Çeyrek finalde Real Madrid’e kök söktürdüğümüz için, ertesi sezon prime Juventus’u ölüm kalım maçında yenerek turnuva dışına ittiğimiz için, daha 2 sene önce Avrupa Ligi’nin ölüm grubundan namağlup lider çıkıp o kısır kadroyla Barcelona’yı elimizden kaçırdığımız için akla gelmiyoruz yani… Pekala.
Avrupalıların herhangi bir uzvunda bile değildir bu dediklerin, ülke içinde takımların kendi taraftarlarının kullandığı bir mastürbasyon sadece. Taylan'ın dediği doğru, GS'nin adı müzesinde bulunan UEFA Kupası sayesinde biliniyorsa biliniyor. Beşiktaş taraftarı olarak ülkedeki "üç büyük" takımın cürmü anca bu coğrafyada söküyor, Avrupa'da bir kupa alındı ya da - üç takım için geçerli bu dediğim - üç beş kendinden üst gömlek takımı yendi diye aynı kulvarda olamıyoruz, olamayacağız maalesef. Klişeye battım gibi görünüyor olabilir fakat söylenmesinde hiçbir sakınca olmayan, gerçekler olarak bakıyorum aynı zamanda.
Dev aynasının karşısında ben de bir dönem çok bulundum, oradan ayrıldıktan sonra realist bakış açısının ne kadar da doğru olduğunun farkına vardım, tavsiye de ederim.