"UNDISPUTED" Mirasına Zaman İlerledikçe Zarar Verilmesi


Huma

huma
Katılım
9 May 2024
Konular
26
Mesajlar
229
Beğeni sayısı
61
PG Nakit
50
Kyle O'Reilly ve Roderick Strong hayranı olarak bu konuya değinmek istedim. Eğer izlediyseniz, bu markanın Nxt ve Aew'da yaptığı işler ve yorumlarım hakkındaki düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.


Nxt'nin, Smackdown ve Raw'dan bile daha üstün olduğu, Takeover'ların, sektörün en büyük ve en beklentili şovu Wrestlemania'dan bile daha iyi olduğu döneminde bu ekip en hafif tabiriyle kendi şovlarının mihenk taşıydı. Bu süreçte sattıkları ürün sayısı, single olarak çıkarttıkları maçlar, tag team olarak çıkarttıkları maçlar, Wwe tarihinde bir daha asla kırılmayacak olan dört sene üst üste Wargames'e katılma rekoru gibi şeyler UNDISPUTED kelimesini duyduğumuzda; aklımıza bir güreşçinin anonsu sırasında taşıdığı kemerden önce söylenen kelime yerine dört yetenekli, uyumlu ve bulunduğu herhangi bir brandi/şirketi domine edebilecek bir ekibi aklımıza getirecek pozisyona getirdi.

Aew'da Undisputed Elite ilk başta izleyicileri hypelandırsa da maalesef ki orjinal dörtlünün ulaştığı konumun yanına bile yaklaşamadı ve sakatlıklar yüzünden dağılmak zorunda kaldı. Undisputed Kingdom ise muhtemelen nerede kullanacaklarını bilemedikleri üç adamı (Wardlow, Matt Taven ve Mike Benett), Adam Cole ve Roderick Strong ile ekip yapıp Mjf'in şirketten ayrılış hikayesini yapmaya çalıştılar. Maalesef ki yine sakatlıklardan ötürü Aew'nun en kötü iki ayını seyirciye seyrettiren bir ürünün içinde bulundular. ilk iki hafta boyunca ringin ortasında ve her şov sonrası yaptıkları backstage röportajlarında birebir aynı promoyu kestiler. Revolution'a kadar istisnasız her hafta Cassidy'nin random kemer koruma maçları sonrası ekibin gelip ona saldırmasıyla ve iki stable üyelerinin birbirine karşı haftalık şovlarda maç yapmasıyla yani argo tabiriyle seyirciyi salak yerine koyan türden bir booking ile ilerledi. Ardından Roddy'nin kemeri güzel bir maç ile kazanıp on yılı aşkın süredir beraber çalıştığı, kariyerinin en üst noktalarında daima yanında olan Kyle O'Reilly ile çok basit bir feuda girmesiyle (Dynasty'deki maç muazzamdı) UNDISPUTED markasını iyice önemsiz bir hale düşürdü.

Bobby Fish'in kırk yedi yaşına gelmesi, yüz elli izlenen
podcastleri ve indie sahnesine geri dönmesiyle düşük olan isim değeri diplere düştü. Adam Cole'un, Aew'da yaşadığı ardarda iki sakatlık kendisinin kariyerine çok büyük zarar verdi. Aew'daki İki büyük sakatlık öncesi güreşten sakatlıktan dolayı uzak kaldığı en uzun zaman dilimi bir ay idi. Bu talihsiz gelen ardarda büyük sakatlıklar en prime yaşlarında kendisini geri plana düşürdü ama yaşı hâlâ daha çok genç, mutlaka üst düzey işler yapmaya önümüzdeki yıllarda devam edecektir. Kyle O'Reilly, kendisini bir buçuk yıl ringlerden uzak tutan çok ciddi bir sakatlık sonrası ringlere geri döndü. Kendisinin performansı beğeniyorum zaman geçtikçe daha da toparlayacaktır vücudu. Aew ona sürekli şans vermeye devam ediyor umarım bir kaç iyi kemer reigni daha kariyerine katabilir. Roderick Strong, bana göre orjinal dörtlüdeki en ön planda ve en iyi isim şuan ki. Kırk yaşına rağmen inanılmaz fiziği ve hâlâ üst seviye ring içi performans göstermesiyle bildiğimiz messiah of the backbreaker kalitesinde işler yapmaya devam ediyor.

Kyle O'Reilly'nin sözleşmesi 2026 kasım ayına kadar, Adam Cole'un sözleşmesi 2027'ye kadar sürecek. Aew muhtemelen önümüzdeki yıllarda bu markadan dördüncü bir stable daha (Undisputed Dragons olabilir) yapacaktır. Umarım gittikçe düşen bu değeri düşürmeye devam etmezler.


undisputed-era-wnw-3 (1).jpg
Unidsputed-Elite-960x540 copy.png
GM2kQ8NW4AAi9ui copy.jpg
 
Son düzenleme:

Deathmatch Classic

#uncensored
Katılım
27 Haz 2023
Konular
969
Mesajlar
4,334
Beğeni sayısı
975
PG Nakit
350
Favori Güreşçi
Adam Page
1 1
Undisputed Elite içimde bir ukde olarak kalacak... Çok büyük bir potansiyel harcandı, o ekiple prime Bullet Club dominasyonu yaratılabilirdi zamanla Kingdom tayfa da eklenebilirdi, WCW ve NJPW örneklerine bakarsak level atlamak için böyle bir stable gerektiğini söyleyebiliyoruz ve AEW'da henüz bunu göremedik.
 

Huma

huma
Katılım
9 May 2024
Konular
26
Mesajlar
229
Beğeni sayısı
61
PG Nakit
50
@Deathmatch Classic Aew'nun kuruluşu devrim yaratan bir stable sayesinde olduğu için yakın zamanda başka bir devrim yaratacak stablea ihtiyaçları olduklarını düşünmüyorum ama Kingdom, Young Bucks, ReDragon, Roderick Strong ve Adam Cole ile feth edilmeyecek herhangi bir şov/etkinlik/şirket yok...
 

Danke

🍓
Katılım
2 Tem 2023
Konular
21
Mesajlar
780
Beğeni sayısı
347
PG Nakit
125
Favori Güreşçi
Tama Tonga
Ana kadroya saçları kesilmiş, ismi değişmiş bir menajer olarak düşünülmeseydi WWE kariyeri nasıl olacaktı diye her zaman merak etmişimdir.
 

Styles Clash

Sword of the Morning
Katılım
3 Tem 2023
Konular
90
Mesajlar
4,177
Beğeni sayısı
1,514
PG Nakit
420
Konum
King's Landing
Favori Güreşçi
AJ Styles
Bu konuda ben WWE'ye daha çok kızgınım. Ellerinde bu adamları tutamadılar. Hiç vanilla midget falan demeyin arkadaş ana mesajda gayet güzel yerlere değinmiş şayet iyi bir booking ile ekip güzel işler çıkarırdı.
 
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: