Bruce Prichard'ın Something To Wrestle With podcastine demeç veren eski WWE güreşçisi ve spikeri JBL, oldukça samimi söylemlerde bulunmuş. Bilhassa şirkette spikerlik yaptığı süreçte yaşadığı ilginç deneyimler hakkında konuşmuş. Röportajdan derlemeleri sizinle başlık başlık paylaşacağım.
"Michael Cole ve ben, Vince ve Kevin Dunn ile birlikte kulaklık kullanıyorduk ve bilirsiniz, pek çok başka insan da kulaklık kullanırdı ama Vince çoğu zaman şov esnasında bizimle konuşurdu. Bazen bizimle şov hakkında konuşurdu. Bazen de sadece benimle konuşurdu çünkü kulaklıkları takılı olduğu için arkada konuşacak kimsesi yoktu, dolayısıyla biriyle konuşma şansı da yoktu. Bu yüzden bizimle konuşurdu ve biz de bu vesileyle Vince'in yıllarca kimsenin bilmediği yönlerini öğrendik. Yani, sahne arkasında olup biten ve başka hiç kimsenin duymadığı şeyleri duyduk... Her şeyi doğrudan Vince'ten duyduk."
Ayrıca bilinenin aksine, Vince McMahon'ın her şeyi dikte ettirdiğine yönelik genel kanıyı reddettiğini belirtmiş JBL: "En büyük yanılgı Vince'in her şeyi dikte ettirdiği. Yüzde yüz doğru değil. Vince birlikte çalıştığım en iyi yapımcıydı.”
Vince'in kendisi ve Cole ile yaratıcı planlarını paylaştığını belirtmiş: "Vince bize doğrudan bize [JBL & Michael Cole] notlar verirdi, bu harika çünkü her şey açıktı. Bize ileriye dönük yaratıcı planlardan bahsederdi çünkü bize güvenebileceğini biliyordu."
JBL, Vince McMahon'ın arka alandaki "muhbirler" yüzünden prodüksiyon toplantılarında her şeyi açıklamadığını dile getirmiş. Ayrıca Vince'in yorumlarının saçma geldiği durumlara ilişkin de bir yorumlama yapmış: “Vince size yorum yaptığında, çoğu zaman bir şeyler söylerdi ve şaşırtıcı gelmeyecek tabii, bu dediklerinin hiçbir anlamı yoktu. Ama o söyledikleri bir hafta sonra anlamlı hale gelirdi... Vince'in neredeyse her zaman bir planı vardı ve bazen sizlere bir şey söylerdi ve ben de onu aktarırdım.”
JBL, kendilerine yönelik “sahte yorumcu” şeklinde rollendirmeleri kabul ediyormuş ve McMahon'un sözlerini daha büyük bir hikayenin parçası olduklarını anlayarak sık sık tekrarladığından da bahsetmiş. Hatta bunu Michael Cole'un bir gün kendisine söylediği bir şeyle de süslendirmiş: “Michael Cole bana bir gün: 'Eğer Hall of Fame'e girersem' -ki [Cole] kesinlikle girecektir- 'oraya çıkacağım ve sahte bir güreşçi olduğumu söyleyeceğim. Sahte bir isimle sahte bir spor yaptım. Teşekkürler' diyecek, hepsi bu. Biz gerçek yorumcular değiliz.”
Son olarak neden yorumculuğu bıraktığından da bahsetmiş JBL. Seyahat etmekten hoşlanmadığı için kendi tercihiyle bırakmış: "Seyahat etmeyi sevmiyordum. Yorumculuk yapmak sorun değil, asıl sorun seyahatti. Bermuda'da yaşıyordum ve her hafta neredeyse iki defa uçak yolculuğu yapıyordum, bazen Batı Yakası'na kadar gidiyordum. Seyahat etmeyi sevmiyordum. Yorumculuğu seviyorum. Eğer evimde yorumculuk yapabilseydim sonsuza kadar yapardım."
kaynak