Müzik Dünyasından Sızdırmalar (Genel Konu)

god is an astronaut

too audiological to be deaf
Konular
28
Beğeni sayısı
772
PG Nakit
165
RPG Karakteri
''The Fallen Angel'' Christopher Daniels
Selamlar, bildiğiniz üzere günümüzde sanatçılar işlerini artık çoğunlukla teknolojiyi sonuna kadar kullanan profesyonel stüdyolarda gerçekleştiriyor. Teknolojinin olduğu yerde de Hacklenmek bir noktada kaçınılmaz oluyor, bunun dışında stüdyoda güvenilir sanılan çalışanlar bile bazen içerideki materyalleri dışarı sızdırabiliyor. Bu durum sanatçıların ekmek teknelerine büyük bir darbe olmasına karşın dinleyicileri genelde huzursuz etmiyor çünkü sevdikleri isimlerden hiç duymadıkları, nadir eserler bir anda ortaya çıkabiliyor. Yurt dışında çok daha yaygın olan bu ''Leaks'' kültürü bizim ülkemizde pek yok, ben bu tip sızdırmaların uzun süredir bir takipçisiyim. Bu konunun altından sızdırılmış güncel şarkıları, ya da bazen geriye dönük çok daha eski sızdırmaları paylaşıp bildiklerimin hikayelerini de paylaşıyor olacağım.

Örnek olarak da dursun, iki gün önce internete sızdırılan 2010'dan(?) kalma bir Tyler, The Creator şarkısı.

Elbette bu tip eserleri stüdyolardan sızdırmak, bunları para karşılığı birilerine pazarlamak illegal. Bu tip satışların döndüğü, ya da genel olarak sızdırma haberlerinin ortaya çıktığı yer benim de bir süredir takip ettiğim yabancı bir site, ve güvenlik önlemi olarak sitedeki her hesabın göremeyeceği şekilde dizayn edilmiş durumda sızdırmaların olduğu bölüm. Bu forumun bir sıkıntı yaşamaması için dosyaların genelde paylaşıldığı sitelerden (wetransfer vb.) birebir linki alıp atmayacağım. YouTube, SoundCloud gibi bilinen paylaşım platformlarına çoktan düşmüş olanları paylaşacağım burada onun yerine. Zaten oraya düşmüş olan parçaların geri dönüşü yok gibi bir şey.

god is an astronaut

Konular
28
Beğeni sayısı
772
PG Nakit
165
RPG Karakteri
Geçen haftalarda Suicideboys üyelerinden Scrim'in toplam 14 tane parçası sızdırılmıştı, üst mesajda da yazdığım gibi sanatçılar bu tip durumlara gerçekten tepkili. Scrim'in de tepkisinden, ve söylediklerinden anlaşılıyor biraz bu durum:

İşin dinleyici kısmında kendi adıma, son zamanlarda SB'ye çok sarmış biri olarak şarkıların genelini sızdırılmış olduklarını düşünecek olursak çok da başarısız bulmadım.

Son düzenleme:

god is an astronaut

Konular
28
Beğeni sayısı
772
PG Nakit
165
RPG Karakteri
Geçen haftalarda Suicideboys üyelerinden Scrim'in 10 tane parçası sızdırılmıştı, üst mesajda da yazdığım gibi sanatçılar bu tip durumlara gerçekten tepkili. Scrim'in de tepkisinden, ve söylediklerinden anlaşılıyor biraz bu durum:

İşin dinleyici kısmında kendi adıma, son zamanlarda SB'ye çok sarmış biri olarak şarkıların genelini sızdırılmış olduklarını düşünecek olursak çok da başarısız bulmadım.

Forum dinamikleri yüzünden bazı şarkıları sığdıramadım, onlarda burada:

Son düzenleme:
Konuyu ziyaret edenler (Toplam: 0)
No registered users viewing this thread.
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: