Japonya PKK Meselesinin Son Durumu


Centria

özledim
Katılım
2 Tem 2023
Konular
212
Mesajlar
3,145
Beğeni sayısı
962
PG Nakit
330


Tweet'i full okumaya üşenenler için:

"PSIA (Halk Güvenliği İstihbarat Ajansı / Japon İstihbarat Ajansı) konunun yanlış anlaşıldığını açıkladı, çok geçmeden Japonya Büyükelçiliği de aynı şeyi dile getirdi. PKK terör örgütleri listesindedir diyerek websitelerinde bir açıklama yaptılar.

PKK ve YPG'nin ciddi anlamda kara propagandasını yapan bu dernekler ve üyeleri aralıksız bir şekilde Türkiye hakkında yalan atarak kaydadeğer bir Japon kitlesini taraflarına çektiler. Bunu yaklaşık 10 yıldır yapıyorlar. Bu sayede birçok Japon'u da onları savunurken gördük, ancak belirtmemiz lazımdır ki Japon halkının ekseriyeti Türkiye'nin dost ülke olduğunu dile getirdi ve PKK karşıtı açıklamalar yaptı."

Geniş çaplı bir özet isteyenler için:


Velhasıl kelam, PKK her yerde olması gerektiği gibi Japonya'da da bir terör örgütü olarak tanınır.
 

Sikiru

PG.com Kullanıcısı
Katılım
2 Tem 2023
Konular
47
Mesajlar
1,625
Beğeni sayısı
644
PG Nakit
250
En sevindiğim gelişme de Japonya'nın artık bu haberleri etnik kimlik üzerinden girmesi. Kawaguchi'de çıkan ilk olaylarda hep Türk vatandaşlığı üzerinden vuruluyordu ama 6 ayda çabuk bilinçlendiler. Avrupa'da yapılan propaganda şeyimde felan değil de hukukumuzun olduğu ülkelerde bu ayrım önemli. Bir kavim ailesiyle zulum gördüğü iddiasıyla "sığınacak" ve kendinde her şeyi hak görecek. Aynen kardeşim, Darmstadt ve Stuttgart'taki kardeşlerine de böyle anlatırsın.
 
Konuyu ziyaret edenler (Toplam: 0)
No registered users viewing this thread.
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: