Payback 2023 | Şov İncelemesi


Bero

Cm Punk'a Hasım
Katılım
2 Tem 2023
Konular
1,369
Mesajlar
3,640
Beğeni sayısı
1,196
PG Nakit
3,465
RPG Karakteri
Erick Rowan
Favori Güreşçi
Bray Wyatt
1
Hazırlayan: Bero

1700247070166.png

Tarih: 2 Eylül 2023, Cumartesi
Yer: Pittsburgh, Pensilvanya
Mekan: PPG Paints Arena

Payback 2023 Şov İncelemesi


Kafes Maçı
Trish Stratus vs. Becky Lynch


Trish Stratus hemen kafesten kaçmak ister ancak Becky Lynch tarafından aşağı çekilir. Lynch onu her bir turnbuckle'a göndererek kontrolü hızla ele alır ve ardından birkaç Becksploder'a vurur. Stratus, Lynch'in yüzünü çeliğe sürmeden önce Lynch'i defalarca çelik kafese fırlatarak işleri tersine çevirir. Stratus kapıdan kaçmaya çalışır, ancak Lynch onu reddeder, sadece Stratus'un Lynch'i bir kez daha kafese defalarca yüzüstü fırlatması için, ancak Lynch arkasına yaslanıp bir clothesline'dan kaçınmaya çalışırken Stratus'a bir bacak düşüşü vurarak karşılık verir. Lynch daha sonra Stratus sallanırken üst ipten bir tane daha vurur ama Stratus tekmeyle kurtulmayı başarır. İki kadın daha sonra üst iplerin üzerinde kavga eder ve Stratus üste çıkar ve kafesin tepesine tırmanmaya başlar Ancak Lynch karşılık verir ve ardından ona powerbomb yapar ama Stratus tekme atar. Stratus Victoria'ya bir selam olarak Widow's Peak yapar ama Lynch tekmeyi basar. Bununla birlikte Lynch, Lita'nın Twist Of Fate'ini vurarak kendi ikonik hareketiyle karşılık verir, ancak Stratus tekme atar. Lynch daha sonra TURNBUCKLE'DAN İNERKEN DİZİNİ İNCİTİYOR VE STRATUS STRATUSFACTİON YAPIYOR! İkiside tekrar üst ipe tırmanır ve Stratus bir Bulldog vururken kavga eder, ancak yine de Lynch tekme atar. Stratus daha sonra kafesten kaçmaya karar verir, ancak Lynch ayağa kalkar ve iki kadın çelik kafesin üstündeyken kavga eder. Stratus en iyisini yapar ve neredeyse üstesinden gelir, ancak Lynch onu geri çeker ve bacaklarını çelik kafesin tepesine hapseder, bu da Stratus'un bacaklarından aşağı sarkmasına neden olur. Lynch daha sonra Stratus'u kafesin tepesinden aşağı çeker ve BÜYÜK BİR SUPERPLEX!!! Lynch daha sonra kafesten çıkmaya çalışır ancak Stratus kapıya doğru giderken fikrini değiştirir. Stratus'u geri çekmeye çalışır ama Zoey Stark ortaya çıkar ve o da Stratus'u çeker. Stark, Lynch'i kapı ile çivileyerek en iyisini elde eder ve Stratus onu roll-up ile yakalar Ancak Lynch, Stratus'a bir Manhandle Slam vurur ancak Stark onu ayırır. Stratus tırmanmaya çalışır ancak Stark MANHANDLE SLAM YİYOR!! BECKY TURNBUCKLE'A ÇIKAN TRİSH'İ TUTUYOR VE TURNBUCKLE'IN ÜSTÜNDEN MANHANDLE SLAM!!! TUŞA GİDİYOR BECKY! 1! 2! 3!!

Kazanan: Becky Lynch (20:00)

Maçtan sonra Stratus ve Stark tartışırken Trish onun yüzüne tokat atar ve Stark'ın ringden çıkmasını ister. Ancak Stark kapıyı çarparak kapatır ve Z360'ı çakar ve akıl hocasının yanından uzaklaşır.

----

John Cena Payback açılış maçının harika olduğunu iddia ediyor. Tüm kariyeri boyunca hiç sunuculuk yapmadığını ve bu gece burada olma fırsatını kaçırmayacağını belirtti. İşinin bu geceyi özel kılmak olduğunu ve bir süredir gözünün üzerinde olduğu LA Knight vs. The Miz maçının özel konuk hakemi olmaktan daha iyi bir yol olmadığını anladı.

Bu durum Miz'in ortaya çıkmasına neden olur ve Miz pek de memnun değildir. Miz, Cena'nın bir sunucu olarak berbat olduğunu söylüyor ve Cena ondan tavsiye istiyor ve Miz kendini onun maçına hakem olarak koymamanı söylüyor. Ayrıca bir Barbie filminde deniz adamı olmak için aradıklarında hayır dediğini söylüyor. Miz, WrestleMania'ya ev sahipliği yaptığında iki maçta olduğu gibi daha fazla dahil olması gerektiğini söylüyor ve Cena'nın bir Teletubbie gibi giyinmesiyle dalga geçiyor. Miz, Cena'nın hakem tişörtü olmadığına dikkat çekiyor... ama ona bir tane veriliyor. LA Knight maç için ringe gelene kadar "Hayır" ve "Evet" diye tartışıyorlar.

Özel hakem: John Cena
The Miz vs. La Knight


Maçı başlatmak için ringe çıkması zaman alan Miz, ringe çıktığında hemen dışarı yuvarlanır ve ring dışında dolaşmaya başlar. LA Knight'ı kavgaya çekmeye çalışır Miz ringe dönüyor kavga etmeye başlıyorlar. Yumruklaşıyorlar Knight BFT vuracakken Miz ringin dışına kaçıyor. ancak Knight dışarı atlıyor ve yüzüne bir tekme atıyor. Daha sonra Miz'i çelik merdivenlere ve ardından defalarca anons masasına kafa üstü vurduruyor. İkili ringe giriyor miz Knight'ı tutuyor köşeye gönderiyor ve ardından köşede tekmeliyor. John Cena 5'e kadar sayıyor ardından Miz'i tutup geri çekiyor. Miz ve Cena tartışırken ve Knight bir clothesline vurur. Miz ringin dışına kayar ve Knight'ın bacaklarını çekerek onu yüzüstü ring dışına düşürür. Miz ringe atıyor La Knight'ı running knee vuruyor. Kaldırıyor La Knight'ı ama La Knight ona Neckbreaker yapıyor ve tuşa gidiyor! 1! 2! Miz atıyor! La Knight Miz'i kaldırıyor ama Miz DDT yapıyor! Tuşa gidiyor La Knight 2'de atıyor! Miz La Knight'ı tekrar kaldırıyor ve ittiriyor La Knight ile Cena çarpışacakken duruyor!! Cena ile bakışıyorlar La Knight'ın arkasından tutuyor Miz ve SKULL CRUSHİNG FİNALE YAPIYOR!! Miz, Cena'nın Five Knuckle Shuffle'ını taklit etmeye çalışır ama La Knight bir diz darbesi vuruuor ardından BFT VURUYOR VE MAÇI KAZANIYOR.

Kazanan: La Knight (15:45)

----

Birleşik Devletler Şampiyonluğu

Rey Mysterio (c) vs. Austin Theory


Austin Theory hemen Rey Mysterio'ya saldırır Theory Mysterio'yu clothesline ile düşürür ve köşeye doğru fırlatıyor. Theory Rey'i Turnbuckle'a çıkarıyor Theory Mysterio'nun maskesini çıkarmaya çalışıyor Rey Theory'yi birkaç dirsek darbesiyle yere düşürüyor. Rey Mysterio Moonsault yapıyor!! Ardından Rey tornado DDT vuruyor. Rey Mysterio 619 pozisyonuna gönderiyor Theory çekiliyor ve spin-out powerbomb vuruyor rey Mysterio'ya Theory yuvarlanarak bir dropkick vurur, ancak Mysterio iplerden geri gelip o da kendi dropkick'iyle karşılık verir. Birbirleriyle yumruklaşırken THEORY A-TOWN DOWN'A VURMAYA ÇALIŞIR AMA REY MYSTERİO ROLL UP YAPARAK MAÇI KAZANMAYI BAŞARIYOR.

Kazanan ve hâlâ şampiyon: Rey Mysterio (9:45)

----

Tartışmasız Takımlar Şampiyonluğu Steel City Street Fight Maçı
Kevin Owens & Sami Zayn (c) vs. Finn Balor & Damian Priest


Finn Balor'un Sami Zayn'e kendo stick vurmasıyla dört adam da hemen kavgaya başlar, ancak Kevin Owens, Damian Priest olaya dahil olup sayı oyunu çok fazla hale gelene kadar silahla kendi vuruşlarıyla misilleme yapar. Yine de Zayn, şampiyonlar her iki rakibine saldırmak için çöp kutularını kullanıyor. çöp kutusunu Balor'un kafasına geçirip kendo sticklerle ona doğru vurmaya başlarlar. Priest bir çöp kutusuyla işleri tersine çevirir ve Balor da bir sandalye alıyor. Maç ring dışına gidiyor Şampiyonlar rakiplerini seyircilerin arasına gönderir Dominik Mysterio ortaya çıkıp Owens ve Zayn'a saldırıyor. Zayn ve Owens hokey sopasıyla Dominik'e vuruyor. Ringe giriliyir Şampiyonlar bir sandalye yığını üzerine Blue Thunder Bomb ile üstünlüklerini sürdürür ancak Balor Damian'a yapılan tuş'u bozar. Zayn daha sonra bir yığın dik sandalyenin üzerine atılıyor!! elde ederken Owens'ı tek başına mücadele etmek zorunda bırakır. Dominik geliyor Owens Mysterio'ya saldırarak onu bir masanın üzerine yerleştirir ve Owens Turnbuckle'dan bir swantonla atlayıp masayı kırıyor!!. Bu sırada Zayn ringe geri dönen Balor'a bir exploder suplex vurur, ancak Helluva Kick'e giderken Priest çöp kutusunu Zayn'in kafasına fırlatır!!! Ancak Zayn daha sonra iki adama da karşılık vermeye başlar ve Balor'u aprondan düşürerek bir masaya gönderir. Ringin içinde tekrar bitiricisine yönelir ancak Priest onu engeller ve ardından bir Stunner ve ardından Helluva Kick yer. SAMİ ZAYN TUŞA GİDİYOR AMA JD MCDONAGH ORTAYA ÇIKAR VE ZAYN'İ PRİEST'İN ÜZERİNDEN ÇEKER. Owens daha sonra ona saldırır ve ringin dışına çıkıp McDonagh'a anons masasına bir Pop-Up Powerbomb vuruyor!!!. Ancak maça odaklanmak üzereyken Rhea Ripley belirir ve Owens'ı barikatına doğru yapıştırır. Balor ve Sami ringde balor bir Slingblade vurur, ancak Coup De Grace'i kaçırır ve Zayn Helluva Kick'i yapar, ancak Dominik Mysterio MİTB çantasıyla tuşu bozuyor!! Dominik Zayn'ın kafasına çantayla vuruyor ve Finn Balor da tuşa gidip maçı ve kemerleri kazandırıyor.

Kazanan ve yeni şampiyonlar: Finn Balor & Damian Priest (20:45)

1700246980904.png

---


Grayson Waller Effect vakti!!! Cody ringe geliyor.

Cody Rhodes insanlara ne hakkında konuşmak istediklerini sormaya çalışır, ancak Grayson Waller sloganını bitiremeden onun sözünü keser. Waller, Rhodes'un bu yıl pek çok iniş çıkış yaşadığını ve bu gecenin Rhodes için büyük bir şeyin başlangıcı olduğunu söylüyor.

Cody bu tür şeylerin normalde kavgayla bittiğine dikkat çekiyor, ancak bu şovda olmayı kendisinin istediğini söylüyor ve Waller'a ovuşturduğu için teşekkür ediyor. Waller'a bir şey vermek istiyor, büyük bir haber. Rhodes, SmackDown'ın ilgi çekici olduğunu ve yakın zamanda düzeltilmesi gerektiğini düşündüğü söylüyor. Raw kadrosunun en yeni üyesine hoş geldin diyor... (CM PUNK????)
JEY USO!!!

1700246829263.png

Waller onun gideli sadece iki hafta olduğunu, ancak onun için soru hazırlamadığını belirtti. Uso'nun kendi başına hiçbir şey başaramadığını iddia ediyor, Waller'a bir Superkick vuruyor Jey Uso ardından ringi dağıtıyor. Cody Olanları izliyor.

----

Dünya Kadınlar Şampiyonluğu

Rhea Ripley (c) vs. Raquel Rodriquez


Luck uplar ile maç başlıyor Ancak Rhea Ripley saçını çekerek hile yapmaya çalışınca Raquel Rodriguez onu bir omuz darbesiyle yere düşürerek Ripley'i ringin dışına gönderdi. Tekrar ringe dönmek için Rodriquez'i iplerde yakalıyor ve ardından karnına bir tekme atıyor. Raquel clothesline ve ardından bir power slam vuruşu yaptı. Ripley dropkick yapıyor. Rodriquez, Ripley'i ringin diğer tarafına fırlatmak için karşılık verir, ancak ripley ipe zıplayıp tekme atarak Raquel'i yere seriyor. Rodriguez ayağa kalkıyor birkaç clothesline ve ardından Ripley'in ensesine indirdiği bir sopa darbesiyle biraz ivme kazanır ve bunu bir fallaway slam takip eder. Ancak Rodriguez ikinci ipten bir dirsek atmak isterken Ripley buna izin vermiyor ve onu ringin dışına çekiyor. Ripley ringin demirine vuruyor rodriquez'i ikili ringe giriyor. Rodriguez powerbomb yapmak için hamle yapar ancak Ripley buna karşı koyar ve clothesline ile yapar. Ripley daha sonra Rodriguez'in daha önce yaralanmış dizine hamle yapar ancak Rodriguez roll up ile karşılık verir ama ripley 2'de atıyor. Raquel bir tekme Atıyor Ripley'in karnına vuruyor Ripley ringin dışına gidiyor. Raquel de gidiyor ve Ripley'i oradan oraya vurup ringe atıyor. DOMİNİK GELİYOR Dominik Mami'sinin elinden tutuyor Raquel Ripley'in bacaklarından tutup çekiyor Dominik'de ringe giriyor. RAQUEL DOMİNİK'İ TUTUP POWERSLAM YAPIYOR RİPLEY 2 TEKME ATIYOR ARDINDAN THE RİPTİDE VURUP MAÇI KAZANIYOR!!!

Kazanan ve hâlâ şampiyon: Rhea Ripley (17:20)

----

WWE Dünya Ağırsiklet Şampiyonluğu

Seth Rollins (c) vs. Shinsuke Nakamura


Shinsuke Nakamura, Seth Rollins'in sırtına vurduğu bir darbeyle başlar, Rollins'in yaralı bölgesine saldırmaya geri dönüyor ve köşede onun üzerinde tepiniyor. Rollins işleri tersine çeviriyor ve üst ipten Nakamura'nın üzerine atlıyor ve Nakamura'yı ringin dışına atıyor üstüne atlıyor. Seth daha sonra Nakamura'yı merdivenlere ve anons masasına çarpıyor. Ancak Rollins daha sonra barikatın üzerinde dururken Nakamura tarafından anons masasına ve ardından barikata fırlatılır ve her ikisi de sırtına odaklanır. Nakamura, Rollins'in sırtını dizinin üzerine düşürür ve bunu ringin dışındaki yaralı bölgeye başka saldırılarla takip eder. İkili daha sonra en üst turnbuckle'a kadar dövüşür ve Rollins bir hurricanrana yapıyor!! Seth Turnbuckle'a çıkıyor ve frog Splash yapıyor!! Seth tuşa gidiyor 1! 2! Nakamura atıyor! Rollins Stomp için hamle yapar ancak Nakamura bundan kaçınır ve hemen ardından Rollins'e tekme yapıştırıyor Nakamura daha sonra omurgasına tekrar saldırır ve ardından German suplex vuruyor nakamura. Nakamura Kinshasa için hazırlanıyor ama Seth Rollins ayağa kalkamıyor. Nakamura gidip kaldırmak istiyor. Seth Nakamura'ya yumruk atıyor Nakamura tekmeleriyle Seth'i aprona götürüyor. Seth apronda kalkıyor Nakamura tutup suplex yapıyor ama SETH ROLLİNS AYAKTA KALIYOR. İkili birbirinin arkasına geçip duruyor en sonunda Seth Rollins bir Pedigree yapıştırıyor. SETH ROLLİNS STOMP İÇİN KOŞUYOR NAKAMURA KAFASINA TEKMEYİ YAPIŞTIRIYOR. NAKAMURA OMZUNA ALMAK İSTİYOR SETH'İ AMA SETH ROLL UP YAPIYOR OLMUYOR NAKAMURA ROLL UP YAPIYOR BU SEFER SETH ROLLİNS ATIYOR HEMEN NAKAMURA KALKAMADAN KALKIP
BİR STOMP YAPIŞTIRIYOR!!! 1! 2! 3!!!!

Kazanan ve hâlâ Şampiyon: Seth Rollins (26:05)

Payback 2023 Şov Değerlendirmesi

Şovun En İyi Maçı: Tartışmasız WWE takımlar Şampiyonluğu

Şovun En Kötü Maçı: Birleşik Devletler Şampiyonluğu

Genel olarak şova Puanım:

7/10

 
Son düzenleme:
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: