ABD - Meksika sınır hattında Johnny Bradshaw Layfield bizleri karşılıyor.
"Kıymetli Amerika Birleşik Devletleri vatandaşları ben Johnny Bradshaw Layfield ya da kısaca JBL. Bugün buradayım çünkü Amerika'yı son yıllarda fazlaca meşgul eden bir probleme parmak basmak istiyorum. Biliyorsunuz ki devlet vatandaşlarının can, mal, huzur ve refahını korumak adına vardırlar. Bunun için de doğal olarak sınırlar çizilir. Başka ülkelerden bilinmeyen insanların girişleri böylece engellenir. Çünkü adı üstünde bilinmeyen! Bilinmeyen şey tehlike arz eder. Senin canını tehdit eder. Senin malını tehdit eder. Senin huzurunu tehdit eder. Miami sahilleri ben çocukken çok iyi biliyorum sadece Amerikalılar'a ait bir yer iken şimdi bir Amerikalı karşılaşmak güçleşti. Ülkenin tüm dinamikleri alt üst oldu. Sosyal medyada ve ekranlarda sığınmacı güzellemesi yapan foncu gazeteci ve hesaplara bakmayın! Gerçek vatanseverler bu manzaradan rahatsız! Bana her gün mesajlar ve mailler geliyor. Sığınmacı ve mülteci sorunu yüzünden Amerikalılar sokaklarda rahatça yürüyemiyor. Bu bu akıl alır bir şey değil... Bunu kabul edebiliyor musunuz? Özgürlükler ülkesinde vatandaşların özgürce sokaklarda caddelerde meydanlarda dolaşamaması kabul edilemez. Kabul edin veya etmeyin Amerika Birleşik Devletleri uygarlığın zirvesi bir devlettir. Ay'a ilk adım atmış bir milletten söz ediyoruz! Son senelerde ise gerçek vatansever insanları 'ırkçı' olarak damgaladılar. Bunu yapanlar ise Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük düşmanları Rusya-Çin-İran gibi devletler. Bu woke kültürünün ve sığınmacı güzellemesinin arkasında bu alçak devletler var! Gerçek vatansever kardeşlerim müsterih olun ve kimliğinizden utanmayın! Çünkü siz dünyaya özgürlüğün nasıl bir şey olduğunu madde madde sıralamış bir neslin evlatlarısınız! Ve şunu iyi bilin ki Amerikalılar asla ırkçı değildir! Asıl ırkçı olanlar Ruslar, Çinliler ve İranlılardır! Bu ülkeler kendi sınırlarına sığınmacı ve kaçak sokmadığı gibi bizi haklı davamızda karalamaya çalışıyorlar! Yok öyle bir şey! Bu sınıra iyi bakın! Her sene milyonlarca sığınmacı kaçak bu sınırdan ülkemizi sessiz bir şekilde işgal ediyor. Ülkemiz demografik bir projeye kurban gidiyor. Buna dur demenin tam zamanı. Johnny Bradshaw Layfield olarak ülkemize kaçak yollarla girmeye çalışan ne kadar kaçak varsa onların geri gönderilmesi için mücadele vereceğim..."
Sözleri esnasında bir kaçağın sınırdan Tiktok çekerek girmeye çalıştığını görüyor.
"Hey sen ne yapıyorsun orada?"
Sığınmacı kaçak yanıt veremiyor.
"Burası vatan kardeşim! Tatil köyü mü sandın! Geldiğin yere geri dön!"
Sığınmacı İngilizce bilmediği için pek anlamıyor ama JBL'e yalvarıyor ama...
JBL kaçağı tuttuğu gibi yaka paça sınırın öte tarafına atıyor!
"Sakın bir daha adım atayım deme! Git kendi vatanına!"
Kameraya dönüyor.
"Evet gerekirse zorla gidecekler!"
JBL kararlı bir şekilde kameraya bakıyor. Kameramız kapanıyor...
Son düzenleme: