Kıyas Günlükleri #1: Kenny Omega vs. AJ Styles

Beast Incarnate

#uncensored☝️
Konular
6,881
Beğeni sayısı
4,370
PG Nakit
3,780
RPG Karakteri
Hologram
Favori Güreşçi
Brock Lesnar
1 1
https%3A%2F%2Fbucketeer-e05bbc84-baa3-437e-9518-adb32be77984.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F746464e3-3c9a-4fd3-9a37-907077147ba6_1080x1462.jpeg
ea4362cbce28504d3560f3caf4f6b432.jpg

Forumda yeni bir günlük seri başlatmak istedim. Her gün benim seçtiğim iki güreşçiyi beş kategori üzerinden karşılaştırıp hangisinin belli kategorilerde daha iyi olduğuna dair sohbetler edeceğiz. Serinin ilk eşleşmesi ise Kenny Omega - AJ Styles olacak. Kategoriler ise şu şekilde:

Ring İçi:
Karizma:
Mikrofon:
Finisher:
Tema Müziği (güncel):​

Hacken

Joe Hendry
Konular
15
Beğeni sayısı
1,380
PG Nakit
400
RPG Karakteri
Bryan Danielson
Favori Güreşçi
Joe Hendry
Müzikte Kenny Omega, gerisi AJ Styles muhtemelen. Prime AJ Styles, kimilerine göre TNAC, kimilerine göre NJPW’de ana kemer alan kimilerine göre WWE Champ’tir. Hatta X-Division diyen bile çıkabilir. Benim için ring içindeki prime dönemi 2008-2010 suları, Kenny harika bir performer olsa da o AJ, her şeyiyle kusursuza yakındı. Karizmada 2008-2014’ten herhangi bir dönemi alabiliriz AJ’in. Omega’nın da Cleaner ilk dönemi karizmanın fışkırdığı bir dönemiydi. OWA en sevdiğim finisherlardan biridir ancak Styles Clash’in etkisinin de eksiği yok fazlası vardı kendi döneminde. İşin müzik kısmında ise Omega Theme’lerini severim. Get Ready Yo Fly açık ara yapar bu kapışmada ancak günceldeki müzikte hiç yokuz. O sebeple bunda Omega dedik.

Hülya Avşmaz

Deneme Moderatör
Konular
28
Beğeni sayısı
304
PG Nakit
210
RPG Karakteri
Enzo Amore
Favori Güreşçi
Kidd Bandit
1
Ring içi: Son sakatlıkları saymazsak Omega ama eğer direkt son maçları ele alırsak Styles.

Karizma: Styles.

Mikrofon: birbirlerine çok yakınlar kararsız kaldım.

Finisher: Omega diyeceğim. Styles Clash daha iyi gözükse bile One Winged Angel’ın uzun süre korunması sayesinde daha büyük etkileyiciliği var bence, maçta yapılmaya yaklaşıldığı anda heyecanı arttırıyor resmen.

Tema Müziği: “You Don’t Want None” Styles’ın kariyeri boyunca kullandığı en kötü theme olabilir. Phenomenal olsaydı Styles derdim ama güncel olduğu için Omega diyeceğim.

Beast Incarnate

#uncensored☝️
Konular
6,881
Beğeni sayısı
4,370
PG Nakit
3,780
RPG Karakteri
Hologram
Favori Güreşçi
Brock Lesnar
1 1
Ring İçi: Sanırım cevaplarken en zorlanacağım kategori bu olacak. Çünkü iki isim de kendi stillerinin en iyileri arasında ve yine ikisi de ring içi hususunda adeta tam paketler. Ama biraz da o topraklarda yetiştiği için olsa gerek, puroresu işinde bir gömlek daha üstün görmemden ötürü Kenny Omega diyorum. Bu da biraz şahsi zevkler kontenjanından kullandığım bir takdir yetkisi oldu maalesef...

Karizma: Bu alanda da hem Omega hem Styles ayrı ayrı dönemlerde ayrı sükse yaratan stillerle karşımıza çıktı kariyerleri boyunca. Ama AJ Styles'ı ilk gördüğüm andaki etkileyiciliği çok az güreşçide hissettim. Öyle ki Styles, benim WWE dışındaki şirketlere açılan kapım oldu ve onu gördükten sonra WWE dışındaki şirketlere ilgi duyup onları izlemeye başladım. O yüzden AJ Styles diyorum.

Mikrofon: Kenny Omega bu işin vakkosu olan WWE'yi görmemesine rağmen gerçekten çok kaliteli bir mikrofon yeteneğine sahip olsa dahi John Cena feudu yemiş bir AJ Styles çıtayı bambaşka bir yere çıkardı. Styles'ın şirkete geldiği ilk dönemleri hatırlıyorum, insanlar onu genellikle promoda geri kalmasından ötürü eleştiriyordu. Ama Cena ile feudunda öyle bir ilerleme kat etti ki, eleştirilen %90'ını övgüye çevirmeyi başardı bu noktada. Sonrasında da gerçekten çok kaliteli ve alkışı hak eden promoları oldu. Kenny Omega'nın da aynı şekilde çok keyifli promoları var, ki son gözüktüğü AEW şovunda Okada ile yüzleştikleri segmenti büyük bir keyifle izlemiştim. Ama bazı noktalarda vuruculuğunun eksik kaldığını düşünüyorum Styles'a göre, bunu da mikrofonda bu endüstrinin "babası" olarak nitelendirebileceğimiz adamlardan birisiyle daha önce hikayeye girmemiş olmasına bağlıyorum. Toparlayacak olursak bu kategoride cevabım AJ Styles olacak.

Finisher: Styles Clash en sevdiğim finisherlar arasında muhtemelen ilk 3'tedir, ama One Winged Angel'ın zamanında sahip olduğu hikaye ve bu hikayeden hareketle gerçekten sahip olduğu vuruculuk bambaşka bir çıtadadır benim gözümde. Tabii o kickout hikayesi bir dönem sonra bozuldu, ama hala her babayiğidin harcı değil OWG'yi kickoutlamak. "Finisher" tabirinin tastamam anlamını karşılıyor gerçekten. Burada cevabım Kenny Omega olacak.

Tema Müziği (güncel): Üstteki yorumlarda hemen hemen herkes aynı potada buluşmuş. Styles'ın şu anki tema müziğinin bu tip bir yarışa girecek kadar yeterli olamayacağını, ama Evil Ways, Get Ready to Fly gibi bir müziğe sahip olsa kesinlikle kazanabileceğini söylemiş herkes. Ben de aynı doğrultudayım bu ve benzeri görüşlerle. Güncele dair bir değerlendirme yapacak olursam burada rahatlıkla Kenny Omega derim. Bu arada konudan biraz bağımsız olarak kesinlikle parantez açmak isterim, Omega'nın NJPW müziği >>>>>> AEW müziği. Hele ki adamın birisi metal coverı yapmış, of of offff diyorum. Şimdi açıp dinleyeceğim yine...

Netuno

Lightswitch
Konular
212
Beğeni sayısı
1,816
PG Nakit
880
RPG Karakteri
"The Last World Beater" Will Ospreay & Don Callis
Favori Güreşçi
Hana Kimura
Ring İçi: AJ Styles. Kenny'nin arsenali muhtemelen en kalabalık move sete sahip olabilir ancak Kenny'nin hareketleri o kadar da etkili gelmiyor bana. Dragon Suplex'i bile çok basit ve etkisiz olarak gösteriyor.

Karizma: Kenny'nin cidden bir karizması olması zor ya. En karizmatik, en karakterin içinde olduğu anda bile bir şebeklik yaparak o algıyı tamamen kırıyor bende. Oysa ki Styles her zaman gerekeni yapıyor.

Mikrofon: İkisi de çok zayıf bunda ya. Siz ne derseniz o.

Finisher: Styles Clash - Phenomenal Forearm - Calf Crusher. Aktif finisherlara bak ya, Allahu ekber dedirtir.

Tema Müziği (güncel): Battle Cry fena değil ama bir Devil's Sky değil.

Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: