Khontkar eğer dinlenmelerinin o noktada sabit kalmasını ya da daha çok yükselmesini isteseydi bunu kesinlikle yapardı. Sadece müziğini yapmakla, üretmekle uğraşıyor ve bunu yaparken ekibindeki çocukları yükseltmek için de bir uğraş veriyor. Zaten hatırı sayılır düzeyde bir kemik kitle oluşturmuş durumda, onu oturttuktan sonra kalanını çok da önemseyeceğini düşünmüyorum Khont’un. İstatistikleri düşmüş olabilir ama kalitesi hala sabit, hatta bence arttırdı bile kaliteyi. Biz razıyız babadan, olağan bir sıklıkla üretmeye devam edip bizi sanatından mahrum bırakmadıkça da kolay kolay küsmeyiz.
Bir diğer nokta da bence birçok şeyde olduğu gibi müzikte de ülkenin kalbinin İstanbul’da atıyor olması. Dün Khontkar, Piyancı’nın podcastine katılmış biraz onu dinledim ve orada da bahsediyorlar bundan. Başka şehirlerin MC’si olup da işleri yürütmekte zorlandıkları için İstanbul’a taşınan birçok MC var ama Khontkar bunu yapmayı tercih etmedi, ki halinden de memnuna benziyor bu konuda sorulan sorulara verdiği cevaba göre. Bu işleri İstanbul dışından yönetmek kolay olmuyor, ama yine de bir şekilde üstesinden geliyor Khont. Bunun da ciddi bir etken olabileceğini düşünüyorum dinlenme sayılarının düşmesinde.