- Konular
- 135
- Beğeni sayısı
- 2,088
- PG Nakit
- 655
Konseptin çıkışı Fight Club'ın hem güzel bir film olması hem de dövüşle ilgili ögeler içermesi. Hem sinema hem de maç izletebileceğimiz bir konsept. Güreşe çok uygun olduğu için seçtik.
Hikayelerin yoğunluğu konusuna hak veriyorum. Takibi zor ve yorucu bir şovdu. Fakat bu yoğunluğu özel olarak da duyurduk. Şovlara iki haftalık ara verdik. Bu durum her hafta yaptığımız bir olay olmadığı için, yılda bir defa da olsa katlanılabilir diye düşünüyoruz. Keza ilk günün yoğunluğunu da hafif tuttuk, belki de bir PAYBACK şovundan bir tık uzun ve yoğundu. Sorunun 2.gece olduğunu düşünüyorum senin için.
Benim bu PPV için ilk fikrim 2 haftada yayınlanması. Geçen hafta 1.geceyi bu hafta da 2.geceyi yayınlayabilirdik. Belki de bu şekilde daha rahat olabilirdi. Denemek lazım.
Roman'ın hapisten çıkışı da Velveteen ile The Dream'in konuşmaları da diğer maç öncesi gerekli ara adımlardı. Asıl maçlar ikinci gecede gerçekleşti ve bitti. Ara adımları maçtan saymıyoruz, sadece PAYBACK şovuna sıkıştıramadığımız için buraya ekledik. Karakterleri maçın başlayacağı yere çekmiş olduk. Hikayeyi bölmedik. Buradaki olayı da böyle açıklayayım.
Elimizdeki kaliteli hikayeler için peak noktaları haftalık şovlara veya diğer PPV'lere yayıp saklayacaksak özel şovun ne anlamı olurdu ki? Buradaki fikrine katılmıyoruz. Her hikaye için bu özel şovda bir peak noktası yaşatmak istedik. Çünkü Fight Club'ı büyük bir şov olarak booklamak istedik. WrestleMania gibi düşün. Şov yoğunluğu sebebiyle burada rahatsız olduğunu düşünüyorum. Bunun sebebi de tamamen sinematik bir şov hayalimiz olmasıydı. Zor bir konsept, katılıyorum. Diğer şovlarda yoğunluk olsa da ring içi geçen mücadeleler takibi kolaylaştırıyor.
Edit: MAYHEM büyük bir olay. Sadece MAYHEM açmak için bu konsepti yapmadık. Asıl amacımız en üstteki ilk paragrafta belirttiğim gibi. Filme uyumlu bir hikaye oluşturarak bunu ilerlettik. Bu hikayenin de sonu, filmdeki gibi Project Mayhem ile neredeyse tamamlandı.
Dediklerinize bir itirazım yok, özel şovların yoğun olmasını tabi ki bekliyoruz. Olay araya maç atmak değil, tekrara düşeceğim ama Bray kasabası hikayesi mesela molasız 1 saat sürdü. Buraya filler olmayacak farklı etkileşimler girip okuyucuya rahatlık tanınabilirmiş, ya da 2 şova 2 part şeklinde ayarlanabilirmiş. Bahsettiğim yoğunluk şov uzunluğu değil 2 şova sığmayacak veya tıkış tepiş yapacak kadar çok olayın olmasıydı. İki gün üst üste yormuş da olabilir, böyle düşünen tek kişi ben de olabilirim, diğer oyuncuların teveccühü orası. Roman ve Dream'deki ara adımları tercih ederdim demek istemiştim ben de zaten, orası bir eleştiri değildi. Hikayeyi bölmek olarak görmedim aksine hikayeyi sindirmek çok daha kolaylaştı böyle olunca.