Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Kullanıcılar
Aylık Konu İstatistikleri
Şu anki ziyaretçiler
Yeni profil mesajları
Profil mesajlarında ara
Ayın En Çok Mesaj Atanları
Rozetler
ELITE Efektleri
ELITE Üyelik
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Konuya cevap cer
Ana sayfa
Forumlar
Arşiv
Çeviriler
Promo Çeviri | İntikam Soğuk Yenen Bir Yemektir: John Cena'dan Pipebomb'a Cevap
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
<blockquote data-quote="Beast Incarnate" data-source="post: 381919" data-attributes="member: 4"><p style="text-align: center">[MEDIA=youtube]47otpATArSM[/MEDIA]</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: rgb(44, 130, 201)">Şov:</span> SmackDown #1348</strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: rgb(44, 130, 201)">Tarih:</span> 20 Haziran 2025, Cuma</strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="color: rgb(44, 130, 201)">Konum: </span>Michigan, Grand Rapids</strong></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><em>R-Truth, Cena'nın AA'sinden kurtulduktan sonra karşı saldırıya geçiyor, Cena'yı köşeye attıktan sonra Corner Splash uyguluyor ve Cena kendini ringin dışına savuruyor. Kemerini alıp girişe doğru yürümeye başlıyor, maça devam etmeye niyetli değil. Ancak Truth onun peşini bırakmıyor ve ringden inip Cena'ya yetişiyor ve onu yumrukluyor ama Cena elindeki kemerle Truth'un suratına geçiriyor! Zil çalıyor ve DQ ile bitiyor maç!</em></p> <p style="text-align: center"><em></em></p> <p style="text-align: center"><em>Zil çalar çalmaz Cult of Personality duyuluyor! CM Punk burada! Cena direkt ringe doğru kaçıyor ve Punk peşinden geliyor. Cena, Punk doğrulamadan ona saldırıyor hemen. Ama Punk hızlıca karşılık verip Cena'ya peş peşe yumruklar vuruyor ve onu yere indiriyor. Punk yerdeki kemeri alıp kaldırıyor ve Cena kalkınca ona doğru koşuyor ama Cena'dan Low Blow! Punk yere yığılıyor! Cena kemerini alıyor ve Punk kalktığı gibi kemeri suratına geçiriyor! Ringden iniyor Cena ve bir masa çıkarıp ringe sokuyor. Masayı açtıktan sonra kemeri geri alıyor ve bir daha vuruyor kemerle Punk'a, ardından kaldırıp omzuna alıyor ve masaya doğru Attitude Adjustment! Cena ringden inip bir mikrofon alıyor ve ringe geri dönüp turnbuckle'a oturuyor, bunun ne anlama geldiğini birçoğumuz gayet iyi biliyor; 14 yıl boyunca soğuyan bir intikam yemeği! Söz artık Cena'da.</em></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><span style="color: rgb(44, 130, 201)"><strong>John Cena:</strong></span> Punk, orada en rahatsız halinle yatarken, birileri söyleyeceğim şeylerden korkuyor. Orada en rahatsız halinle yatarken umarım beni dinleyebilirsin, umarım dediklerimi sindirebilirsin. Çünkü 6 ay sonra buradan WWE Şampiyonluğu ile ayrılmadan önce içimde ne varsa dökmem lazım. Öncelikle, senden nefret etmiyorum, seni beğenmiyor da değilim. Seni seviyorum, seni locker roomu paylaştığın herkesten daha çok seviyorum orası kesin. Senin bir fikrinden nefret ediyorum sadece, o da "Best In The World" olduğunu düşünmen. Değilsin, ben "Greatest Of All Time" ım! Benden tek bir şeyde iyisin; o da dünyanın en iyi martavalcılığı!<span style="color: rgb(184, 49, 47)">¹</span> Olamaz gencolar, John Cena az önce bir küfür savurdu, bu da şov tamamen kontrolden çıkmış demek oluyor! <em>[Kameramana sesleniyor]</em> Hey, hey Stu burayı çek <em>[Elini coşkulu bir şekilde sallıyor]</em> dördüncü duvarı yıkıyorum!<span style="color: rgb(184, 49, 47)">²</span> <em>[Histerik bir kahkaha atıyor]</em> Gerçek şu ki Punk, seni kıskanıyorum. Bu insanları Best In The World olduğun efsanesine inandırabildiğin için seni kıskanıyorum. Oooo, senin için tezahürat yapıyorlar. <em>[Arenada CM Punk sesleri yükseliyor]</em> Geldiğinde senin için şarkılar söylüyorlar. Ama, söylediğin lanet olası şeylere inanmıyorlar. Çünkü benim tişörtlerimi değiştirdiğim kadar sen de kendi değerlerini değiştiriyorsun!<span style="color: rgb(184, 49, 47)">³</span> Sen sadece, seni öne çıkaracaksa gerçekten sıkı çalışan insanları baskı altına alacak boşboğaz bir fırsatçısın.<span style="color: rgb(184, 49, 47)">⁴</span> Diğer kamera nerede? <em>[Kamera açısı değişiyor]</em> Hey Claudio Castagnoli! Hey Nic Nemeth! Hey Matt Cardona, n'abersiniz beyler?<span style="color: rgb(184, 49, 47)">⁵</span> Oh evet, sonunda çocuklar! [Punk] hala alev atıyor, cayır cayır yanıyor! Ve arkada senin kıçını kurtarmak için mikrofonumu kesecek kimse yok.<span style="color: rgb(184, 49, 47)">⁶</span> Çünkü ben senin sadece dostunum! Pipebomb'ın için sana stage'i kimin verdiğini unutma dostum. Pipebomb'ı yaptığından beri ne yaptın ha? Sadece beş tane aynı mikrofon hareketin vardı ve onları kusup durdun. Sen promo işinin patates salatasısın kanka!<span style="color: rgb(184, 49, 47)">⁷</span> Sen artık Sessizlerin Sesi değilsin, lanet olası bir milyonersin. İstesen de istemesen de artık bir "Punk" değilsin, bir kapitalistsin!<span style="color: rgb(184, 49, 47)">⁸</span> Ve TKO'nun karşısında değilsin, Mr. TKO'sun. Çünkü onlar senin t***klarını teknik olarak vücudundan ayırdılar. Tweetlerin güçlü, aksiyonların zayıf. Ve günün sonunda dünyaya boyunca Allah'ın her günü, 25 yıl boyunca hiçbir gün tatil yapmadan Greatest Of All Time olduğumu kanıtladığımda Suudi Arabistan'da oldukça gürültülü bir müzikle yüzleşeceksin! [Cena chantleri yükseliyor arenadan] Görüyorsun, onlar [seyirci] biliyor. Ve senin 14 yıl önce, 7 dakikalığına Best In The World olduğunu biliyorlar.<span style="color: rgb(184, 49, 47)">⁹</span> <em>[Turnbuckledan iniyor]</em> Night of Champions'tan sonra hala Best In The World olduğuna inanacak kadar delüzyonal isen, sanırım her şeye rağmen dünya küçük.<span style="color: rgb(184, 49, 47)">¹⁰</span> <em>[Tebessüm ediyor]</em> Rica ederim Grand Rapids. <em>[Seyirci cheer atıyor ve Cena'yı alkışlıyor]</em> Grand Rapids'deki bu bina atmosferin bir göstergesiyse değişim başlıyor.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><em>Cena konuşurken bir ringe giriyor Punk ile ilgileniyor.</em></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><span style="color: rgb(44, 130, 201)"><strong>John Cena:</strong></span> [Hakeme yönelik] Yok, yok yok yok yok. O iyi. Ona daha fazla zarar vermeyeceğim. Önünde büyük bir şampiyonluk maçı var. Hadi şunu belirleyelim. <em>[Sesini yükseltiyor]</em> Best In The World, Greatest of All Time'a karşı iyi bir fırsat elde etti. Spor Eğlencesinin en çok istenen unvanı için! WWE Undisputed Şampiyonluğu için! [Seyircilere yönelik] Şarkılar söyleyeceğinizi, tezahüratlar yapacağınızı biliyorum. Ama siz aptalların dahi gerçeği görebilecek kadar akıllı olduğunu da biliyorum. <em>[Kemerini kaldırarak]</em> <span style="font-family: 'Georgia'">The Champ is Here!</span> Fazladan iki buçuk dakikanız sizde kalabilir.<span style="color: rgb(184, 49, 47)">¹¹</span> Elvis bu anasını sevdiğimin binasından ayrılıyor!<span style="color: rgb(184, 49, 47)">¹²</span></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><em>Cena mikrofonu fırlatıyor, ringi terk edecekken bir daha girip yerdeki mikrofonu geri alıyor ve yerdeki Punk'a yaklaşıyor.</em></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><span style="color: rgb(44, 130, 201)"><strong>John Cena:</strong></span> Seni daha da aptal yerine koymamı sağlayayım diye promonu çarpmama müsaade ettiğin için teşekkürler!<span style="color: rgb(184, 49, 47)">¹³</span></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><em>Cena mikrofonu bırakıyor ve apronda kalıyor, ardından köşeye çıkıp kemerini kaldırarak pozunu veriyor ve ardından ringi terk ediyor. Şov bu görüntülerle sona eriyor...</em></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center">____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: justify">[SPOILER="Referanslar"]<span style="color: rgb(184, 49, 47)">¹</span> CM Punk'ın Pipebomb'ının başlangıç kesidinin birebir parodisi. Pipebomb'ın Genius'taki çevirisini direkt buraya alıntı giriyorum: <em>"John Cena, sen orada yatarken, umarım olabildiğince rahatsız bir haldeyken, beni dinlemeni istiyorum. Bunu sindirmeni istiyorum çünkü 3 hafta içinde WWE Şampiyonluğunla ayrılmadan önce içimden atmak istediğim çok şey var. Senden nefret etmiyorum, John. Senden hoşlanmıyorum bile. Senden hoşlanıyorum. Arkadaki çoğu insandan çok daha fazla hoşlanıyorum senden. Senin en iyi olduğun fikrinden nefret ediyorum. Çünkü değilsin. Ben en iyisiyim. Ben dünyanın en iyisiyim. Benden daha iyi olduğun bir şey varsa o da Vince McMahon'ın kıçını öpmektir."</em> Bu arada "dünyanın en iyi martavalcısısın" kısmı da "Best Bullshitter In The World" olarak çıktı Cena'nın ağzından. Yani o da BITW'e bir atıf.</p> <p style="text-align: justify"></p> <p style="text-align: justify"><span style="color: rgb(184, 49, 47)">² </span>"Dördüncü duvarı yıkıyorum." sözü de Punk'ın Pipebomb'ında birebir kullandığı bir cümle. Dördüncü duvar ise muhtemelen Pipebomb'ı dinledikten sonra öğrendiğiniz bir tabirdir; bilmeyenler için genelde tiyatroda kullanılan bir tabir; sanatçı/performansçı ile seyirci arasındaki hayali duvar anlamına gelir. Yani güreşteki karşılığı direkt kayfabe oluyor.</p> <p style="text-align: justify"></p> <p style="text-align: justify"><span style="color: rgb(184, 49, 47)">³ </span>Cena, her ne kadar seyirciler Punk için tezahüratlar yapıp onun şarkısını söyleyip dursalar da onların Punk'a inanmadığını iddia ediyor. Bunu da Punk'ın değer yargısına sahip olmayışına, kendisine ait bir öz değeri olmayışına bağlıyor ve Punk'ı sürekli değerlerini değiştirmekle itham ediyor. Bunu da kendisinin kariyeri boyunca sürekli olarak giydiği tişörtleri değiştirmesiyle benzeterek yine muhteşem bir metafora imza atıyor.</p> <p style="text-align: justify"></p> <p style="text-align: justify"><span style="color: rgb(184, 49, 47)">⁴ </span>Bu benim "referans olabilir" diyebileceğim bir kısım. Punk'ı sıkı çalışan insanları baskı altına almakla itham etmiş. Yakın tarihte bunu yaptığı isim Jack Perry'di, belki bu olaya atıf yapmış olabilir ama çok çok düşük ihtimal tabi.</p> <p style="text-align: justify"></p> <p style="text-align: justify"><span style="color: rgb(184, 49, 47)">⁵ </span>Yine birebir Pipebomb referansı. Punk'ın promosunda Colt Cabana'ya selam çakışını WWE'deki isimleriyle Cesaro, Dolph Ziggler ve Zack Ryder'a yönelik bir şekilde yapıyor.</p> <p style="text-align: justify"></p> <p style="text-align: justify"><span style="color: rgb(184, 49, 47)">⁶ </span>Punk'ın Pipebomb'ı aslında tam promonun en can alıcı kısmına geldiği esnada mikrofonun kesilmesiyle yarım kalmış ve sona ermişti, 14 seneden bu yana Punk'ın orada Vince McMahon ile ilgili ne anlatacağına dair gizem hala çözülebilmiş değil. Cena da "Arkada senin kıçını kurtarmak için mikrofonumu kesecek kimse yok" diyerek Punk'ın promosunda mikrofonun kesilmesiyle alay ediyor aslında.</p> <p style="text-align: justify"></p> <p style="text-align: justify"><span style="color: rgb(184, 49, 47)">⁷ </span>Punk'ın promolarındaki hal ve tavırlarını, genel söylemlerini önceki cümlelerinde basit ve tekrar edilebilir bulduğunu söyleyen Cena; anladığım kadarıyla "patates salatası" benzetmesiyle bunu süslemiş. Patates salatası da ancak belli başlı birkaç malzeme koyarak tüketilebilir bir şey çünkü.</p> <p style="text-align: justify"></p> <p style="text-align: justify"><span style="color: rgb(184, 49, 47)">⁸ </span>Voice of the Voiceless (Sessizlerin Sesi), CM Punk'ın Pipebomb'ı yaptığı dönemdeki gimmickiydi. Pipebomb'da "Ben Dünyanın En İyisiyim" söylemiyle beraber Best In The World gimmickine geçiş yaptı. Yani aslında Straight Edge Society ile Best In The World gimmickleri arasındaki bir geçiş dönemiydi bu gimmick Punk için. Gimmickin olayı ise zaten isminin de mantığından çıkarılacağı üzere; güçsüzün, garibanın, sesi çıkmayanın kanaat önderi gibi bir şey. Hatta o döneme damgasını vuran çaylak ekibi Nexus, lideri Wade Barrett ile yaşadığı problemlerin ardından fetret devrine girmişti ve bu noktada CM Punk ekibin yeni lideri olmuştu. VoV gimmickinin başladığı yer de tam olarak bu olay aslında. Cena ise Punk'ın artık güçsüzün, garibanın yanında olan Voice of the Voiceless karakterine sahip olmadığını dile getiriyor ve bunu da o günden bu yana almış olduğu yüklü miktardaki kontratların kendisini milyoner yapmasına bağlıyor. CM Punk'ı milyoner olmasının "Punk" olmaktan çıkardığını ve onu bir kapitalist yaptığını söylüyor.</p> <p style="text-align: justify"></p> <p style="text-align: justify"><span style="color: rgb(184, 49, 47)">⁹ </span>Punk'ın Pipebomb'ı 7 dakika sürmüştü. Cena da "sadece 7 dakikalığına BITW olduğunu biliyorlar" derken bundan bahsediyor.</p> <p style="text-align: justify"></p> <p style="text-align: justify"><span style="color: rgb(184, 49, 47)"><span style="color: rgb(184, 49, 47)">¹⁰ </span></span>"Her şeye rağmen dünya küçük." cümlesi Cena'nın ağzından "It's small world after all" şeklinde çıkıyor, Birebir çevirisi bu şekilde aslında ama cümlenin gelişinden bu söylemi bir yere bağdaştıramadığımdan dolayı bir referans olduğunu tahmin edip cümleyi olduğu gibi Google'dan arattırdım ve "It's small world after all" un Disneyland evreninin bir parçası olduğunu öğrendim. Ana teması ise dünya barışı ve kardeşliğiymiş. Punk'ın BITW olduğuna dair iddiasının hayal dünyasına ait olduğuna dair bir metafor kullanımı; klasik Cena işte...</p> <p style="text-align: justify"></p> <p style="text-align: justify"><span style="color: rgb(184, 49, 47)">¹¹</span> Şovun yayın süresinin bitişine 2 buçuk dakika kala promosunu sonlandırdığı için böyle söylüyor. Gerek yoktu Belhanda ama detay detaydır...