6 Köşeli Ring Dönmeli mi?

NoOne

Rafine Düşünceler Merkezi
Konular
0
Beğeni sayısı
37
PG Nakit
0
Favori Güreşçi
Sting
Hangi güreşçiler altıgen ring yüzünden sakatlıklık yaşadı ki? Bunu açıkçası ilk kez duydum, bence kesinlikle geri dönemli özlenilen TNA aslında altı gen ringle bütünleşmişti.

Nature Boy

güreşin muhtarı
Konular
189
Beğeni sayısı
2,323
PG Nakit
1,095
Favori Güreşçi
MJF
1
Hangi güreşçiler altıgen ring yüzünden sakatlıklık yaşadı ki? Bunu açıkçası ilk kez duydum,
Ufak bir araştırma ile güreşçilerin 6 köşeli ringe lanet okuduklarını görebilirsin. Yaşanan sakatlıklar bir kenara, Doug Basham’ın kariyeri de 6 köşeli ring yüzünden bitmişti.

NoOne

Konular
0
Beğeni sayısı
37
PG Nakit
0
Favori Güreşçi
Sting
Ufak bir araştırma ile güreşçilerin 6 köşeli ringe lanet okuduklarını görebilirsin. Yaşanan sakatlıklar bir kenara, Doug Basham’ın kariyeri de 6 köşeli ring yüzünden bitmişti.
Benim hatırladığım kadarıyla AJ, Daniels gibi isimler altıgen ringte çalışmanın ring içini daha efektif kullanmalarına yaradığı yönünde röportajları vardı. Basham TNA sonrası iki yıl daha güreşemeye devam etmiş bu arada. Ben gerçekten altıgen ring yüzünden sakatlanan bir güreşçi okumadım TNA'i 2007-2016 arasında sıkı takip ettim bu yüzden sakatlık geçiren birini de hatırlamıyorum.

Nature Boy

güreşin muhtarı
Konular
189
Beğeni sayısı
2,323
PG Nakit
1,095
Favori Güreşçi
MJF
1
Benim hatırladığım kadarıyla AJ, Daniels gibi isimler altıgen ringte çalışmanın ring içini daha efektif kullanmalarına yaradığı yönünde röportajları vardı. Basham TNA sonrası iki yıl daha güreşemeye devam etmiş bu arada. Ben gerçekten altıgen ring yüzünden sakatlanan bir güreşçi okumadım TNA'i 2007-2016 arasında sıkı takip ettim bu yüzden sakatlık geçiren birini de hatırlamıyorum.
İstisnalar kaideyi bozmuyor. 6 köşeli ringi sevmeyenleri Hogan ve Sting’den başlatıp EC3 gibi isimlere kadar indirirsin. Bakması çok zor bir şey değil. Amerika’da kare ring alışkanlığı olduğundan ring içi farkındalığına olumsuz etki ettiği, ringin neresinde olduklarını bilemedikleri için tuhaf bumplar yaptıklarını ve geometrisi gereği çelik profillerin daha içeri girmesinden kaynaklı olarak bump yapmanın çok daha riskli olduğunu anlatan farklı güreşçi anektodları da internette mevcut. Dediğim gibi, ufak bir bakınma ile bunu görebilirsin.

NoOne

Konular
0
Beğeni sayısı
37
PG Nakit
0
Favori Güreşçi
Sting
İstisnalar kaideyi bozmuyor. 6 köşeli ringi sevmeyenleri Hogan ve Sting’den başlatıp EC3 gibi isimlere kadar indirirsin. Bakması çok zor bir şey değil. Amerika’da kare ring alışkanlığı olduğundan ring içi farkındalığına olumsuz etki ettiği, ringin neresinde olduklarını bilemedikleri için tuhaf bumplar yaptıklarını ve geometrisi gereği çelik profillerin daha içeri girmesinden kaynaklı olarak bump yapmanın çok daha riskli olduğunu anlatan farklı güreşçi anektodları da internette mevcut. Dediğim gibi, ufak bir bakınma ile bunu görebilirsin.
Ben güreşçilerin sevip sevmemesi konusuna hiç girmedim, açıkça bu yüzden sakatlık yaşamış kimse olmadığı halde güreşçiler için tehlikeli argümanının gerekçesini merak etmiştim.

Nature Boy

güreşin muhtarı
Konular
189
Beğeni sayısı
2,323
PG Nakit
1,095
Favori Güreşçi
MJF
1
Ben güreşçilerin sevip sevmemesi konusuna hiç girmedim, açıkça bu yüzden sakatlık yaşamış kimse olmadığı halde güreşçiler için tehlikeli argümanının gerekçesini merak etmiştim.
Seneler içerisinde yaşanan irili ufaklı sakatlıkları oturup listeleyecek ne zamanım ne de kaynağım var. Aklımda kalan büyük örneklerden birisi olan Basham’ı verdiğimi de atlıyorsun. Adam ring dışına uçtuğunda altıgen ring yüzünden merdivenin nerede olduğunu fark edemiyor ve kafasını çarpıp beyin sarsıntısı geçiriyor. Legit countout ile maçı kaybettikten sonra şirket ile de ilişiği kesiliyor. Sonrasında çıktığı irili ufaklı Indy şovlarını kariyerden sayıyorsan bilemiyorum yine.

NoOne

Konular
0
Beğeni sayısı
37
PG Nakit
0
Favori Güreşçi
Sting
Seneler içerisinde yaşanan irili ufaklı sakatlıkları oturup listeleyecek ne zamanım ne de kaynağım var. Aklımda kalan büyük örneklerden birisi olan Basham’ı verdiğimi de atlıyorsun. Adam ring dışına uçtuğunda altıgen ring yüzünden merdivenin nerede olduğunu fark edemiyor ve kafasını çarpıp beyin sarsıntısı geçiriyor. Legit countout ile maçı kaybettikten sonra şirket ile de ilişiği kesiliyor. Sonrasında çıktığı irili ufaklı Indy şovlarını kariyerden sayıyorsan bilemiyorum yine.
Tek bir güreşçinin yaşadığı sakatlıkla bir ring yapısının büyük sakatlık riski oluştuduğunu söylemenin anlamlı olmadığını düşünüyorum. Ring içinde boşluk fazla olduğu için botchlar yaşanıyor güçlü bir argüman misal ama sakatlık konusu çok sık rastalanan bir şey değil zaten adamlar güreşçileri sırf altıgen ring yüzünden sakatlansa altı yıl boyunca bu ringi kullanmazlar. Hogan ve Bishoff'un şımarıklığı yüzünden değiştirdiler.

Son düzenleme:

Kero

REY DEL GOLFO
Konular
427
Beğeni sayısı
718
PG Nakit
125
Vallahi neler yaşanır hiç bir fikrim yokta şu görüntü farklı bir hava verdi. Hiç canlı canlı 6 köşeli izlemedim fakat isteriz.

Kara

-
Konular
158
Beğeni sayısı
1,278
PG Nakit
740
Favori Güreşçi
Roman Reigns
Vaktinde 6 köşeli ringin çirkin görüntüsü ve anlamsızlığı yüzünden TNA'dan uzaklaşıyordum. Uzerine birde sakatlıklar varmış yazılanlara göre. Çok garabet bir fikir.

Konuyu ziyaret edenler (Toplam: 0)
No registered users viewing this thread.
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: