Bobby Lashley: Güçlüyüm ve Dövüşebilirim — Bunun Üzerine Hikayeler Anlatmamız Gerek, Sadece Hareket Yapmamamız Gerek

KAT

mr. iwgp
Konular
1,217
Beğeni sayısı
1,472
PG Nakit
2,200
Favori Güreşçi
Yota Tsuji
RPG Karakteri
"Broken" Matt Hardy
1

Bobby Lashley, güreş dünyasındaki en fiziksel olarak etkileyici isimlerden biri ve bunu kanıtlayacak geçmişe sahip; eski bir amatör güreşçi ve Mixed Martial Arts dövüşçüsü. Bobby Lashley’nin boyutu, All Elite Wrestling'de karşılaştığı rakiplerin çoğunun ondan daha küçük olduğu birçok karşılaşmada öne çıktı. F Y’all Podcast’ine katılan Bobby Lashley’ye, AEW All In hakkında ve boyutuna kıyasla JetSpeed (Kevin Knight & Mike Bailey) ile The Patriarchy (Christian Cage & Nick Wayne) karşısında çıktığı üçlü Tag Team maçını inandırıcı kılmanın zor olup olmadığı soruldu.

"Bunun konuşulmasına sevindim çünkü bu, bugün ve dün boyunca çok fazla üzerine düşündüğüm bir konu. Benim geldiğim yer burası. Güreşe ilk başladığımda, bundan 20 yıldan fazla zaman önce, orada Undertaker, Batista, Matt Hardy, MVP, JBL, Rey Mysterio, Eddie Guerrero gibi isimler vardı. Onların yaptığı en önemli şey, hareketlerle ilgilenmemeleriydi. Onlar hikâyeye ve onun mantıklı olup olmadığına odaklanırlardı. Nesil biraz değişti çünkü artık farklı ve biz de buna uyum sağlamakta zorlanıyoruz, çünkü tıpkı senin bu soruyu sorman gibi, seyircinin de bu soruyu sorması gerekiyor. Şimdiki güreşçilerin hepsi değil ama çoğu, 'Herkes aynı' anlayışını benimsemeye çalışıyor, bu yüzden sadece maç yapıyorlar. Saf bir güreş hayranı olmayan, güreş hayranı olmaya yeni başlayan birini alıp ilk gösterisine getirdiğinizde, beni o adamın karşısında gördüklerinde ve o adamın bana bir şeyler yaptığını gördüklerinde, 'Ne? Bu mantıklı değil' diyorlar. Eğer bu adam bir sokakta yürürken beni görse, 'Dövüşmek mi istiyorsun?' der ve yumruklar savururdu. Ya da 'Dur, önce buradan konuşarak kurtulmaya çalışayım' ya da kendini savunmanın farklı bir yolunu bulmaya çalışırdı. İşte burada anlatmanız gereken bir hikâye var."

"Benim için, bu tarz şeylere girdiğimizde hikâyeleri anlatmamız gerekiyor. Bu hikâyeleri öne çıkarmaya çalışıyorum ama bazen farklı kişilerle olduğumuzda, onlar hikâyeyi düşünmek istemiyor, sadece yapacakları hareketleri düşünüyorlar. Shelton bu konuda benden çok daha iyi. Shelton, 'Hayır, bunu yapmıyoruz' der. Ringde bir şey denemeye kalktıklarında, onlara izin vermez. Shelton çok hoşgörülüdür ve kendini inanılmaz derecede ortaya koyar. Onunla çalışmayı seviyorum. Shelton, 'Tamam, senin için her şeyi yaparım, ama bana biraz saygı göster ve karakterim gereği yapmayacağım bazı şeyler olduğunu bil' der. Bunu çok diplomatik bir şekilde yapar ve bu konuda harikadır. İşte bu, hikâyenin eğlenceli kısmıdır. Eğer o bana saldırırsa, ben de onun kıçını parçalayacağım. O da bundan kurtulmanın bir yolunu bulmak zorunda. Dövüşebilmemiz gerekiyor ve bazen bunu bazı insanlara karşı yapmak zor oluyor çünkü buna inanmak istemiyorlar. Ben güçlüyüm ve dövüşebilirim. Bunu biliyorlar. Her zaman insanlara söylerim, bu benimle ilgili en zor şeydir. Hadi bunu çözelim."

"Bana geldiğinde, yapmak istediğin belirli hareketleri arama. Gel, beni nasıl yeneceğini birlikte çözelim. Bu zor bir şey. Benim egom yok, hiç yok. Ego ile hareket eden biri değilim. Eğer egom olsun isteseydim, MMA’ya geri döner ve insanlarla dövüşürdüm. Egoyu koyacağın yer orasıdır. Kendini test etmek mi istiyorsun, orada test et. Profesyonel güreşte biz (seyirci) için bir gösteri ortaya koyuyoruz. Egomu bir kenara koyarım, ama hâlâ şunu söylerim: 'Bu benim karakterim. Bu benim.' Bu da kolay bir insan değil. Benden daha büyük yetişkin adamları yendiğime dair kanıtlanmış bir geçmişim var. Dayak manyağı yapmışımdır. Güreş tarafında bile ulusal şampiyonayı üç kez kazandım, MMA’de dövüştüm, boks yapmayı biliyorum. Ego ile hareket eden biri değilim, ama bu maçı kurgularken bunları hesaba katmamız gerekiyor."

Bobby Lashley’e, güreşte başarılı olmak için ego gerekip gerekmediği sorulduğunda şöyle dedi: "Ben çok ilerledim, ta en tepeye kadar çıktım. Bu, bende ego olmadığı için çok daha uzun sürdü. Diğer güreşçileri gidip gömecek tiplerden değilim. Ofise gidip bazı şeyler için kavga edecek tiplerden de değilim. Sadece kıçımı yırtarcasına çalışırım. Hepsi bu. Daha iyi ve daha iyi bir paket sunmaya çalışmaya devam ediyorum. WWE’de başladım, sonra karakterimi geliştirmek için dövüşmeye gittim ve sonra geri geldim. Şu yaşıma rağmen, hâlâ sabahları kalkıp cardio yapıyorum, sonra ilerleyen saatlerde ağırlık kaldırıyorum."

Bobby Lashley, Shelton Benjamin ile birlikte AEW Tag Team şampiyonlarının bir yarısını oluşturuyor.

Kaynak

Konuyu ziyaret edenler (Toplam: 5)
Anasayfa Üst Alt
Tema Rengi