Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Yeni profil mesajları
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Aylık Konu İstatistikleri
Şu anki ziyaretçiler
Yeni profil mesajları
Profil mesajlarında ara
Ayın En Çok Mesaj Atanları
RPG İstatistik
Rozetler
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Konuya cevap cer
Ana sayfa
Forumlar
Sadece Güreş
Güreş Tartışmaları
Rollins vs. Punk, Meltzer'den 4,25 Yıldız Aldı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
<blockquote data-quote="RDT" data-source="post: 319682" data-attributes="member: 138"><p>Meltzer'in güreşin ne olduğunu bile bilmediğini anlamak da zor olmamalı. Meltzer'in <a href="https://profesyonelgures.net/konu/32889/post-303600">nasıl kendi sistemini</a> kurduğunu açıklamaya çalışmıştım daha önce. Meltzer güreşin temelini her zaman atlayan bir insan. İstisnai bir durum olarak Punk vs Cena maçına verdiği 5 yıldızı diyebilirim. (MITB'deki) Hareketleri satma ve Ospreay konusuna gelince. Punk vs Rollins'te 4 tane finisherın "kickoutlandığını" söylüyorsun... KICK-OUT! Burada en azından hareketi yemişler. Finisher'ı 2.99'da kick-outlamak ile finisherı yedikten sonra yere bile düşmeden 4 saniye içinde karşı finisher yapmayı aynı kefeye koyup no sell diyorsan zaten her şeyi baştan anlatmamız lazım ancak o kadar vaktim olmayabiliyor. Kyle Fletcher ile yaşadıkları ise Ospreay'e değil Kyle Fletcher'a artı yazdı ve onu daha iyi bir güreşçi yaptı benim gözümde. Kaldı ki çıktıkları maç yine bir profesyonel güreş maçında olması gereken Storytelling - In ring dengesini sağlamadı. Olumsuz yönde. 5 gömlek üstü orada benim mübalağa yapmak istediğim bir ana denk gelmiş. Ancak daha iyi midir? Evet. Bence öyledir. Bomboş olarak nitelendirilmesine üzüldüm ama o da sağlık olsun. Kaldı ki ben burada feudlardan bahsetmiyorum. Ancak konumuzla bağlantılı olduğu için daha önce olduğu gibi yeniden açıklık getirmek isterim. Profesyonel güreş, Vince McMahon sayesinde geçirdiği dönüşümden bu yana her zaman ve her yerde hikaye odaklı olmuştur. Ve 1900'lü yıllarda maçların önceden yazılmaya başlandığını düşünecek olursak bu durum Vince ile başlamamış. Sadece Vince'in herkesin gözüne soktuğu bir gerçek olmuştur. <a href="https://profesyonelgures.net/konu/32389/">Burada da</a> değindiğim bir konuydu. Bir profesyonel güreş maçını kaliteli kılmak için iki temel şeye ihtiyacımız var. Storytelling ve In-Ring. Bir profesyonel güreş maçı insanlara ring içi olarak muhakkak bir şeyler sunmak zorundayken aynı zamanda insanlara bir hikayeyi aktarmakla da mükelleftir. Çünkü sektör bu yönde eğilim göstermiştir. Bu iki temel parçanın birini dışarıda bırakarak ortaya bir şey sunmaya çalışırsanız. İster 5 yıldız alsın ister 2 yıldız ortaya çıkan şey bir PROFESYONEL GÜREŞ maçı olmaz. Olsa olsa akrobasi şovu olabilir ya da bir çeşit jimnastik gösterisi falan. Ben Ospreay'in maçlarında Rollins vs Punk'tan daha kötü ring içine sahiptir diye bir iddia ortaya koymuyorum. Ancak Ospreay'in çıktığı bütün maçlar iki temel parçanın birisini dışarıda bırakmıştır. Ospreay 1896 yılında yaşasaydı ben de seninle aynı görüşe sahip olurdum. Çünkü o zaman profesyonel güreş resmi bir spordu ve maçlarda neler olacağı birkaç sayfalık bir dosyada değil ringe çıkan iki güreşçinin gözlerinde yazılıydı. O zaman hikaye de olmadığı için Ospreay mükemmel bir güreşçi olurdu. Ancak Kyle Fletcher ile olan hikayesini bile kendisi değil, onun gölgesinde kalmış olan Kyle yazdı.</p><p></p><p></p><p>No sell'i bazen sırtına yediğin sandalyede yaparsın bazen de Pulk Hogen gibi yediğin basit bir yumruğa karşı yaparsın. Olması gereken no sell budur. Ama gidip Ultimate Warrior gibi Pedigree yiyip hemen ayaklanıp üstüne iki tane finisher çakmak gibi no sell asla olmamalı. WWE de böyle işlere girmedi değil. Ama artık AEW'daki her maç böyle olmaya başladı. Rollins vs Punk'ın beklentilerin altında kaldığı konusunda ben de hemfikirim. Fakat bu durum biraz da maçın nerede gerçekleştiği ile alakalı. Ne kadar beklenti içine girersek girelim ya da maçın ne kadar büyük ismi olursa olsun en nihayetinde bu maç bir RAW maçıydı. Üstelik maçın tamamını Amerika'dakiler izleyemedi. Ben incelemeyi yazarken çok sık değindim. Her maç en az bir kez reklama gidiyor fakat ben izlerken arada olanları da izleyebilirken Amerika'dakiler bunu yapamadılar. Bir de bu rekabetin açılış maçı olduğundan her şeyi ilk maçta harcamak istememiş olabilirler ki bu da anlaşılabilir bir durum. Ospreay'in maçlarının IWC'ye daha çok keyif vermesi biraz anlaşılabilir durum bu yüzden. Omega çok bahtsız adam ya. Pandemi döneminde kemerleri toplarken özellikle Christian Cage ile olan rekabetinde bayağı izletiyordu kendini (bana) ama sonrasında sürekli sakatlandı ve bir şeyler yapmaya vakit bulamadı. Hala Elite ile feudu işlenecek. AEW'nun şu an Ospreay ve Ricochet özelinde ama şirketin tamamına sirayet eden problemini belki başlatan isim ama burada bu problemin aksi yönde ilerledi bence. Hangman Page ile takım olduğu dönemde olanlardan Moxley ile olan feuduna kadar. İmkanı olduğu zaman Omega çok iyi bir hikaye anlatıcısı. Umarım bir gün WWE yapar. WWE'de ezilmeyecektir. Daha korumacı bir ring içi politikasıyla sağlığını da uzun süre koruyup en azından 1-2 yıl ana kemer potasında mükemmel bir parça olacaktır. (3-4 title win garanti)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="RDT, post: 319682, member: 138"] Meltzer'in güreşin ne olduğunu bile bilmediğini anlamak da zor olmamalı. Meltzer'in [URL='https://profesyonelgures.net/konu/32889/post-303600']nasıl kendi sistemini[/URL] kurduğunu açıklamaya çalışmıştım daha önce. Meltzer güreşin temelini her zaman atlayan bir insan. İstisnai bir durum olarak Punk vs Cena maçına verdiği 5 yıldızı diyebilirim. (MITB'deki) Hareketleri satma ve Ospreay konusuna gelince. Punk vs Rollins'te 4 tane finisherın "kickoutlandığını" söylüyorsun... KICK-OUT! Burada en azından hareketi yemişler. Finisher'ı 2.99'da kick-outlamak ile finisherı yedikten sonra yere bile düşmeden 4 saniye içinde karşı finisher yapmayı aynı kefeye koyup no sell diyorsan zaten her şeyi baştan anlatmamız lazım ancak o kadar vaktim olmayabiliyor. Kyle Fletcher ile yaşadıkları ise Ospreay'e değil Kyle Fletcher'a artı yazdı ve onu daha iyi bir güreşçi yaptı benim gözümde. Kaldı ki çıktıkları maç yine bir profesyonel güreş maçında olması gereken Storytelling - In ring dengesini sağlamadı. Olumsuz yönde. 5 gömlek üstü orada benim mübalağa yapmak istediğim bir ana denk gelmiş. Ancak daha iyi midir? Evet. Bence öyledir. Bomboş olarak nitelendirilmesine üzüldüm ama o da sağlık olsun. Kaldı ki ben burada feudlardan bahsetmiyorum. Ancak konumuzla bağlantılı olduğu için daha önce olduğu gibi yeniden açıklık getirmek isterim. Profesyonel güreş, Vince McMahon sayesinde geçirdiği dönüşümden bu yana her zaman ve her yerde hikaye odaklı olmuştur. Ve 1900'lü yıllarda maçların önceden yazılmaya başlandığını düşünecek olursak bu durum Vince ile başlamamış. Sadece Vince'in herkesin gözüne soktuğu bir gerçek olmuştur. [URL='https://profesyonelgures.net/konu/32389/']Burada da[/URL] değindiğim bir konuydu. Bir profesyonel güreş maçını kaliteli kılmak için iki temel şeye ihtiyacımız var. Storytelling ve In-Ring. Bir profesyonel güreş maçı insanlara ring içi olarak muhakkak bir şeyler sunmak zorundayken aynı zamanda insanlara bir hikayeyi aktarmakla da mükelleftir. Çünkü sektör bu yönde eğilim göstermiştir. Bu iki temel parçanın birini dışarıda bırakarak ortaya bir şey sunmaya çalışırsanız. İster 5 yıldız alsın ister 2 yıldız ortaya çıkan şey bir PROFESYONEL GÜREŞ maçı olmaz. Olsa olsa akrobasi şovu olabilir ya da bir çeşit jimnastik gösterisi falan. Ben Ospreay'in maçlarında Rollins vs Punk'tan daha kötü ring içine sahiptir diye bir iddia ortaya koymuyorum. Ancak Ospreay'in çıktığı bütün maçlar iki temel parçanın birisini dışarıda bırakmıştır. Ospreay 1896 yılında yaşasaydı ben de seninle aynı görüşe sahip olurdum. Çünkü o zaman profesyonel güreş resmi bir spordu ve maçlarda neler olacağı birkaç sayfalık bir dosyada değil ringe çıkan iki güreşçinin gözlerinde yazılıydı. O zaman hikaye de olmadığı için Ospreay mükemmel bir güreşçi olurdu. Ancak Kyle Fletcher ile olan hikayesini bile kendisi değil, onun gölgesinde kalmış olan Kyle yazdı. No sell'i bazen sırtına yediğin sandalyede yaparsın bazen de Pulk Hogen gibi yediğin basit bir yumruğa karşı yaparsın. Olması gereken no sell budur. Ama gidip Ultimate Warrior gibi Pedigree yiyip hemen ayaklanıp üstüne iki tane finisher çakmak gibi no sell asla olmamalı. WWE de böyle işlere girmedi değil. Ama artık AEW'daki her maç böyle olmaya başladı. Rollins vs Punk'ın beklentilerin altında kaldığı konusunda ben de hemfikirim. Fakat bu durum biraz da maçın nerede gerçekleştiği ile alakalı. Ne kadar beklenti içine girersek girelim ya da maçın ne kadar büyük ismi olursa olsun en nihayetinde bu maç bir RAW maçıydı. Üstelik maçın tamamını Amerika'dakiler izleyemedi. Ben incelemeyi yazarken çok sık değindim. Her maç en az bir kez reklama gidiyor fakat ben izlerken arada olanları da izleyebilirken Amerika'dakiler bunu yapamadılar. Bir de bu rekabetin açılış maçı olduğundan her şeyi ilk maçta harcamak istememiş olabilirler ki bu da anlaşılabilir bir durum. Ospreay'in maçlarının IWC'ye daha çok keyif vermesi biraz anlaşılabilir durum bu yüzden. Omega çok bahtsız adam ya. Pandemi döneminde kemerleri toplarken özellikle Christian Cage ile olan rekabetinde bayağı izletiyordu kendini (bana) ama sonrasında sürekli sakatlandı ve bir şeyler yapmaya vakit bulamadı. Hala Elite ile feudu işlenecek. AEW'nun şu an Ospreay ve Ricochet özelinde ama şirketin tamamına sirayet eden problemini belki başlatan isim ama burada bu problemin aksi yönde ilerledi bence. Hangman Page ile takım olduğu dönemde olanlardan Moxley ile olan feuduna kadar. İmkanı olduğu zaman Omega çok iyi bir hikaye anlatıcısı. Umarım bir gün WWE yapar. WWE'de ezilmeyecektir. Daha korumacı bir ring içi politikasıyla sağlığını da uzun süre koruyup en azından 1-2 yıl ana kemer potasında mükemmel bir parça olacaktır. (3-4 title win garanti) [/QUOTE]
Yükleniyor…
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Sadece Güreş
Güreş Tartışmaları
Rollins vs. Punk, Meltzer'den 4,25 Yıldız Aldı
Menü
Giriş yap
Kayıt ol