"Ring General" WALTER girişte! Tüm ihtişamıyla bir süre etrafı izledikten sonra kollarını arkaya atıp pozunu veriyor ve ringe doğru ilerliyor ağır adımlarla. Ringe ulaştıktan sonra bir mikrofon alıyor ve konuşmaya başlıyor.
WALTER: Endüstriyel kabuk değişimleri… Profesyonel güreş sektöründe asla değişmeyecek olan yegane şey. Bugün PGW’nun hegemonya sağlama konusundaki yoğun iddiası da bu kabuk değişimine uyum sağlamasının, daha doğrusu bu kabuk değişimine öncülük etmesinin bir tezahürü. Dünyada birçok alanda topluluklar gelenekçi ve yenilikçi şeklinde ayrılmış durumda. Bu ayrımın en keskin hissedildiği sektörlerden birisi de hiç kuşkusuz ki bu sektör. Çünkü insanların bu spora dair belirli düşünceleri var ve bu düşünceler isteseler de istemeseler de kendilerini keskin iki kutuptan birisine hizmet ederken buluyorlar. Ben bu sporla büyüdüm, bu sporla yetiştim ve bu sporla var olmaya devam ediyorum. 35 senelik yaşantımın büyük çoğunluğunda profesyonel güreş benim bu serüvenimde her daim yanımda oldu ve o günden bu yana edindiğim en iyi tecrübeyi aktarmam gerekirse bahsettiğim bu gelenek-yenilik ayrımı arasında her zaman şiddetli bir çatışma olduğu ve olmaya devam edeceğidir. Bu çatışma zaman zaman kamuoyunda açığa çıkacak kadar şiddetlense de çoğu zaman ekranın ön yüzünde bunu göremeyiz, soğuk savaş halinde ilerler bu çatışma. Ama bu soğuk savaşın sansasyonel etkileri her zaman endüstriye çarpıcı bir şekilde yansımıştır. Kendime gençliğimde koyduğum ideallerin peşinden bugün de giden ve gitmeye de devam eden, bu hususta radikal bir kafa yapısıyla yetişmiş bir kişiliğe sahibim. Benim bu duruşum genel kanının tasvip etmediği bir duruş. Ama ben hiçbir zaman genel kanıya, esen rüzgara göre seyir almadım. Benim için doğru olan neyse her zaman onu yaptım, belli başlı inisiyatifler alırken her zaman kendi çıkarımı gözettim ve bunu yaparken de fark ettim ki bahsettiğim çatışmanın bu sektöre aldırdığı çarpıcı kararların yarattığı etkilere karşı çelikten bir yelek oluşturmuşum.
WALTER biraz arenayı gözetliyor, insanların kendi aralarındaki konuşmalarına kulak kesiliyor ve çok geçmeden devam ediyor.
WALTER: Yarattığım bu savunma mekanizmasının beni gittikçe daha da güçlendirdiğini hissettim ve kazandığım bu güç beni hep çizdiğim, hedeflediğim yolda yürümeye itti. Zihimde, mentalimde beni bir ömür boyu zor duruma sokmayacak ve her daim işleyecek bir çark yarattım ve bu çark bana profesyonel güreş hususunda beni yetiştiren o felsefenin, bu sporun saygınlığını oluşturan o saflığın peşimden gitmem konusunda telkinlerde bulunuyor. İşte fikirler ve bu fikirlerin bu spor içerisindeki konumu… Benim söylediklerimi nereye çekerseniz çekin, bana koyacağınız isimle, beni konumlandıracağınız noktayla asla ilgilenmiyorum. Ben sadece kendimle ve beni bir bütün haline getiren bu sporun salahiyetiyle ilgileniyorum. wXw’da da bunu yaptım, Progress’te de, WWE’de de… Şimdi PGW’dayım ve sizi temin ederim ki değişen hiçbir şey olmayacak. Hiyerarşiler, sınıflandırmalar her zaman vardır; ayrı kutuplar da vardır. Ama bu sınıflandırma ve kutuplandırmalar kendi nezdimde kamuoyuna emanet edilebilecek kadar basit şeyler değildir. İnsanoğlu doğası gereği kendisini bir kutupta, bir hiyerarşik düzenin parçası içerisinde bulmak ister; böyle bir şeye sahip olamadığı nispette yalnızlaşmaktan ve yitip gitmekten korkar. Bu korkunun zihinlerini hapsetmesi sonucunda da aldığı inisiyatifleri sağlam omurgaya oturtamaz. İşte bahsettiğim çark, bahsettiğim zihinsel kuvvet beni sizin sahip olduğunuz bu korku ve kaygılardan arındırmış durumda. Bu yüzden buradaki herkesten farklıyım, bu yüzden bu spora verdiğim değer sizinkinden misliyle fazla ve bu yüzden bu spor için ipleri eline alması gereken kişi bariz…
Arenada karışık reaksiyonlar hakim, WALTER kısa bir süre bunlara kulak astıktan sonra konuşmaya devam ediyor.
WALTER: Osmanlı Devleti’ni bilirsiniz. Bir zamanlar dünyaya öylesine hükmetmişler ki, sahip oldukları ufacık toprak parçasını bugün benim var olduğum toprakların yarısına kadar ilerletecek cinsten… Böyle hükümranlıklar her seferinde farklı, ama aynı kapıya çıkan sonuçlar meydana getirir. Kontrolsüz büyürsen bertaraf olacağın günü beklemeye koyulmalısın… Osmanlı kontrolsüz büyüdü ve bir süre sonra ekonomik zayıflamalar, vasıfsız bir hal alan hanedan derken sistemden tamamen koptu. Kontrolsüz büyümek, oluşturduğun omurgayı zedelemek demektir. Kontrolsüz büyümek, tutunduğun felsefeden kendini vazgeçirmeye zorlamak demektir. Kontrolsüz büyümek, varoluş amacını unutmak demektir. Ve kontrolsüz büyümek, en nihayetinde bir gün çöküp tarihe karışmak demektir. Profesyonel güreş denkleminin içine dahil olan birçok insan bugün bunu kontrolsüz büyümeye mahal vererek yapıyor ve her kabuk değişikliğinin, her yeniliğin bir şeyleri daha güzel kılacağını düşünüyorlar. Yenilik yaparken bu sporun varoluş amacını, omurgasını oluşturan misyonu hiçe sayarsanız benim de size olan saygım tamamen sıfıra iner. Bu bir manifestoydu, alınması gereken mesajı almayı reddedenler bu sporun içerisine yerleştirilmiş kangrenlerdir. Ben ise, bu kangrenleri söküp atmak için inisiyatif aldığımı bildiriyorum!
WALTER mikrofonu bırakıyor ve müziği eşliğinde ringi terk ediyor.