Sokak Köpeği Sorunu Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

Konular
143
Beğeni sayısı
1,512
PG Nakit
1,115
RPG Karakteri
"starboy" Wes Lee
Favori Güreşçi
CM Punk

Yine böyle bir şey yaşanmış, her hafta yaşanıyor aralıksız zaten. Sizler ne düşünüyorsunuz, ne yapılmalı bu konuda?​

Ganbarimasu

PG.com Kullanıcısı
Konular
369
Beğeni sayısı
635
PG Nakit
1,175
Konuya köpeklerin bakış açısıyla bakacak olursak, köpekler insanlar tarafından yapay seçilimle oluşturulmuş bir türdür. Soylarını devam ettirebilmeleri için insan varlığına ihtiyaç duyarlar. Kendileriyle sürekli ilgilenecek belli bir sahipleri olmadan da belki hayatta kalırlar ama hastalıklar acılar içinde yaşayıp çoğu erken yaşta ölür. (Kediler de böyledir bu arada.) Bazı insanlar oraya buraya (genellikle hayvanların sağlığına hiç de uygun olmayan) yemekler dökünce kendilerini çok iyilik yaptıklarını sanarlar ama aslında bu yaptıkları hayvanlara kötülüktür.

İnsanların bakış açısıyla bakacak olursak da köpekler ataları kurtlardan geldiği üzere bölgeci de hayvanlardır. Sürüleşmeye ve belli bölgeleri kendi bölgeleri olarak görmeye ve korumaya meyillidirler. Normalde olması gereken, köpeklerin sahiplerinin mülklerini, hayvan sürülerini vs. kendi bölgeleri olarak görüp korumalarıdır, bunu yaparken de doğup büyürken sahiplerinden alacakları terbiye ile insanlara karşı da daha ağırbaşlı olmaları gerekir. Lakin sokakta sahibi olmayan köpekler özellikle şehirlerin kenar mahallelerinde ve kırsal alanlarındaki kuytu yerleri mesken edinirler ve sürüler halinde çeteleşip bölgelerinden(?) geçen insanlara ve diğer canlılara saldırgan tavırlarda bulunurlar. Normal şartlarda insanlar böyle durumlarda nasıl davranılması gerektiğini bilirlerse olaydan zarar almadan çıkabilirler. Peki insanlar bunu öğrenmek ve uygulamak zorunda mıdır? Hayır değildir. Etrafını 5-10 tane saldırgan köpek saran her insandan, özellikle de çocuklarımızdan, sakin kalmalarını bekleyemezsiniz. İnsan da olsa köpek de olsa hiçbir canlının da insanların yaşadığı yerlerde insanlara saldırmak, rahatsız etmek gibi bir hakkı yoktur.

Sonuç olarak, köpeklerin iyiliği için de, insanların iyiliği için de sokakta başıboş köpek bulunmaması gerekir. Çok seven varsa alıp evinde beslemelidir. Hepsi mi uyutulur, bir kısmı mı uyutulur orasını bilmiyorum ama bu sorunu çözmek için devletin derhal bir şeyler yapması gerekir.

Danke

🍓
Konular
21
Beğeni sayısı
360
PG Nakit
125
Favori Güreşçi
Tama Tonga
images

Son düzenleme:

OhMyMind

PG.com Kullanıcısı
Konular
47
Beğeni sayısı
110
PG Nakit
50
25 yaşında adamım ben bile yolda köpek gördüm mü yönümü değiştiriyorum. Hala işlek yerlerde dahi sürü halinde gezen köpekler var ve kimse iplemiyor. Kesin olarak toplanıp uyutulmaları gerek hepsinin.

Konuyu ziyaret edenler (Toplam: 0)
No registered users viewing this thread.
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: