğum, ismimle seslenilince bakmadığım oluyor.
Beast Incarnate: Gizem çözüldü ama benim bağrıma bir öküz oturdu... Çok anlamlı ve değerli bir anlamı varmış gerçekten, ne söylesem bilemedim. Tugay umarım yattığı yerde huzurludur ve umarım şu an bu anı görüp yukarıdan gülümsüyordur bize.
Beast Incarnate: Sıradaki soru @Akashi'den gelmiş:
"Sakarya'ya gidip geliyor mu?"
keka: Artık deplasman işleri bitti...
Beast Incarnate: Sıradaki sorular @ReQuem'den. Berat'ın sana iki sorusu var:
"1- El elegante'den memnun muydu? O senaryonun içerisinde yer almak nasıldı?
2- Hala güreş izliyor mu?"
keka:
1- Elegante'den çok memnundum. PURE'un son dönemleriydi ve henüz okul bitmediğim için senaryo yazıp çizmeye düşünmeye vaktim bayağı oluyordu. Elegante bir diğer senaryo olan Hanımefendi ile bağlantılıydı ve Hanımefendi'nin has adamı olarak biri gerekiyordu. Dolayısıyla üç meksikalının arasına keko bir Türk atmak işleri güzelleştirecekti. Öyle de oldu. TE EE 01 en keyif aldığım işlerdendi.
2-Güreş uzun zamandır izlemiyorum. Sadece Royal Rumble'dan Royal Rumble'a canlı kalan tayfadanım. En son Söylemezlerin evde Top 10 baktık oralarda biraz izlemiş kadar oldum diyebilirim.
Beast Incarnate: El Elegante & Hanımefendi işi benim PURE'da en keyif aldığım senaryoydu ya açık ara. Teoman oraya gerçekten cuk diye oturmuştu dediğin gibi, her şovu iple çekiyordum o dönem. Zaten ben de aktif olarak oynuyordum ama kendi karakterimin akıbeti kadar Elegante & Hanımefendi etrafında dönecek olayları bekliyordum. Eskiler mi güzeldi, eskiden mi güzeldik diyoruz... Vallahi çok keyifli günlerdi ya, gözlerim doldu şakasız.
Beast Incarnate: @Tolgamer'dan çok keyifli bir soru gelmiş:
"Çilek harici en sevdiği meyve?"
keka: Çilek çok farklı bir dava. Dolayısıyla çilekten sonra diye sormak çok mantıklı olmuş. Bu yüzden tebriklerimi sunuyorum bu soruya. İkincisi bence karpuz olur abi yaaa. Kelek değilse.
Beast Incarnate: Karpuzu seçmek önemlidir diyerekten sıradaki üyelerden gelen son sorularla devam ediyoruz.
Beast Incarnate: Destroyer pm- pardon @Broken Dreams'in sana üç sorusu var:
"1- Favori şarkısı nedir? (Kaset - Sevmek Güzel dedirtme sorusudur)
2- Güreşe ilk başladığındaki favori güreşçisi kimdi?
3- Hayat nasıl gidiyor, iş, güç, aşk, meşk diyerek soruları tamamlayalım."
keka:
1- evanescence - my immortal ama band versiyon dostoooooo Broken dreams
2- Güreşe ilk başladığımda Rey Mysterio fav çardı biraz büyüyünce heel-face ayrımını falan kavrayınca Miz fav çar oldu hatta Randy Orton'a yaptığı cash-in sevinçten ağlatmıştı abi. Bu infoyu herkes bilmez bu arada.
3- Hayat fena değil abi ya. İş yok güç yok fakat henüz bulmaya da çabalamadık. Geçen sene üni bitti bu sene staj yaptık formasyon aldık yalandan KPSS hazırlandık derken işe girmedik. Aşk meşk işleri ise... Belki çözersin. Zor mesele.
Beast Incarnate: Aşk meşk işlerine verilen cevap... Erbatur Ergenekon'u konuk aldığımız Yüz Yüze burada bitiyor... Ulan harbi nedense fena bıçakladı makattan beni bu cevap, aynı modda hissediyorum ben de zira.
Beast Incarnate: Üyelerden gelen sorular bu kadardı, son olarak ben de kendi sorumu sorayım. RPG kariyerin boyunca oynamaktan en keyif aldığın karakter hangisiydi?
keka: Aslında ben oyunu oynamaktan çok yazmaktan keyif alıyorum fakat en keyif aldığım dönemin, RPG ekibi denilen şeyin varlığından haberim olmadığı, RPG'yi yöneten kişinin tek bir gizemli adam olduğunu sandığım dönem olduğunu söyleyebilirim. O dönemler lisedeydim ve şova yetişmek için istiklal marşından kaçıyor, promolarıma hiç olmadığı kadar özeniyordum. Şimdi ise en fazla yarım saat sürüyor. Her neyse... Soruya cevap vermem gerekirse, 2014-2017 Drew McIntyre çarım. Ondan sonrasında Reigns ve Teoman gelir. Ha en keyif aldığım dönem sorulursa, PURE'un Hanımefendi-Endgame dönemleridir. Oraları hem yazmak hem oynamak müthiş bir histi. Tabii, bunların hepsi hayallerde. Ve hayallerle yaşayanı gerçeklerle...
Beast Incarnate: Drew McIntyre'ın senin için özel olduğunu röportaj esnasında da öğrenmiştim zaten ama biraz da kısaca bir anlatmanı istemiştim zaten, lisedeki o anıların bayağı keyifliymiş sfdşfklsdşfdlkssdfklşdsg. RPG'den en keyif aldığımız dönemler ortak, o dönem yazarlık yapan kimse tebrikler diyoruz. ;) Sonra alarm çalıyor ve hayalden uyanıyoruz falan filan...
Beast Incarnate: Soruların böylece sonuna geliyoruz keka'm, eklemek istediğin son bir şey var mı?
keka: Soruları için herkese tek tek teşekkür edemedim, burada etmiş olayım. Gerçekten çok sağ olun. Umarım sohbetimizi okurken sıkılmaz, keyifli vakit geçirirsiniz. Herkes esen kalsın.
Beast Incarnate: Ben de üyelerimize soruları için teşekkür ediyorum, ayrıca sana da katılımın için çok teşekkür ederim. Keyifli bir program oldu, az buz muhabbetimiz olsa da hakkında bilmediğim ve bilmek istediğim şeyler vardı, bu vesileyle benim adıma da hoş bir program oldu. Son olarak KPSS'de de başarılar diliyorum, umarım istediğin gibi bir sonuç alırsın.
Beast Incarnate: Bu bölümlük bizden bu kadar dostlar. Sıradaki bölümde görüşünceye dek, sağlıcakla kalın!