RPG Kadraj

Sikiru

PG.com Kullanıcısı
Konular
51
Beğeni sayısı
757
PG Nakit
250
Arka alandayız. Yüzüne su tutan Jack Perry bir sağa bir sola cirit atıyor.

Screenshot-1.png

Birkaç kez kameraya dönüp cümleye girecekmiş gibi yapsa da yarım dakika içinde bir ilerleme olmuyor. Atmosfer gittikçe daha da rahatsız edici bir hal alırken,

"Tek bir açı. Seni bir kahraman veya kötü adam yapan her şey tek bir açıdan ibaret. Bıçakla kovalanan adamın topuğuyla, bıçağı tutan adamın yüzünün tasvir edildiği meşhur bir karikatür var, bıçaklı saldırgan mağdur gibi gösterilirken can havliyle kaçan kişi saldırgan gibi tasvir ediliyor. Birçok kamera ve devasa prodüksiyona rağmen PGW'nun bu mağdur-saldırgan açısının ötesine koyabidliği bir vizyon yok. İnsanlara steril "ürün"ler pazarlamak isteyen bir adam için, prodüksiyonunun sürekli benim aleyhime çalışması ne büyük tesadüf Mike. Payback #50'de uğruna vakit harcadığım tüm çekimleri şov bitiminin reklam arasına sıkıştırmana, 'lico'nun kamerayla yüzüme saldırması ve Hendry'den sonra söylediklerimi yayın akışından çıkarmana ve daha da önemlisi, güreşçiler meclisinde Adam Cole'a açmak istediğin alan yüzünden benim oyumu ekrana vermemek için yoğun bir mesai harcadığına göre bana da söz hakkı doğmalı. Ama karısını kimin dövdüğünün peşine bile düşemeyen biri için 'lico'ya harcayacağım zamandan fazlası yazık olurdu."

Screenshot-2.png

"O sikik meclisinde yaptığın oylamada Adam ile yaptığın tiyatro çok hoştu 'lico. Peki ne oldu da oy birliği bozulmadığı halde ertesi hafta benimle aynı ringi paylaşabildin? Bunu düşündün mü ucube? Arkada yığınla sahne ışığını görmek isteyen adam varken, her fırsatta rampadan "I came to play" diyerek inen bir GM'imiz varken, sana bile tahammülüm vardı. Demokrasinin sadece populizme yenik düşmesini istemedim. İnsanların sadece yönlendirildiği ilgi alanlarına atılgan olması fikri hep sinirimi bozdu. O Chicago bayrağının bende ne işi var? Çünkü senin ucube GM'inin ilgisini sadece Punk'ın ringlere dönüp dönemeyeceği dedikodusu ilgilendiriyor. 2+2=4, dedikodu=ilgi=reyting ve sen 'lico, bu denklemde yoksun. Ben de öyle. İşte o görüntülere yansımayan ve 2 evet oyundan birini atan kişi, bu gece kamerayla yüzüne saldırdığın kişiydi. Sana bu imkanı verdim çünkü sen ve senin gibiler sistemden ve yönetimden onay beklerken, birilerinin size hakkını söküp almayı göstermesi lazımdı. O meclisteki tiyatrodan sonra Superstars'da bile sahne bulabileceğin şüpheliyken insanlara kimsenin seni ezip geçemeyeceğiyle ilgili serzenişlerde bulunman (alaycı) ne kadar da ilham vericiydi. Ama 'lico, seni benden üstün kılan bir şey var. Kadraj. 2 şovdur kendime bir cümle kurma fırsatı bile verilmemişken, Payback'in 50. özel şovunda sana bir meclis konuşması verildi. Senin bu imkanı nereye kadar götürebileceğini görmeyi istedim ama görüyorum ki, kimse Joe Hendry'e inandığı gibi sana inanmıyor."

Jack elindeki sudan bir yudum alıp derin bir nefes alıyor, saçını toplarken kameraya biraz daha yaklaşıyor,

Screenshot-3.png

"Günah keçiliği bir destur olsa da, adaletin önemine asla inanmadım. Çoğu şey adil değil. Bir dönemler Amerika'da "fırsat eşitliği" üzerinden propagandalar yapılırdı ve 2024'e girdik, artık size söylenen tek şey "kimse size fırsat borçlu değil." oldu. Adaletsizliği ve eşitsizliği doğanın kanunu gibi dayatma çakallığı önceden daha sofistikeydi ve şimdi size istediği açıyı gösterme imkanı elinde olanlar, sizin ne düşünmeniz gerektiğine kararlar alıyorlar. İyi bir takım elbiseli model görüyorlar ve evet, "Joe Hendry'e inanıyorum" bir slogan oluyor. Halbuki (kamerayı işaret ediyor) sen, senin Joe Hendry'e inandığın yok. Doğrusu, "biz Joe Hendry'e inanıyoruz, o yüzden siz de inanacaksınız." Karar verici pozisyonları hep o kararın risklerini en az alan, zaten varlıklı olan zümre tarafından dolduruyorlar ve sapsarı gözlüklü, yeşil şapkalı Afrikalı -açık tenlide olsa- o takım elbisenin kalıbına sığmıyor. Seni ezip geçecekler 'lico, senin bu şov dünyasındaki misyonun bu kadar.

Ama Mike, "beni kimsenin ezip geçemeyeceği"yle ilgili bir endişem yok. Çünkü bu sistemde yerim olmadığını biliyorum. Orton'dan kemeri daha steril birine emanet etmek için apar topar bir model arayışına girdiğini ve telefon trafiğinden ötürü belge girişlerimi geciktirdiğini de. #51'de maçımı Jericho'nun kutlamasının hemen akabinine koymak istediğini ve şovun sonlarına daha özel bir maç ayarlamak istediğini de. Onun yerine yapabildiğin tek şey, siniri yatışsın diye Roman'a eyt bekleyen Christian'ı yem etmek oldu. Spiker masasını şovlarda daha aktif kullanmak istiyorsun ama uygun profil bulamadığın için yine ezberi oynadın ve ilgi budalası Phil'a böbürlenmesi için koca bir şov boyu alan açtın. Jericho'nun hakkını gasp ediyorsun çünkü- çünküsü gerçekten önemli mi ki? Ne kadar sterilize edersen et, istediğin açıyı göster ama bir önceki günden daha güvenli hissedemeyeceksin Mike. Çünkü senin seçtiğin takım elbiseli modellerin er meydanında yeri yok. Ürünlerini sattığın "tüketici"ler daha müreffeh yaşasa da daha fakir hissedecek, daha çok tüketse de daha da mutsuzlaşacak çünkü sizler bu topluma "tanıdık" değilsiniz. Unutulmanız kamera açılarına ve sahnede aldığınız süreye bağlıyken, beni ve teslim ettiğim toplumun günah keçiliğinin ömrü, bu sistem yıkılana kadar bitmeyecek. Toplumun adetleri değişmedi: birbirlerini tanıyanların toleransı yüksek olur."

Screenshot-4.png

"Ve bu siktiğimin PGW'sunda benden daha tanınır tek bir yüz daha yok. Engereğin başını ayağımın altında ezdiğimde taşşaklarımı kadrajına sığdırmakla meşgul olacaksın."

Kameralar kapanıyor.

Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: