Büyük rezalet. Ringe falan mı sıçtılar 1.18 almış şov.
Bloodsport maçında Corbin'in kazanmasını istiyordu herkes, maçları booklayan Barnett kendine kazandırdı
Main Event için şov ortası yaptıkları adaylık maçının başında Abby bacağını kırdı, devam edemedi (şovun ilk yarısında seyirci de şovdan koptu)
Pre-show dahil 6+ saat şov kötü pacingle hiç çekilmemiş ki GCW yıllardır bu sorundan müzdarip, hala nasıl şov sunacaklarını bilmiyorlar
Şov önü Lauderdale AEW'yi kast ederek daha çok bilet sattıklarını ima eden bir konuşma yapmıştı, konu başlığını tekrar etmeyeyim
Düzenli GCW takip etmeyenler veya GCW'dan *hala PWG tarzı şovlar bekleyenler için beğenilmemesi çok doğal, sıkıntı şu ki neredeyse 3 senedir GCW büyük şovları haricinde izlenmiyor da zaten. Mesela bu maç kartına ek hiçbir şey koymadan, Janela/Tanaka maçından sonra direk main evente geçsen puanlama otomatik 3-4 katına çıkar. Eski ECW efsanelerini anma ritüelini sevmeyenlere, spotfestten hoşlanmayanlara, "en büyük indie" vaadiyle gelip ya eski WWE güreşçilerine fazla imtina, ya da kendi güreşçilerine çok korumacı davranıp bir türlü dengeyi yakalayamama gibi çok şey daha sayılır, hatta sayayım:
GCW'nun aslında 7-8 sene önce garajlarda şov yaparken yaptığından farklı bir şey yok. Artık daha fazla paraları var, network geniş, WWE ID bile şovlarını promotelar oldu, haliyle "en büyük indie" isminin ağırlığını taşımak da zorlaşıyor. GCW şu anki GCW olmadan önce takip eden biri olarak söyleyeyim, hala eskisi kadar keyif alıyor olsaydım bu şovda ne büyük bir falso vardı ne de puanlaması 1'lere düşecek kadar kötüydü. Her zamanki kötü pacingli büyük GCW şovu der geçerdik. Effy'nin şampiyonluğunun önemini anlayacak adam sayısı çok az çünkü GCW sunduğu içeriğe kıyasla düzenli takip edilmeyi hak eden bir yer değil, burda da şu döngü çıkıyor:
>Indielere büyük isim getirip kazandırıyorlar, yıldız yaratmaktan yoksun eleştirisi alınıyor
>Kendi yıldızlarını büyük isimlere karşı kazandırıyorlar (yıllarca Gage'de olan) bu sefer de fantezi booking deniyor
>Fantezi booking beğenilmiyor, aylar-yıllar sürecek şekilde build-up hazırlayıp yeni yıldızlar yaratıyorlar, bu sefer de ara şovları takipleyen olmadığı için olay sönük kalıyor
Tüm bunları takip etmeyip 2-3 ayda bir "en büyük indie" GCW'nun büyük şovunu izlemeye gelen adam ne beklemeli ne bulmalı? Günün sonunda iş yine GCW'nun hatası, benim tek anlamlandıramadığım şey GCW'yu iyi olduğu yıllarda da izlemeyenlerin niye bu kadar tepkili olduğu.
Sana cevap yazacağım derken ben de içime dökmüş oldum laf arası yazılanları üstüne almana gerek yok.