Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Kullanıcılar
Aylık Konu İstatistikleri
Şu anki ziyaretçiler
Yeni profil mesajları
Profil mesajlarında ara
Ayın En Çok Mesaj Atanları
Rozetler
ELITE Efektleri
ELITE Üyelik
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Konuya cevap cer
Ana sayfa
Forumlar
Sadece Güreş
Haberler
Hirooki Goto'nun NJPW'ya Verdiği Röportaj
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
<blockquote data-quote="The Rainmaker" data-source="post: 378119" data-attributes="member: 93"><p style="text-align: center">[URL unfurl="true"]https://www.njpw1972.com/579158[/URL]</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p><hr /> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><strong>Şubat ayında Osaka’daki New Beginning ile başlayan Goto Devrimi; Tokyo, Nagoya, Fukuoka, hatta Chicago ve California’ya kadar ulaştı. 15 Haziran’da Goto Devrimi, doğduğu yere, Osaka’ya geri dönüyor. Hirooki Goto, Dominion’da Shingo Takagi’ye karşı yedinci kez IWGP Dünya Ağırsiklet Şampiyonluğu’nu korumaya çalışacak. Bu belki de şimdiye kadarki en zorlu mücadelesi olabilir. Maç öncesinde şampiyonla konuştuk.</strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong>“Callum’u yendikten sonra kadeh kaldıran herkes artık Devrim’in bir parçası.”</strong></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p><hr /> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><strong>— 11 Şubat’ta IWGP Dünya Ağırsiklet Şampiyonu olduğundan beri genç yıldızlardan veteranlara kadar birçok isimle güreştin. Bu şampiyonluk döneminle ilgili ne düşünüyorsun?</strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong>Goto:</strong> Yoğun geçti. Kaybettiğim zamanı telafi edebildiğim için kendimi tatmin olmuş hissediyorum, her ne kadar bu başarıları daha gençken elde etmem gerekse de. Ama bu noktaya kariyerimdeki tecrübeler sayesinde geldim ve şampiyon olarak yapmak istediğim daha çok şey var.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><strong>— Best of the Super Jr. turnuvası sırasında biraz olsun dinlenebildin mi?</strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong>Goto:</strong> Biraz. Nihayet kendime zaman ayırabildim. Sadece maçlar değil, kariyerimin en yoğun dönemini geçiriyorum.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><strong>— Uluslararası seyahat de vardı...</strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong>Goto:</strong> Uzun uçuşlarla aram hiç iyi değil. Koridor tarafında oturmama rağmen kabin ekibi sürekli bana çarpıyordu, pek uyuyamadım (gülüyor).</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><strong>— Turnuvadan maç izledin mi?</strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong>Goto:</strong> Devrim üyelerini izledim tabii! YOH ve Taguchi harika iş çıkardı!</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p><hr /> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><strong>— YOH, Goto Devrimi’nde mi?</strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong>Goto:</strong> Tabii, YOH, Taguchi, YOSHI-HASHI... Callum Newman’ı Dontaku’da yendikten sonra benimle kadeh kaldıran herkes artık bu işin içinde. Gerçi onlara söylemedim bunu (gülüyor).</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><strong>— Devrim Ordusu bir anda güçlendi yani.</strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong>Goto:</strong> Taguchi’nin Desperado ile yaptığı maç da çok iyiydi. Ciddi moda geçtiğinde Taguchi gerçekten etkileyici biri.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p><hr /> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><strong>— Şimdi Dominion’a gelelim. Zack Sabre Jr. ile California’daki maçta çift sayım (double fall draw) sonucu aldın ve şimdi Shingo Takagi’ye karşı yedinci kemer koruma maçına çıkıyorsun.</strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong>Goto:</strong> O sonuca kimse memnun olmadı; ben, Zack, seyirciler… Hepimiz bu kadar uzak mesafe katedip o sonuçla ayrıldık, yoruluyorum bunu hatırlayınca bile.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><strong>— Blogunda hakem kararı hakkında bir yorum yapmıştın.</strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong>Goto:</strong> Zor bir karar vermek zorunda kaldığı için hakemi takdir ediyorum. Zack’e de hak veriyorum ama hakeme bu kadar öfkelenmesi doğru değildi.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><strong>— ABD’de arka arkaya iki maçta da main event değil, semi main event'de finalde çıktın.</strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong>Goto:</strong> Bu üzücü. Dünya şampiyonluğu NJPW’nin en tepesinin sembolüdür ve bana göre ne olursa olsun son maç olmalı. Gerçi maçın sonu o şekilde bitti, o yüzden yarı finalde olmamız belki de küçük bir teselli.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><strong>— Zack ile ileride bir rövanş kaçınılmaz mı?</strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong>Goto:</strong> Kesinlikle. Bu kemeri elimde tutacağım ve Zack’le tekrar karşılaşacağım.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p><hr /> <p style="text-align: center"></p><h3 style="text-align: center">Naito cesaret gösterip sıçrama yaptı</h3> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><strong>— Şimdi sıradaki rakibin Shingo Takagi. Shingo, senin bir ailen ve fraksiyonun olduğu; kendisinin ise olmadığı hakkında konuştu. Biraz kıskançlık seziliyor.</strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong>Goto:</strong> Söylediklerini duyunca ne diyeceğimi bilemedim açıkçası.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><strong>— Biraz afalladın yani.</strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong>Goto:</strong> Biraz karamsar geldi bana. Ama kaderin ne göstereceği belli olmaz, o da bir gün kendine ait bir yer bulur (gülüyor). Ama kıskançlık onu motive edebilir. Diğer rakiplerimden farklı bir mücadele olacak, ben de buna hazır olmalıyım.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><strong>— Goto ailesi birlikte savaşır hep.</strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong>Goto:</strong> Aynen öyle. Üç çocuğumdan ikisi sınav dönemine giriyor şu an. Hepimiz birbirimizi destekliyoruz. Aile dediğin böyle olur. Goto Devrimi’nin kalbinde bu var. Ortaokul sınavları da zor iş, çalışmaya destek lazım.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><strong>— Ders çalıştırıyor musun peki?</strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong>Goto:</strong> Ben mi? Masada oturamam bile, daha çok zarar veririm. Akademik destek anneye ait, ben ringde örnek olmaya çalışıyorum (gülüyor).</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p><hr /> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><strong>— Shingo, Los Ingobernables de Japon’un dağılması hakkında konuştu. Sen Naito ve BUSHI’nin ayrılığı hakkında ne düşünüyorsun?</strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong>Goto:</strong> Uzun süredir rekabet ettiğim bir grubun yok olması tuhaf tabii. Ama Naito hep “cesaretle sıçrama yapmaktan” bahsederdi, bunu da gösterdi bence.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><strong>— Naito’nun NJPW’ye olan sevgisi hep derindi.</strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong>Goto:</strong> Kesinlikle. Ben de hep NJPW dışında güreşmek istemediğimi düşündüm ve kariyerimi burada noktalayacağım. Naito’nun bu karara nasıl vardığını bilmiyorum, muhtemelen tek bir sebebi yok. Üzgünüm ama onu yine ringde göreceğimi düşünüyorum.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><strong>— Gerçekten mi?</strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong>Goto:</strong> Bu işte kimse sonsuza kadar gitmez. Shibata da öyleydi. Bu işte “sonsuzluk” diye bir şey yok.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p><hr /> <p style="text-align: center"></p><h3 style="text-align: center">Birçok kez karşılaştık ama artık farklı biriyim</h3> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><strong>— Takagi’yi güreşçi olarak nasıl değerlendiriyorsun?</strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong>Goto:</strong> Hmm. Ana kademe güreşçi olup dünya şampiyonluğu için yarışmaya başladığında, ben o resmin dışına itildim sanki. Bu benim hatam ama öyle hissettiriyordu.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><strong>— NJPW’ye 2018’de gelmeden önce onu tanıyor muydun?</strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong>Goto:</strong> İsmini biliyordum ama maçlarını izlememiştim. Junior ağırsikletken bile bizim benzer bir auramız vardı bence.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><strong>— İlk bire bir maçınız 2019 G1 Climax’tı. Grup maçında seni finale çıkmaktan alıkoydu. O maçtan sonra heavyweight’e geçti.</strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong>Goto:</strong> Yani yine dışlanma hissi oldu biraz.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><strong>— Eylül ayında Kobe’deki rövanşı sen kazandın.</strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong>Goto:</strong> Hatırlıyorum. Ama kısa süre sonra NEVER kemeri için beni yendi. Sapporo’da.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><strong>— Doğru. 3-1’lik üstünlüğü var sana karşı, ama son bire bir maçınız 2021 New Japan Cup’taydı.</strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong>Goto:</strong> Yine de taze bir eşleşme gibi geliyor. O da biliyor ki ben artık o zamanki güreşçi değilim. Ona o çok bahsettiği Japon ruhunu göstereceğim.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><strong>— İkiniz de Japon ruhuyla gurur duyuyorsunuz. Ayrıca ikiniz de dindarsınız, değil mi?</strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong>Goto:</strong> Doğru. Budist tapınaklara sık sık giderim.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><strong>— Seni dine yönlendiren özel bir olay mı oldu?</strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong>Goto:</strong> Evet, aslında bir ruh tarafından ele geçirilmiştim ve beni arındırmak için ayin yapıldı.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><strong>— Bu... bir anda duyulunca garip oluyor. Ne olmuştu?</strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong>Goto:</strong> Debütümden önceydi. Omuzumu sakatladım ve NJPW’den bir süre ayrıldım. Nagoya’da bir arkadaşımın aracılığıyla bu arınmayı yaşadım. O zamandan beri inanıyorum.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><strong>— Sonrasında NJPW’ye döndün ve kariyerin başladı.</strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong>Goto:</strong> 2016’da CHAOS’a katıldığımda da yine ruhen kötü durumdaydım, o zaman da arındırıldım.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><strong>— EVIL ile maçında da ‘exorcism’ göndermesi yapmıştın, tesbihle çıkmıştın.</strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong>Goto:</strong> Aynen öyle. Takagi de boynunda takıyor onları. Ortak noktalarımız çok.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p><hr /> <p style="text-align: center"></p><h3 style="text-align: center">Takagi, Ishii gibi; çarpışmak bile keyif veriyor</h3> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><strong>— Takagi, senden önce IWGP Dünya Şampiyonu oldu ve Tokyo Dome'da main eventlere çıktı. Ne hissettin o dönem?</strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong>Goto:</strong> Açıkçası hayal kırıklığıydı. Dışarıdan biri gelip benim yerimi almış gibi hissettim. Ama şimdi ben şampiyonum ve ne kadar güçlü olduğumu göstereceğim.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><strong>— Stiliniz benzer.</strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong>Goto:</strong> Evet. Çok direkt bir güreşçi, tıpkı Ishii gibi. Onunla çarpışmak bile güzel.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><strong>— Özellikle dikkat etmen gereken bir şey var mı?</strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong>Goto:</strong> İsminin içindeki ‘G’ sayısı (gülüyor). ShinGo ve TakaGi... IWGP’yi alırsa, artık “G, Goto’nun G’si” diyemem.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><strong>— Osaka-Jo Hall gibi tarihi bir salonda, Japon ruhunu sergileyecek olmanız da anlamlı.</strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong>Goto:</strong> Haklısın. Burası benim için de ilk Osaka-Jo main event'i.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><strong>— Dominion’dan kemerle çıkarsan, sırada G1 ve ardından Forbidden Door var. NJPW’nin yüzü olarak seni daha çok göz önünde göreceğiz.</strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong>Goto:</strong> Şampiyon olarak G1’i kazanmak istiyorum ama her şeyden önce Forbidden Door geldiğinde hâlâ şampiyon olmak istiyorum. Daha önce de söyledim, Okada ve Shibata ile güreşmek istiyorum. Bunun için tek fırsat o olabilir.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><strong>— Will Ospreay de seninle güreşmek istediğini söyledi.</strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong>Goto:</strong> Harika olurdu. Callum Newman’la Fukuoka’da güreşmek bana Ospreay’i çok hatırlattı. Onunla hiç bire bir maçımız olmadı. Forbidden Door’da rakibim Ospreay, Okada ya da Shibata olursa muazzam olur.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><strong>— Şampiyon olarak yapacak çok şeyin var gibi.</strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong></strong></p> <p style="text-align: center"><strong>Goto:</strong> Bu yüzden Takagi’yi yenmem gerekiyor. Goto Devrimi henüz bitmedi. Takagi, beni yeniden ana resmin dışına iteceğini söyledi ama gerçek tam tersi. Onun kellesine göz diktim.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="The Rainmaker, post: 378119, member: 93"] [CENTER][URL unfurl="true"]https://www.njpw1972.com/579158[/URL] [/CENTER] [HR][/HR] [CENTER] [B]Şubat ayında Osaka’daki New Beginning ile başlayan Goto Devrimi; Tokyo, Nagoya, Fukuoka, hatta Chicago ve California’ya kadar ulaştı. 15 Haziran’da Goto Devrimi, doğduğu yere, Osaka’ya geri dönüyor. Hirooki Goto, Dominion’da Shingo Takagi’ye karşı yedinci kez IWGP Dünya Ağırsiklet Şampiyonluğu’nu korumaya çalışacak. Bu belki de şimdiye kadarki en zorlu mücadelesi olabilir. Maç öncesinde şampiyonla konuştuk. “Callum’u yendikten sonra kadeh kaldıran herkes artık Devrim’in bir parçası.”[/B] [/CENTER] [HR][/HR] [CENTER] [B]— 11 Şubat’ta IWGP Dünya Ağırsiklet Şampiyonu olduğundan beri genç yıldızlardan veteranlara kadar birçok isimle güreştin. Bu şampiyonluk döneminle ilgili ne düşünüyorsun? Goto:[/B] Yoğun geçti. Kaybettiğim zamanı telafi edebildiğim için kendimi tatmin olmuş hissediyorum, her ne kadar bu başarıları daha gençken elde etmem gerekse de. Ama bu noktaya kariyerimdeki tecrübeler sayesinde geldim ve şampiyon olarak yapmak istediğim daha çok şey var. [B]— Best of the Super Jr. turnuvası sırasında biraz olsun dinlenebildin mi? Goto:[/B] Biraz. Nihayet kendime zaman ayırabildim. Sadece maçlar değil, kariyerimin en yoğun dönemini geçiriyorum. [B]— Uluslararası seyahat de vardı... Goto:[/B] Uzun uçuşlarla aram hiç iyi değil. Koridor tarafında oturmama rağmen kabin ekibi sürekli bana çarpıyordu, pek uyuyamadım (gülüyor). [B]— Turnuvadan maç izledin mi? Goto:[/B] Devrim üyelerini izledim tabii! YOH ve Taguchi harika iş çıkardı! [/CENTER] [HR][/HR] [CENTER] [B]— YOH, Goto Devrimi’nde mi? Goto:[/B] Tabii, YOH, Taguchi, YOSHI-HASHI... Callum Newman’ı Dontaku’da yendikten sonra benimle kadeh kaldıran herkes artık bu işin içinde. Gerçi onlara söylemedim bunu (gülüyor). [B]— Devrim Ordusu bir anda güçlendi yani. Goto:[/B] Taguchi’nin Desperado ile yaptığı maç da çok iyiydi. Ciddi moda geçtiğinde Taguchi gerçekten etkileyici biri. [/CENTER] [HR][/HR] [CENTER] [B]— Şimdi Dominion’a gelelim. Zack Sabre Jr. ile California’daki maçta çift sayım (double fall draw) sonucu aldın ve şimdi Shingo Takagi’ye karşı yedinci kemer koruma maçına çıkıyorsun. Goto:[/B] O sonuca kimse memnun olmadı; ben, Zack, seyirciler… Hepimiz bu kadar uzak mesafe katedip o sonuçla ayrıldık, yoruluyorum bunu hatırlayınca bile. [B]— Blogunda hakem kararı hakkında bir yorum yapmıştın. Goto:[/B] Zor bir karar vermek zorunda kaldığı için hakemi takdir ediyorum. Zack’e de hak veriyorum ama hakeme bu kadar öfkelenmesi doğru değildi. [B]— ABD’de arka arkaya iki maçta da main event değil, semi main event'de finalde çıktın. Goto:[/B] Bu üzücü. Dünya şampiyonluğu NJPW’nin en tepesinin sembolüdür ve bana göre ne olursa olsun son maç olmalı. Gerçi maçın sonu o şekilde bitti, o yüzden yarı finalde olmamız belki de küçük bir teselli. [B]— Zack ile ileride bir rövanş kaçınılmaz mı? Goto:[/B] Kesinlikle. Bu kemeri elimde tutacağım ve Zack’le tekrar karşılaşacağım. [/CENTER] [HR][/HR] [CENTER][/CENTER] [HEADING=2][CENTER]Naito cesaret gösterip sıçrama yaptı[/CENTER][/HEADING] [CENTER] [B]— Şimdi sıradaki rakibin Shingo Takagi. Shingo, senin bir ailen ve fraksiyonun olduğu; kendisinin ise olmadığı hakkında konuştu. Biraz kıskançlık seziliyor. Goto:[/B] Söylediklerini duyunca ne diyeceğimi bilemedim açıkçası. [B]— Biraz afalladın yani. Goto:[/B] Biraz karamsar geldi bana. Ama kaderin ne göstereceği belli olmaz, o da bir gün kendine ait bir yer bulur (gülüyor). Ama kıskançlık onu motive edebilir. Diğer rakiplerimden farklı bir mücadele olacak, ben de buna hazır olmalıyım. [B]— Goto ailesi birlikte savaşır hep. Goto:[/B] Aynen öyle. Üç çocuğumdan ikisi sınav dönemine giriyor şu an. Hepimiz birbirimizi destekliyoruz. Aile dediğin böyle olur. Goto Devrimi’nin kalbinde bu var. Ortaokul sınavları da zor iş, çalışmaya destek lazım. [B]— Ders çalıştırıyor musun peki? Goto:[/B] Ben mi? Masada oturamam bile, daha çok zarar veririm. Akademik destek anneye ait, ben ringde örnek olmaya çalışıyorum (gülüyor). [/CENTER] [HR][/HR] [CENTER] [B]— Shingo, Los Ingobernables de Japon’un dağılması hakkında konuştu. Sen Naito ve BUSHI’nin ayrılığı hakkında ne düşünüyorsun? Goto:[/B] Uzun süredir rekabet ettiğim bir grubun yok olması tuhaf tabii. Ama Naito hep “cesaretle sıçrama yapmaktan” bahsederdi, bunu da gösterdi bence. [B]— Naito’nun NJPW’ye olan sevgisi hep derindi. Goto:[/B] Kesinlikle. Ben de hep NJPW dışında güreşmek istemediğimi düşündüm ve kariyerimi burada noktalayacağım. Naito’nun bu karara nasıl vardığını bilmiyorum, muhtemelen tek bir sebebi yok. Üzgünüm ama onu yine ringde göreceğimi düşünüyorum. [B]— Gerçekten mi? Goto:[/B] Bu işte kimse sonsuza kadar gitmez. Shibata da öyleydi. Bu işte “sonsuzluk” diye bir şey yok. [/CENTER] [HR][/HR] [CENTER][/CENTER] [HEADING=2][CENTER]Birçok kez karşılaştık ama artık farklı biriyim[/CENTER][/HEADING] [CENTER] [B]— Takagi’yi güreşçi olarak nasıl değerlendiriyorsun? Goto:[/B] Hmm. Ana kademe güreşçi olup dünya şampiyonluğu için yarışmaya başladığında, ben o resmin dışına itildim sanki. Bu benim hatam ama öyle hissettiriyordu. [B]— NJPW’ye 2018’de gelmeden önce onu tanıyor muydun? Goto:[/B] İsmini biliyordum ama maçlarını izlememiştim. Junior ağırsikletken bile bizim benzer bir auramız vardı bence. [B]— İlk bire bir maçınız 2019 G1 Climax’tı. Grup maçında seni finale çıkmaktan alıkoydu. O maçtan sonra heavyweight’e geçti. Goto:[/B] Yani yine dışlanma hissi oldu biraz. [B]— Eylül ayında Kobe’deki rövanşı sen kazandın. Goto:[/B] Hatırlıyorum. Ama kısa süre sonra NEVER kemeri için beni yendi. Sapporo’da. [B]— Doğru. 3-1’lik üstünlüğü var sana karşı, ama son bire bir maçınız 2021 New Japan Cup’taydı. Goto:[/B] Yine de taze bir eşleşme gibi geliyor. O da biliyor ki ben artık o zamanki güreşçi değilim. Ona o çok bahsettiği Japon ruhunu göstereceğim. [B]— İkiniz de Japon ruhuyla gurur duyuyorsunuz. Ayrıca ikiniz de dindarsınız, değil mi? Goto:[/B] Doğru. Budist tapınaklara sık sık giderim. [B]— Seni dine yönlendiren özel bir olay mı oldu? Goto:[/B] Evet, aslında bir ruh tarafından ele geçirilmiştim ve beni arındırmak için ayin yapıldı. [B]— Bu... bir anda duyulunca garip oluyor. Ne olmuştu? Goto:[/B] Debütümden önceydi. Omuzumu sakatladım ve NJPW’den bir süre ayrıldım. Nagoya’da bir arkadaşımın aracılığıyla bu arınmayı yaşadım. O zamandan beri inanıyorum. [B]— Sonrasında NJPW’ye döndün ve kariyerin başladı. Goto:[/B] 2016’da CHAOS’a katıldığımda da yine ruhen kötü durumdaydım, o zaman da arındırıldım. [B]— EVIL ile maçında da ‘exorcism’ göndermesi yapmıştın, tesbihle çıkmıştın. Goto:[/B] Aynen öyle. Takagi de boynunda takıyor onları. Ortak noktalarımız çok. [/CENTER] [HR][/HR] [CENTER][/CENTER] [HEADING=2][CENTER]Takagi, Ishii gibi; çarpışmak bile keyif veriyor[/CENTER][/HEADING] [CENTER] [B]— Takagi, senden önce IWGP Dünya Şampiyonu oldu ve Tokyo Dome'da main eventlere çıktı. Ne hissettin o dönem? Goto:[/B] Açıkçası hayal kırıklığıydı. Dışarıdan biri gelip benim yerimi almış gibi hissettim. Ama şimdi ben şampiyonum ve ne kadar güçlü olduğumu göstereceğim. [B]— Stiliniz benzer. Goto:[/B] Evet. Çok direkt bir güreşçi, tıpkı Ishii gibi. Onunla çarpışmak bile güzel. [B]— Özellikle dikkat etmen gereken bir şey var mı? Goto:[/B] İsminin içindeki ‘G’ sayısı (gülüyor). ShinGo ve TakaGi... IWGP’yi alırsa, artık “G, Goto’nun G’si” diyemem. [B]— Osaka-Jo Hall gibi tarihi bir salonda, Japon ruhunu sergileyecek olmanız da anlamlı. Goto:[/B] Haklısın. Burası benim için de ilk Osaka-Jo main event'i. [B]— Dominion’dan kemerle çıkarsan, sırada G1 ve ardından Forbidden Door var. NJPW’nin yüzü olarak seni daha çok göz önünde göreceğiz. Goto:[/B] Şampiyon olarak G1’i kazanmak istiyorum ama her şeyden önce Forbidden Door geldiğinde hâlâ şampiyon olmak istiyorum. Daha önce de söyledim, Okada ve Shibata ile güreşmek istiyorum. Bunun için tek fırsat o olabilir. [B]— Will Ospreay de seninle güreşmek istediğini söyledi. Goto:[/B] Harika olurdu. Callum Newman’la Fukuoka’da güreşmek bana Ospreay’i çok hatırlattı. Onunla hiç bire bir maçımız olmadı. Forbidden Door’da rakibim Ospreay, Okada ya da Shibata olursa muazzam olur. [B]— Şampiyon olarak yapacak çok şeyin var gibi. Goto:[/B] Bu yüzden Takagi’yi yenmem gerekiyor. Goto Devrimi henüz bitmedi. Takagi, beni yeniden ana resmin dışına iteceğini söyledi ama gerçek tam tersi. Onun kellesine göz diktim. [/CENTER] [/QUOTE]
Yükleniyor…
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Sadece Güreş
Haberler
Hirooki Goto'nun NJPW'ya Verdiği Röportaj
Menü
Giriş yap
Kayıt ol