Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Kullanıcılar
Aylık Konu İstatistikleri
Şu anki ziyaretçiler
Yeni profil mesajları
Profil mesajlarında ara
Ayın En Çok Mesaj Atanları
Rozetler
ELITE Efektleri
ELITE Üyelik
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Konuya cevap cer
Ana sayfa
Forumlar
Güreş Dışı
Müzik
Cem Karaca - Ahmet Kaya Gerginliği
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
<blockquote data-quote="BerzerkBryan" data-source="post: 393722" data-attributes="member: 154"><p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center">[ATTACH=full]14809[/ATTACH]</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center">1987 yılında <strong>“Yorgun Demokrat”</strong> albümü için stüdyoya giren Ahmet Kaya verdiği bir röportajda Cem Karaca soruluyor:</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><strong>Soru: “Cem Karaca’nın dönmesi ile birlikte, sizin türde de bir hareketlenme oldu. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?”</strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong>Cevap: <span style="color: rgb(137, 81, 41)">“Cem Karaca ile ilgili iyi şeyler söyleyemeyeceğim. Cem biraz daha mütevazı olmalı. Onun üzerine fazla konuşmak istemiyorum. Halkımıza layık olmalıdır. İnsanlar istikrarlı olmak zorundadır. Yaşamıyla sanatını bütünleştirmek zorundadır sanatçı dediğin. Dikkatli ve halkına layık olsun diyorum.”</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: null">Soru: <strong>“Peki Cem Karaca’yı müzikal açıdan nasıl değerlendiriyorsunuz?”</strong></span></strong></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><span style="color: rgb(137, 81, 41)"><strong>“Bana hitap etmiyor. Sevmiyorum yani. </strong></span><span style="color: rgb(184, 49, 47)"><strong>’Yarım Porsiyon Aydınlık’</strong></span><span style="color: rgb(137, 81, 41)"><strong> şarkısı beni çok rahatsız etti. Yani aydınlarımıza karşı daha saygılı olmak zorundayız. Aydınlar kadar züppelerde var onlarla uğraşsın. Niye arabeski eleştirmiyor? Türkiye’nin asıl çelişkisi budur. Aydınlardan önce arabesk vardır eleştirilmesi gereken…”</strong></span></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><strong>Cem Karaca'nın Yarım Porsiyon Aydınlık isimli şarkısında da genel olarak Aydınlara ithafen yazılmış sözler vardı.</strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><em>Sinemadan siz anlarsınız</em></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><em>Tiyatrodan, müzikten</em></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><em>Heykel, resim, edebiyat</em></strong></p> <p style="text-align: center"><em><strong>Sorulmalı sizden</strong></em></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center">[ATTACH=full]14811[/ATTACH]</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: null">Ahmet Kaya'nın sözlerinin ardından Cem Karaca şunları söylüyor:</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: null"></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: null">Soru: <strong>“Cem Bey Ahmet Kaya’yı dinliyor musunuz?”</strong></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: rgb(184, 49, 47)">Cevap: “Almanya’dayken birkaç şarkısını radyodan dinleyebildim. Soluklu güzel teksleri var. Yani Gülden Karaböcek müziğinin sağlam tekslerden oluşanı. Girişim ve tavrını olumlu buluyorum. İnsanlara zindanı, kurşunu, işkenceyi, baskıyı anlatmak lazım.</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong>Soru: “Ama o sizin hakkınızda aynı şeyleri söylemiyor. Sizi halka layık olmamakla suçluyor.”</strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: rgb(184, 49, 47)">Cevap: “O zaman değişik tabi. Bende gençken öyleydim. Ahmet Kaya’yı bana anlatırsanız iyi olur. Çünkü ben çok iyi tanıdığımı söyleyemem. Ama enteresan biri galiba.”</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong>Soru: “Örneğin söylediği her dizenin faşizmin kafasına sıkılmış bir kurşun olduğunu söylüyor.”</strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: rgb(184, 49, 47)">Cevap: “Ben o zaman ona güzel cephanelikler diliyorum. Bu lafları ben gençliğimde çok kullanırdım. Ben plak kapağıma </span></strong><span style="color: rgb(41, 105, 176)"><strong>“Kahrolsun Yoz Müzik”</strong></span><strong> <span style="color: rgb(184, 49, 47)">diye yazan adamım. Önemli olan çözüm bulmaktır. Şayet başarıya ulaşmak için illa tutuklanmak gerekiyorsa. Arkadaşa köşe başındaki bankayı soymasını tavsiye ederim. Ahmet Kaya, Ben, Zülfü, Selda birbirimize bu şekilde pislik atmaya başlarsak bu memlekette solun birlikteliğinden nasıl bahsedeceğiz.”</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong>Soru: ‘Yorgun Demokrat’ isimli kaseti çıkacakmış yakında.”</strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: rgb(184, 49, 47)">Cevap: “Haa o Yorgun Demokrat benim herhalde. Ahmet kaya gibi arkadaşların yarattığı bir takım alt üst oluşlarla demokrasi hayli yoruldu. Demokrasi hassas ve nazlıdır. Üzerine titrenmelidir. Ama anlıyorum ki Ahmet Kaya biraz hoyrat seviyor. Neyse heyecan içinde söylenmiş şeyler bunlar. Ahmet Kaya’ya benim için söylediklerine rağmen bir merhaba sarkıtıyorum. İster göğsüne asar ister üstüne basar.”</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong>Soru: “Peki siz yaptığınız müziği nasıl değerlendiriyorsunuz.Çıkan Eleştrilere ne diyorsunuz?”</strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: rgb(184, 49, 47)">Cevap: “Benden ucuz kahramanlık yapmamı bekliyorlar. benden bunu bekleyenler GODO’yu beklesinler daha iyi. Yani Gülhane konserinde “Hadi Dağlara” mı deseydim. Halkımı çok seviyorum ama oğlumuda seviyorum. Sekiz sene daha sürgün yaşamam iyi mi yani? Ahmet Kaya’nın çocuğu var mı bilmiyorum ama Tanrı ona sürgün hayatı yaşatmasın. Şu anda bir öğrenci vurulsa çıkıp ‘Parka’ yı söylerim. Ama takır takır kimse vurulmuyor ki. Değişmek benim hakkımdır. Arabesk bugün Türkiye’nin popüler müziğidir. Arabeske karşı değilim, yanında da değilim. Ben plağımın arkasına </span></strong><span style="color: rgb(44, 130, 201)"><strong>‘Kahrolsun Yoz Müzik’</strong></span><strong><span style="color: rgb(184, 49, 47)"> diye yazmıştım. Ama kahrolsun deyince gübre gibi geldi bu laf. Mübarek boy attıkça attı.”</span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: null">Cem Karaca "Godo'yu beklesinler daha iyi" derken bir tiyatro oyunu olan "Godot'yu Beklerken'e" gönderme yapıyor.</span></strong></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><span style="color: null">----------------------------------------------------------------------------------------------------</span></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center">Yine güzel bir yazımızın daha sonuna geldik buraya kadar okuduğunuz için çok teşekkürler dostlar daha güzel yazılar yolda...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="BerzerkBryan, post: 393722, member: 154"] [CENTER] [ATTACH type="full" width="394px"]14809[/ATTACH] 1987 yılında [B]“Yorgun Demokrat”[/B] albümü için stüdyoya giren Ahmet Kaya verdiği bir röportajda Cem Karaca soruluyor: [B]Soru: “Cem Karaca’nın dönmesi ile birlikte, sizin türde de bir hareketlenme oldu. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” Cevap: [COLOR=rgb(137, 81, 41)]“Cem Karaca ile ilgili iyi şeyler söyleyemeyeceğim. Cem biraz daha mütevazı olmalı. Onun üzerine fazla konuşmak istemiyorum. Halkımıza layık olmalıdır. İnsanlar istikrarlı olmak zorundadır. Yaşamıyla sanatını bütünleştirmek zorundadır sanatçı dediğin. Dikkatli ve halkına layık olsun diyorum.”[/COLOR] [COLOR=null]Soru: [B]“Peki Cem Karaca’yı müzikal açıdan nasıl değerlendiriyorsunuz?”[/B][/COLOR][/B] [COLOR=rgb(137, 81, 41)][B]“Bana hitap etmiyor. Sevmiyorum yani. [/B][/COLOR][COLOR=rgb(184, 49, 47)][B]’Yarım Porsiyon Aydınlık’[/B][/COLOR][COLOR=rgb(137, 81, 41)][B] şarkısı beni çok rahatsız etti. Yani aydınlarımıza karşı daha saygılı olmak zorundayız. Aydınlar kadar züppelerde var onlarla uğraşsın. Niye arabeski eleştirmiyor? Türkiye’nin asıl çelişkisi budur. Aydınlardan önce arabesk vardır eleştirilmesi gereken…”[/B][/COLOR] [B]Cem Karaca'nın Yarım Porsiyon Aydınlık isimli şarkısında da genel olarak Aydınlara ithafen yazılmış sözler vardı. [I]Sinemadan siz anlarsınız Tiyatrodan, müzikten Heykel, resim, edebiyat[/I][/B] [I][B]Sorulmalı sizden[/B][/I] [ATTACH type="full"]14811[/ATTACH] [B][COLOR=null]Ahmet Kaya'nın sözlerinin ardından Cem Karaca şunları söylüyor: Soru: [B]“Cem Bey Ahmet Kaya’yı dinliyor musunuz?”[/B][/COLOR] [COLOR=rgb(184, 49, 47)]Cevap: “Almanya’dayken birkaç şarkısını radyodan dinleyebildim. Soluklu güzel teksleri var. Yani Gülden Karaböcek müziğinin sağlam tekslerden oluşanı. Girişim ve tavrını olumlu buluyorum. İnsanlara zindanı, kurşunu, işkenceyi, baskıyı anlatmak lazım.[/COLOR] Soru: “Ama o sizin hakkınızda aynı şeyleri söylemiyor. Sizi halka layık olmamakla suçluyor.” [COLOR=rgb(184, 49, 47)]Cevap: “O zaman değişik tabi. Bende gençken öyleydim. Ahmet Kaya’yı bana anlatırsanız iyi olur. Çünkü ben çok iyi tanıdığımı söyleyemem. Ama enteresan biri galiba.”[/COLOR] Soru: “Örneğin söylediği her dizenin faşizmin kafasına sıkılmış bir kurşun olduğunu söylüyor.” [COLOR=rgb(184, 49, 47)]Cevap: “Ben o zaman ona güzel cephanelikler diliyorum. Bu lafları ben gençliğimde çok kullanırdım. Ben plak kapağıma [/COLOR][/B][COLOR=rgb(41, 105, 176)][B]“Kahrolsun Yoz Müzik”[/B][/COLOR][B][COLOR=rgb(41, 105, 176)] [/COLOR][COLOR=rgb(184, 49, 47)]diye yazan adamım. Önemli olan çözüm bulmaktır. Şayet başarıya ulaşmak için illa tutuklanmak gerekiyorsa. Arkadaşa köşe başındaki bankayı soymasını tavsiye ederim. Ahmet Kaya, Ben, Zülfü, Selda birbirimize bu şekilde pislik atmaya başlarsak bu memlekette solun birlikteliğinden nasıl bahsedeceğiz.”[/COLOR] Soru: ‘Yorgun Demokrat’ isimli kaseti çıkacakmış yakında.” [COLOR=rgb(184, 49, 47)]Cevap: “Haa o Yorgun Demokrat benim herhalde. Ahmet kaya gibi arkadaşların yarattığı bir takım alt üst oluşlarla demokrasi hayli yoruldu. Demokrasi hassas ve nazlıdır. Üzerine titrenmelidir. Ama anlıyorum ki Ahmet Kaya biraz hoyrat seviyor. Neyse heyecan içinde söylenmiş şeyler bunlar. Ahmet Kaya’ya benim için söylediklerine rağmen bir merhaba sarkıtıyorum. İster göğsüne asar ister üstüne basar.”[/COLOR] Soru: “Peki siz yaptığınız müziği nasıl değerlendiriyorsunuz.Çıkan Eleştrilere ne diyorsunuz?” [COLOR=rgb(184, 49, 47)]Cevap: “Benden ucuz kahramanlık yapmamı bekliyorlar. benden bunu bekleyenler GODO’yu beklesinler daha iyi. Yani Gülhane konserinde “Hadi Dağlara” mı deseydim. Halkımı çok seviyorum ama oğlumuda seviyorum. Sekiz sene daha sürgün yaşamam iyi mi yani? Ahmet Kaya’nın çocuğu var mı bilmiyorum ama Tanrı ona sürgün hayatı yaşatmasın. Şu anda bir öğrenci vurulsa çıkıp ‘Parka’ yı söylerim. Ama takır takır kimse vurulmuyor ki. Değişmek benim hakkımdır. Arabesk bugün Türkiye’nin popüler müziğidir. Arabeske karşı değilim, yanında da değilim. Ben plağımın arkasına [/COLOR][/B][COLOR=rgb(44, 130, 201)][B]‘Kahrolsun Yoz Müzik’[/B][/COLOR][B][COLOR=rgb(184, 49, 47)] diye yazmıştım. Ama kahrolsun deyince gübre gibi geldi bu laf. Mübarek boy attıkça attı.”[/COLOR] [COLOR=null]Cem Karaca "Godo'yu beklesinler daha iyi" derken bir tiyatro oyunu olan "Godot'yu Beklerken'e" gönderme yapıyor.[/COLOR][/B] [COLOR=null]----------------------------------------------------------------------------------------------------[/COLOR] Yine güzel bir yazımızın daha sonuna geldik buraya kadar okuduğunuz için çok teşekkürler dostlar daha güzel yazılar yolda...[/CENTER] [/QUOTE]
Yükleniyor…
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Güreş Dışı
Müzik
Cem Karaca - Ahmet Kaya Gerginliği
Menü
Giriş yap
Kayıt ol