Crown Jewel 2023 | Şov İncelemesi

Bero

Cm Punk'a Hasım
Katılım
2 Tem 2023
Konular
1,369
Mesajlar
3,640
Beğeni sayısı
1,196
PG Nakit
3,465
1
Hazırlayan: Bero

1700166672317.png

Tarih: 4 Kasım 2023
Yer: Riyad, Suudi Arabistan
Mekan: Mohammed Abdo Arena

Kickoff


Sami Zayn vs. JD McDonagh

kalabalık Zayn'i destekliyor. Zayn sol kolunu tutuyor ve onu etrafında döndürüyor. JD serbest kalıyor ve e Zayn'e vuruyor. Zayn'i tepeye çıkarıyor ama Suplex'i yapamıyor. Zayn sıçrıyor ve JD ona dropkick yapıştırıyor! 1! 2! Zayn attı. JD'nin üzerinden atlıyor ve onu büyük bir clothesline ile yere seriyor. JD Turnbuckle'a çıkıyor ve moonsault yapıyor ama Zayn bacaklarını kaldırıyor. JD yere seriliyor. Zayn kaldırıyor onu ve EXPLODER SUPLEX!!! ARDINDAN HELLUVA KİCK! VE SON OLARAK BLUE THUNDER BOMB!!!! ZAYN TUŞA GİDİYOR 1! 2! 3!!!

Kazanan: Sami Zayn (9:40)

Crown Jewel 2023 Şov İncelemesi

WWE Dünya Ağırsiklet Şampiyonluğu
Seth Rollins (ş) vs. Drew Mcıntyre


Luck uplar ile maç başlıyor. Birbirlerine yumruk atmaya başlıyorlar. Rollins Drew'u dışarı atıyor ve aprondan bir diz darbesi indiriyor. Rollins geri ringe girmek istiyor ama Drew tutuyor ve belly-to-belly!!! Drew içeri giriyor Seth'i de sokuyor. Drew bir spinebuster indirir ve ardından jackknife!!! Drew tuşa gidiyor fakat seth 2'de atıyor. Rollins ayağa kalkıyor ve karşılıklı yumruklaşıyorlar. Rollins Drew'u clothesline'larla yere sermeye çalışır ama işi bitirmek için birkaç tekme de ekler. YERE SERİYOR DREW'İ VE ARDINDAN ROLLİNS'TEN MOONSAULT ARDINDAN FALCON ARROW! ROLLİNS TUŞA GİDİYOR AMA DREW ATIYOR. Seth kaldırıyor ama Drew bir anda Future Shock vuruyor! Drew tutuyor Seth'i ama seth roll up yapıyor! 1! 2! Drew atıyor. Seth, Drew'u ringin dışına indirir ve sonra ringden dışarı atlar. Drew yakalıyor onu Seth'i basamaklara doğru itiyor. Drew Seth'i kaldırır ve bodyslam ile aprona Yapıştırıyor. Drew ringe sokuyor ve Neckbreaker!. Drew Claymore için koşuyor ama Seth Rollins STOMP!! TUŞA GİDİYOR DREW ATIYOR. SETH BİR DAHA KOŞUYOR AMA DREW CLAYMORE VURUYOR!! DREW TUŞA GİDİYOR 1! 2! SETH ATIYOR. DREW BİR TANE DAHA CLAYMORE VURMAK İÇİN KOŞUYOR FAKAT ROLLİNS PEDİGREE VE STOMP VURUYOR!!!!! ROLLİNS TUŞA GİDİYOR VE KEMERİNİ KORUYOR.


Kazanan ve hâlâ dünya Ağırsiklet Şampiyonu: Seth Rollins (18:20)


Maçtan sonra Damian Priest çantasıyla geliyor ve hakeme çantayı verecekken Sami Zayn çantayı alıp kaçıyor!!

1700167083360.png

--

WWE Kadınlar Dünya Şampiyonluğu
Rhea Ripley (c) vs. Nia Jax vs. Raquel Rodriguez vs. Shayna Baszler vs. Zoey Stark


Rhea grubun en uzun girişini yapıyor. Nia önce yuvarlanarak Rhea'nın Raquel'e vurmasına izin verir. Shayna ve Zoey önce Rhea'yı sonra da birbirlerini tuşlamaya çalışıyor. Nia, Raquel'i dışarı çeker ve direğe gönderir. Nia, Shayna'yı yumruklar ve ardından Stark'a powerslam yapar. Herkes Nia'ya saldırır ve Shayna'nın german supleksi yapmasına izin verir. Nia'nın çıkmasıyla diğer dört kişi Raquel/Baszler ve Stark/Rhea olarak karşı karşıya gelir. Raquel teker teker clothesline'lar ve ardından scoop slam'ler vuruyor. Baszler yüz üstü yere düşer. Nia geri döner ve Rhea ile yüz yüze gelir. Herkes birbirine giriyor. Rhea Raquel'e headbutt vuruyor. RHEA, BASZLER'A RİPTİDE VURUYOR AMA ZOEY BOZUYOR. RAQUEL SHAYNA'YI TUŞ EDİYOR FAKAT RİPLEY TUTUYOR ZOEY'İ TURNBUCKLE'IN ÜSTÜNDEN DİĞERLERİNİN ÜSTÜNE RİPTİDE VURUYOR!!! VE TUŞA GİDİP KEMERİNİ KORUYOR.

Kazanan ve hâlâ şampiyon: Rhea Ripley (11:05)

---

Solo Sikoa vs. John Cena



Solo bir spin kick vuruyor Cena AA yapmak için hamle yapar ama Sikoa kaçar ve Cena'ya tekme atarak onu yere düşürür. Solo solo spike için hamle yapar. Cena eğilir ve ona STF yapıyor!! Solo kurtuluyor ve belly to belly slam vuruyor! Tuşa gidiyor ama Cena atıyor. Cena omuz darbeleri vuruyor ve ardından back drop! CENA FİVE KNUCKLE SHUFFLE YAPIYOR CENA AA YAPMAK İSTİYOR AMA SOLO SAMOAN DROP İLE KARŞILIK VERİYOR SOLO TUŞA GİDİYOR AMA CENA ATIYOR. Cena Turnbuckle'a çıkıyor bir crossbody yapıyor ve tuşa gidiyor ama Solo atıyor. Solo tekrar Cena'nın omuzlarından iner ve tekme atar. Cena bir chokeslam vuruyor tuşa gidiyor ama solo atıyor. Sikoa Solo spike için hamle yapar ama Cena onu engeller ve tekrar STF'yi bağlıyor Solo kurtulur ve spike'ı indirir ama iki adam da yerde! SOLO ÜÇÜNCÜ VE ARDINDAN DÖRDÜNCÜ SAMOAN SPİKE'I VURUYOR TUŞA GİDİYOR VE MAÇI KAZANIYOR.

Kazanan: Solo Sikoa (16:10)

---


The Miz, MizTV'nin özel bir bölümü için ringe geliyor. Suudi Arabistan'dan İBRAHİM HAJAJ'I KARŞILIYOR!!!

1700167129510.png

Daha başlamadan Grayson Waller araya girer. Miz'e ve İbrahim ağabey'e sallıyor Miz Skull Crushing Finale yapıyor Waller'a. İbo abim de The People's Elbow yapıp segmenti bitiriyor.

---

Birleşik Devletler Şampiyonluğu
Logan Paul vs. Rey Mysterio (ş)



Luck uplar ile maç başlıyor Rey köşeye sıkışır ve hakem Paul'ü ondan kurtarır. Rey bel kilidi yapıyor ama Logan bunu bilek kilidine çeviriyor. Logan Rey'i sırt üstü çevirir ama sonra Rey bir roll up yapar. Paul, Rey'in karnına tekme atıyor ama Rey bir hamleyle köşeden fırlıyor. Paul yeniden toparlanmak için yuvarlanıyor. Logan Rey'in üzerinden atlar Paul, Rey'i aprona doğru savurur Rey'e bir senton vuruyor ardından Turnbuckle'a çıkıp Springboard moonsault!! Paul tuşa gidiyor ama rey atıyor. Paul shoulder/backbreaker vuruyor ardından kaldırıyor Rey'i ama Rey kaçarak Paulu ringin dışına gönderiyor. Rey iplerden Paul'ün üzerine atlar. Birkaç hava hareketi ve ringe sokuyor paul'u tuşa gidiyor ama paul atıyor. REY TURNBUCKLE'A ÇIKIYOR MOONSAULT YAPMAK İSTİYOR FAKAT LOGAN ONU HAVADA YAKALAR VE BİR POWERSLAM! TUŞA GİDİYOR PAUL AMA REY ATIYOR. Paul bir moonsault fallaway slam yapıyor tekrar tuşa gidiyor ama rey yine atıyor. Bir süre sonra rey maçı çevirir ve Turnbuckle'a çıkıyor sunset bomb!! Logan Paul yerde Elemanın biri Logan Paul'un eline muşta takıyor. Logan Paul Rey'e vuracakken Rey önce vuruyor paul muştayı düşürüyor. Eleman Muştayı almaya gidiyor fakat SANTOS ESCOBAR SEYİRCİLERİN ARASINDAN FIRLAYIP ALIYOR MUŞTAYI VE KAÇIYOR. REY DE BU SIRADA 619 YAPIYOR ARDINDAN FROG SPLASH YAPACAKKEN LOGAN YUMRUĞU GEÇİRİYOR TUŞA GİDİP KEMERİN YENİ SAHİBİ OLUYOR!!!

Kazanan ve Yeni şampiyon: Logan Paul (17:55)

1700167166032.png

---

WWE Kadınlar Şampiyonluğu
IYO SKY (ş) vs. Bianca Belair



Belair'in Iyo'yu aprona fırlattığı yerde aksiyonun dışarı taşması uzun sürmüyor. İkili ringde Iyo dropkick'i yapıyor ama Belair kaçıyor. Bianca Iyo'yu fallaway slam ile fırlatıyor. Bianca, Iyo'yu dizinin üzerine düşürüyor. Belair Iyo'yu tepeye çıkarıyor ama Iyo alttan kayıyor ve Bianca'yı itiyor. Sky sağ dizine dropkick yapıyor ve Belair acı içinde! iyo tuşa gidiyor ama bianca attı. Iyo stretch muffler deniyor ama Belair inverted suplex jle karşılık veriyor, Bianca tuşa gidiyor fakat iyo atıyor. Belair Iyo'yu ayağa kaldırıyor Belair, Iyo'yu yüz üstü düşürmeyi başarıyor. Belair Turnbuckle'a cikarken Bayley ring kenarında beliriyor. Belair sırt üstü yere düşüyor ve Iyo onu koruyor. Iyo, Bayley'nin orada olmasından rahatsız olmuş görünüyor. Bianca KOD Deniyor ama iyo aprona doğru kayar. Iyo onu yere sermek için birkaç diz atarken Belair onun yerine aprona gönderilir. Iyo Turnbuckle'a çıkıyor ve MOONSAULT!! Hayır Bianca bir spinebsuter vuruyor! Belair tuşlamaya çalışırken Bayley hakemin dikkatini dağıtıyor. Belair Bayley'e vurur ve Belair kendini Bayley'nin üzerine fırlatır iki isimde ringin dışında. Belair eğildiğinde Iyo Bayley'ye vurur. Belair, Iyo'yu barikata ve ardından tekrar içeri gönderir. Bayley Belair'in bacağını tutar ama Belair ona yumruk atar. Belair KOD için hamle yapar ancak KAİRİ SANE ORTAYA ÇIKIYOR VE ONU DURDURUYOR!!!!



BİANCA RİNGE ZAR ZOR GİRDİĞİNDE İYO SKY BİR MOONSAULT VURUYOR VE MAÇI BİTİRİYOR.

Kazanan ve hâlâ şampiyon: İyo Sky (16:35)

---

Damian Priest vs. Cody Rhodes


Preist girişini tamamlamadan Cody'ye saldırıyor. Hakem zili çalıyor. Dışarı çıkarlar ve Priest Cody'nin karnına tekme atar. Priest double axe hammer vuruyor ve ringe giriyorlar. Priest tekme ve yumruklar atıyor ama Cody birkaç darbeyle onu durduruyor. Priest bir yumruk atıyor ve ardından Cody'ye bir flatliner vuruyor tuşa gidiyor ama cody atiyor. Cody bir Dropkick yapıyor. İkili ringin dışına gidiyorlar Cody anons masasını temizliyor ama Priest onu bir clothesline ile yere seriyor. Damian Razor's Edge yapacakken cody kurtuluyor ve Priest'i direğe gönderir. Cody Priest'ı masanın üzerine çıkarır. Priest, Cody'nin kafasına vurur ve masanın üstünde Reckoning! Bir süre sonra aksiyon ringe tekrar taşınıyor ve Cody apronda ona laf atan JD 'ye vuruyor. Bu sırada hakem Finn'i dışarı çıkarmaya çalışıyor. PRİEST SOUTH OF HEAVEN CHOKESLAM VURUYOR CODY'E! Finn arkadan Dominik'i çağırır ama Jey Uso etkisiz hale getirmek için geliyor!. Rhodes Bionic Elbow'u vuruyor ama bitiremiyor. Priest bir step up enziguri vuruyor ama Cody iplere atlar ve Cody büyük bir Cody Cutter vuruşu yapıyor!! CODY PRİEST'E ÜÇ CROSS RHODES!!!! CODY TUŞA GİDİYOR VE MAÇI KAZANIYOR.

Kazanan: Cody Rhodes (11:05)

-

WWE Evrensel Şampiyonluğu Maçı
La Knight vs. Roman Reigns (ş)


La Knight Neckbreaker vuruyor ama çok geçmeden Reigns Knight'ın momentumunu onu yüzüstü köşeye fırlatarak durdurur. Knight, Reigns'in bacaklarına dropkick yaparak durumu tekrar tersine çevirmeyi başarır. Roman bir Clothesline ile Knight'ı ringin dışına fırlatır Reigns Knight'ı basamaklara gönderir. İçeri dönen Reigns, Knight'a Clothesline vuruyor ve tuşa gidiyor ama knight atıyor. Knight Reigns'i üzerinden atmak için bir bulldog çekiyor. Knight ve Reigns yumruklaşıyorlar Knight bir Clothesline yapıyor ve DDT ile yere düşürüyor. Knight kalabalığı tekrar coşturmak için köşede Reigns'e vuruyor. Reigns bir Rock Bottom yapıyor ama Knight 2'de atıyor. Knight yumruktan kaçıyor ve Reigns'i neckbreaker ile düşürüyor. Dirsek darbesi için hamle yapar ancak Reigns ona Superman Punch vuruyor. ROMAN SPEAR YAPIYOR AMA KNİGHT ÜZERİNDEN SIÇRAYARAK ONU TURNBUCKLE'A GÖNDERİR. Knight Roman'ı tepeye çıkarır ve yumruklarla boğuşurlar. Roman ona kafa atıyor ama Knight bir SUPERPLEX!! Jimmy diğer taraftan Roman'ı çekerken Solo Sikoa rampada beliriyor. Knight Jimmy'yi çekiyor ama Roman ona yumruk atıyor. Knight'ı giyotine kilitliyor. Knight güç kullanarak kalkıyor ama Reigns tekrar kilitliyor. Knight kurtulur ve BFT VURUYOR TUŞA GİDİYOR AMA JİMMY, ROMAN'IN AYAĞINI İPE KOYUYOR. Knight yuvarlanır ve Jimmy'yi kovalar, ardından onu Arapça anons masasına doğru atar. Reigns peşlerinden gider ve tuzağa düşer. Jimmy bir Superkick dener ama Knight onu anons masasına fırlatır. Maçın sonunda da geliyor Jimmy La Knight ringin dışında ki Jimmy Uso'nun kafasını tutuyor. ROMAN REİGNS DE SUPERMAN PUNCH VURUYOR. ARDINDAN RİNGE GİRİYOR ROMAN VE SPEAR YAPARAK MAÇI BİTİRİYOR!!!

kazanan ve hâlâ şampiyon: Roman Reigns (20:05)

Crown Jewel 2023 Şov Değerlendirmesi

En iyi Maç: Roman Reigns vs. La Knight

En kötü maç: John Cena vs. Solo Sikoa

Şova Puanım: John Cena'nın durduk yere yine şamar oğlanı olduğu, İbrahim Hajaj'ı gördüğümüz, Kairi Sane'in geri döndüğü, Logan'ın kemer kaldırdığı, La Knight'ın ana kemer maçına çıktığı şova Puanım...

7/10
 

Beautiful Madness

Heavy In Your Arms
Katılım
7 Tem 2023
Konular
144
Mesajlar
1,571
Beğeni sayısı
216
PG Nakit
2,055
Konum
İzmir
Ellerine sağlık Kairi Sane'nin dönüşü muhteşemdi.

bfqf08c.jpeg
 
Üst
Click here to login using your socials account