Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ölüm Yıl Dönümü


The Lunatic Fringe

capocannoniere
Katılım
2 Tem 2023
Konular
962
Mesajlar
7,116
Beğeni sayısı
1,389
PG Nakit
1,765
Konum
Compton
RPG Karakteri
Ilja Dragunov
Favori Güreşçi
Shawn Michaels
Bugün 10 Kasım. Cumhuriyetimizin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk'ün 85. ölüm yıl dönümü.

Ülkeye ve ülke için yapılan savaşlara adanmış bir ömür.

Seni unutmayacağız, unutturmayacağız.

Saygı ve özlemle.

F-hEyhwWgAAtMG4
 

Beast Incarnate

#uncensored☝️
Katılım
27 Haz 2023
Konular
6,212
Mesajlar
15,934
Beğeni sayısı
4,054
PG Nakit
3,280
Konum
İzmir
Favori Güreşçi
Brock Lesnar
1 1
Her sabah 9’u 5 geçe o sireni duyduğum zaman tüylerim diken diken olur, o 1 dakika içerisinde bugün geldiğimiz noktayı sorgularım. Ve o 1 dakika, her sene üzerine koyarak omuzlarımda ağırlaşıyor. Bu ülkede daha dün Anayasa Mahkemesi üyelerine, ülkenin en nadide hukukçularına, dünyada eşi benzeri görülmeyen bir muamele gösterildi. Bundan 100 sene önce Anayasa’nın “değişmez” 2. maddesine konulan “hukuk devletidir” ibaresini yine ayakları altına almayı başardılar. Son 6 aydır yaşanan birçok şeyi söylemiyorum bile zaten. 2 darbe, 1 muhtıra, karanlık 90’lar siyaseti ve 20 yıldan beri hükümeti; 40 yıldan beri paraleliyle uğraştığımız sarıklı güruhu, terör, çevre sınırlarımızda yaşanan onlarca stratejik yahut silahlı savaşlar… Bugün tüm bunlara rağmen bu Cumhuriyet bir koca asırı devirdiyse, hala bu dirayetini koruyorsa bunun en büyük, hatta tek paydaşının kim olduğu açık ve net. Sağlığı el verene kadar yapabildikleri 1 asırı inşa edebilmiş, söylenecek başka ne var ki? Bu adamı sevmeyen; bakın saygı maygı zırvalıklarına girmiyorum, bu adamı sevmeyen bir insanla dünyada işim olmaz.

Omzumuzdaki yük ağırlaşmaya devam etse de, vatanımızı ilelebet payidar kılabilmek için dik durmaktan vazgeçmeyeceğiz, bize bıraktığın bu mirası ne denli çetin bir mücadele ile bıraktıysan biz de aynı çetinlikle bu mirası muhafaza edeceğiz. Klişe dileklerde bulunmanın manası yok, nurlar içinde uyuduğunu zaten biliyoruz. Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe…
 

Ganbarimasu

PG.com Kullanıcısı
Katılım
3 Tem 2023
Konular
331
Mesajlar
2,885
Beğeni sayısı
601
PG Nakit
1,050
Allah rahmet eylesin. Dört bir yanımızda savaşların olduğu şu coğrafyada barış içerisinde, tam bağımsız olarak yaşayabiliyorsak onun sayesindedir.
 
Konuyu ziyaret edenler (Toplam: 0)
No registered users viewing this thread.
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: