RPG Matt Cardona & Dario Cueto

RDT

B-K-B WHO?
Konular
64
Beğeni sayısı
379
PG Nakit
2,835
RPG Karakteri
Dario Cueto & Matt Cardona
Favori Güreşçi
Sami Zayn

li9u64j.jpg
9894

Matt Cardona & Dario Cueto

Evet şu konuyu sonunda açma vaktisi gelmişo... Şovlarda karakterlerimin başından geçenlerle birlikte kendi yorumlarımı da konuda bulunduracağım. Başlangıç olarak iki karakterin PGW'ya nasıl geldiklerini ve Matt Cardona'nın geliş sürecinde yayınlanan resimlerin açıklamasına yer vereceğim.

PGW'ya Gelmeden Önce Dario ve Matt

Matt Cardona (Zack Ryder) WWE'den kovulduktan sonra bağımsız federasyonlarda adeta bir taraflarını yırtarak kariyerini yeniden inşa etmişti. Gittiği her yerde tozu dumana kattı ve başarıdan başarıya koştu. Chelsea Green ile evlendi ve çılgın bir evlilik hayatı sürdürmeye devam ediyor. WWE'den kovuluşundan sonra geçen sürede bağımsız federasyonların hepsini tek başına ele geçirmişti bunun yanında tüm sektörün dikkatini de çekmişti. Bu sürecin son evresinde PGW ortaya çıktı ve sektör yeniden şekillendi. Matt Cardona ise bağımsız federasyonlarda elde ettiği bütün deneyimlerle birlikte ana akımda da yer almış olmanın verdiği tecrübeyi birleştirdi ve kendini yeniden hazırlamaya başladı. Bu süreçte de bağımsız federasyonlarda güreşmesini engelleyen bir sakatlık yaşadı ve sadece kişisel gelişimine olanak sağladı. Fakat PGW'nun kurulması geçen sürede bağımsız federasyonların havasını ve Cardona'nın üzerindeki spot ışıklarını da aldı götürdü. PGW, Matt Cardona'nın yeniden ana akımda yer alması ve spot ışıklarını yeniden üzerine çekmek için tek seçenekti.

Dario Cueto, Lucha Underground'ta geçen yılların ardından MLW'da da Cesar Duran olarak Azteca Underground'u yönetti ve 2023 Şubat'ında bu işe karşı bir doymuşluk hissettiğini düşünerek MLW'dan istifa etti ve sektörden çekildi. Bir süre zenginliğinin ve şatafatının da yardımıyla sorunsuz bir şekilde emekliliğinin keyfini sürdü ve bu süreçte bir iki yapımda da gözüktü. (Cueto gerçekte bir aktör olduğu için bu evrende de bir iki projede yer almış.) Ancak geçen sürede PGW'nun kurulması Cueto'nun içindeki sönmüş güreş aşkını yeniden alevlendirdi. Cueto'nun en sevdiği şey fiziksel şiddetti ve yıllar önce Lucha Underground ile başardıklarını PGW'da yeniden yapabilirdi. Güreşten uzak kaldığı süreçte en sevdiği şeyden de uzak kaldı. Ayrıca yeni bir şirket kuracak olsa bile artık PGW'nun varlığı kurulacak yeni bir şirketi ölü bir yatırım haline getirecekti. Bu yüzden PGW'ya gelmeye karar verdi. PGW'da Cueto'nun tek bir hedefi var. PGW'ya en sevdiği şeyi sunmak. FİZİKSEL ŞİDDET! Bunu tek bir güreşçiyi kanatları altına alarak yapabilir. PGW yönetiminde söz sahibi olarak yapabilir. (çünkü zengin. promotörlük tecrübesi de var yani bu iş için de biçilmiş kaftan. Varlığı buna fırsat doğurabilir.) Kendisinde MLW'da yaptığı gibi yeni bir ordu kurabilir. Kısacası ŞİDDETİ PGW'ya getirebilmek için elinde pek çok fırsatı var pek çok yolu var.

Cardona Resimleri...

Resimleri şovlarda yayınlanma sıralarına göre atacağım. *Resimleri hazırlayıp ekibe attıktan sonra kendileri de bir iki tanesinde gerekli düzenlemeleri yapmışlar. Ayrıca Cardona'nın geliş sürecinde hypeını eksik etmediler. Kendilerine teşekkür ederim.*

GDPLjlWhO9.png

Zack Ryder olarak doğdu... WWE'den kovuldu ve Zack Ryder öldü... Indy arenalarında Matt Cardona olarak yeniden doğdu... PGW kuruldu ve ortadan kayboldu...

bn43cy1.jpg

Burada Downstait grubunun müzik yaptığı güreşçileri kullandım. Tek eksik kişi ise Matt Cardona... Ayrıca ortadaki harflerin renkli ve iç içe olma sebebi ise başka resimde tamamlanacak olmasıydı. Tabii burada tam tutturamadım ama harfleri ters koyunca ilk harfler MzAa şeklinde çıkıyor...

l2h40aw.jpg

Matt Cardona'nın Cody Rhodes ile çok yakın arkadaş olması sır olmayan bir durum...

qDujemh.png

Always Ready, Cardona'nın indy dönem sloganı ve TT harflerinde de aslında küçük harfler var tabi resim küçülünce çok fark edilmiyor fakat burada da TcTk harflerine ulaştık ve ortaya aslında MATT ve zack kelimeleri ortaya çıkmıştı bile.

282se2i.jpg

Burada gördüğümüz S.I.L.T.Z! harfleri ise Cardona'nın Zack Ryder olduğu dönem YouTube'ta yaptığı Z! True Long Island Story programının tersten yazılmış haliydi.

oqo1xx9.jpg

Burada ise tam bir kariyer özeti gibi. WWE'de kazandığı tekil kemerler USC ve IC kemerleri... IC kemerini kazandığı maça da Neville yerine girdiğini görmüştüm (doğruluğu tartışılır) Edge'in yanında yer almış olması vesilesiyle Rated R ekranı en ortada, CM Punk'ın bastığı basın toplantısında son soru Zack Ryder'dı, İndiana Jones ve kanlı slicer resimleri ise indy dönemindeki bir gimmicki ve kazandığı en büyük başarılardan birisi olan GCW şampiyonluğuna atıf, Macho Man & Elizabeth görseli de Chelsea ile olan evliliğini temsilen resimde. En alttaki resim ise Zack Ryder'ken arka alanda kendisine çarpan koca el olayına atıf. Ayrıca başka bir mecrada Sami Zayn ile oynuyordum ki yarım kalmış mükemmel bir hikayedir bu vesileyle kendime de bir atıfta bulunmuş oldum.

92s8xxm.jpg

Bu resimdeki tarih Cardona'nın Major Wrestling Figures Podcast kanalının kuruluş tarihi. Figürler ise o sırada karakter merkezinde MATT ismini oluşturabilecek üç kişiden seçildi. Malakai, Alberto, Tyler, Tyler...

b21r96n.jpg

Bu resimde de mor ve beyaz kullanımı Zack Ryder'ın SVR11'deki attireına gönderme iken paralarla Matt Cardona yazıyor. Ayrıca resimde gördüğünüz paralar Long Island'ta kullanılan eski çeyreklikler...

MITB Dönemi

İki karakter birlikte işlendiği için iki karakterin hikayesini aynı metinde yazıyorum. Eğer ki karakterlerin yolları ayrılırsa karakterler için ayrı ayrı dönem metinleri açacağım...

Outside%20Clothesline.gif

- Payback 58'te Survivor Series'ten bu yana teaselenen debut olarak Matt Cardona'nın debutu gerçekleşti ve o sırada kimlik boğuşması yaşayan Carlito ile karşılaştı ve roll-up ile kaybetti. Bu sonuç Cardona'yı bozmadı çünkü kendisine inanıyordu.

2fgj21h.jpg
gopzril.jpg

- Payback 59'ta da Dario Cueto bir şovluğuna The Miz'in yerine geçici GM olarak debut yaptı ve ilk işi Val Venis ve Chris Brookes arasında bir Last Man Standing maçı ayarlamaya teşebbüs etmek oldu. Tam da onun işleri... Şovun ilerleyen bölümlerinde ise Matt Cardona ve Wes Lee arasındaki MITB eleme maçını bastı ve maçı Cardona'ya kazandırdıktan sonra bir şovluk geçici GM olarak değil Matt Cardona'nın menajeri olarak PGW'ya geldiği ortaya çıktı. Maç sonunda bir çanta dolusu parayı Matt'e verdi ve Matt parayı seyirciye dağıttı.

7bf0pmm.jpg

- Payback 60'ta ise Cardona ile Cueto, Tyler Breeze ile Jeff Hardy arasındaki MITB eleme maçının bitmesinin ardından ringe gelip Jeff Hardy'e MITB'de ortaklık teklif etti fakat Jeff'in cevabı elindeki sigarayı Cardona'nın üzerinde söndürmek oldu.

cardona.png

- Payback 61 şovunda da MITB katılımcılarının belli olmasıyla birlikte herkesin toplu olarak kestiği promoda herkesin başka olaylarla meşgul olduğunu belirtti ve Jeff'e olan teklifini yineledi. Aynı gece MITB katılımcıları arasında gerçekleşen battle royal maçında ise son ikiliye kaldı fakat Finn Balor tarafından elendi ve maçı Balor kazandı.

li9u64j.jpg

- Money In The Bank'te ise daha ilk PPV'sinde ana olayda yer alan Matt Cardona, Money In The Bank merdiven maçında yer aldı ve maçın son sekansında yer aldı fakat maçı kazanan isim Dominik Mysterio oldu.

-- Cardona'nın debut süreci kesinlikle istediğim gibi oldu ve ekip gönderdiğim tüm resimleri kullandı. Cueto'nun çıkışı da beni çok heyecanlandırdı. Fakat bu süreçte Cueto'nun biraz az gözüktüğünü düşünüyorum. Bunun dışında ilk ay için şovlarda bulunmak bile benim için yeterliyken ilk ayda PPV'nin ana olayında yer almış olmak çok iyi. Cueto ile Cardona'nın arasındaki dinamiğin nasıl oluştuğunu şovlarda da görmemiz gerekiyor bence (şu an promolarda bunu inşa etmeye çalışıyorum fakat şovlarda bunu izlemenin tadı başka olacaktır) ilerleyen dönemde fakat ikili açılışı iyi yaptı diyebilirim. Özellikle Cardona'nın kullanım süresini kendi adıma 1,5 sene gibi ayarladığım için açılışı böyle yapmış olması kendi adıma sevindirici oldu. Karakterleri seçerken aslında ayrı ayrı hikayelerde olacağını düşünmüştüm ama birlikte de farklı bir dinamik yaratacaklarına hiç şüphem yok. Karakterleri aldığım süreçte öncelikli hedefim ekibin yazarken keyif alacağı kişileri seçmekti. Bu hedefimin ne düzeyde başarılı olduğunu bilmiyorum fakat umarım Cardona ve Cueto'yu yazarken eğleniyorlardır.​

Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: