AEW Dynamite Tartışma Konusu | 27.11.2024

Nature Boy

güreşin muhtarı
Konular
191
Beğeni sayısı
2,361
PG Nakit
1,195
Favori Güreşçi
MJF
1
Editör Notu: Uzun süre olan yokluğumun ardından "Dynamite bile incelerim" yorumum üzerine @Beast Incarnate beni bu kuyuya attı. Bu şovu isteyerek izlediyseniz, Allah size sabır versin. Çekilecek kahır değil. Ancak merak edip girdiyseniz, büyük amme hizmeti yaptım. Bu tarihi inceleme için bir laykınızı alırım. Kanser oldum valla!

Şov MVP, Bobby Lashley ve Shelton Benjamin ile açılıyor. MVP, Lashley'nin Swerve'e yaptıkları üzerine bir promo kesiyor ancak bu gecenin Sheldon'ının gecesi olduğunu söylüyor. Hurt Syndicate kemerleri toplayıp para basacakmış bu arada.

AEW Continental Classic Blue League Match:
Shelton Benjamin def. Mark Briscoe

Bu maç gecenin en güzel maçıydı. Şu maçı WWE'ye koysanız sırıtmaz diyim, siz anlayın. Sheldon hala inanılmaz bir formda. Mark Briscoe'nun hikaye anlatıcılığı ile birlikte inanılmaz bir iş çıkmış ortaya. Sheldon Benjamin'in birkaç tane German Suplex'inden sonra gelen Powerslam, maçı bitiren hamle oluyor.

Mercedes Mone kutlamaya geliyor Kamille ile. Ancak gördüğüm en kötü işlerden birisiydi. Sasha Banks garabetinin ne demek olduğunu bu şovu izlerken anladım. Berbat bir mikrofon ile kendisini övüp Kamille'e getirdi lafı. Seni kovacam falan diye saçmalayacakken Kamille "sen kovamazsın, ben istifa ediyorum" (?) falan yaptı, Mercedes böyle aptal aptal triplere falan girdi. Allah affetsin, çok çok kötü.

AEW'yı izlemeyeli enteresan şeyler olmuş. Cosco guy falan gelmiş, şirketin en büyük face'i olmuş. Fena da güreşmemiş. Moxley'i bu adam yensin, daha fazla iş yapar şakasız.

ROH World Championship:
Chris Jericho (c) def. Tomohiro Ishii

Tek kelime: Neden? Neden yani? İnanılmaz kötü bir maç buildi varmış recapten izlediğim kadarıyla. B Movie'ler bunun yanında ödüllü film olarak kalır. Maç desen rezalet. Taraftar ama makarasında, "chop forever" falan dediler. Forumdan rastgele adam çevirsek Jericho sevenlerin oranı %70 falan çıkar ama R-Truth daha ciddi karakter şakasız. Jericho maçı 2 tane Judas Effect ile kazandı falan işte. Maça yorumum da aşağıda.

Arka alanda Renee Yo— pardon, Paquette var. Swerve ile röportaj yapıyorlar. Sonra Max Caster gelip, evin yandı lan zaa falan yapıyor (?) Swerve buna ağız burun giriyor ama, Max Caster'a üzülüyorsunuz. Çok random segment arkadaşlar. Galiba pencereyi açsam iyi olacak.

Hangman Page geliyor ringe. Jokes on you aga, benim bıyığım daha güzel... Neyse— Page, Christian Cage başarılı olsaydı şükran gününde kemerle beraber akşam yemeyi yiyecektim diyor. Mesele, Cage başarılı cash in yapsaydı ilk savunmayı Page'e karşı yapacağı konusunda anlaşmalarıymış (ilk defa öğrendim). Jay White geliyor sonra. Seni kaç kere yendim, kemer benim hakkım diyor özetle. Bunlar birbirine girecekken Moxley agalar gelip ikisine de meydan dayağı atıyor. Tabii bir ara Jay White, Marina Shafir'e Switchblade yapacakken seyirci heyecanlanıyor ama nihayete ermiyor. Sonda Marina Shafir böyle bir kilit bağlıyor. Göğsüne mi basıyor, çok anlamadım valla. Anlayan agalar yorumlara. 👇

AEW Continental Classic Gold League Match:
Claudio Castagnoli def. Ricochet

Spot maçı işte, ne anlatayım? Seyirci, "oooh these guys are baaaald" dedi makara için. Baya kafası güzeldi Chicago'nun. Sonda Castagnoli dümdüz lariat vurup maç kazanıyor. Yeni finisherı bu değil sanırım.

Sahne arkasında Kyle Fletcher ve Don Callis var Renee'nin konuğu olarak. Bu abileri sevdim. Fletcher benim WCPW'da izlediğim haline göre baya fiziklenmiş, adama benzemiş. Ospreay seven adamlar kaliteden anlasa Fletcher överler şu anda. Baya beğendim. Ospreay'i yendikleri için sevinip, Continental Classic'de ne kadar Ospreay'den farklı olduğunu gösterecekmiş. Maçı cumartesi olacak, Collision incelemesi de bize kaldığına o kadar da üzülmedim şimdi.

Adam Cole ve Undisputed Kingdom geliyor. Adam Cole gördüğüm en ezik promolardan birisini kesiyor. Kariyer intiharı gibi. Kendisi yazmadıysa kötü, kendisi yazdıysa daha kötü. Lafı, MJF'le maça çıkmak istediğine getiriyor. Kyle O'Reilly gelip, Roddy benim de arkadaşım, sen daha önce MJF'i yenemediğin için ben çıkacağım maça diyor. Sonra arenaya canlı bağlanan MJF, ikinizle de güreşmem, Dynamite elmas yüzüğünü korumam lazım diyor. Hem Cole hem O'Reilly battle royale maçına katıldıklarını duyuruyor. Not olarak ekleyeyim, MJF buradan tez zamanda ayrılmazsa potansiyelini çok boşa harcayacak. Çeyreği yeteneğindeki adamlar NXT'de nelere dönüştü, bizim adamı kullandıkları yerlere bak!

NJPW x AEW Wrestle Dynasty International Women's Cup Qualifier:
Jamie Hayter def. Queen Aminata

Her taraf turnuva! @Gloom aga dışında kimseyi ilgilendiren bir maç olduğunu düşünmüyorum. Aşırı sıkıcı, yeteneksiz bir jobber karşısında uzun uzadıya maç çıkaran Hayter, sonunda Lariat ile kazanıyor. Maçtan sonra da ışıklar kapanıyor bir tek spotlight görüyoruz ama altında kimse yok. Bu, Julia Hart'ın işaretiymiş, Fightful'un yalancısıyım.

Mina Shiakawa diye bir abla Renee ile film seti gibi bir yerde röportaj yaparken Mariah May arkadan saldırıyor. Winter Is Coming'de (shout out to my homie, @Styles Clash) güreşeceğiz diyor ve gidiyor. Bu ablalar birileri mi bilmiyorum ama Mariah güzel bir ablaymış. Müstakbel yengenize benziyor biraz.

AEW Continental Classic Gold League Match:
Brody King def. Darby Allin

Gecenin diğer iyi sayılabilecek maçı buydu. Darby'i zamanında neden sevdiğimi hatırladım. Mesela maçın başında şöyle bir bump aldı.

Adamın bu bumpları alabilmesi, cılız fiziği ve genel kişiliği; inanılmaz bir karizma yaratıyor. Doğru ellerde olsa 2007 Jeff Hardy ile prime Rey Mysterio arasında bir underdog babyface çıkartırsın bundan. Tony, okuyorsan not al koçum!— Ha bu arada Brody baya yayına Cannonball yaptı. İzleyin.

En sonunda Brody King Ganso Bomb yapıp maçı kazanan taraf oluyor. ROH'de ana kemere oynadığı zamanlar geldi aklıma, özledim. Sonda da Claudio gelip Darby'e saldırmak istiyor ama Brody dur diyor. Öyle de random şov bitiriyorlar.

Acıma eşlik edip okuyan herkesten Allah razı olsun. Allah bir daha bana dinamit inceletmek zorunda bırakmasın. Amin ecmain.​

Huma

huma
Konular
36
Beğeni sayısı
147
PG Nakit
150
Eline sağlık hocam. Sabah uyandığımda maçları atlayarak, segmentleri de full izlemiştim. MJF, Cole feudu berbat ilerliyor. Bu feudun altında filizlenir gibi olan Undisputed Era hikayesi de kötü ilerliyor. Bu feudun devam etmesi hem Cole'un return hypeını hem de MJF'in hypeını söndürdü. Hurt Sydcince şu an AEW'da en beğendiğim ürün. MVP'nin hikaye anlatıcılığı ve ciddiyeti bana Punk'ın Collision'ını hatırlatıyor. Ayrıca Shelton'ı da yancı yerine neredeyse Bobby ile aynı değerde sunmaları bu stableı daha da ilgi çekici yapıyor.

Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: