Kariyer İncelemesi | Randy Savage

Katılım
2 Tem 2023
Konular
191
Mesajlar
3,162
Beğeni sayısı
1,063
PG Nakit
1,240
Konum
Kartal
Hazırlayan: Mert "Rise Above Hate" Gümüş

800px-Randy_Savage_1986.jpg


Gerçek Adı: Randy Poffo
Doğum Tarihi: 15 Kasım 1952
Doğum Yeri: Columbus, Ohio, ABD
Ölüm Tarihi: 20 Mayıs 2001
Ölüm Yeri: Tampa, Florida
Boyu: 1.88
Kilosu: 108
Debut: 1973
Emeklilik: 2004
Ring Adları: Randy Poffo
Randy Savage
The Spider
The Big Geno
Bonesaw
Mr. Madness
Destroyer
Executioner
Kayfabe Doğum Yeri: Sarasota, Florida
Eğiten: Angelo Poffo

Güreş Öncesi Yaşamı

randy-savage-4.jpg


Randy Poffo, 15 Kasım 1952'de İtalyan-Amerikalı bir baba ve Yahudi bir anneden Columbus, Ohio'da dünyaya geldi. Grover Cleveland ortaokuluna gitti ve Downers Grove, Illinois'deki Downers Grove Kuzey Lisesi'nden mezun oldu. İkinci jenerasyon güreşçi olan Randy'nin babası Angelo Poffo 50 ve 60'larda tanınmış bir güreşçiydi. Erkek kardeşi Lanny Poffo da kendisi gibi profesyonel güreşçidir.

Beyzbol Kariyeri

1974TCMARandyPoffo.jpg


Savage lisede bir yakalayıcı olarak St. Louis Cardinals organizasyonu ile sözleşme imzaladı. Gelişimi açısından küçük liglere yerleştirildi ve burada çoğunlukla St. Louis Cardinals ve Cincinnati Reds çiftlik sistemlerinde dış saha oyuncusu olarak oynadı. Savage ikinci lige geçtiğinde 18 yaşındaydı. 1971 Gulf Coast League Cardinals'daki takım arkadaşlarından biri de oda arkadaşı olan Larry Herndon'dı. Savage, ellerini güçlendirmek ve atışlar sırasında bacaklarını daha iyi kullanabilmek için eğitim egzersizi olarak sopayı asılı bir araba lastiğine atardı. Teknik o kadar etkiliydi ki Herndon onu benimsedi ve bir beyzbol koçu olarak kendi kariyeri boyunca kullandı. Savage, bir çarpışma sırasında sağ omzundan yaralandığı için sol koluyla atmayı öğrendi. Son sezonunu 1974'te Tampa Tarpons için oynadı. Dört küçük lig sezonunda 289 maçta yer aldı ve 129 RBI ile .254'lük vuruş yaptı.

Profesyonel Güreş Kariyeri

İlk Yılları (1973-1985)


Me_and_%22Macho_Man%22_Savage.jpg


Randy, 1973 yılınının sonbaharında güreşe adımını attı. İlk güreş karakteri Spider, Örümcek Adam'a benziyordu. Daha sonra Poffo adının "vahşi gibi güreşen birine uymadığını" söyleyerek, uzun süredir arkadaşı ve antrenörü olan Terry "The Goose" Stephens ve Georgia Championship Wrestling (GCW) bahisçisi Ole Anderson'un önerisiyle Randy Savage ringiçi adını aldı. Macho Man (Maço Adam) lakabını ise annesi Judy Poffo'nun Reader's Digest makalesinde bu isme rast gelmesiyle benimsedi ve kullanmaya başladı.

Randy, 1974 yılında beyzbol kariyerine son vererek kardeşi ve babası gibi tam zamanlı güreşçi olmaya karar verdi. İlk maçına Midwest Territory (Ortabatı Bölgesi) güreşçisi ''Altın Çocuk" (Golden Boy) Paul Christy ile çıktı. Savage, babası ve erkek kardeşi ile Michigan, Carolinas, Georgia, Maritimes ve Nick Gulas tarafından yönetilen doğu Tennessee bölgesinde çalıştı.

Bir süre sonra babası, oğullarının hak ettikleri push'ı alamadıklarını düşündüğü için "orta Amerika eyaletlerinde" kanun dışı sayılan International Championship Wrestling'e (ICW) katıldılar.

ICW dağıldıktan sonra Randy ve kardeşi Lanny, Memphis sahnesine girerek Jerry Lawler'ın Continental Wrestling Association'ına katıldılar. Savage, oradayken AWA Southern Heavyweight Championship için Jerry Lawler ile feuda girdi. Randy ve Lanny takım oldu ve The Rock 'n' Roll Express ile feuda girdiler. 25 Haziran 84'de maça çıktılar ve maç sırasında Savage, Ricky Morton'ı spiker masasına çarptığı için diskalifiye sonucu kaybettiler.

1984 sonunda Savage babyface turn geçirdi ve Jimmy Hart'ın First Family ittifakına karşı Jerry Lawler'ın takımına katıldı. 1985 başlarında Lawler ile arası açıldı ve ikili tekrar feuda girdi. Lawler ile 7 Haziran'da kaybedenin ayrılacağı maça çıktı ve Lawler'a kaybederek bu rekabeti noktalamış oldu.

World Wrestling Federation (1985-1994)

Randy%20Savage%201985.jpg


Kıtalararası Şampiyonluğu (1985-1987)

1985 Haziran'ında Savage, WWF ile sözleşme imzaladı. WWF'e namıyla birlikte geldi ve Tuesday Night Titants'da ilk görünüşünü gerçekleştirdi. Bobby Heenan, Jimmy Hart ve "Classy" Freddie Blassie Savage'e onun menajeri olmayı teklif etti. Bu teklifleri reddeden Savage, Miss Elizabeth'i kendine menajer olarak seçti. Savage'in karakteri, Elizabeth'e dahi kötü davranan, etrafına tehditler savuran ego-manyak bir kabadayıydı. PPV debutunu 7 Kasım 1985'deki The Wrestling Classics'de, 16 kişilik turnuvaya katılarak yaptı. Ivan Putski, Ricky "The Dragon" Steamboat ve Dynamite gibi isimleri yense de finalde Junkyard Dog'a count-out ile kaybetti.

1985 sonlarında "Kıtalararası Şampiyonu" Tito Santana ile feuda girdi. Üçüncüsü düzenlenen Saturday Night's Main Event şovunda ikili karşılaştı ve Savage maçı count-out ile kazandı. Maç count-out ile sonuçlandığı için kemer el değiştirmedi. 24 Şubat 1986'da (Çekimler 8 Şubat'da) Prime Time Wrestling şovunda "yasak obje" kullanarak Santana'yı yendi ve yeni şampiyon oldu.

68e2a40a6f70220c-600x338.jpg


WrestleMania III

Savage, Pontiac Silverdome arenada 93.000 kişinin önünde Ricky Steamboat ile kemerin ortada olduğu bir maçta karşılaştı. Maçı Ricky Steamboat kazandı ve yeni Kıtalararası Şampiyonu oldu. Dave Meltzer'den 4.5 yıldız alan bu maç, Kuzey Amerika güreş tarihinin en büyük maçlarından biri olarak kabul edilir.

savagevssteamboat.jpg


The Mega Powers

mega-powers.jpg


Randy, 1987 ortalarında King of The Ring turnuvasını kazandı ve popülaritesini arttırmayı sürdürdü. 1987 sonlarında seyircilerden tezahürat almaya başlayınca face turn gerçekleştirdi. Ekim ayında Saturday Night's Main Event etkinliğinde Miss Elizabeth, Hulk Hogan'a The Honky Tonk Man ve Hart Foundation'ın saldırılarına karşı yardım etmesini teklif etti ve böylelikle The Mega Powers doğdu. Hogan ve Savage önümüzdeki 16 ay boyunca WWF'i birlikte idare edeceklerdi.

WWF Champion (1988–1989)

WM04_1988_006.jpg


Savage, WrestleMania IV şovunda boşta olan WWF Şampiyonluğu için yapılan turnuvanın finalinde Ted DiBiase ile karşılaştı ve onu mağlup ederek yeni WWF şampiyonu oldu. WrestleMania V'den önce Elizabeth'i kıskandığı için Hogan'a sırtını döndü. Sonunda da Sensational Sherri'yi yanına alarak Elizabeth'i terk etti. WrestleMania V şovunda Hulk Hogan ile unvanın da ortada olduğu maçta karşılaştı ancak kaybetti.

Macho King ve Emeklilik

maxresdefault109.jpg


Savage, Summerslam 89'da Hogan ve Brutus Beefcake takımına karşı Hulk Hogan'ın filmi No Holds Barred'den bir karakter olan Zeus ile takım oldu. Maçı kazanan Hogan ve Beefcake ikilisi oldu.

WWF'nin resmi olmayan "Kral" unvanı için Jim Duggan'ı yendikten sonra Duggan'a saldırmaya devam etti, Sherri ile birlikte onu küçük düşürdü. Bu maçtan sonra "Maço Kral" lakabını aldı.

1990 yılına geldiğimizde "Maço Kral" Randy Savage, Dusty Rhodes ile rekabete girdi. Sensational Sherri ile takım oldu ve Dusty Rhodes, Sapphire ikilisi ile mixed takımlar maçında karşılaştı. Bu maçı Dusty Rhodes ve Sapphire ikilisi kazandı.

1990'ın sonlarında Savage, WWF Şampiyonu The Ultimate Warrior ile rekabete girdi. Warrior, Sgt. Slaughter'a kemerini başarıyla koruması için kendisine yardım etmesini istedi, kazanırsa kemer için Savage'e bir şans verecekti. 1991 Rumble'ında Savage Warrior'a saldırdı ve Slaughter, Warrior'u yenerek kemerin yeni sahibi oldu.

WrestleMania VII'de Warrior ve Savage "kaybedenin emekli olacağı" maçta karşılaştı. Maçı Savage kaybetti. Maçtan sonra Savage ringde üzgün bir şekilde yatarken Sherri ona saldırdı. O sırada seyirciler arasında yer alan Elizabeth ringe geldi ve Savage'i Sherri'nin elinden kurtardı. İkili uzun bir aradan sonra tekrar bir araya geldi ve Savage bir kez daha hayranların favorisi haline geldi.

Savage, aktif güreşten emekli olmasına rağmen şirkette kaldı. 1991 yazında da Ultimate Warrior şirketten kovuldu. Savage WM VII'den sonra birkaç kez güreşti. Son maçına ise, 1 Nisan'da Kobe, Japonya'da gerçekleşen WWF - Super World Sports arasındaki ortak şovda Genichiro Tenryu'ya karşı çıktı ve maçı kaybetti.

Yorumcu Olarak Yer alması ve Şirketten Ayrılık

WM-IX-600x338.jpg


1993 yılının başlarında Savage, spiker masasında yorumculuk yapmaya başladı. Ara sıra Doink, The Repo Man ve Crush gibi güreşçilerle karşılaştı. WrestleMania IX şovunda spiker masasında Jim Ross ve Bobby Heenan'a eşlik etti. Ayrıca WrestleMania X'te Falls Count Anywhere maçında Crush'ı yendi. Savage, 1994 sonbaharında Jim Cornette'in Smoky Mountain Wrestling şirketinde de yer aldı. WWF'e son görünümü Summerslam 94'de oldu. Kasım ayında şirketten ayrıldı.

World Championship Wrestling (1994–2000)

3F68Za.jpg


WCW Dünya Ağırsiklet Şampiyonluğu (1994–1996)

Savage WCW debutunu 3 Aralık 1994, Saturday Night'da yaptı. Mean Gene'e röportaj verdi ve Hulk Hogan ile olan aşk/nefret ilişkisine atıfta bulundu. Dünya Ağırsiklet Şampiyonu olmak istediğini söyledi. Savage o ay yapılacak olan Starrcade şovunda göründü ve Hulk Hogan'ı The Three Faces of Fear takımının saldırısından kurtardı ve ikili el sıkıştılar. SuperBrawl V'de Sting ile takım oldu ve Avalanche & Big Bubba Rogers'ı mağlup ettiler. Ertesi ay Uncensored'da Avalanche ile karşılaştı. Ric Flair'ın saldırmasıyla maçı diskalifiye ile kazandı. Slamboore'da Hogan ve Savage takım oldu, Ric Flair & Vader ikilisini yendiler. Maçtan sonra Flair, Savage'in babası Angelo Poffo'ya saldırdı ve Savage ve Flair ikilisi arasında rekabet başladı.

Savage, WCW US Şampiyonluğu için düzenlenen turnuvaya katıldı. İlk turda The Butcher'ı, çeyrek finalde Steve Austin'i yendi. Flair'ın Alex Wright'a karşı maçında Flair'a saldırdı ve maçı diskalifiye ile Flair kazanmış oldu. Great American Bash'de Savage ve Flair yarı final için karşılaşacaklardı ancak arka alanda kavgaya tutuşmaları sebebiyle ikisi de turnuvadan elendi. Bash at The Beach şovunda Lifeguard maçına çıktılar ve Savage, Flair'ı mağlup etti.

b786904520b7f4ffacd908cca519f863.jpg


Savage, WCW'nun ilk World War III maçını yenerek yeni WCW Dünya Şampiyonu oldu. Hogan iplerin altından ringin dışına çıktığını söylese de maçın kazananı Randy Savage olmuştu.

Starrcade 95 geldi çattı. Şovun başlarında Hiroyoshi Tenzan'ı mağlup eden Savage, gecenin sonunda Ric Flair ile kemerin ortada olduğu maçta karşılaştı ve kaybetti. Savage, kemerini 22 Ocak '96 Nitro'da tekrardan kazandı. Ancak ertesi ay, SuperBrawl VI şovunda Steel Cage maçında Flair'a tekrardan kaybetti.

Ocak ayında Elizabeth WCW'ya geldi ancak Savage kemerini Flair'a kaybettiğinde onun menajeri oldu. Flair, Savage'e iftiralar atarak ikilinin arasını bozmaya çalıştı. Flair ve Savage Haziran ortalarına kadar atışmaya devam etti.

96 ortalarında şirkete ilk görünümlerini yapan Scott Hall ve Kevin Nash ikilisi WCW için bir tehdit unsuruydu. İkili kendilerini The Outsiders olarak tanımlıyordu. Bash at The Beach şovuna 6 kişilik takım maçı duyuruldu. Lex Luger, Sting ve Randy Savage üçlüsü The Outsiders ve sürpriz bir katılımcı ile karşılaşacaktı. The Outsiders, maçın başta altı adamlı bir takım maçı yerine 2'ye 3 bir handicap maçı olarak başlayacağını ama üçüncü adamın binada olduğunu söylediler. Maçın ortalarında Luger'ın sakatlanması ile durumlar eşitlendi, geriye sadece Sting ve Savage kaldı. Maçın sonlarında ikilinin hırpalanmasıyla birlikte Uncensored'dan beri görünmeyen Hogan ringe geldi. Eski dostu Savage'e yardım edeceği düşünülürken aniden Atomic Leg Drop ile Savage'i etkisiz hale getirdi. nWo kurulmuştu.

94e1ccd6865f483bfe97e45294faf8a4.jpg


nWo'ya karşı olan isimlerin başında Randy Savage geliyordu ve genellikle nWo tarafından saldırıya uğruyordu. Halloween Havoc'da WCW Dünya Şampiyonluğu için Hogan ile karşılaştı ancak The Giant'ın müdahalesiyle kaybetti. Daha sonrasında Savage şirketle yeni bir anlaşmaya varamayınca şirketten ayrıldı.

New World Order (1997–1998)

345full-randy-savage.jpg


Savage, 20 Ocak 1997 Nitro şovunda geri döndü ve Sting gelmeden ringden ayrılmayacağını söyledi. Sting geldi ve ikili birlikte ringi terk ettiler. Sonraki haftalarda nWo üyesi ve aynı zamanda WCW başkanı Eric Bischoff, Savage'e WCW kariyerinin bittiğini ancak nWo'ya katılırsa geri dönebileceğini söyledi. SuperBrawl VII şovunda Hogan'ın Roddy Piper'ı yenmesine yardım ederek nWo'ya katıldı. Ertesi gece Elizabeth ile tekrardan bir araya geldi. Savage, Diamond Dallas Page ve karısı Kimberly ile çekişmeye başladı. Yaklaşık 8 ay süren bu rekabet Halloween Havoc'da Las Vegas Sudden Death maçını Savage'in kazanmasıyla bitti.

1998 başında Lex Luger ile feuda girdi ve Luger'a Souled Out'da kaybetti. SuperBrawl VIII'da rövanş maçına çıktılar bu maçı da Luger kazandı.

Hogan, WCW Şampiyonluğunu Sting'den geri alamayınca sıra Savage'e geldi. Hogan, Savage'in unvanı kazanmasını istemiyordu çünkü nWo'nun lideri olduğu için şampiyon olması gereken kişinin kendisi olduğunu düşünüyordu. Spring Stampede'de Nash'in yardımıyla Savage, maç sırasında aşil tendonunu yırtmasına rağmen Sting'i yendi ve 3. kez şampiyon oldu.

Ertesi gece Nitro'da Hogan, Savage ile kemer için karşılaştı. Maçın sonlarında Nash Savage'e yardım etmek için geldi ancak Bret Hart da Hogan'ın yardımına geldi ve maçı Hogan'a kazandırdı.

Savage, Nash ve diğer birkaç üyeyle birlikte Hogan'ın tarafından ayrıldı ve nWo Wolfpac kuruldu. Savage o sıralar Bret Hart, Roddy Piper gibi isimlerle feuda girdi.

The Great American Bash şovunda Savage ve Piper ikilisi takım oldu ve Hogan ve Bret Hart ikilisine kaybettiler. Maçtan sonra Piper ile maça çıktı ve 1 dakikada Piper pes ettirerek maçı kazandı.

15 Haziran Nitro şovundan sonra iki büyük diz ameliyatı geçireceğinden dolayı ara verdi. 1998 yılında sadece bir kez daha göründü ve 28 aralık Nitro şovunda Ric Flair vs. Eric Bischoff, başkanlığın ortada olduğu maçta Flair'a yardım ederek kazanmasını sağladı.

Team Madness (1999–2000)

042_WILD_08141999_0005--421c0fd04b25061dbccf52765790b550.jpg


Randy Savage, 1999 Nisan'ında yeni bir görünüm, yeni giriş müziği ve yeni uşağı Gorgeous George ile şirkete geri dönüşünü gerçekleştirdi. İlk olarak Spring Stampede şovunda aksiyona girdi. Diamond Dallas Page'in, WCW Şampiyonu Ric Flair'ı yendiği maçta özel hakem olarak yer aldı. Bir süre Savage, DDP'nin kemerini koruması için ona yardım etti. Sonunda Kevin Nash kemeri DDP'den alınca unvanın peşine düştü. Bir süre sonra Madusa ve Miss Madness Savage'in safına katıldı ve Team Madness kurulmuş oldu.

The Great American Bash'de Nash vs. Savage maçında Sid Vicious geri döndü ve Nash'e saldırdı. Sid'in Nash'e saldırması ile Nash diskalifiye ile maçı kazandı. Bash at The Beach şovunda Sid ile takım oldu ve Kevin Nash & Sting ikilisini yendiler. Bu maçta Savage, Nash'i tuş ederse şampiyon olacaktı, nitekim öyle de oldu.

Savage'in şampiyonluğu çok uzun sürmedi. Ertesi Nitro şovunda Hollywood Hogan'a kaybetti. Madusa ve Miss Madness, Savage'in kemeri kaybetmesinden birbirlerini sorumlu tutuyorlardı ve Team Madness dağılmaya başladı. Savage kısa süre sonra ikisini de kovdu. Savage, Road Wild'de Dennis Rodman'ı yendi.

Savage, Rodman ile olan feudundan sonra 25 Ekim Nitro şovunda ve daha sonra Gorgeous George ile göründü. Son görünümünü 3 Mayıs 2000 Thunder şovunda yaptı. Hulk Hogan, Ric Flair gibi veteranlardan oluşan The Millionaire's Club'a 41 kişilik Battle Royal'de yardım etti. Bir daha da WCW'da görünmedi.

Total Nonstop Action Wrestling (2004)

5dMFpn.jpg


Randy Savage, TNA'ye Victory Road'da Jeff Jarrett'ın karşısına çıkarak ilk görünümünü gerçekleştirdi. 19 Kasım'da Impact! debutunu yaptı ve The Kings of Wrestling'in (Nash & Hall) karşısına çıktı. Ertesi hafta ikisine de saldırıda bulundu. 5 Aralık Turning Point'de AJ Styles ve Jeff Hardy ile takım oldu ve Nash & Hall & Jarrett üçlüsünü yendiler. Bu Savage'in son güreş maçı oldu. 8 Aralık'da TNA'den ayrıldı.

Aktörlük Kariyeri

ZffqOc.jpg


Savage 90'ların ortalarında birçok televizyon programında yer aldı. 1996'da WCW güreşçileri Hulk Hogan, Ric Flair, Big Van Vader ve Kevin Sullivan ile birlikte güreş temalı bir Baywatch bölümünde yer aldı. 1999'da Walker, Texas Ranger ve Mad About You gibi popüler televizyon programlarında yer aldı.

Savage'in ilk yer aldığı film "Ready to Rumble" oldu. Bu filmde Macho Man karakterini canlandırdı. Savage'in en çok tanındığı rol ise 2002 yapımı Spider-Man filminde canlandırdığı profesyonel güreşçi Bonesaw McGraw rolüydü.

Randy Savage aynı zamanda şu filmlerde seslendirmen olarak yer aldı: Dexter's Laboratory, Duck Dodgers, Whatever Happened to Robot Jones, The X's, King of the Hill.

Kişisel Hayatı

6.jpeg


Randy Savage, 1984 yılında "Miss Elizabeth" olarak da bilinen Elizabeth Hulette ile evlendi. İkili 1992 yılında boşandılar. İkinci evliliğini 2010 yılında Barbara Lynn Payne ile yaptı.

Ölümü

20 Mayıs 2011'de, 58 yaşındayken eşinin araç kullanırken kontrolden çıkması sonucu ağaca çarpmasıyla kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Ölümünden Sonra, Mirası

maxresdefault.jpg


Ölümünden sonraki RAW şovunda CM Punk, Savage'in kullandığı renklerin olduğu bir güreş mayosu ile geldi ve bu şovla birlikte Savage'in özel hareketi "Diving Elbowdrop"u kullanmaya başladı.

WWE, Kasım 2014'de Macho Man: The Randy Savage Story DVD'sini yayınladı. Bu belgeselde Savage'in kardeşi Lanny Poffo'nun, annesinin ve bazı güreşçilerin röportajları da yer alıyordu.

12 Ocak 2015'de Hall of Fame sınıfına katılacaklar listesinde Randy Savage'e de yer verildi. Hall of Fame 2015'de kardeşi Lanny Poffo, Randy için bir konuşma yaptı ve onun kalplerde daima yaşayacağını söyledi.

jay-lethal-black-machismo-all-in.jpg


1 Eylül 2018 ALL IN şovunda Jay Lethal, Randy Savage'e özgü kostümle ringe geldi. Kendisine Lanny Poffo eşlik etti.

Bitirici Hareketleri

Diving elbow drop

İmza Hareketleri

Atomic drop
Back elbow
Chokehold
Diving Crossbody
Diving double axe handle
Gutwrench suplex
Hair-pull hangman
High knee
Jumping knee drop
Lariat takedown
Multiple elbow smashes
Piledriver
Scoop slam
Sleeper hold
Snake Eyes
Snapmare
Vertical Suplex

Lakapları

"Macho Man"
"Macho King"

Menajerleri

Angelo Poff
Steve Cooper
Izzy Slapawitz
Tux Newman
Miss Elizabeth
Jimmy Hart
Sensational Sherri/Queen Sherri
Gorgeous George
Team Madness (Gorgeous George, Madusa, and Miss Madness)

Giriş Müzikleri

"Fame" by Irene Cara (International Championship Wrestling)
"State Of Shock" by The Jacksons ft. Mick Jagger (Continental Wrestling Association)
"Pomp and Circumstance Marches" by Sir Edward Elgar (WWF)
"Pomp and Circumstance Marches" by Jimmy Hart and Howard Helm (WCW)
"Rockhouse" by Frank Shelley (WCW; used as a member of the New World Order)
"Kevin Nash/Wolfpac Theme" by Jimmy Hart and Howard Helm ft. C-Murder (WCW; used as a member of the nWo Wolfpac)
"What Up Mach" by Jimmy Hart and Howard Helm (WCW)
"Pomp and Circumstance Marches" by Dale Oliver (TNA)

Şampiyonlukları ve Başarımları

NWA Mid-America/Continental Wrestling Association


AWA Southern Heavyweight Championship (2 kez)
CWA International Heavyweight Championship (1 Kez)
NWA Mid-America Heavyweight Championship (3 kez)

Grand Prix Wrestling

GPW International Heavyweight Championship (2 kez)

Gulf Coast Championship Wrestling

NWA Gulf Coast Tag Team Championship (1 kez) - Lanny Poffo ile birlikte

International Championship Wrestling

ICW World Heavyweight Championship (3 kez)

Ilio DiPaolo Legends of the Aud

Hall of Fame (2016)

Pro Wrestling Illustrated

Comeback of the Year (1995)
Feud of the Year (1997) vs. Diamond Dallas Page
Match of the Year (1987) vs. Ricky Steamboat at WrestleMania III
Most Hated Wrestler of the Year (1989)
Most Popular Wrestler of the Year (1988)
Stanley Weston Award (2011)
Wrestler of the Year (1988)
Ranked No. 2 of the top 500 singles wrestlers in the PWI 500 in 1992
Ranked No. 9 of the top 500 singles wrestlers of the "PWI Years" in 2003
Ranked No. 57 of the top 100 tag teams of the "PWI Years" with Hulk Hogan in 2003

Professional Wrestling Hall of Fame

Class of 2009

United States Wrestling Association

USWA Unified World Heavyweight Championship (1 kez)

World Championship Wrestling

WCW World Heavyweight Championship (4 kez)
World War 3 (1995)

World Wrestling Council

WWC North American Heavyweight Championship (1 kez)

World Wrestling Federation/WWE

WWF Intercontinental Championship (1 kez)
WWF World Heavyweight Championship (2 kez)
King of the Ring (1987)
WWF World Heavyweight Championship Tournament (1988)
WWE Hall of Fame (Class of 2015)

Wrestling Observer Newsletter

Match of the Year (1987) vs. Ricky Steamboat at WrestleMania III
Most Unimproved (1992)
Worst Worked Match of the Year (1996)
Wrestling Observer Newsletter Hall of Fame (Class of 1996)​
 
Üst
Click here to login using your socials account