Saha içindeki gerginlik iklimini daha maç başlamadan 1 saat önce yaratan tek faktör Mert Hakan Yandaş, başka neyden bahsedecektim ki? Bir de düşündüğün gibi Fenerbahçelilerin çoğunun bundan memnun olmadığını düşünmüyorum, zira maçtan sonra Fenerbahçe’nin Mert Hakan’lı paylaşımlarının ve Mert Hakan’ın takribi olarak 25 saattir kendi sosyal medya hesaplarından derbiyle alakalı durmaksızın yaptığı paylaşımların aldığı etkileşim ayan beyan ortada. Kırmızı karta kadar evet iyi bir ön alan baskısı, ama bir o kadar da faullü ve sert oynayan bir Fenerbahçe vardı. Kırmızı karttan sonra doğal olarak burada frene basıldı. Yıllardır tansiyonun bu kadar yüksek olduğu ve öyle ya da böyle hararetli tartışma/kavgalarla sürekli olarak duran maçlardan Fenerbahçe bir şekilde istediğini alıyor, bunun da bir tesadüften ibaret olduğuna inanmıyorum.
Mesajımın sadece alıntılanan kısmına odaklanıldıysa bilemem ama ben yine mesajın totalinde belirttiğim şeyi söyleyeyim, netice olarak daha iyi oynayan ve kaotik, yüksek tansiyonlu ortamı mental olarak daha iyi yöneten taraf maçı hak ederek kazandı ve bu açıdan tekrar Fenerbahçe’yi tebrik ederim. Ama yine de gerçekleri konuşmaktan imtina etmem. Ve evet Djiku’nun kırmızısı da hatalıydı.