Atatürk’ün Fotoğrafını Takmayan Teğmen A.A: Atatürk’ün 1923 Sonrasında Yaptıklarını Tasvip Etmiyorum.


Centria

özledim
Katılım
2 Tem 2023
Konular
212
Mesajlar
3,150
Beğeni sayısı
963
PG Nakit
330
“Atatürk’ün 1923 sonrasında yaptıklarını tasvip etmiyorum.

1923 sonrasında dini yozlaştırdı

Arapça olan dinin dilini Türkçe olarak değiştirdiği.

Kuran’ın Türkçe olarak mealinin yazılması yanlıştı.”

Detaylar:
 

BerzerkBryan

Role Model
Katılım
26 Tem 2023
Konular
270
Mesajlar
1,588
Beğeni sayısı
350
PG Nakit
475
Konum
İstanbul
RPG Karakteri
Tyler Breeze
Favori Güreşçi
Shawn Michaels Daniel Bryan CM Punk Ve Bayley
1
Hayır Kuran'ın Türkçeye çevrilmesi gayet doğru bir karardı bizzat evimde Atatürk'ün özel olarak "Elmalılı Hamdi Yazır" a çevirttirdiği hali var Kuran kursuda para tuzağı Arapça öğretip salıyorlar çocukları bırakın okuyacaksa Türkçesini okusun. Ayrıca dinin dili diye bir şey yoktur isteyen istediği dili konuşsun elhamdülillah Müslümanım Atatürk'ün verdiği tüm kararlar doğruydu.
 

Kara

-
Katılım
3 Tem 2023
Konular
157
Mesajlar
2,861
Beğeni sayısı
1,253
PG Nakit
740
Favori Güreşçi
Roman Reigns
Yûsuf Suresi - 2 . Ayet
"Anlayabilesiniz diye biz onu Arapça bir Kur’an olarak indirdik."


Evrensel olduğu söylenen bir kitap Arapça olarak indirildi. Üstelik Kur'an Arapçası bugünkü Arapça gibi değil. Bugün bile "aslında burada böyle demek istenmiş", "şu kısım bu anlama gelmiyor" şeklinde içerisindeki ayetler tartışılıyor çünkü net bir şekilde anlaşılmıyor ve farklı şekilde mealleri veriliyor.

Atatürk'ün dini inancının olmadığını düşünüyorum. Bu tür konularda kesin bir bilgi yoksa net şekilde konuşup yazmak başa iş açabilir ama bu benim düşüncem. Atatürk inançsız olmasına rağmen tüm dinlere saygı duyuyordu hatta özellikle İslama. Ülkesindeki Müslümanlar daha iyi anlayabilsin, daha çok hakim olabilsin diye kutsal kitabı yerelleştirdi. Atatürk cahillerin iddia ettiği gibi ezanı da yasaklamadı, Arapça Ezan'ı yasakladı ve bununda Türkçe okunmasını istedi. İşinde gücündeki hacı hocaları değil dini kullanarak ülkeyi bölmeye çalışan şarlatanları cezalandırdı. Tüm bu veriler sonucunda Atatürk'ün din düşmanı olduğunu iddia etmek için, dini yozlaştırdığını iddia etmek için tarihi Kadir Mısırlıoğlu'ndan öğreniyor olmanız gerekir.
 
Konuyu ziyaret edenler (Toplam: 0)
No registered users viewing this thread.
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: