Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Yeni profil mesajları
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Aylık Konu İstatistikleri
Şu anki ziyaretçiler
Yeni profil mesajları
Profil mesajlarında ara
Ayın En Çok Mesaj Atanları
RPG İstatistik
Rozetler
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Konuya cevap cer
Ana sayfa
Forumlar
Güreş Dışı
Serbest Kürsü
PG.net Sohbet Konusu
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
<blockquote data-quote="Styles Clash" data-source="post: 33011" data-attributes="member: 102"><p>HIMYM'ı Friends'den iyi olduğu tek özellik arkadaşlık ilişkilerinin mıç mıç olmaması ve sürekli sarılmayla bitmemesi. Friends'te bazen Monica'nın anaç tavırları cidden sıkıyor. HIMYM'da ise bu yok. </p><p></p><p>Bunun yanında Friends 20'li yaşlarındaki 6 dostun hayat mücadelesini anlatıyor. Hepsi daha kariyerlerinin çok başında ve en dipteler. HIMYM'da ise arkadaşlar daha çok 30'lu yaşlarında artık oturmuş bir iş hayatları var. Her ne kadar Ted ve Robin iş değiştiriyor (4. sezondayım) olsa da Ted dediğimiz adam bildiğin mimar ağabey. Hani Rachel veya Joey gibi aç kalma fakir kalma gibi kaygısı yok. Sadece ideallerinin peşinde o kadar. </p><p></p><p>Bir yapımın gerçekçi olması o yapımın daha iyi olduğu anlamına gelmese de gerçekçilik bakımından da yine HIMYM daha gerçekçi. Ben biraz [USER=65]@Johnkorey[/USER] 'i kızdırmak istemiştim. Ama değindiği bir nokta haklı Friends daha çok 20. yy işi. Her ne kadar günümüze de yön verse de karakter gelişimi, sürekli yapılan hatalar, sakarlıklar ve en sonunda sarılmaz mevzusu aslında Friends'i diğer eski sitcom kültürüne çok benzetiyor. HIMYM'da ise bu sarılmalar ve mıçmıç ilişkiler çok abartılmadan gündelik hayattaki sadelikle sunulmuş. Ve bakıldığında aslında HIMYM'daki arkadaş ortamı Friends'e göre çok daha gerçekçi. Friends tam manasıyla istenen aranılan arkadaş ortamı iken HIMYM nispeten daha gerçek hayatla ilişkili. HIMYM esasında Friends'e göre daha olgun ve bu olgunluktan kaynaklı olarak da daha az komik.</p><p></p><p>HIMYM ayrıca Friends'in yapmayı başaramadığı bir işe de imza atmıştır. O da en yakın arkadaşının eski sevgilisine/eşine aşık olmak. Bundan sonrası iki diziden de spoiler olacak. [ISPOILER]Joey-Rachel-Ross mevzusu esasında tıpkı HIMYM'da olduğu gibi uzayacaktı. Rachel ve Joey ilişkisi yaşanması muhtemeldi. Ancak Jennifer Aniston Hollywood'dan teklifler alınca 12 sezon planlanan yapım 9 sezonda kaldı. Ayrıca aynı dönem Matthew Perry yani Chandler Bing'in de bir takım alkol problemleri vardı diye biliyorum ki karakterin başka bir eyalete gitmesi part time moduna girmesi de sanırım bunla ilişkiliydi ki konumuz bu değil. Konumuz en yakın arkadaşının exine aşık olmakla alakalı. Friends bunu tam yapamadı. Her ne kadar arkadaşlık teması gibi yeni bir akımı deneseler de eski tip sitcom anlayışındaki bazı kodları kıramadılar. Ancak HIMYM'da Barney ve Robin direkt yattı. Rachel ve Joey'un ise eline bu tip fırsatlar geçmişken yapamadılar. Ki Rachel dediğimiz kişi Robin'den daha kaşar. O konudaki tek sıkıntı ise Ted'in bana göre Barney'i çok kolay affetmesi ama tabii onu da işin mizah yönüyle absürtlüğü ile kurtarmışlar. Daha da küslük uzasa sanırım hem senaryo akmayacaktı hem de iş dram dizisine dönecekti.[/ISPOILER]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Styles Clash, post: 33011, member: 102"] HIMYM'ı Friends'den iyi olduğu tek özellik arkadaşlık ilişkilerinin mıç mıç olmaması ve sürekli sarılmayla bitmemesi. Friends'te bazen Monica'nın anaç tavırları cidden sıkıyor. HIMYM'da ise bu yok. Bunun yanında Friends 20'li yaşlarındaki 6 dostun hayat mücadelesini anlatıyor. Hepsi daha kariyerlerinin çok başında ve en dipteler. HIMYM'da ise arkadaşlar daha çok 30'lu yaşlarında artık oturmuş bir iş hayatları var. Her ne kadar Ted ve Robin iş değiştiriyor (4. sezondayım) olsa da Ted dediğimiz adam bildiğin mimar ağabey. Hani Rachel veya Joey gibi aç kalma fakir kalma gibi kaygısı yok. Sadece ideallerinin peşinde o kadar. Bir yapımın gerçekçi olması o yapımın daha iyi olduğu anlamına gelmese de gerçekçilik bakımından da yine HIMYM daha gerçekçi. Ben biraz [USER=65]@Johnkorey[/USER] 'i kızdırmak istemiştim. Ama değindiği bir nokta haklı Friends daha çok 20. yy işi. Her ne kadar günümüze de yön verse de karakter gelişimi, sürekli yapılan hatalar, sakarlıklar ve en sonunda sarılmaz mevzusu aslında Friends'i diğer eski sitcom kültürüne çok benzetiyor. HIMYM'da ise bu sarılmalar ve mıçmıç ilişkiler çok abartılmadan gündelik hayattaki sadelikle sunulmuş. Ve bakıldığında aslında HIMYM'daki arkadaş ortamı Friends'e göre çok daha gerçekçi. Friends tam manasıyla istenen aranılan arkadaş ortamı iken HIMYM nispeten daha gerçek hayatla ilişkili. HIMYM esasında Friends'e göre daha olgun ve bu olgunluktan kaynaklı olarak da daha az komik. HIMYM ayrıca Friends'in yapmayı başaramadığı bir işe de imza atmıştır. O da en yakın arkadaşının eski sevgilisine/eşine aşık olmak. Bundan sonrası iki diziden de spoiler olacak. [ISPOILER]Joey-Rachel-Ross mevzusu esasında tıpkı HIMYM'da olduğu gibi uzayacaktı. Rachel ve Joey ilişkisi yaşanması muhtemeldi. Ancak Jennifer Aniston Hollywood'dan teklifler alınca 12 sezon planlanan yapım 9 sezonda kaldı. Ayrıca aynı dönem Matthew Perry yani Chandler Bing'in de bir takım alkol problemleri vardı diye biliyorum ki karakterin başka bir eyalete gitmesi part time moduna girmesi de sanırım bunla ilişkiliydi ki konumuz bu değil. Konumuz en yakın arkadaşının exine aşık olmakla alakalı. Friends bunu tam yapamadı. Her ne kadar arkadaşlık teması gibi yeni bir akımı deneseler de eski tip sitcom anlayışındaki bazı kodları kıramadılar. Ancak HIMYM'da Barney ve Robin direkt yattı. Rachel ve Joey'un ise eline bu tip fırsatlar geçmişken yapamadılar. Ki Rachel dediğimiz kişi Robin'den daha kaşar. O konudaki tek sıkıntı ise Ted'in bana göre Barney'i çok kolay affetmesi ama tabii onu da işin mizah yönüyle absürtlüğü ile kurtarmışlar. Daha da küslük uzasa sanırım hem senaryo akmayacaktı hem de iş dram dizisine dönecekti.[/ISPOILER] [/QUOTE]
Yükleniyor…
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Güreş Dışı
Serbest Kürsü
PG.net Sohbet Konusu
Menü
Giriş yap
Kayıt ol