</p> <p style="text-align: justify"></p> <p style="text-align: justify"><span style="color: rgb(184, 49, 47)">¹² </span>"Elvis has left the building" sloganına atıf var burada da. Bu slogan Elvis Presley'in konserlerinde doğal bir şekilde ortaya çıkmış. Seyircilerin encore (bir daha söyleme işi) talepleri yetkilileri birazcık zorladığı için bir konserde "Elvis has left the building" anonsu geçiliyor ve bu anons sonrasında Presley'in tüm konserlerinin sonunda kullanılmaya başlayan bir catchphrase haline geliyor. Hatta bu catchphrase'i zamanında Shawn Michaels da heel olduğu ilk dönemlerde "The Heartbreak Kid Shawn Michaels has left the building" şeklinde revize ederek canlı etkinliklerde kullanmış. Bu arada "anasını sevdiğimin" diye çevirme sebebim Cena'nın "motherfudging" tabirini kullanmasıydı, kelimeli sansür yapmış o yüzden öyle çevirdim. Sonra bu nasıl çeviri ulan demeyin de...</p> <p style="text-align: justify"></p> <p style="text-align: justify"><span style="color: rgb(184, 49, 47)">¹³ </span>Pipebomb konseptini kullanarak Punk'a karşı ağzına gelen ne varsa söyleyen Cena, bunun için Punk'a onu tiye alacak şekilde minnetlerini sunuyor.[/SPOILER]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Beast Incarnate, post: 381919, member: 4"] [CENTER][MEDIA=youtube]47otpATArSM[/MEDIA] [B][COLOR=rgb(44, 130, 201)]Şov:[/COLOR] SmackDown #1348 [COLOR=rgb(44, 130, 201)]Tarih:[/COLOR] 20 Haziran 2025, Cuma [COLOR=rgb(44, 130, 201)]Konum: [/COLOR]Michigan, Grand Rapids[/B] [I]R-Truth, Cena'nın AA'sinden kurtulduktan sonra karşı saldırıya geçiyor, Cena'yı köşeye attıktan sonra Corner Splash uyguluyor ve Cena kendini ringin dışına savuruyor. Kemerini alıp girişe doğru yürümeye başlıyor, maça devam etmeye niyetli değil. Ancak Truth onun peşini bırakmıyor ve ringden inip Cena'ya yetişiyor ve onu yumrukluyor ama Cena elindeki kemerle Truth'un suratına geçiriyor! Zil çalıyor ve DQ ile bitiyor maç! Zil çalar çalmaz Cult of Personality duyuluyor! CM Punk burada! Cena direkt ringe doğru kaçıyor ve Punk peşinden geliyor. Cena, Punk doğrulamadan ona saldırıyor hemen. Ama Punk hızlıca karşılık verip Cena'ya peş peşe yumruklar vuruyor ve onu yere indiriyor. Punk yerdeki kemeri alıp kaldırıyor ve Cena kalkınca ona doğru koşuyor ama Cena'dan Low Blow! Punk yere yığılıyor! Cena kemerini alıyor ve Punk kalktığı gibi kemeri suratına geçiriyor! Ringden iniyor Cena ve bir masa çıkarıp ringe sokuyor. Masayı açtıktan sonra kemeri geri alıyor ve bir daha vuruyor kemerle Punk'a, ardından kaldırıp omzuna alıyor ve masaya doğru Attitude Adjustment! Cena ringden inip bir mikrofon alıyor ve ringe geri dönüp turnbuckle'a oturuyor, bunun ne anlama geldiğini birçoğumuz gayet iyi biliyor; 14 yıl boyunca soğuyan bir intikam yemeği! Söz artık Cena'da.[/I] [COLOR=rgb(44, 130, 201)][B]John Cena:[/B][/COLOR] Punk, orada en rahatsız halinle yatarken, birileri söyleyeceğim şeylerden korkuyor. Orada en rahatsız halinle yatarken umarım beni dinleyebilirsin, umarım dediklerimi sindirebilirsin. Çünkü 6 ay sonra buradan WWE Şampiyonluğu ile ayrılmadan önce içimde ne varsa dökmem lazım. Öncelikle, senden nefret etmiyorum, seni beğenmiyor da değilim. Seni seviyorum, seni locker roomu paylaştığın herkesten daha çok seviyorum orası kesin. Senin bir fikrinden nefret ediyorum sadece, o da "Best In The World" olduğunu düşünmen. Değilsin, ben "Greatest Of All Time" ım! Benden tek bir şeyde iyisin; o da dünyanın en iyi martavalcılığı![COLOR=rgb(184, 49, 47)]¹[/COLOR] Olamaz gencolar, John Cena az önce bir küfür savurdu, bu da şov tamamen kontrolden çıkmış demek oluyor! [I][Kameramana sesleniyor][/I] Hey, hey Stu burayı çek [I][Elini coşkulu bir şekilde sallıyor][/I] dördüncü duvarı yıkıyorum![COLOR=rgb(184, 49, 47)]²[/COLOR] [I][Histerik bir kahkaha atıyor][/I] Gerçek şu ki Punk, seni kıskanıyorum. Bu insanları Best In The World olduğun efsanesine inandırabildiğin için seni kıskanıyorum. Oooo, senin için tezahürat yapıyorlar. [I][Arenada CM Punk sesleri yükseliyor][/I] Geldiğinde senin için şarkılar söylüyorlar. Ama, söylediğin lanet olası şeylere inanmıyorlar. Çünkü benim tişörtlerimi değiştirdiğim kadar sen de kendi değerlerini değiştiriyorsun![COLOR=rgb(184, 49, 47)]³[/COLOR] Sen sadece, seni öne çıkaracaksa gerçekten sıkı çalışan insanları baskı altına alacak boşboğaz bir fırsatçısın.[COLOR=rgb(184, 49, 47)]⁴[/COLOR] Diğer kamera nerede? [I][Kamera açısı değişiyor][/I] Hey Claudio Castagnoli! Hey Nic Nemeth! Hey Matt Cardona, n'abersiniz beyler?[COLOR=rgb(184, 49, 47)]⁵[/COLOR] Oh evet, sonunda çocuklar! [Punk] hala alev atıyor, cayır cayır yanıyor! Ve arkada senin kıçını kurtarmak için mikrofonumu kesecek kimse yok.[COLOR=rgb(184, 49, 47)]⁶[/COLOR] Çünkü ben senin sadece dostunum! Pipebomb'ın için sana stage'i kimin verdiğini unutma dostum. Pipebomb'ı yaptığından beri ne yaptın ha? Sadece beş tane aynı mikrofon hareketin vardı ve onları kusup durdun. Sen promo işinin patates salatasısın kanka![COLOR=rgb(184, 49, 47)]⁷[/COLOR] Sen artık Sessizlerin Sesi değilsin, lanet olası bir milyonersin. İstesen de istemesen de artık bir "Punk" değilsin, bir kapitalistsin![COLOR=rgb(184, 49, 47)]⁸[/COLOR] Ve TKO'nun karşısında değilsin, Mr. TKO'sun. Çünkü onlar senin t***klarını teknik olarak vücudundan ayırdılar. Tweetlerin güçlü, aksiyonların zayıf. Ve günün sonunda dünyaya boyunca Allah'ın her günü, 25 yıl boyunca hiçbir gün tatil yapmadan Greatest Of All Time olduğumu kanıtladığımda Suudi Arabistan'da oldukça gürültülü bir müzikle yüzleşeceksin! [Cena chantleri yükseliyor arenadan] Görüyorsun, onlar [seyirci] biliyor. Ve senin 14 yıl önce, 7 dakikalığına Best In The World olduğunu biliyorlar.[COLOR=rgb(184, 49, 47)]⁹[/COLOR] [I][Turnbuckledan iniyor][/I] Night of Champions'tan sonra hala Best In The World olduğuna inanacak kadar delüzyonal isen, sanırım her şeye rağmen dünya küçük.[COLOR=rgb(184, 49, 47)]¹⁰[/COLOR] [I][Tebessüm ediyor][/I] Rica ederim Grand Rapids. [I][Seyirci cheer atıyor ve Cena'yı alkışlıyor][/I] Grand Rapids'deki bu bina atmosferin bir göstergesiyse değişim başlıyor. [I]Cena konuşurken bir ringe giriyor Punk ile ilgileniyor.[/I] [COLOR=rgb(44, 130, 201)][B]John Cena:[/B][/COLOR] [Hakeme yönelik] Yok, yok yok yok yok. O iyi. Ona daha fazla zarar vermeyeceğim. Önünde büyük bir şampiyonluk maçı var. Hadi şunu belirleyelim. [I][Sesini yükseltiyor][/I] Best In The World, Greatest of All Time'a karşı iyi bir fırsat elde etti. Spor Eğlencesinin en çok istenen unvanı için! WWE Undisputed Şampiyonluğu için! [Seyircilere yönelik] Şarkılar söyleyeceğinizi, tezahüratlar yapacağınızı biliyorum. Ama siz aptalların dahi gerçeği görebilecek kadar akıllı olduğunu da biliyorum. [I][Kemerini kaldırarak][/I] [FONT=Georgia]The Champ is Here![/FONT] Fazladan iki buçuk dakikanız sizde kalabilir.[COLOR=rgb(184, 49, 47)]¹¹[/COLOR] Elvis bu anasını sevdiğimin binasından ayrılıyor![COLOR=rgb(184, 49, 47)]¹²[/COLOR] [I]Cena mikrofonu fırlatıyor, ringi terk edecekken bir daha girip yerdeki mikrofonu geri alıyor ve yerdeki Punk'a yaklaşıyor.[/I] [COLOR=rgb(44, 130, 201)][B]John Cena:[/B][/COLOR] Seni daha da aptal yerine koymamı sağlayayım diye promonu çarpmama müsaade ettiğin için teşekkürler![COLOR=rgb(184, 49, 47)]¹³[/COLOR] [I]Cena mikrofonu bırakıyor ve apronda kalıyor, ardından köşeye çıkıp kemerini kaldırarak pozunu veriyor ve ardından ringi terk ediyor. Şov bu görüntülerle sona eriyor...[/I] ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ [/CENTER] [JUSTIFY][SPOILER="Referanslar"][COLOR=rgb(184, 49, 47)]¹[/COLOR] CM Punk'ın Pipebomb'ının başlangıç kesidinin birebir parodisi. Pipebomb'ın Genius'taki çevirisini direkt buraya alıntı giriyorum: [I]"John Cena, sen orada yatarken, umarım olabildiğince rahatsız bir haldeyken, beni dinlemeni istiyorum. Bunu sindirmeni istiyorum çünkü 3 hafta içinde WWE Şampiyonluğunla ayrılmadan önce içimden atmak istediğim çok şey var. Senden nefret etmiyorum, John. Senden hoşlanmıyorum bile. Senden hoşlanıyorum. Arkadaki çoğu insandan çok daha fazla hoşlanıyorum senden. Senin en iyi olduğun fikrinden nefret ediyorum. Çünkü değilsin. Ben en iyisiyim. Ben dünyanın en iyisiyim. Benden daha iyi olduğun bir şey varsa o da Vince McMahon'ın kıçını öpmektir."[/I] Bu arada "dünyanın en iyi martavalcısısın" kısmı da "Best Bullshitter In The World" olarak çıktı Cena'nın ağzından. Yani o da BITW'e bir atıf. [COLOR=rgb(184, 49, 47)]² [/COLOR]"Dördüncü duvarı yıkıyorum." sözü de Punk'ın Pipebomb'ında birebir kullandığı bir cümle. Dördüncü duvar ise muhtemelen Pipebomb'ı dinledikten sonra öğrendiğiniz bir tabirdir; bilmeyenler için genelde tiyatroda kullanılan bir tabir; sanatçı/performansçı ile seyirci arasındaki hayali duvar anlamına gelir. Yani güreşteki karşılığı direkt kayfabe oluyor. [COLOR=rgb(184, 49, 47)]³ [/COLOR]Cena, her ne kadar seyirciler Punk için tezahüratlar yapıp onun şarkısını söyleyip dursalar da onların Punk'a inanmadığını iddia ediyor. Bunu da Punk'ın değer yargısına sahip olmayışına, kendisine ait bir öz değeri olmayışına bağlıyor ve Punk'ı sürekli değerlerini değiştirmekle itham ediyor. Bunu da kendisinin kariyeri boyunca sürekli olarak giydiği tişörtleri değiştirmesiyle benzeterek yine muhteşem bir metafora imza atıyor. [COLOR=rgb(184, 49, 47)]⁴ [/COLOR]Bu benim "referans olabilir" diyebileceğim bir kısım. Punk'ı sıkı çalışan insanları baskı altına almakla itham etmiş. Yakın tarihte bunu yaptığı isim Jack Perry'di, belki bu olaya atıf yapmış olabilir ama çok çok düşük ihtimal tabi. [COLOR=rgb(184, 49, 47)]⁵ [/COLOR]Yine birebir Pipebomb referansı. Punk'ın promosunda Colt Cabana'ya selam çakışını WWE'deki isimleriyle Cesaro, Dolph Ziggler ve Zack Ryder'a yönelik bir şekilde yapıyor. [COLOR=rgb(184, 49, 47)]⁶ [/COLOR]Punk'ın Pipebomb'ı aslında tam promonun en can alıcı kısmına geldiği esnada mikrofonun kesilmesiyle yarım kalmış ve sona ermişti, 14 seneden bu yana Punk'ın orada Vince McMahon ile ilgili ne anlatacağına dair gizem hala çözülebilmiş değil. Cena da "Arkada senin kıçını kurtarmak için mikrofonumu kesecek kimse yok" diyerek Punk'ın promosunda mikrofonun kesilmesiyle alay ediyor aslında. [COLOR=rgb(184, 49, 47)]⁷ [/COLOR]Punk'ın promolarındaki hal ve tavırlarını, genel söylemlerini önceki cümlelerinde basit ve tekrar edilebilir bulduğunu söyleyen Cena; anladığım kadarıyla "patates salatası" benzetmesiyle bunu süslemiş. Patates salatası da ancak belli başlı birkaç malzeme koyarak tüketilebilir bir şey çünkü. [COLOR=rgb(184, 49, 47)]⁸ [/COLOR]Voice of the Voiceless (Sessizlerin Sesi), CM Punk'ın Pipebomb'ı yaptığı dönemdeki gimmickiydi. Pipebomb'da "Ben Dünyanın En İyisiyim" söylemiyle beraber Best In The World gimmickine geçiş yaptı. Yani aslında Straight Edge Society ile Best In The World gimmickleri arasındaki bir geçiş dönemiydi bu gimmick Punk için. Gimmickin olayı ise zaten isminin de mantığından çıkarılacağı üzere; güçsüzün, garibanın, sesi çıkmayanın kanaat önderi gibi bir şey. Hatta o döneme damgasını vuran çaylak ekibi Nexus, lideri Wade Barrett ile yaşadığı problemlerin ardından fetret devrine girmişti ve bu noktada CM Punk ekibin yeni lideri olmuştu. VoV gimmickinin başladığı yer de tam olarak bu olay aslında. Cena ise Punk'ın artık güçsüzün, garibanın yanında olan Voice of the Voiceless karakterine sahip olmadığını dile getiriyor ve bunu da o günden bu yana almış olduğu yüklü miktardaki kontratların kendisini milyoner yapmasına bağlıyor. CM Punk'ı milyoner olmasının "Punk" olmaktan çıkardığını ve onu bir kapitalist yaptığını söylüyor. [COLOR=rgb(184, 49, 47)]⁹ [/COLOR]Punk'ın Pipebomb'ı 7 dakika sürmüştü. Cena da "sadece 7 dakikalığına BITW olduğunu biliyorlar" derken bundan bahsediyor. [COLOR=rgb(184, 49, 47)][COLOR=rgb(184, 49, 47)]¹⁰ [/COLOR][/COLOR]"Her şeye rağmen dünya küçük." cümlesi Cena'nın ağzından "It's small world after all" şeklinde çıkıyor, Birebir çevirisi bu şekilde aslında ama cümlenin gelişinden bu söylemi bir yere bağdaştıramadığımdan dolayı bir referans olduğunu tahmin edip cümleyi olduğu gibi Google'dan arattırdım ve "It's small world after all" un Disneyland evreninin bir parçası olduğunu öğrendim. Ana teması ise dünya barışı ve kardeşliğiymiş. Punk'ın BITW olduğuna dair iddiasının hayal dünyasına ait olduğuna dair bir metafor kullanımı; klasik Cena işte... [COLOR=rgb(184, 49, 47)]¹¹[/COLOR] Şovun yayın süresinin bitişine 2 buçuk dakika kala promosunu sonlandırdığı için böyle söylüyor. Gerek yoktu Belhanda ama detay detaydır... [COLOR=rgb(184, 49, 47)]¹² [/COLOR]"Elvis has left the building" sloganına atıf var burada da. Bu slogan Elvis Presley'in konserlerinde doğal bir şekilde ortaya çıkmış. Seyircilerin encore (bir daha söyleme işi) talepleri yetkilileri birazcık zorladığı için bir konserde "Elvis has left the building" anonsu geçiliyor ve bu anons sonrasında Presley'in tüm konserlerinin sonunda kullanılmaya başlayan bir catchphrase haline geliyor. Hatta bu catchphrase'i zamanında Shawn Michaels da heel olduğu ilk dönemlerde "The Heartbreak Kid Shawn Michaels has left the building" şeklinde revize ederek canlı etkinliklerde kullanmış. Bu arada "anasını sevdiğimin" diye çevirme sebebim Cena'nın "motherfudging" tabirini kullanmasıydı, kelimeli sansür yapmış o yüzden öyle çevirdim. Sonra bu nasıl çeviri ulan demeyin de... [COLOR=rgb(184, 49, 47)]¹³ [/COLOR]Pipebomb konseptini kullanarak Punk'a karşı ağzına gelen ne varsa söyleyen Cena, bunun için Punk'a onu tiye alacak şekilde minnetlerini sunuyor.[/SPOILER][/JUSTIFY] [/QUOTE]
Yükleniyor…
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Arşiv
Çeviriler
Promo Çeviri | İntikam Soğuk Yenen Bir Yemektir: John Cena'dan Pipebomb'a Cevap
Menü
Giriş yap
Kayıt ol