Kofi Kingston'un Bir Söylemi

Ruthless Aggression

PG.com Kullanıcısı
Konular
1
Beğeni sayısı
40
PG Nakit
100
Favori Güreşçi
Brock Lesnar
Haklı olabilir ancak nasıl kaybettiğini de unutmasın. Solo kariyeri de umut vadediyordu bu arada. Bu üçlü arasından New Day’e en az muhtaç isim Kofi’dir.

Hülya Avşmaz

filizkemalfanaccount
Konular
64
Beğeni sayısı
417
PG Nakit
265
RPG Karakteri
Enzo Amore
Favori Güreşçi
Kidd Bandit
1
Çok da katılmıyorum. New Day takım olarak büyük iş yapsa da Kofi’nin single push döneminde pek bir olayı yoktu. Belki New Day olmasa bu kadar öne çıkmayacağını düşünebilir ama bence tam tersi olarak Kofi olmasaydı New Day bu kadar parlayamazdı.

Styles Clash

littlefinger
Konular
96
Beğeni sayısı
1,942
PG Nakit
510
Favori Güreşçi
AJ Styles
Haklı olabilir ancak nasıl kaybettiğini de unutmasın. Solo kariyeri de umut vadediyordu bu arada. Bu üçlü arasından New Day’e en az muhtaç isim Kofi’dir.

Çok da katılmıyorum. New Day takım olarak büyük iş yapsa da Kofi’nin single push döneminde pek bir olayı yoktu. Belki New Day olmasa bu kadar öne çıkmayacağını düşünebilir ama bence tam tersi olarak Kofi olmasaydı New Day bu kadar parlayamazdı.

Kofi bence kendine haksızlık etmiş..

Kofiyi hepimiz tanırdık ama Kofi olmasaydı New Day'i hiçbirimiz şeyimize takmazdık. :).

Hadi ama Kofi Kingston'ın kariyeri 2013 yılından itibaren adım adım yokuşa doğru gidiyordu. Muhtemelen low mid card olarak kariyerine devam edecekti ve belki bir sonbahar temizliğinde gönderilecekti ya da en iyi ihtimal Miz-Ziggler gibi bir ICC-USC shot yapacaktı. New Day ise onun kariyerine bambaşka bir soluk getirdi. Ürün satışları her şey tamamen New Day olarak zirveyi gördüler. Ve New Day'deki her bir fert eşit derecede ilgi çeker. Yani Kofi olmasa New Day olmazdı tarzı söylemlere katılmıyorum. Bilakis ilk dönemlerinde New Day hiç sevilmiyordu ve ekip heel turn geçirince fanların favorisi oldu. Özellikle Woods'un trompet çalması, pankek dağıtmaları, Big E'nin şebeklikleri (küçümseme amacı taşımaz) ekibi seyirciler için eğlenceli kıldı.

Şampiyonluğa gelecek olursak da evet seyirciler EC maçında Kofi'yi bir veteran güreşçi olduğu için destekledi. Bu destek onu WWE Şampiyonluğuna taşıdı ancak New Day'in yapmış olduğu fedakarlıklar, hikayedeki yeri çok ayrı.

New Day olmasaydı ne Big E ne Woods ne de Kofi kısacası hiçbir ekip üyesi bu denli başarılı olamayacaklardı.

Ruthless Aggression

PG.com Kullanıcısı
Konular
1
Beğeni sayısı
40
PG Nakit
100
Favori Güreşçi
Brock Lesnar
Hadi ama Kofi Kingston'ın kariyeri 2013 yılından itibaren adım adım yokuşa doğru gidiyordu. Muhtemelen low mid card olarak kariyerine devam edecekti ve belki bir sonbahar temizliğinde gönderilecekti ya da en iyi ihtimal Miz-Ziggler gibi bir ICC-USC shot yapacaktı. New Day ise onun kariyerine bambaşka bir soluk getirdi. Ürün satışları her şey tamamen New Day olarak zirveyi gördüler. Ve New Day'deki her bir fert eşit derecede ilgi çeker. Yani Kofi olmasa New Day olmazdı tarzı söylemlere katılmıyorum. Bilakis ilk dönemlerinde New Day hiç sevilmiyordu ve ekip heel turn geçirince fanların favorisi oldu. Özellikle Woods'un trompet çalması, pankek dağıtmaları, Big E'nin şebeklikleri (küçümseme amacı taşımaz) ekibi seyirciler için eğlenceli kıldı.

Şampiyonluğa gelecek olursak da evet seyirciler EC maçında Kofi'yi bir veteran güreşçi olduğu için destekledi. Bu destek onu WWE Şampiyonluğuna taşıdı ancak New Day'in yapmış olduğu fedakarlıklar, hikayedeki yeri çok ayrı.

New Day olmasaydı ne Big E ne Woods ne de Kofi kısacası hiçbir ekip üyesi bu denli başarılı olamayacaklardı.
Bu adamın debut yapar yapmaz pushlanan, PG Era’nın önemli figürlerinden birisi olduğunu unutma. Döneminde çok fazla seviliyordu ve bugünden geçmişe baktığında toplam galibiyet rakamlarında ilk 10’daki isimlerden birisi olduğunu görürsün. Ben varsayım işlerinden pek hoşlanmam. New Day olmasaydı’yı uzun uzun tartışacak değilim. Eğer push vermek isteseydiler verirlerdi ki şirkette dönem dönem Kofi tarzı güreşçiler ön plana çıktı. Ha bunun sürdürülebilirliğini tartışırsın fakat gerçekleşen senaryoda 10x ana kemer kazanmadı, ya da akılda kalıcı uzunlukta bir reigni olmadı sonuçta. Ben diyorum ki eğer bu üçlü New Day’e muhtaçsa, en az Kofi’nin ihtiyacı vardır. Adam veteran oldu artık. Kofi bu toplara girmeseydi benim nezdimde daha saygın bir konumda olacaktı.

Styles Clash

littlefinger
Konular
96
Beğeni sayısı
1,942
PG Nakit
510
Favori Güreşçi
AJ Styles
Bu adamın debut yapar yapmaz pushlanan, PG Era’nın önemli figürlerinden birisi olduğunu unutma. Döneminde çok fazla seviliyordu ve bugünden geçmişe baktığında toplam galibiyet rakamlarında ilk 10’daki isimlerden birisi olduğunu görürsün. Ben varsayım işlerinden pek hoşlanmam. New Day olmasaydı’yı uzun uzun tartışacak değilim. Eğer push vermek isteseydiler verirlerdi ki şirkette dönem dönem Kofi tarzı güreşçiler ön plana çıktı. Ha bunun sürdürülebilirliğini tartışırsın fakat gerçekleşen senaryoda 10x ana kemer kazanmadı, ya da akılda kalıcı uzunlukta bir reigni olmadı sonuçta. Ben diyorum ki eğer bu üçlü New Day’e muhtaçsa, en az Kofi’nin ihtiyacı vardır. Adam veteran oldu artık. Kofi bu toplara girmeseydi benim nezdimde daha saygın bir konumda olacaktı.

Anlaşamadığımız nokta şu Kofi'nin New Day öncesi kariyeri mükemmeldi de New Day takımı tutsun diye Kofi'nin kariyerini harcanmış gibi bir algı var ancak bu yanlış. New Day'den önce Kofi en son USC almıştı onu da Dean Ambrose'a teslim etmek adına kazanmıştı. Sonrasında ise kendisini tekrar eden birisine dönüştü. Çünkü bir türlü beklenen çıkışı patlamayı yapamıyordu. Seyirciler de yavaş yavaş Kofi'nin devamlı gelip ICC-USC-TTC almasından bıkmıştı. Yine aynı dönem Big E etkisiz bir ICC reigini yapmışken Woods da low mid carrdan jobberlığa kayıyordu. WWE bu adamları bir araya getirdi ve seyirciler ilk başlarda bu takımı zerre sevmiyordu. Sonra heel turn yaptılar bu heel turn ile New Day Rocks veya Sucks chantleri arenalarda yankılandı. Woods özellikle maçlarda ring kenarında seyirciyi eğlendiriyordu. Big E ise komik danslara sahipti. Booty O diye markaları oldu. Yok sattılar. İşin özü seyirci bu ekibin içinde Kofi var biz destekleyelim düşüncesinde olmadı. Ekibi tamamen sevdiler ve ekip her birinin kariyerine olumlu anlamda dokundu.

2014-2019 arası ise Kofi tarzı isimlerin pek ön plana çıktığını da düşünmüyorum. Konu Kofi gibi veteranlık ise WWE Cody-Drew-Miz-Ziggler-Ryder gibi deyim yerindeyse Kofi'nin devresi olan güreşçileri yavaş yavaş düşürmeye başlamıştı. Drew'a ayrı parantez açayım onun 2014'te kovuluşunu kast ediyorum. Şimdiki halini değil. O dönem Shield üyeleri ve Lesnar şirketi domine ediyordu ve WWE PG Era'nın yetenekler yerine indy güreşçilerine ağırlık veriyordu.

Konu Kofi gibi ringde yetenekli isimlerse yine pek katılmıyorum. Çünkü yine aynı dönem çok yetenekli olmasına karşın WWE'nin süre vermediği çok isim oldu. Örneğin Cedric Alexander, Ricochet, Apollo Crews buraya yazılabilir.

Yine tekrar edeyim Kofi'nin WWEC maçına çıkmasının sebebi New Day üyesi olması değil emektar birisi olması. Seyirci orada New Day üyesi Kofi'yi değil senelerce şirkette olmasına karşın ana kemer alamamış Kofi'yi (çember maçında) desteklediler. Ancak feudu en iyi yapan unsur ise New Day üyeleri oldu.

Şu segmentte Vince, Kofi'nin kemer maçına çıkabilmesi için gauntlet maçı şartı koyuyor. Woods ve Big E ise bu maça çıkıyorlar.

Bu da o maçtaki favori anlardan bir tanesi.

Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: