TİP'ten 1915'teki Ermeni Tehciri İle Alakalı Açıklama


Gloom

futuresex lovesound
Katılım
2 Tem 2023
Konular
2,076
Mesajlar
10,691
Beğeni sayısı
1,592
PG Nakit
385
1
Katliam olmuştur. Benim dedemin dedesi Ahmet’in 9 ermeni leşi vardır sadece. Ancak bu devlet eli ile yaşanan bir olay olmadığından işi soykırıma götürmek art niyettir.
Adı üstünde zaten. Bir soyu ya da grubu kırmaya, sonunu getirmeye yönelik bir girişim yok ortada.
 

Styles Clash

littlefinger
Katılım
3 Tem 2023
Konular
93
Mesajlar
4,582
Beğeni sayısı
1,818
PG Nakit
510
Konum
Eyrie
Favori Güreşçi
AJ Styles
Savaş koşullarında iki taraflı kayıp ve acılar olmuştur. Ancak bunun direkt soykırım olduğunu düşünmüyorum. Eğer bunu soykırım kabul edeceksek o zaman Balkanlarda yapılan da bizzat bir soykırımdı. Ki bu Erkan Baş denen adam da Balkan göçmeni ancak bu konularda pek duyarlı göremedik kendilerini. Veya Hocali tamamen bir soykırımdı.
 

deathcrushh

sadece özgürlük
Katılım
8 Tem 2023
Konular
25
Mesajlar
259
Beğeni sayısı
84
PG Nakit
870
Favori Güreşçi
Joey Janela
Gecmiste yasanan seylerin sorumlusu biz degiliz. Balkanlarda Musevi ve Muslumanlar Anadolu'da Rumlar ve Ermeniler cok aci seyler yasamistir. Bu bir gercektir, dogru degil. Bunu soylemek sizi ne Turk dusmani ne de diaspora saksacisi yapar. 1912'de Turkler camiilere sokulup yakilmissa, 1915'de de Ermeniler tehcir sirasinda oldurulup mallarina cokulmustur. Bunun sorumlusu da milletler degil o donemin iktidarlaridir. Yahudi katliamından Almanların tamami sorumlu tutulamaz, ayni sekilde Ermeni olayları/soykırımı/katliamı adina ne derseniz deyin Muslumanlara mal edilemez cunku Muslumanlar Ermeni komsularini korumustur. O donemin devlet gorevlilerin bazilari da ayni sekilde. Bu olayin suclusu tamamen o donem iktidarda olan Enver Talat ve kurmaylarının sucudur. Fakat burada Cemal Pasa'yi ayirmak gerekir cunku o her seye ragmen Ermenileri korumus yetimler oldurulmesin diye Suriye yetimhanelerine yerlestirilmistir. Sanilanin aksine de kiymetli Pasamizi Ermeniler degil Ruslar oldurmustur. Bir Ermeni Cemal Pasa'nin olumune engel olmak istese de munakasada o da oldurulmustur.
 
Konuyu ziyaret edenler (Toplam: 0)
No registered users viewing this thread.
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: