UEFA Şampiyonlar Ligi'nin Yeni Formatı

Beast Incarnate

#uncensored☝️
Katılım
27 Haz 2023
Konular
5,407
Mesajlar
14,287
Beğeni sayısı
3,725
PG Nakit
3,035
Konum
İzmir
1 1
İlk Şampiyonlar Ligi kariyerinde Barcelona, Manchester United ve PSG ile eşleştiniz yazısında alta 5 kilo bırakmayan bilmez.
Biz ilk deneyimimizi Adana Demirspor ile Konferans Ligi’nde yaşamıştık… Yarı finalde Frankfurt’a yattık sonra.
 

Tolgamer

Pepsi Konseyi
Katılım
2 Tem 2023
Konular
375
Mesajlar
3,292
Beğeni sayısı
626
PG Nakit
1,030
1
Biz ilk deneyimimizi Adana Demirspor ile Konferans Ligi’nde yaşamıştık… Yarı finalde Frankfurt’a yattık sonra.
Sen yine iyi yırtmışsın, Fener ile ilk UCL'ye gittiği sene Barcelona, Manchester United ve Atletico Madrid ile eşleştiniz yazısı ağır gelirmiş insana.
 

god is an astronaut

too audiological to be deaf
Katılım
3 Tem 2023
Konular
27
Mesajlar
5,472
Beğeni sayısı
763
PG Nakit
165
Avrupa Süper Ligi olayından sonra oluşturulan bir format bu. UEFA’dan ziyade o ASL projesinin başını çeken özellikle Real Madrid, Juventus gibi kulüplerin isteği bu şekildeydi. Yıllardır bildiğimiz formatın o nostaljik havada kalacak olması bence de üzücü ama değişiklik her zaman için iyidir bence, yeni formatıyla turnuvaları izlemeden önyargı beslememek gerekir diye düşünüyorum. Tabii dediğinizin temeline inersek bu formatın amacı ek yayın geliri sağlamak, ona hiçbir itiraz yok zaten. Ama yeni formattan seyirci de keyif alacaksa karşılıklı bir winwin olayının yaşanmasında hiçbir sorun yok bence, ki olması gereken de budur aslında.

Yani bahsettiğin takımların da bahis şikesi ile başlayıp sıralayabileceğimiz ekstra kazançlarının büyüklüğünü düşünecek olursak onların da istemesi normal. İzleyici olarak işimize gelir mi diye düşünürsem açıkçası genel futbol olarak gelir. Belki bu açıdan winwin diyebiliriz. Çünkü büyük takımların kendi aralarında oynadıkları maç sayıları fazlalaşır bu bile başlı başına yeter. Taktik dehası dediğimiz teknik adamların bu yeni meta da ne gibi stratejiler yaratacağını merak etmek de çok keyifli. Ancak öte yandan ülkemizin takımlarının başarı oranının yeni formattaki durumunu biraz görmek gerekecek. Vizyonsuz birinin yönetiminde ilerleyen takımlar muhtemelen fiziki yorgunluğa yenik düşecektir, kadro yapılanmaları çok daha kritikleşti artık.
 

Kara

-
Katılım
3 Tem 2023
Konular
147
Mesajlar
2,784
Beğeni sayısı
1,215
PG Nakit
690
Değişiklik iyidir ama lig formatı olarak yapıp herkesin 4 takımla oynaması çok saçma geldi. Grup sisteminin aynısını lige uyarlamaya çalışmışlar.
 
Üst
Click here to login using your socials account